Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit! Ik presenteer jullie dit restaurantwaardige en súper makkelijk te maken voorgerecht. Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise! Helaas is het nog onzeker hoe we het kunnen vieren dit jaar gezien de maatregelen, maar één ding is wel zeker en dat is dat Kerst draait om tijd voor elkaar en lekker eten :) Of dat nu met je eigen gezin is of met de hele familie. Al hoop ik natuurlijk wel op dat laatste.. Dit jaar dineren we met Kerst meer thuis dan ooit tevoren en daarom begin ik extra vroeg met het delen van kerstrecepten. Ik vroeg jullie op Instagram of 3 november niet wat vroeg is, maar veel van jullie hebben zelfs al een heel kerstmenu bedacht! Dus in dat geval ben ik misschien zelfs aan de late kant ;) Anyhow, vanaf vandaag komen er tot zeker 24 december héél veel fantastisch lekkere kerstrecepten online. Ik trap af met deze papadum pizza’s met tonijn sashimi en soja-mayonaise.
Binnen tien minuten op tafel
Eerlijk, ziet er lekker culi uit toch? En toch staan deze papadums met sashimi binnen 10 minuten (ja echt waar) op tafel. Je kunt de sojamayonaise van te voren bereiden en als je de verse tonijn door je visboer alvast in plakjes sashimi laat snijden ben je helemáál snel klaar. Oh, en ik raad je aan voor echt verse tonijn te kiezen, dus niet voor de voorverpakte versie uit de supermarkt. Het liefst ga je naar een goede visboer of naar een groothandel zoals Sligro, Hanos of Makro. Daar haal ik ook altijd die leuke cress voor op mijn gerechten! Ze verkopen ze in verschillende soorten en kleuren en hiermee geef je jouw gerecht binnen een paar seconden een sterwaardige look. In plaats van cress kun je ook tuinkers gebruiken. Dit verkopen ze wel gewoon in de supermarkt.
Dit heb je nodig voor deze papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise / 4 personen
- 4 papadums – verkrijgbaar in de supermarkt. Je kunt deze ook vervangen door Matze crackers.
- 350 gr verse tonijn
- 1/4 komkommer – 12 plakjes totaal
- 2 el zwarte sesamzaadjes
- klein bakje daikon cress – tuinkers kan ook
- 1/2 tubetje wasabi pasta
Voor de soja-mayonaise
- 2 sojasaus
- 3 el mayonaise
Zo maak je het
Meng voor de sojasaus door de mayonaise. Schep de soja-mayonaise in een spuitzakje of boterhamzakje en leg weg tot gebruik.
Snijd de tonijn in zo dun mogelijke plakjes. Snijd met een dunschiller 12 dunne plakjes van de kommer.
Leg op elk bord een papadum. Verdeel de tonijn sashimi erover. Maak een soort roosjes van de dunne plakjes komkommer (gewoon even de hoekjes samenknijpen) en leg ze op de sashimi. Sluit af met een paar toefjes wasabi (zeg zo’n 4 per papadum), cress en zwarte sesamzaadjes.
Knip als laatst een puntje van de spuitzak en drizzle de soja-mayonaise over het gerecht.
Serveer direct. Wacht niet te lang zodat de papadum lekker knapperig blijft :D
Ha Bo.
Het was heerlijk!! Echter was mij niet helemaal duidelijk hoeveel sojasaus…er staat 2 eetl. mayonaise en 2 sojasaus. Is dit ook 2 eetlepels??
Een geweldig gerecht. Makkelijk te maken en het resultaat is altijd goed. Het is de laatste tijd m’n favoriete lunchgerecht als ik eters krijg. Ik gebruik als sojasaus het merk Tomasu . Variant Sweet spicy soy sauce. Is van NL bodem en heel erg lekker. Aanrader!
Wat een topgerecht! Viel erg in de smaak bij m’n gasten! Thnx!
Super om te horen :D