...

Tonijnsteak met avocadocrème

Tonijnsteak met avocadocrème

door | sep 24, 2018 | Hoofdgerecht, Kerstrecepten, Vis, Voorafjes | 4 reacties

Tonijnsteak met avocadocrème, Restaurantwaardige recepten, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Bijgerechten sushi, Voorgerecht tonijn

Ziet er restaurantwaardig uit toch, deze tonijnsteak met avocadocrème? Het leuke is dat je dit gerecht echt binnen no time op tafel zet. Ik wist alleen niet zo goed in welke categorie ik dit gerecht moest plaatsen. Het is namelijk heeeerlijk als hoofdgerecht met gestoomde broccoli en gebakken aardappeltjes erbij, maar ook zeker als voorgerecht. Of als bijgerecht op tafel tijdens een sushi avondje. Waar of wanneer je deze steak ook serveert, het belangrijkst is dat je voor verse tonijn gaat. Je gaart de tonijn namelijk maar kort, waardoor de binnenkant nog wat rauw is. Bij het zoete tonijnvlees serveer je een zelfgemaakte sojadip en romige avocadocrème.

Genieten!

Tonijnsteak met avocadocrème, Restaurantwaardige recepten, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Bijgerechten sushi, Voorgerecht tonijn

Tonijnsteak met avocadocrème, Restaurantwaardige recepten, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Bijgerechten sushi, Voorgerecht tonijn

Tonijnsteak met avocadocrème, Restaurantwaardige recepten, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Bijgerechten sushi, Voorgerecht tonijn

Dit heb je nodig voor deze tonijnsteak met avocadocrème / 2 personen als hoofdgerecht of vier personen als voorgerecht

  • 2 tonijnsteaks – a 150 gram per stuk
  • 1 avocado
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 lente ui
  • klein bakje verse tuinkers
  • 2 el pistachenootjes

Voor de sojadip

  • 4 el sojasaus
  • 4 el rijstazijn – witte wijnazijn kan ook 
  • 1 tl ahornsiroop
  • 1 el sesamzaadjes

 

Zo maak je het

Laat de tonijnsteaks op kamertemperatuur komen.

Meng ondertussen in een klein kommetje de ingrediënten voor de sojadip door elkaar. Proef even en voeg naar smaak nog wat ahornsiroop toe.

Pureer het vruchtvlees van de avocado samen met het citroensap, de lente ui en een snuf zout tot een egale mousse.

Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan. Breng de tonijnsteaks met zout en peper op smaak en grill ze op hoog vuur kort aan beide kanten aan. Niet meer dan 30 seconden per kant, de binnenkant moet nog wat rauw blijven.

Snijd de steaks in plakken en serveer met tuinkers, pistachenootjes, avocadocrème en de sojadip. Serveer er eventueel stokjes bij om mee te eten.

Eet smakelijk!

Tonijnsteak met avocadocrème, Restaurantwaardige recepten, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Bijgerechten sushi, Voorgerecht tonijn

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met vijgen en honing uit de oven! Een warme borrelhap met zoutige feta, zoete vijgen, honing en knapperige pistachenoten. De perfécte borrelhap als je het mij vraagt voor op een herfstige namiddag. Lees: een lange wandeling door het bos in de frisse zon...

Lees meer
Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella kaas met geroosterde tomaten en basilicum-salsa. Ik weet niet wat het is, maar deze nazomerse temperaturen halen de Italiaanse chef in mij naar boven! De zon schijnt, mijn olijfboompjes staan er uiterst tevreden bij en ik heb spontaan zin om een...

Lees meer
Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer

4 Comments

4 Reacties

  1. Laska

    OMG dit was fantastisch! Gegeten met geblancheerde zeekraal. Onwijs genoten dus bedankt.

    Antwoord
    • Bo

      Ahh top om te horen, graag gedaan!

      Antwoord
  2. Astrid Santman

    Goedemorgen,
    Ik geniet sinds kort van deze geweldige site, mijn complimenten. Ik ben een amateur kok – moeder van 2 kids – en ben geïnteresseerd in leuke recepten, nou die vind ik hier. Mijn probleem als ik een recept wil afdrukken, lukt dit niet alles is door elkaar heen, ik weet iet wat ik fout doe, heb je misschien de juiste tip.
    vriendelijke groet,
    Astrid Santman

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Astrid, bedankt voor je lieve compliment! Ik zal deze week eens kijken naar een goede plugin om een pagina af te kunnen drukken. Veel kookplezier!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *