...

Tonijnsteak met avocadocrème

Tonijnsteak met avocadocrème

door | sep 24, 2018 | Hoofdgerecht, Kerstrecepten, Vis, Voorafjes | 4 reacties

Tonijnsteak met avocadocrème, Restaurantwaardige recepten, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Bijgerechten sushi, Voorgerecht tonijn

Ziet er restaurantwaardig uit toch, deze tonijnsteak met avocadocrème? Het leuke is dat je dit gerecht echt binnen no time op tafel zet. Ik wist alleen niet zo goed in welke categorie ik dit gerecht moest plaatsen. Het is namelijk heeeerlijk als hoofdgerecht met gestoomde broccoli en gebakken aardappeltjes erbij, maar ook zeker als voorgerecht. Of als bijgerecht op tafel tijdens een sushi avondje. Waar of wanneer je deze steak ook serveert, het belangrijkst is dat je voor verse tonijn gaat. Je gaart de tonijn namelijk maar kort, waardoor de binnenkant nog wat rauw is. Bij het zoete tonijnvlees serveer je een zelfgemaakte sojadip en romige avocadocrème.

Genieten!

Tonijnsteak met avocadocrème, Restaurantwaardige recepten, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Bijgerechten sushi, Voorgerecht tonijn

Tonijnsteak met avocadocrème, Restaurantwaardige recepten, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Bijgerechten sushi, Voorgerecht tonijn

Tonijnsteak met avocadocrème, Restaurantwaardige recepten, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Bijgerechten sushi, Voorgerecht tonijn

Dit heb je nodig voor deze tonijnsteak met avocadocrème / 2 personen als hoofdgerecht of vier personen als voorgerecht

  • 2 tonijnsteaks – a 150 gram per stuk
  • 1 avocado
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 lente ui
  • klein bakje verse tuinkers
  • 2 el pistachenootjes

Voor de sojadip

  • 4 el sojasaus
  • 4 el rijstazijn – witte wijnazijn kan ook 
  • 1 tl ahornsiroop
  • 1 el sesamzaadjes

 

Zo maak je het

Laat de tonijnsteaks op kamertemperatuur komen.

Meng ondertussen in een klein kommetje de ingrediënten voor de sojadip door elkaar. Proef even en voeg naar smaak nog wat ahornsiroop toe.

Pureer het vruchtvlees van de avocado samen met het citroensap, de lente ui en een snuf zout tot een egale mousse.

Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan. Breng de tonijnsteaks met zout en peper op smaak en grill ze op hoog vuur kort aan beide kanten aan. Niet meer dan 30 seconden per kant, de binnenkant moet nog wat rauw blijven.

Snijd de steaks in plakken en serveer met tuinkers, pistachenootjes, avocadocrème en de sojadip. Serveer er eventueel stokjes bij om mee te eten.

Eet smakelijk!

Tonijnsteak met avocadocrème, Restaurantwaardige recepten, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Bijgerechten sushi, Voorgerecht tonijn

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Ik heb vandaag een echte Beaufood klassieker voor je. Daarmee bedoel ik zo'n gerecht wat zéér regelmatig bij ons op tafel staat. Mijn favoriete vongole recept! Een pannetje vol heerlijke vongole met witte wijn en parmezaanse kaas. Als ik vongole tegenkom kan ik het...

Lees meer
Gegratineerde oesters uit de oven

Gegratineerde oesters uit de oven

Luxer en smaakvoller wordt het vandaag niet lieve mensen. Gegratineerde oesters uit de oven! Mijn favoriete borrelhap. Het zacht zilte van een mooie oester in combinatie met gesmolten kaas, verse peterselie en een frisse citroen is werkelijk hemels. Toch moet ik...

Lees meer
Pastinaak stamppot met balsamico spruiten en vega rookworst

Pastinaak stamppot met balsamico spruiten en vega rookworst

Pastinaak stamppot met balsamico spruiten en vega rookworst. Deze ijskoude januari dag schrééuwt om een lekkere stamppot. We kunnen allemaal wel een beetje warmte gebruiken met deze temperaturen, niet? En je kent me, dat werd niet zomaar een alledaagse combinatie van...

Lees meer

4 Comments

4 Reacties

  1. Laska

    OMG dit was fantastisch! Gegeten met geblancheerde zeekraal. Onwijs genoten dus bedankt.

    Antwoord
    • Bo

      Ahh top om te horen, graag gedaan!

      Antwoord
  2. Astrid Santman

    Goedemorgen,
    Ik geniet sinds kort van deze geweldige site, mijn complimenten. Ik ben een amateur kok – moeder van 2 kids – en ben geïnteresseerd in leuke recepten, nou die vind ik hier. Mijn probleem als ik een recept wil afdrukken, lukt dit niet alles is door elkaar heen, ik weet iet wat ik fout doe, heb je misschien de juiste tip.
    vriendelijke groet,
    Astrid Santman

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Astrid, bedankt voor je lieve compliment! Ik zal deze week eens kijken naar een goede plugin om een pagina af te kunnen drukken. Veel kookplezier!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *