Quiche met prei en truffelgeitenkaas

Quiche met prei en truffelgeitenkaas

Quiche met prei en truffelgeitenkaas , Gezonde quiche recepten, Quiche prei venkel, Beaufood recepten, Gezonde fooblogs, Geitenkaasquiche, Lunchen zonder brood

I loveeee quiche. Quiches zijn lekker hartig, smeuïg van binnen en door een mix van verschillende groenten te gebruiken zijn ze ook nog eens voedzaam. In dit recept combineer ik prei met venkel (héle lekkere combi) met om het af te maken een knapperig laagje van truffelgeitenkaas. Die truffelgeitenkaas maak je heel gemakkelijk zelf door geraspte geitenkaas te mengen met truffeltapenade. Je weet wel, die te lekkere tapenade waarmee je ook heerlijke truffelmayonaise kunt maken. Eet deze quiche als avondeten met een groene salade erbij of serveer hem als hapje voor bij de borrel. Koud is hij trouwens ook heeel lekker dus je kunt ook prima een stuk eten als lunch!

Oh, en mijn ovenschaal was net iets te klein dus de quiche is nogal bol geworden ;) Wil je een plattere quiche? Gebruik dan een grotere quichevorm.

 

Quiche met prei en truffelgeitenkaas , Gezonde quiche recepten, Quiche prei venkel, Beaufood recepten, Gezonde fooblogs, Geitenkaasquiche, Lunchen zonder brood

 

Dit heb je nodig voor een kleine quiche met prei en truffelgeitenkaas

  • 4 plakken bladerdeeg voor hartige taarten
  • 1 prei
  • 1 venkel
  • 4 eieren
  • 200 ml crème fraîche
  • 75 gr geraspte geitenkaas
  • 1 el truffeltapenade

 

Zo maak je het

Vet een quichevorm (van 25 cm) in en verwarm de oven alvast voor op 200 graden.

Ontdooi de plakken bladerdeeg. Snijd de prei in dunne ringen en de venkel in reepjes.

Pak er twee grote kommen bij. Klop in de ene de eieren met de crème fraîche en een snuf peper en zout door elkaar. Roer in de andere kom de truffeltapenade door de geraspte geitenkaas.

Bekleed de ingevette quichevorm met de plakken bladerdeeg. Snijd de overtollige randjes weg. Verdeel de prei en venkel over de bodem en schenk het eimengsel erin. Strooi als laatste de truffelgeitenkaas erover en schuif de quiche voor 40 minuutjes in het midden van de oven.

De quiche is klaar als hij stevig en goudbruin is. Je kunt de quiche warm eten, maar als je hem in mooie punten wilt snijden kun je hem het best even laten afkoelen.

 

Quiche met prei en truffelgeitenkaas , Gezonde quiche recepten, Quiche prei venkel, Beaufood recepten, Gezonde fooblogs, Geitenkaasquiche, Lunchen zonder brood

Quiche met prei en truffelgeitenkaas , Gezonde quiche recepten, Quiche prei venkel, Beaufood recepten, Gezonde fooblogs, Geitenkaasquiche, Lunchen zonder brood

 

Stiekem is deze quiche het lekkerst na een paar uurtjes te hebben staan. Je kunt hem dus prima een dag van te voren bereiden

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

4 Comments

4 Reacties

  1. Patricia

    Laat ik nu alles in huis hebben!
    Dit hoop ik morgen te eten. Mmmmm

    Antwoord
    • Bo

      Eet smakelijk alvast :D

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.