Tonijnsteak met avocadocrème

Tonijnsteak met avocadocrème, Restaurantwaardige recepten, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Bijgerechten sushi, Voorgerecht tonijn

Ziet er restaurantwaardig uit toch, deze tonijnsteak met avocadocrème? Het leuke is dat je dit gerecht echt binnen no time op tafel zet. Ik wist alleen niet zo goed in welke categorie ik dit gerecht moest plaatsen. Het is namelijk heeeerlijk als hoofdgerecht met gestoomde broccoli en gebakken aardappeltjes erbij, maar ook zeker als voorgerecht. Of als bijgerecht op tafel tijdens een sushi avondje. Waar of wanneer je deze steak ook serveert, het belangrijkst is dat je voor verse tonijn gaat. Je gaart de tonijn namelijk maar kort, waardoor de binnenkant nog wat rauw is. Bij het zoete tonijnvlees serveer je een zelfgemaakte sojadip en romige avocadocrème.

Genieten!

Tonijnsteak met avocadocrème, Restaurantwaardige recepten, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Bijgerechten sushi, Voorgerecht tonijn

Tonijnsteak met avocadocrème, Restaurantwaardige recepten, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Bijgerechten sushi, Voorgerecht tonijn

Tonijnsteak met avocadocrème, Restaurantwaardige recepten, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Bijgerechten sushi, Voorgerecht tonijn

Dit heb je nodig voor deze tonijnsteak met avocadocrème / 2 personen als hoofdgerecht of vier personen als voorgerecht

  • 2 tonijnsteaks – a 150 gram per stuk
  • 1 avocado
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 lente ui
  • klein bakje verse tuinkers
  • 2 el pistachenootjes

Voor de sojadip

  • 4 el sojasaus
  • 4 el rijstazijn – witte wijnazijn kan ook 
  • 1 tl ahornsiroop
  • 1 el sesamzaadjes

 

Zo maak je het

Laat de tonijnsteaks op kamertemperatuur komen.

Meng ondertussen in een klein kommetje de ingrediënten voor de sojadip door elkaar. Proef even en voeg naar smaak nog wat ahornsiroop toe.

Pureer het vruchtvlees van de avocado samen met het citroensap, de lente ui en een snuf zout tot een egale mousse.

Verhit een klein scheutje olie in een koekenpan. Breng de tonijnsteaks met zout en peper op smaak en grill ze op hoog vuur kort aan beide kanten aan. Niet meer dan 30 seconden per kant, de binnenkant moet nog wat rauw blijven.

Snijd de steaks in plakken en serveer met tuinkers, pistachenootjes, avocadocrème en de sojadip. Serveer er eventueel stokjes bij om mee te eten.

Eet smakelijk!

Tonijnsteak met avocadocrème, Restaurantwaardige recepten, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Bijgerechten sushi, Voorgerecht tonijn

Print Friendly, PDF & Email
4 Comments
  1. Goedemorgen,
    Ik geniet sinds kort van deze geweldige site, mijn complimenten. Ik ben een amateur kok – moeder van 2 kids – en ben geïnteresseerd in leuke recepten, nou die vind ik hier. Mijn probleem als ik een recept wil afdrukken, lukt dit niet alles is door elkaar heen, ik weet iet wat ik fout doe, heb je misschien de juiste tip.
    vriendelijke groet,
    Astrid Santman

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email
Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus, Beaufood Kerst, Koopeenkalkoen.nl, Kant en klare kerstgerechten, Duurzaam vlees Kerst, Biologisch vlees bestellen

Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus

Hallo gezellige Kerst, daar ben je alweer bijna! Ik vind…

Print Friendly, PDF & Email
Kabeljauw in parmaham met knolselderij, Gezonde kerstgerechten, Hoofdgerecht vis, Originele kerst recepten, Hoofdgerechten Kerst, Beaufood recepten

Kabeljauw in parmaham met knolselderij

Met maar een paar heerlijke ingrediënten en een beetje creativiteit…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!