...

Tonijn sashimi met unagisaus en krokante uitjes

Tonijn sashimi met unagisaus en krokante uitjes

tonijn sashimi

Deze tonijn sashimi is er weer eentje voor in de eregalerij van Beaufood. Wauw. Wát een gerecht! Ik maak het vaak als side sish bij etentjes: het staat prachtig, is heel eenvoudig te maken en smaakt natuurlijk fantastisch… De ultradunne plakjes tonijn smelten bijna op je tong, de knapperige uitjes geven het een fijne bite en de unagisaus barst van de verschillende smaken. Door die saus wil ik mijn bord het liefst schoon likken – die is echt ongelooflijk goed en helemaal zelfgemaakt! Trek gekregen? Ik vertel je hoe je deze tonijn sashimi met unagisaus klaarmaakt. 

tonijn sashimi

Unagisaus (voor bij tonijn sashimi)

Unagi is zoetwaterpaling en als je wel eens sushi bestelt, dan weet je misschien ook meteen welke goddelijke saus ik bedoel. Want echt: unagisaus is een van mijn favo sauzen. Ik heb ‘m standaard in huis en eet het bij sushi, gestoomde dumplings, spring rolls en dus ook heel graag bij bijvoorbeeld tonijn sashimi.

Er is alleen één maar: unagisaus is zo’n beetje nergens te koop. Daarom leek het mij een goed plan om een Beaufood-versie van deze soja-achtige, stroperige saus te maken. En dat is mega goed gelukt met maar drie ingrediënten! Met deze smaakvolle saus til je de tonijn sashimi meteen naar een next level. Absoluut het proberen waard!

Meer sashimi- en sushigerechten

tonijn sashimi

Dit heb je nodig voor deze tonijn sashimi / 2 personen 

  • 300 gr verse tonijn 
  • 2 el gebakken uitjes
  • 1 tl fijngehakte verse peterselie 
  • Optioneel: 2 el bonito flakes, ook wel katsuobushi genoemd,
    (gedroogde en gerookte tonijnvlokken) over de sashimi voor een rokerige umami smaak. Aanrader!

Voor de unagisaus

  • 75 ml sojasaus
  • 40 ml ahornsiroop 
  • 2 el rijstazijn 

 

Zo maak je het

Begin met de unagisaus. Meng de ingrediënten in een kleine pan en laat op zacht vuur in 15 tot 20 minuten inkoken tot een licht stroperige substantie. Houd de saus tussentijds goed in de gaten en roer regelmatig. Laat de saus daarna volledig afkoelen. Let op: als de saus is afgekoeld, dikt hij nog iets meer in.

Snijd de verse tonijn vlak voor het serveren in dunne plakken. Verdeel de tonijn sashimi over twee borden.

Drizzle er wat unagisaus over en garneer met gebakken uitjes, fijngehakte peterselie en (als je deze hebt) wat bonito flakes. 

Tip: de overgebleven unagisaus kun je prima een week bewaren in de koelkast!

tonijn sashimi

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer
Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Vandaag heb ik een súper lekker en makkelijk recept voor je voor bij je eerstvolgende borrel: Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg! Vorige week hadden we een basisschool speeltuinborrel met alle ouders van Louen (4) zijn klas. En ik zou mezelf natuurlijk niet zijn...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Marielle

    Hoi Bo, wat voor groente eet je hier bij?

    Antwoord
    • Bo

      Broccoli, bimi of bijvoorbeeld knapperige peultjes :)

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *