...

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

door | aug 3, 2023 | Hartige hapjes, Hoofdgerecht, Recepten, Vis | 0 Reacties

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort dichtschroeit in de pan en vervolgens in dunne plakjes snijdt. Je kunt de plakjes tonijn vervolgens dippen in sojasaus, maar ik ging een keer voor hoisinsaus. En dat was heel, héél lekker. Helemaal in combinatie met sesamzaadjes en knapperige lente-ui!

Tataki van tonijn

Tataki van tonijn

Bij tonijn tataki bak je alleen de buitenkant van de vis. De binnenkant is daardoor nog rauw en heerlijk mals. Dat bakken doen we in een zo heet mogelijke pan. Hierdoor schroeit de tonijn direct dicht en krijgt hij een mooi goudbruin jasje zónder te ver door de bakken. En weet je wat helemáál lekker is.. De tonijn niet in de pan bakken, maar kort dichtschroeien met een brander. Deze moet je natuurlijk wel net even in huis hebben, maar als je dat hebt: ga ervoor! Hierdoor krijgt de tonijn een superlekkere geroosterde touch. Ik gebruik deze brander ook graag voor het branden van plakjes zalm op sushi, gamba’s, crème brûlée (of course), beef tataki of oesters! Het staat ook nog eens zo lekker fancy aan tafel als je aankomt met zo’n brander én je geeft er gerechten binnen no time een extra smaak dimensie mee.

Enfin, mocht je geen brander hebben dan werkt een koekenpan natuurlijk ook perfect ;) Geniet van deze tonijn tataki met hoisinsaus!

Tonijn met hoisin

Heb je deze gerechten met tonijn ook al geprobeerd?

Tataki van tonijn

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tataki van tonijn met hoisinsaus, knapperige lente-ui en sesamzaadjes. Lekker als side dish bij sushi of als avondeten met rijst en gestoomde broccoli!
5 van 1 stem
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 300 gr verse tonijnfilet - tip: vraag je visboer naar sashimi kwaliteit
  • 2 el hoisinsaus
  • 1 lente-ui
  • 1 el sesamzaadjes
  • ½ tl chilivlokken

Instructies
 

  • Verhit je koekenpan en doe er een scheutje olie in. Bak de tonijnfilet kort aan beide zijdes en haal dan uit de pan.
  • Of: gebruik een brander en schroeit de tonijn aan beide zijdes goudbruin.
  • Snijd de tonijn met een scherp mes in dunne plakken.
  • Snijd de lente-ui in ringetjes.
  • Verdeel over een mooi bord en garneer met sesamzaadjes, hoisinsaus, ringetjes lente-ui en chilivlokken.
  • Tip: je kunt er optioneel een bakje sojasaus bij serveren!

Bijpassende wijntip

  • De Apostelhoeve Cuvée XII van het oudste wijndomein van Nederland! Een unieke blend van Müller-Thurgau, Auxerrois en Pinot Gris. Een heerlijk fruitbommetje met aroma's van perzik, abrikoos, grapefruit, lychee en limoen. Enorm rijk in de mond met mooie lengte en afdronk. Deze wijn gaat tóp samen met Aziatische gerechten zoals deze.
    Wijn-weetje: wijndomein de Apostelhoeve is gelegen op de Louwberg, ten Zuiden van de stad Maastricht. Sinds 1973 worden op deze zuidoost helling door de familie Hulst weer druiven geoogst en tot heerlijk fruitige wijnen verwerkt!
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

Tonijn tataki met hoisinsaus

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept