Vegetarische paddenstoelen-notenburgers

Vegetarische paddenstoelen-notenburgers, Vegetarisch avondeten, Beaufood recepten, Gezonde burgers, Gezonde foodblogs, Koolhydraatarm avondeten

Dit recept had nogal wat voeten in de aarde want ze waren of te droog óf te nat. De oplossing wat eigenlijk heel simpel. Eerst het vocht uit de paddenstoelen laten verdampen door ze kort te bakken. Kijk, nu komen we ergens! Maak vervolgens een geheel van het mengsel door er havermout aan toe te voegen en je bakt er heerlijke goudbruine burgers van. De cashewnoten geven net dat beetje extra smaak en mocht je truffelolie of tapenade in huis hebben, doe er vooral een beetje doorheen. Truffel + paddenstoelen = een dream team. Eet ze als avondeten met gebakken (zoete) aardappeltjes en een portie broccoli of eet er een ’s middags als lunch bij een salade!

Vegetarische paddenstoelen-notenburgers, Vegetarisch avondeten, Beaufood recepten, Gezonde burgers, Gezonde foodblogs, Koolhydraatarm avondeten

Dit heb je nodig voor deze vegetarische paddenstoelen-notenburgers/ 4 stuks

  • 600 gr gemengde paddenstoelen – ik nam een mix van kastanje champignons, oesterzwam en shiitakes
  • 75 gr rauwe cashewnoten
  • 50 tot 75 gr havermout
  • 1 sjalot
  • teentje knoflook
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 3 el parmezaanse kaas

 

Cavolo nero pesto met tahin, Gezonde pesto, Pesto zonder pijnboompitten, Cavolo nero rauw eten, Gezond lunchen, gezonde dips, Beaufood recepten
Extra lekker bij deze burgers: een flinke klodder zelfgemaakte groene pesto van cavolo nero!

Zo maak je het

Snijd de paddenstoelen klein, snipper de sjalot en pers de knoflook. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak het geheel tot al het vocht verdampt is. Dit duurt zo’n vijf minuten. Dit zorgt ervoor dat de burgers straks mooi stevig worden.

Hak ondertussen de cashewnoten fijn in je keukenmachine. Voeg het (iets afgekoelde) paddenstoelenmengsel toe en breng het geheel op smaak met peper, zout en Italiaanse kruiden.

Voeg de havermout toe (begin met 50 gram) en zet de machine aan tot het geheel gemengd is. Voeg indien nodig nog 25 gram havermout toe. Het mengsel moet stevig genoeg zijn om burger van te vormen.

Maak je handen nat en vorm vier burgers van het mengsel.  Verhit weer een scheutje olie in de koekenpan en bak de burgers in ongeveer vijf minuten per kant goudbruin op laag/medium vuur.

Ennnn eet smakelijk :D Eet deze burgers met een flinke klodder zelfgemaakte groene pesto en een salade!

Vegetarische paddenstoelen-notenburgers, Vegetarisch avondeten, Beaufood recepten, Gezonde burgers, Gezonde foodblogs, Koolhydraatarm avondeten

Print Friendly, PDF & Email
4 Comments
    1. De kaas houd de boel een beetje beter bij elkaar, dus ik raad aan de Parmezaanse kaas te vervangen door bijvoorbeeld gewone geraspte kaas als je dat lekkerder vindt :)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.