Glutenvrije pizza met halloumi en rucola pesto

Glutenvrije pizza met halloumi en rucola pesto, Gezonde pizza's, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Glutenvrije food blogs, Pizza zonder gluten

In tegenstelling tot heeeeel veel andere mensen ben ik niet bepaald een pizzalover. Of dat nou komt door de bergen vette kaas en saus erop of door de buikpijn die ik er standaard aan over houd weet ik niet. Pas toen ik aan de slag ging met recepten voor gezonde pizzabodems kwam daar verandering in. Ik wilde een voedzaam en lekker recept ontwikkelen voor alle pizzaliefhebbers onder jullie en tadaaaa, daar was mijn havermoutbodem! Super simpel te maken en met enkel en alleen pure ingrediënten. Maar toch is het geen échte pizzabodem. Waarvan je krokante en stevige pizzapunten kunt snijden. Daarom zei ik ook direct ja toen Schär (de koning der glutenvrije merken) vroeg of ik aan de slag wilde met een van hun glutenvrije broodmixen. Graag zelfs! Ik duik namelijk graag de keuken in om te experimenteren met nieuwe pizzabodems. Spoiler alert: ik kan je alvast verklappen dat ik extreem tevreden ben met het resultaat. Na twee pogingen, want de eerste bodem mislukte. Misschien kwam dat doordat ik oververhit was aangezien het die dag 35 graden in mijn keuken was. Niet de ideale temperatuur om de oven overuren te laten draaien. Maar het resultaat mocht er uiteindelijk wezen dus kon ik ’s avonds heerlijk achterover gezakt (met de ventilator op standje maximaal) genieten van deze gruwelijk lekkere pizza.

Zoals ik al zei maak je de bodem van de (kant en klare) glutenvrije broodmix van Schär. Een bekend merk voor iedereen die te maken heeft met coeliakie of net als ik gevoelig is voor gluten. De oprichter van Schär, Ulrich Ladurner, begon 37 jaar geleden met het creëren van glutenvrije producten voor consumenten met als doel om de glutenvrije keuken voor iedereen gevarieerd en toegankelijk te maken. Zelf gebruik ik hun producten al jaren en vooral de broodmixen vind ik chill, want hier hoef je dus alleen nog maar water, een zakje gist en een snuf zout aan toe te voegen. Ook deed ik er een drupje olijfolie doorheen zodat de pizzabodem wat krokanter werd. Ik koos voor een vegetarische topping van gebakken halloumi en homemade rucola-pesto gemengd met crème fraîche. Het resultaat: een super romige pesto! En ja, dat smaakt net zo lekker als dat het klinkt. De halloumi bak je kort op hoog vuur in de pan. Als je halloumi te lang bakt worden het namelijk taaie stukjes en door ze los in de pan in plaats van in de oven te bakken, houd je ze licht krokant en smeuïg van binnen. Precies wat we willen.

Geniet ervan!

Glutenvrije pizza met halloumi en rucola pesto, Gezonde pizza's, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Glutenvrije food blogs, Pizza zonder gluten

Glutenvrije pizza met halloumi en rucola pesto, Gezonde pizza's, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Glutenvrije food blogs, Pizza zonder gluten

Glutenvrije pizza met halloumi en rucola pesto, Gezonde pizza's, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Glutenvrije food blogs, Pizza zonder gluten
Glutenvrije pizza met halloumi en rucola pesto, Gezonde pizza's, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Glutenvrije food blogs, Pizza zonder gluten
Glutenvrije pizza met halloumi en rucola pesto, Gezonde pizza's, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Glutenvrije food blogs, Pizza zonder gluten

 

Dit heb je nodig voor deze glutenvrije pizza met halloumi en rucola-pesto

Voor erop

  • 100 gr halloumi
  • 1/2 rode ui
  • Handje rucola
  • 2 el creme fraiche
  • Rucola-pesto: een flinke hand rucola, flinke hand verse basilicum, 1 teentje knoflook, 1 el geroosterde pijnboompitten, sap van 1/2 citroen en een scheut olijfolie.

 

Glutenvrije pizza met halloumi en rucola pesto, Gezonde pizza's, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Glutenvrije food blogs, Pizza zonder gluten

Glutenvrije pizza met halloumi en rucola pesto, Gezonde pizza's, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Glutenvrije food blogs, Pizza zonder gluten

Zo maak je het

Doe het lauwwarme water samen met de gist in een grote kom. Roer de olijfolie en het zout erdoor. Doe als laatst de Schär glutenvrije broodmix erbij en schep goed om. Yes, dat is een beetje plakkerig ;) Bestuif je handen en het werkblad licht met meel en kneed alles in een paar minuten tot een soepel deeg. Doe het deeg terug in de kom, dek deze af met een vochtige theedoek en laat 40 minuten rijzen.

Mix ondertussen de ingrediënten voor de pesto in je keukenmachine. Proef even en voeg naar smaak een snuf peper en zout toe. Of nog wat citroensap.
Verwarm je oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Haal het deeg uit de kom en rol met een deegroller (of in mijn geval een wijnfles ;)) op het bakpapier uit tot een ronde vorm. Wil je een perfect ronde pizza? Snijd hem dan eventueel bij met een pizzasnijder.

Besmeer de bodem met de helft van de rucola-pesto, een eetlepel crème fraîche en ringetjes rode ui. Kwast de randen in met olijfolie en bak de bodem 20 tot 25 minuten in de oven.

Snijd de halloumi in blokjes. Verhit in de laatste paar minuten van de oventijd een scheutje olie in een koekenpan en bak de halloumi kort op hoog vuur. Haal de pizzabodem uit de oven en besmeer met de overige pesto en crème fraîche. Maak de pizza af met rucola en genieten maar :D

Glutenvrije pizza met halloumi en rucola pesto, Gezonde pizza's, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Glutenvrije food blogs, Pizza zonder gluten

Lijkt deze pizza je lekker, maar heb je geen zin of tijd om zelf de pizzabodem te maken? Ga dan voor een glutenvrije kant en klare pizzabodem van Schär

 

 

 

* Dit recept heb ik ontwikkeld in samenwerking met Schär

 

googletag.pubads().definePassback(‘/4217/3rdparty/beaufood.nl’, [1, 1]).setTargeting(‘campaign’, [‘2018020909’]).display();

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.