...

Nigiri met gebrande zalm en unagisaus 

Nigiri met gebrande zalm en unagisaus 

nigiri-met-gebrande-zalm
 
Nigiri met gebrande zalm en unagisaus. Met dit gerechtje steel ik steevast de show aan tafel tijdens etentjes of borrels. Ik ben werkelijk nog nóóit iemand tegengekomen die dit niet lekker vindt. Op een paar mensen die niet van vis houden na dan ;) Verse sashimi van zalm op een bedje van sushirijst, unagi saus en furikake. Al is het officieel geen zalm sashimi aangezien we er een brandertje overheen halen! Je weet wel, zo’n grote brander die je ook wel gebruikt om de suiker op crème brûlée te verhitten. Hierdoor krijgt de zalm een overheerlijk rooksmaakje én je hebt tegelijkertijd een leuk effect aan tafel. Ik gebruik al jaren deze koksbrander. Bij mij is hij niet meer weg te denken uit de keuken!
 
nigiri-met-gebrande-zalm

Nigiri met gebrande zalm

Verse zalm is heerlijk in combinatie met sushirijst én makkelijk verkrijgbaar bij de visboer, maar als je ter variatie eens iets spannenders wil proberen raad ik je verse coquilles aan. Ik ben echt waan-zinnig gek op coquilles. Ook dit zachte, botermalse visvlees is na een branderkuurtje nóg lekkerder. Of je nu zalm of coquille gebruikt, de Aziatische unagi saus is echt een must bij dit gerecht. Deze saus koop je in de Aziatische toko, maar je kunt ook heel makkelijk zelf unagi saus maken
 
Deze nigiri met gebrande zalm en nigiri is goed voor drie tot vier personen als hapje of als voorgerecht. Reken als voorgerecht 3 stuks per persoon.
 

nigiri-met-gebrande-zalm

Zin in nog meer Japanse toppers?

 

Nigiri met gebrande zalm en unagi saus

Nigiri met gebrande zalm en unagisaus. Een overheerlijk culinair hapje! Extra lekker met furikake en foreleitjes on top.
5 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 12 stuks

Ingrediënten
  

  • 200 gr sushi rijst
  • 3 el rijstazijn - appelazijn kan ook
  • 300 gr verse zalmfilet
  • 4 el unagi saus
  • 2 el furikake

Optioneel

  • 2 el forelkuit - of zalmeitjes
  • 12 plukjes tuinkers of bonencress ter garnering

Instructies
 

  • Maak de sushirijst volgens de bereidingswijze.
  • Tip: ik doe dit tegenwoordig in de stoomoven! Súper handig. Doe 200 gram sushirijst met 300 gram kokend water in een kleine ovenschaal. Zet 25 minuten in de stoomoven op 100 graden. That's it!
  • Controleer de zalmfilet op graatjes, verwijder eventueel vel en snijd in dunne plakjes.
  • Maak je handen vochtig en vorm 12 kleine balletjes van de sushirijst.
  • Verdeel de plakjes zalm over de rijst.
  • Brandt de zalm kort met een brander. Of langer als je de zalm graag wat gaarder hebt.
  • Garneer met unagisaus, furikake en optioneel foreleitjes en cress.
  • Serveer direct en geniet ervan!
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Perfecte Franse citroen madeleines

Perfecte Franse citroen madeleines

Toegegeven: ik ben geen kei in bakken. In koken dan weer wel, maar bij bakken komen de hoeveelheden nogal nauw en ik doe alles liever uit de losse pols ;) Daarom was ik ook zéér verrast toen deze Franse madeleines uit de oven kwamen. Ze waren per-fect gelukt. Heerlijk...

Lees meer
Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept