...

De állerlekkerste zalm van de barbecue!

De állerlekkerste zalm van de barbecue!

door | aug 19, 2020 | Hoofdgerecht, Recepten, Vis | 9 reacties

De állerlekkerste zalm van de barbecue!

Ik durf dit recept volmondig de állerlekkerste zalm van de barbecue te noemen. En daarbij is het ook nog eens de meest makkelijk te bereiden zalm van de barbecue. Als iemand mij om barbecue inspiratie vraagt dan volgt er bijna altijd ‘en dan wel een beetje makkelijk he Bo, ik wil niet eerst een uur in de keuken hoeven staan..’ Ik geef ze geen ongelijk want ook al ga ik meestal lekker uit mijn culinaire plaat als we gaan barbecuen, ik snap dat het voor de meeste mensen gewoon een gezelligheidsdingetje is. Niet te veel gedoe, houtskool aan en gaan! En daarvoor is deze zalm perféct. De zalm smeer je voordat je hem op de barbecue legt royaal in met hoisin saus. Hierdoor zal de bovenkant van de zalm licht karameliseren tijdens het grillen en dat is echt ZOOO ontzettend lekker..

De állerlekkerste zalm van de barbecue!

Zalm + hoisinsaus = heaven

Ook fijn: dit recept bestaat uit maar twee ingrediënten. Zalm en hoisin saus. Soms is less gewoon echt more en dat geldt zeker voor dit pareltje. Het liefst gaar je de zalm niet helemaal door. Het is lekker als hij nog iets rauw is vanbinnen en dus is het belangrijk dat je echt verse zalm in huis haalt. Die zalm smeer je dus vervolgens in met hoisin. Met deze stroperige saus, die zowel zoet als hartig is, maak je echt van elk gerecht een feest. Hoisinsaus komt uit China, maar hij wordt ook vaak in de Vietnamese keuken gebruikt. Hoisin is ook standaard in mijn keuken te vinden. Ik gebruik ‘m voor mijn Vietnamese vega springrolls, als dip voor dim sum, bao broodjes, ik breng er gegrilde groenten mee op smaak en de saus is onmisbaar in deze Chinese pannenkoeken met pulled jackfruit. Kortom, een veelzijdig sausje wat zeker de moeite waard is om in huis te halen!

Nog meer recepten met hoisinsaus:

Aziatische tortilla’s uit de oven (vega)

Vegetarische ovenloempia’s met hoisinsaus

4 x recepten voor een Chinees etentje | Bao buns met hoisin kip, vega dumplings, mango salade en gegrilde groenten

De állerlekkerste zalm van de barbecue!

De állerlekkerste zalm van de barbecue!

De állerlekkerste zalm van de barbecue

De allerlekkerste zalm van de barbecue! Zacht gegaard en met een heerlijk jasje van gekaramelliseerde hoisin.
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

 • 400 gr verse zalmfilet - op de huid, zonder graat
 • 3 el hoisinsaus
 • Ik denk dat dit mijn kortste ingrediëntenlijstje ooit is ;)

Instructies
 

 • Steek de barbecue aan en leg een stuk zilverfolie klaar.
 • Controleer de zalm op graatjes. Leg de zalm met de huid naar beneden op de zilverfolie en smeer de bovenkant van de vis royaal in met hoisin saus.
 • Zorg dat de barbecue een temperatuur heeft van zo'n 180 graden. Geen zorgen, dit komt niet zo nauw. 150 graden is prima en 220 graden ook.
 • Leg de zalm (op de zilverfolie) op het rooster van de barbecue en sluit de deksel. Ik vind het altijd lekker als de binnenkant van de zalm nog een beetje rauw is, dus ik grill de zalm meestal maar zo'n 10 tot 15 minuten.
 • Is de zalm klaar? Leg hem in zijn geheel op een houten plank of bord en geniet maar!
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

De állerlekkerste zalm van de barbecue!

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Citroen gember shots! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt al wéken verkouden. Hoog tijd om mijn immuunsysteem een flinke boost te geven. Dit doe ik door gezond te eten (veel biologische groenten, fruit, peulvruchten, noten), tussen het werken door...

Lees meer
Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Ik heb vandaag een echte Beaufood klassieker voor je. Daarmee bedoel ik zo'n gerecht wat zéér regelmatig bij ons op tafel staat. Mijn favoriete vongole recept! Een pannetje vol heerlijke vongole met witte wijn en parmezaanse kaas. Als ik vongole tegenkom kan ik het...

Lees meer
Gegratineerde oesters uit de oven

Gegratineerde oesters uit de oven

Luxer en smaakvoller wordt het vandaag niet lieve mensen. Gegratineerde oesters uit de oven! Mijn favoriete borrelhap. Het zacht zilte van een mooie oester in combinatie met gesmolten kaas, verse peterselie en een frisse citroen is werkelijk hemels. Toch moet ik...

Lees meer

9 Comments

9 Reacties

 1. Karin

  Lijkt me heerlijk!
  Nu hebben wij een eenvoudige elektrische bbq zonder deksel , kan het daar ook op?
  Groetjes Karin

  Antwoord
  • Bo

   Ja hoor! Het duurt dan alleen misschien ietsje langer om de zalm te garen, omdat je de bovenkant van de barbecue niet afsluit.

   Antwoord
 2. Heleen

  Super lekker en super makkelijk om te maken !

  Antwoord
 3. Mary

  Echt superlekker.
  Volgende week staat het weer op het menu!

  Antwoord
 4. Natasja

  Wat een heerlijk recept! Dankjewel

  Antwoord
 5. Abigail Heeren Visser

  Ik houd niet zo van zalm maar we eten het toch regelmatig. Bij dit gerecht kan ik zeggen “heerlijk die zalm”!!

  Antwoord
  • Bo

   Wat leuk om te horen!:D

   Antwoord
 6. Mandy

  Ohhh dit klinkt goddelijk!! Zou dit ook kunnen op een open houtskool bbq denk je?

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept