...

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

door | mei 3, 2024 | Hoofdgerecht, Recepten, Vis | 0 Reacties

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó’n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo’n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van olijfolie, sinaasappel en honing. Citroen en zalm zijn natuurlijk hele dikke smaakvrienden, maar wist je dat sinaasappel en zalm ook fantastisch samengaan? Net iets friszoeter dan citroen. Ik deed er daarnaast nog een schepje bovenop door een handje rooksnippers van kersenhout op de kolen te strooien. Met deze simpele handeling geef je de zalm een heerlijke subtiele rooksmaak..

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Zalm roken op de barbecue

Wist je dat je je barbecue heel eenvoudig kunt omtoveren tot een rookoventje? Dit is met name bij zalm echt súper lekker. Hiervoor heb je enkel een handje rooksnippers nodig. Hiermee voeg je die lekkere typische rooksmaak toe aan gerechten. Ik gebruik zelf graag rooksnippers van kersenhout (die hebben zo’n lekker zoetig tintje) maar gebruik vooral wat jij zelf lekker vindt. Ik raad je aan met een klein handje rooksnippers te beginnen. We willen namelijk een subtiel rooksmaakje toevoegen aan de zalm en niet de hele buurt voorzien van één grote rookwolk ;) Nadat we de zalm gebakken hebben trekken we het visvlees met twee vorken uit elkaar. Hierdoor krijg je een pulled zalm effect. Schenk een beetje van de sinaasappelmarinade over de zalm en garneer het gerecht eventueel met dunne plakjes sinaasappel. Et voilà: heerlijk gebakken sinaasappel zalm van de barbecue met een subtiel rooksmaakje. Geniet ervan!

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Deze heerlijke barbecue recepten al gezien?

 

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Op de huid gebakken zalm met een heerlijke sinaasappel marinade en subtiele rooksmaak!
Nog geen beoordelingen
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 600 gr verse zalmfilet op de huid
  • 1 sinaasappel - sap en rasp
  • 1 teentje knoflook
  • 1 flinke tl honing
  • 4 el olijfolie
  • ½ tl chilivlokken
  • 1 handje rooksnippers - ik gebruik graag houtsnippers van kersenhout

Instructies
 

  • Pers de knoflook. Meng alle ingrediënten voor de marinade. Breng op smaak met peper en zout.
  • Dep de zalm droog en controleer op graatjes. Leg de zalm met de huid naar beneden in een schaal (of in een goed afsluitbare zak) en schenk de marinade erbij. Laat een uurtje marineren.
  • Verhit de barbecue tot een temperatuur van 180 graden. Strooi vlak voordat je de zalm op de barbecue legt een handje rooksnippers over de kolen.
  • Haal de zalm uit de marinade (en bewaar de marinade). Leg met de velkant naar beneden op het barbecue rooster. Sluit de barbecue. Bak de zalm op de huid tot deze gaar is.
  • Leg de zalm op een bord en ‘pull’ hem met twee vorken uit elkaar. Schenk een beetje van de marinade over de zalm en serveer direct. Garneer optioneel met sinaasappelschijfjes. Ook heer-lijk op een getoast stokbroodje!
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer
Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Vandaag heb ik een súper lekker en makkelijk recept voor je voor bij je eerstvolgende borrel: Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg! Vorige week hadden we een basisschool speeltuinborrel met alle ouders van Louen (4) zijn klas. En ik zou mezelf natuurlijk niet zijn...

Lees meer
Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept