Ik heb weer een barbecue topper hoor lieve mensen! Ik ben enorm fan van makkelijk te bereiden barbecue gerechten die er tóch lekker culinair uitzien. Vaak is het een kwestie van het gerecht een beetje gezellig opmaken en het combineren van een paar eenvoudige smaakmakers. Neem bijvoorbeeld deze geroosterde prei van de barbecue met ansjovis, hüttenkäse en peterselie. Een scheut goede olijfolie erover, wat zwarte peper en je hebt een prachtig zomers gerechtje van de barbecue!
Prei van de barbecue
De makkelijkst te bereiden groente van de barbecue? PREI! Even goed wassen onder de kraan (om knarsende tanden te voorkomen), rondom insmeren met olijfolie en roosteren maar! Het resultaat is een zwart geblakerde prei (geen zorgen, dit hoort) met een héérlijk zachtzoete binnenkant. De buitenkant eten we natuurlijk niet op, maar de malse binnenkant wel. Die brengen we op smaak met romige hüttenkäse (ik moet heerlijk eerlijk zeggen dat ik eigenlijk voor burrata wilde gaan maar die was helaas uitverkocht), peterselie, zwarte peper en zoutige ansjovis.
Tip voor de niet-ansjovis-lovers: deze kan je ook vervangen door krokant gebakken spekjes :)
Eet smakelijk!
Heb je deze heerlijke gerechten met prei ook al gezien?
- Gestoofde prei in roomboter en witte wijn
- Geroosterde preisoep met dille-olie
- Quiche met prei en truffelgeitenkaas
- Geroosterde prei uit de oven met burrata
- Quiche met courgette, prei en burrata
Je ziet het, mijn liefde voor prei is gróót ;)
Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse
Ingrediënten
- 2 preien
- 100 gr hüttenkäse
- 6 ansjovisfilets in olijfolie
- klein handje verse peterselie
- 2 el olijfolie
Instructies
- Snijd het groene gedeelte van de preien en spoel ze goed onder de kraan.
- Wrijf de preien in met olijfolie.
- Zorg dat de barbecue een temperatuur heeft van 180/200 graden. Leg de prei op het barbecuerooster. Rooster rondom tot alle kanten zwart geblakerd zijn. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
- Snijd de preien open. Garneer de binnenkanten met hüttenkäse, ansjovisfilets, fijngehakte peterselie en versgemalen zwarte peper. Optioneel een scheutje goede extra vierge olijfolie!
0 reacties