Vegetarische paddenstoelen-notenburgers

Vegetarische paddenstoelen-notenburgers, Vegetarisch avondeten, Beaufood recepten, Gezonde burgers, Gezonde foodblogs, Koolhydraatarm avondeten

Dit recept had nogal wat voeten in de aarde want ze waren of te droog óf te nat. De oplossing wat eigenlijk heel simpel. Eerst het vocht uit de paddenstoelen laten verdampen door ze kort te bakken. Kijk, nu komen we ergens! Maak vervolgens een geheel van het mengsel door er havermout aan toe te voegen en je bakt er heerlijke goudbruine burgers van. De cashewnoten geven net dat beetje extra smaak en mocht je truffelolie of tapenade in huis hebben, doe er vooral een beetje doorheen. Truffel + paddenstoelen = een dream team. Eet ze als avondeten met gebakken (zoete) aardappeltjes en een portie broccoli of eet er een ’s middags als lunch bij een salade!

Vegetarische paddenstoelen-notenburgers, Vegetarisch avondeten, Beaufood recepten, Gezonde burgers, Gezonde foodblogs, Koolhydraatarm avondeten

Dit heb je nodig voor deze vegetarische paddenstoelen-notenburgers/ 4 stuks

  • 600 gr gemengde paddenstoelen – ik nam een mix van kastanje champignons, oesterzwam en shiitakes
  • 75 gr rauwe cashewnoten
  • 50 tot 75 gr havermout
  • 1 sjalot
  • teentje knoflook
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 3 el parmezaanse kaas

 

Cavolo nero pesto met tahin, Gezonde pesto, Pesto zonder pijnboompitten, Cavolo nero rauw eten, Gezond lunchen, gezonde dips, Beaufood recepten
Extra lekker bij deze burgers: een flinke klodder zelfgemaakte groene pesto van cavolo nero!

Zo maak je het

Snijd de paddenstoelen klein, snipper de sjalot en pers de knoflook. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak het geheel tot al het vocht verdampt is. Dit duurt zo’n vijf minuten. Dit zorgt ervoor dat de burgers straks mooi stevig worden.

Hak ondertussen de cashewnoten fijn in je keukenmachine. Voeg het (iets afgekoelde) paddenstoelenmengsel toe en breng het geheel op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden.

Voeg de havermout toe (begin met 50 gram) en zet de machine aan tot het geheel gemengd is. Voeg indien nodig nog 25 gram havermout toe. Het mengsel moet stevig genoeg zijn om burger van te vormen.

Maak je handen nat en vorm vier burgers van het mengsel.  Verhit weer een scheutje olie in de koekenpan en bak de burgers in ongeveer vijf minuten per kant goudbruin op laag/medium vuur.

Ennnn eet smakelijk :D Eet deze burgers met een flinke klodder zelfgemaakte groene pesto en een salade!

Vegetarische paddenstoelen-notenburgers, Vegetarisch avondeten, Beaufood recepten, Gezonde burgers, Gezonde foodblogs, Koolhydraatarm avondeten

2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!