Tonijnsteak met avocadocrème

Tonijnsteak met avocadocrème, Restaurantwaardige recepten, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Bijgerechten sushi, Voorgerecht tonijn

Ziet er restaurantwaardig uit toch, deze tonijnsteak met avocadocrème? Het leuke is dat je dit gerecht echt binnen no time op tafel zet. Ik wist alleen niet zo goed in welke categorie ik dit gerecht moest plaatsen. Het is namelijk heeeerlijk als hoofdgerecht met gestoomde broccoli en gebakken aardappeltjes erbij, maar ook zeker als voorgerecht. Of als bijgerecht op tafel tijdens een sushi avondje. Waar of wanneer je deze steak ook serveert, het belangrijkst is dat je voor verse tonijn gaat. Je gaart de tonijn namelijk maar kort, waardoor de binnenkant nog wat rauw is. Bij het zoete tonijnvlees serveer je een zelfgemaakte sojadip en romige avocadocrème.

Genieten!

Tonijnsteak met avocadocrème, Restaurantwaardige recepten, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Bijgerechten sushi, Voorgerecht tonijn

Tonijnsteak met avocadocrème, Restaurantwaardige recepten, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Bijgerechten sushi, Voorgerecht tonijn

Tonijnsteak met avocadocrème, Restaurantwaardige recepten, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Bijgerechten sushi, Voorgerecht tonijn

Dit heb je nodig voor deze tonijnsteak met avocadocrème / 2 personen als hoofdgerecht of vier personen als voorgerecht

  • 2 tonijnsteaks – a 150 gram per stuk
  • 1 avocado
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 lente ui
  • klein bakje verse tuinkers
  • 2 el pistachenootjes

Voor de sojadip

  • 4 el sojasaus
  • 4 el rijstazijn – witte wijnazijn kan ook 
  • 1 tl ahornsiroop
  • 1 el sesamzaadjes

 

Zo maak je het

Laat de tonijnsteaks op kamertemperatuur komen.

Meng ondertussen in een klein kommetje de ingrediënten voor de sojadip door elkaar. Proef even en voeg naar smaak nog wat ahornsiroop toe.

Pureer het vruchtvlees van de avocado samen met het citroensap, de lente ui en een snuf zout tot een egale mousse.

Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan. Breng de tonijnsteaks met zout en peper op smaak en grill ze op hoog vuur kort aan beide kanten aan. Niet meer dan 30 seconden per kant, de binnenkant moet nog wat rauw blijven.

Snijd de steaks in plakken en serveer met tuinkers, pistachenootjes, avocadocrème en de sojadip. Serveer er eventueel stokjes bij om mee te eten.

Eet smakelijk!

Tonijnsteak met avocadocrème, Restaurantwaardige recepten, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Bijgerechten sushi, Voorgerecht tonijn

4 Comments
  1. Goedemorgen,
    Ik geniet sinds kort van deze geweldige site, mijn complimenten. Ik ben een amateur kok – moeder van 2 kids – en ben geïnteresseerd in leuke recepten, nou die vind ik hier. Mijn probleem als ik een recept wil afdrukken, lukt dit niet alles is door elkaar heen, ik weet iet wat ik fout doe, heb je misschien de juiste tip.
    vriendelijke groet,
    Astrid Santman

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!