...

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

door | aug 3, 2023 | Hartige hapjes, Hoofdgerecht, Recepten, Vis | 0 Reacties

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort dichtschroeit in de pan en vervolgens in dunne plakjes snijdt. Je kunt de plakjes tonijn vervolgens dippen in sojasaus, maar ik ging een keer voor hoisinsaus. En dat was heel, héél lekker. Helemaal in combinatie met sesamzaadjes en knapperige lente-ui!

Tataki van tonijn

Tataki van tonijn

Bij tonijn tataki bak je alleen de buitenkant van de vis. De binnenkant is daardoor nog rauw en heerlijk mals. Dat bakken doen we in een zo heet mogelijke pan. Hierdoor schroeit de tonijn direct dicht en krijgt hij een mooi goudbruin jasje zónder te ver door de bakken. En weet je wat helemáál lekker is.. De tonijn niet in de pan bakken, maar kort dichtschroeien met een brander. Deze moet je natuurlijk wel net even in huis hebben, maar als je dat hebt: ga ervoor! Hierdoor krijgt de tonijn een superlekkere geroosterde touch. Ik gebruik deze brander ook graag voor het branden van plakjes zalm op sushi, gamba’s, crème brûlée (of course), beef tataki of oesters! Het staat ook nog eens zo lekker fancy aan tafel als je aankomt met zo’n brander én je geeft er gerechten binnen no time een extra smaak dimensie mee.

Enfin, mocht je geen brander hebben dan werkt een koekenpan natuurlijk ook perfect ;) Geniet van deze tonijn tataki met hoisinsaus!

Tonijn met hoisin

Heb je deze gerechten met tonijn ook al geprobeerd?

Tataki van tonijn

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tataki van tonijn met hoisinsaus, knapperige lente-ui en sesamzaadjes. Lekker als side dish bij sushi of als avondeten met rijst en gestoomde broccoli!
5 van 1 stem
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gr verse tonijnfilet - tip: vraag je visboer naar sashimi kwaliteit
  • 2 el hoisinsaus
  • 1 lente-ui
  • 1 el sesamzaadjes
  • ½ tl chilivlokken

Instructies
 

  • Verhit je koekenpan en doe er een scheutje olie in. Bak de tonijnfilet kort aan beide zijdes en haal dan uit de pan.
  • Of: gebruik een brander en schroeit de tonijn aan beide zijdes goudbruin.
  • Snijd de tonijn met een scherp mes in dunne plakken.
  • Snijd de lente-ui in ringetjes.
  • Verdeel over een mooi bord en garneer met sesamzaadjes, hoisinsaus, ringetjes lente-ui en chilivlokken.
  • Tip: je kunt er optioneel een bakje sojasaus bij serveren!
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

Tonijn tataki met hoisinsaus

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Italiaanse arrabiata mosselen

Italiaanse arrabiata mosselen

Vandaag heb ik weer een héérlijk mosselrecept voor je. Italiaanse arrabiata mosselen! Mosselen gekookt in een super smaakvolle Italiaanse lichtpittige tomatensaus, met verse basilicum en lekker veel Parmezaanse kaas. Arrabiata saus is eigenlijk een pittige saus voor...

Lees meer
Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Ik heb weer een barbecue topper hoor lieve mensen! Ik ben enorm fan van makkelijk te bereiden barbecue gerechten die er tóch lekker culinair uitzien. Vaak is het een kwestie van het gerecht een beetje gezellig opmaken en het combineren van een paar eenvoudige...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept