...

Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

door | aug 1, 2023 | Hoofdgerecht, Recepten, Voor erbij | 0 Reacties

Prei van de barbecue

Ik heb weer een barbecue topper hoor lieve mensen! Ik ben enorm fan van makkelijk te bereiden barbecue gerechten die er tóch lekker culinair uitzien. Vaak is het een kwestie van het gerecht een beetje gezellig opmaken en het combineren van een paar eenvoudige smaakmakers. Neem bijvoorbeeld deze geroosterde prei van de barbecue met ansjovis, hüttenkäse en peterselie. Een scheut goede olijfolie erover, wat zwarte peper en je hebt een prachtig zomers gerechtje van de barbecue!

Prei van de barbecue

Prei van de barbecue 

De makkelijkst te bereiden groente van de barbecue? PREI! Even goed wassen onder de kraan (om knarsende tanden te voorkomen), rondom insmeren met olijfolie en roosteren maar! Het resultaat is een zwart geblakerde prei (geen zorgen, dit hoort) met een héérlijk zachtzoete binnenkant. De buitenkant eten we natuurlijk niet op, maar de malse binnenkant wel. Die brengen we op smaak met romige hüttenkäse (ik moet heerlijk eerlijk zeggen dat ik eigenlijk voor burrata wilde gaan maar die was helaas uitverkocht), peterselie, zwarte peper en zoutige ansjovis. 

Tip voor de niet-ansjovis-lovers: deze kan je ook vervangen door krokant gebakken spekjes :)

Eet smakelijk!

Geroosterde prei

Heb je deze heerlijke gerechten met prei ook al gezien?

Je ziet het, mijn liefde voor prei is gróót ;)

 

Prei van de barbecue

Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Geroosterde prei van de barbecue! Super eenvoudig te bereiden. Met romige hüttenkäse en zoute ansjovis als topping.
Nog geen beoordelingen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 preien
  • 100 gr hüttenkäse
  • 6 ansjovisfilets in olijfolie
  • klein handje verse peterselie
  • 2 el olijfolie

Instructies
 

  • Snijd het groene gedeelte van de preien en spoel ze goed onder de kraan.
  • Wrijf de preien in met olijfolie.
  • Zorg dat de barbecue een temperatuur heeft van 180/200 graden. Leg de prei op het barbecuerooster. Rooster rondom tot alle kanten zwart geblakerd zijn. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
  • Snijd de preien open. Garneer de binnenkanten met hüttenkäse, ansjovisfilets, fijngehakte peterselie en versgemalen zwarte peper. Optioneel een scheutje goede extra vierge olijfolie!
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

Prei van de barbecue

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept