De állerlekkerste zalm van de barbecue!

Ik durf dit recept volmondig de állerlekkerste zalm van de barbecue te noemen. En daarbij is het ook nog eens de meest makkelijk te bereiden zalm van de barbecue. Als iemand mij om barbecue inspiratie vraagt dan volgt er bijna altijd ‘en dan wel een beetje makkelijk he Bo, ik wil niet eerst een uur in de keuken hoeven staan..’ Ik geef ze geen ongelijk want ook al ga ik meestal lekker uit mijn culinaire plaat als we gaan barbecuen, ik snap dat het voor de meeste mensen gewoon een gezelligheidsdingetje is. Niet te veel gedoe, houtskool aan en gaan! En daarvoor is deze zalm perféct. De zalm smeer je voordat je hem op de barbecue legt royaal in met hoisin saus. Hierdoor zal de bovenkant van de zalm licht karameliseren tijdens het grillen en dat is echt ZOOO ontzettend lekker..

De állerlekkerste zalm van de barbecue!

Zalm + hoisinsaus = heaven

Ook fijn: dit recept bestaat uit maar twee ingrediënten. Zalm en hoisin saus. Soms is less gewoon echt more en dat geldt zeker voor dit pareltje. Het liefst gaar je de zalm niet helemaal door. Het is lekker als hij nog iets rauw is vanbinnen en dus is het belangrijk dat je echt verse zalm in huis haalt. Die zalm smeer je dus vervolgens in met hoisin. Met deze stroperige saus, die zowel zoet als hartig is, maak je echt van elk gerecht een feest. Hoisinsaus komt uit China, maar hij wordt ook vaak in de Vietnamese keuken gebruikt. Hoisin is ook standaard in mijn keuken te vinden. Ik gebruik ‘m voor mijn Vietnamese vega springrolls, als dip voor dim sum, bao broodjes, ik breng er gegrilde groenten mee op smaak en de saus is onmisbaar in deze Chinese pannenkoeken met pulled jackfruit. Kortom, een veelzijdig sausje wat zeker de moeite waard is om in huis te halen!

Nog meer recepten met hoisinsaus:

Aziatische tortilla’s uit de oven (vega)

Vegetarische ovenloempia’s met hoisinsaus

4 x recepten voor een Chinees etentje | Bao buns met hoisin kip, vega dumplings, mango salade en gegrilde groenten

De állerlekkerste zalm van de barbecue!

Dit heb je nodig voor deze allerlekkerste zalm van de barbecue / 2 personen

  • 400 gr verse zalmfilet – met huid, zonder graat
  • 3 el hoisin
  • PS. Ik denk dat dit mijn kortste ingrediëntenlijstje ooit is ;)

 

Zo maak je het

Steek de barbecue aan en leg een stuk zilverfolie klaar.

Controleer de zalm op graatjes. Leg de zalm met de huid naar beneden op de zilverfolie en smeer de bovenkant van de vis royaal in met hoisin saus.

Zorg dat de barbecue een temperatuur heeft van zo’n 180 graden. Geen zorgen, dit komt niet zo nauw. 150 graden is prima en 220 graden ook.

Leg de zalm (op de zilverfolie) op het rooster van de barbecue en sluit de deksel. Ik vind het altijd lekker als de binnenkant van de zalm nog een beetje rauw is, dus ik grill de zalm meestal maar zo’n 10 tot 15 minuten.

Is de zalm klaar? Leg hem in zijn geheel op een houten plank of bord en geniet maar!

De állerlekkerste zalm van de barbecue!

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Mijn driedaagse anti-griep menu

Mijn driedaagse anti-griep menu (inclusief recepten!)

Er hoeven maar een paar regeldruppels te vallen, een zuchtje…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Print Friendly, PDF & Email

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Print Friendly, PDF & Email

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!