Quiche met prei en truffelgeitenkaas

Quiche met prei en truffelgeitenkaas , Gezonde quiche recepten, Quiche prei venkel, Beaufood recepten, Gezonde fooblogs, Geitenkaasquiche, Lunchen zonder brood

I loveeee quiche. Quiches zijn lekker hartig, smeuïg van binnen en door een mix van verschillende groenten te gebruiken zijn ze ook nog eens voedzaam. In dit recept combineer ik prei met venkel (héle lekkere combi) met om het af te maken een knapperig laagje van truffelgeitenkaas. Die truffelgeitenkaas maak je heel gemakkelijk zelf door geraspte geitenkaas te mengen met truffeltapenade. Je weet wel, die te lekkere tapenade waarmee je ook heerlijke truffelmayonaise kunt maken. Eet deze quiche als avondeten met een groene salade erbij of serveer hem als hapje voor bij de borrel. Koud is hij trouwens ook heeel lekker dus je kunt ook prima een stuk eten als lunch!

Oh, en mijn ovenschaal was net iets te klein dus de quiche is nogal bol geworden ;) Wil je een plattere quiche? Gebruik dan een grotere quichevorm.

 

Quiche met prei en truffelgeitenkaas , Gezonde quiche recepten, Quiche prei venkel, Beaufood recepten, Gezonde fooblogs, Geitenkaasquiche, Lunchen zonder brood

 

Dit heb je nodig voor een kleine quiche met prei en truffelgeitenkaas

  • 4 plakken bladerdeeg voor hartige taarten
  • 1 prei
  • 1 venkel
  • 4 eieren
  • 200 ml crème fraîche
  • 75 gr geraspte geitenkaas
  • 1 el truffeltapenade

 

Zo maak je het

Vet een quichevorm (van 25 cm) in en verwarm de oven alvast voor op 200 graden.

Ontdooi de plakken bladerdeeg. Snijd de prei in dunne ringen en de venkel in reepjes.

Pak er twee grote kommen bij. Klop in de ene de eieren met de crème fraîche en een snuf peper en zout door elkaar. Roer in de andere kom de truffeltapenade door de geraspte geitenkaas.

Bekleed de ingevette quichevorm met de plakken bladerdeeg. Snijd de overtollige randjes weg. Verdeel de prei en venkel over de bodem en schenk het eimengsel erin. Strooi als laatste de truffelgeitenkaas erover en schuif de quiche voor 40 minuutjes in het midden van de oven.

De quiche is klaar als hij stevig en goudbruin is. Je kunt de quiche warm eten, maar als je hem in mooie punten wilt snijden kun je hem het best even laten afkoelen.

 

Quiche met prei en truffelgeitenkaas , Gezonde quiche recepten, Quiche prei venkel, Beaufood recepten, Gezonde fooblogs, Geitenkaasquiche, Lunchen zonder brood

Quiche met prei en truffelgeitenkaas , Gezonde quiche recepten, Quiche prei venkel, Beaufood recepten, Gezonde fooblogs, Geitenkaasquiche, Lunchen zonder brood

 

Stiekem is deze quiche het lekkerst na een paar uurtjes te hebben staan. Je kunt hem dus prima een dag van te voren bereiden

Deze pagina afdrukken? Klik dan hier.
Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

4 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond