Goddelijke pasta met avocado en zelfgemaakte groene pesto

Goddelijke pasta met zelf gemaakte groene pesto

Ik heb een nieuwe verslaving.. Zelf (goddelijke romige super smaakvolle) groene pesto maken. Op de een of andere manier lukte het me nooit om een écht lekkere pesto te maken die niet te scherp was of te tam. Tot ik een recept tegen kwam van Ella, een van mijn grootste inspiratiebronnen. Op haar website Deliciously Ella vond ik een recept voor een gezonde en snelle pasta pesto. En dat kwam mooi uit want ik had op dat moment een kater en ik wilde geen uren in de keuken staat, maar wel graag iets voedzaams eten. En het was zoooo lekker! Ik heb hem deze week al twee keer gemaakt. Een keer voor mezelf onder het genot van een fijne film en dekentjes op de bank en een keer op een gezellig avondje voor vriendin A.

De basis is een pasta pesto met groenten en daaraan kun je zelf toevoegen wat je lekker vindt. Zo maakte ik de eerste keer een vegetarische variant volgens het recept van Ella, de tweede keer met gebakken kippendij en de derde keer (oké, ik maakte hem dus al drie keer) met feta. Try this tonight!

 

 

Nodig voor 1 persoon

  • 80 gr pasta – ik nam glutenvrije
  • 100 gr doperwen – uit de diepvries
  • 1 hand verse spinazie
  • 1 avocado

Voor de pesto

  • 65 gr pijnboompitten
  • 1 klein teentje knoflook
  • scheutje olijfolie
  • snuf zout
  • sap van 1/2 citroen
  • 20 gr verse basillium

 

 

Goddelijke pasta met zelf gemaakte pesto

 

 

 

Zo maak je het

Breng een pan met water aan de kook en kook hierin je pasta gaar volgens de bereidingswijze.

Maak de pesto door de ingrediënten te blenden met een staafmixer.

Voeg in de laatste drie kookminuten de doperwten bij de pasta. Giet daarna het water af en zet de pan terug op het vuur. Schep de spinazie erdoorheen, samen met de pesto. Proef even en breng eventueel nog een beetje op smaak met peper en zout. Ik gebruikte niet alle pesto, maar je kunt hem gerust bewaren en op een cracker met kaas smeren de volgende dag. Erg lekker!

Schep de pasta in een diep bord. Snij als laatste de avocado in repen en verdeel dit over de pasta. Ik ben gek op citroen dus ik besprenkelde alles extra met het overige citroensap.

 

 

Dit recept is voor één persoon, maar van de pesto kun je met zijn tweeën eten. Verdubbel dus alleen de hoeveelheid pasta en groenten als je dit voor twee personen wil maken

 

 

 

Bron recept: Deliciously Ella

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.