...

Nigiri met gebrande zalm en unagisaus 

Nigiri met gebrande zalm en unagisaus 

nigiri-met-gebrande-zalm
 
Nigiri met gebrande zalm en unagisaus. Met dit gerechtje steel ik steevast de show aan tafel tijdens etentjes of borrels. Ik ben werkelijk nog nóóit iemand tegengekomen die dit niet lekker vindt. Op een paar mensen die niet van vis houden na dan ;) Verse sashimi van zalm op een bedje van sushirijst, unagi saus en furikake. Al is het officieel geen zalm sashimi aangezien we er een brandertje overheen halen! Je weet wel, zo’n grote brander die je ook wel gebruikt om de suiker op crème brûlée te verhitten. Hierdoor krijgt de zalm een overheerlijk rooksmaakje én je hebt tegelijkertijd een leuk effect aan tafel. Ik gebruik al jaren deze koksbrander. Bij mij is hij niet meer weg te denken uit de keuken!
 
nigiri-met-gebrande-zalm

Nigiri met gebrande zalm

Verse zalm is heerlijk in combinatie met sushirijst én makkelijk verkrijgbaar bij de visboer, maar als je ter variatie eens iets spannenders wil proberen raad ik je verse coquilles aan. Ik ben echt waan-zinnig gek op coquilles. Ook dit zachte, botermalse visvlees is na een branderkuurtje nóg lekkerder. Of je nu zalm of coquille gebruikt, de Aziatische unagi saus is echt een must bij dit gerecht. Deze saus koop je in de Aziatische toko, maar je kunt ook heel makkelijk zelf unagi saus maken
 
Deze nigiri met gebrande zalm en nigiri is goed voor drie tot vier personen als hapje of als voorgerecht. Reken als voorgerecht 3 stuks per persoon.
 

nigiri-met-gebrande-zalm

Zin in nog meer Japanse toppers?

 

Nigiri met gebrande zalm en unagi saus

Nigiri met gebrande zalm en unagisaus. Een overheerlijk culinair hapje! Extra lekker met furikake en foreleitjes on top.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 12 stuks

Ingrediënten
  

  • 200 gr sushi rijst
  • 3 el rijstazijn - appelazijn kan ook
  • 300 gr verse zalmfilet
  • 4 el unagi saus
  • 2 el furikake

Optioneel

  • 2 el forelkuit - of zalmeitjes
  • 12 plukjes tuinkers of bonencress ter garnering

Instructies
 

  • Maak de sushirijst volgens de bereidingswijze.
  • Tip: ik doe dit tegenwoordig in de stoomoven! Súper handig. Doe 200 gram sushirijst met 300 gram kokend water in een kleine ovenschaal. Zet 25 minuten in de stoomoven op 100 graden. That's it!
  • Controleer de zalmfilet op graatjes, verwijder eventueel vel en snijd in dunne plakjes.
  • Maak je handen vochtig en vorm 12 kleine balletjes van de sushirijst.
  • Verdeel de plakjes zalm over de rijst.
  • Brandt de zalm kort met een brander. Of langer als je de zalm graag wat gaarder hebt.
  • Garneer met unagisaus, furikake en optioneel foreleitjes en cress.
  • Serveer direct en geniet ervan!
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Citroen gember shots! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt al wéken verkouden. Hoog tijd om mijn immuunsysteem een flinke boost te geven. Dit doe ik door gezond te eten (veel biologische groenten, fruit, peulvruchten, noten), tussen het werken door...

Lees meer
Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Ik heb vandaag een echte Beaufood klassieker voor je. Daarmee bedoel ik zo'n gerecht wat zéér regelmatig bij ons op tafel staat. Mijn favoriete vongole recept! Een pannetje vol heerlijke vongole met witte wijn en parmezaanse kaas. Als ik vongole tegenkom kan ik het...

Lees meer
Gegratineerde oesters uit de oven

Gegratineerde oesters uit de oven

Luxer en smaakvoller wordt het vandaag niet lieve mensen. Gegratineerde oesters uit de oven! Mijn favoriete borrelhap. Het zacht zilte van een mooie oester in combinatie met gesmolten kaas, verse peterselie en een frisse citroen is werkelijk hemels. Toch moet ik...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept