Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt fan-tas-tisch als voorgerecht. Ik bestel dit gerecht steevast als ik bij Van der Valk Houten eet en iedereen aan wie ik dit gerecht tip vindt het één groot succes. Daarom ging ik thuis aan de slag met een Beaufood versie, zodat jullie hem thuis ook kunnen maken! Want geloof mij, dat wil je. Dit gerecht bestaat uit botermalse ossenhaas, die je eerst kort aanbakt en daarna in dunne plakjes snijdt. Oftewel: tataki. De ossenhaas tataki serveer je op bolletjes sushirijst samen met groene asperges, een crumble van kroepoek en we sluiten af met overheerlijke unagi saus. Unagi-watte?! Daar vertel ik je hieronder graag meer over.

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ik heb het over unagi kabayaki saus om precies te zijn. Hét geheime ingrediënt van dit gerecht. Een stroperig zoete, soja-achtige saus. Nu hoor ik je denken ‘Boooo, hoe kom ik hier nou weer aan?’ maar geen zorgen; deze unagi saus verkopen ze vrijwel bij elke toko. Ook bij Sligro en Hanos verkopen ze ‘m en heel soms in de grotere supermarkten. Geloof mij, voor deze saus wil je een blokje om. Deze unagi saus smaakt ge-wel-dig bij sashimi, sushi, paling, gerookte zalm en bij tataki. Ik weet zeker dat iedereen zijn bord leeg zal likken en vragen waar je deze heerlijke saus vandaan hebt. En nee dit is geen gesponsord artikel, ik ben gewoon gróót fan ;) Als je de saus niet kunt vinden kun je hem eventueel ook vervangen door dikke sojasaus óf je maakt hem zelf.

Zelf unagi saus maken

Unagi saus kun je namelijk ook makkelijk zelf maken. Breng in een kleine pan 250 cl sojasaus, 1 teentje geperste knoflook, 1 tl geraspte gember, 2 el suiker en 1 el honing aan de kook en roer tot de suiker en honing gesmolten zijn. Laat de saus zachtjes inkoken zodat hij iets dikker is geworden. Voeg naar smaak nog wat sojasaus of suiker toe. Schenk de saus als laatst door een zeef en klaar is kees! Maar goed, omdat er nog meer op tafel moet komen met Kerst dan alleen dit gerecht met ossenhaas tataki en sushirijst ga ik voor het gemak het liefste voor de kant en klare unagi saus ;)

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Dit heb je nodig voor deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

  • 300 ossenhaas – runder diamanthaas kan ook
  • 250 gr sushi rijst
  • 100 gr kleine groene asperges
  • 50 gr cassave kroepoek
  • 4 el unagi kabayaki sauce – verkr

Zo maak je het

Kook de sushi rijst volgens de bereidingswijze. (Meestal is dit: de sushirijst 15 minuten koken in anderhalf keer zoveel water en daarna 10 minuten laten na stomen met de deksel op de pan).

Halveer de groene asperge in de lengte. Breng een pan met water aan de kook en kook de asperges maximaal twee minuten. Spoel ze direct daarna af met koud water. Zet aan de kant.

Breng de ossenhaas op smaak met witte peper en zout. Zet een koekenpan op het vuur en zorg dat deze goed heet is. Voeg een scheut olijfolie toe. Schroei de ossenhaas rondom kort op een hoog vuur. Het is de bedoeling dat de buitenkant mooi gebakken is, maar de binnenkant nog rauw. Snijd de ossenhaas daarna in zo dun mogelijke plakjes.

Maak je handen nat, leg een eetlepel sushirijst in de handpalm en maak er een langwerpige bolletje van. Ga door tot je 16 bolletjes hebt.

Leg op elk bord vier bolletjes sushirijst, verdeel de groene asperges en de ossenhaas tataki erover en sluit af met unagi saus en verkruimelde cassave kroepoek. (Hiervoor verkruimel je simpelweg de cassave kroepoek met de hand tot crumble).

Serveer direct en genieten maar!

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Lieve mensen, ik heb vandaag wederom een heerlijk kerstrecept voor…

Print Friendly, PDF & Email
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email
Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus, Beaufood Kerst, Koopeenkalkoen.nl, Kant en klare kerstgerechten, Duurzaam vlees Kerst, Biologisch vlees bestellen

Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus

Hallo gezellige Kerst, daar ben je alweer bijna! Ik vind…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!