De állerlekkerste zalm van de barbecue!

De állerlekkerste zalm van de barbecue!

door | aug 19, 2020 | Hoofdgerecht, Recepten, Vis | 6 reacties

De állerlekkerste zalm van de barbecue!

Ik durf dit recept volmondig de állerlekkerste zalm van de barbecue te noemen. En daarbij is het ook nog eens de meest makkelijk te bereiden zalm van de barbecue. Als iemand mij om barbecue inspiratie vraagt dan volgt er bijna altijd ‘en dan wel een beetje makkelijk he Bo, ik wil niet eerst een uur in de keuken hoeven staan..’ Ik geef ze geen ongelijk want ook al ga ik meestal lekker uit mijn culinaire plaat als we gaan barbecuen, ik snap dat het voor de meeste mensen gewoon een gezelligheidsdingetje is. Niet te veel gedoe, houtskool aan en gaan! En daarvoor is deze zalm perféct. De zalm smeer je voordat je hem op de barbecue legt royaal in met hoisin saus. Hierdoor zal de bovenkant van de zalm licht karameliseren tijdens het grillen en dat is echt ZOOO ontzettend lekker..

De állerlekkerste zalm van de barbecue!

Zalm + hoisinsaus = heaven

Ook fijn: dit recept bestaat uit maar twee ingrediënten. Zalm en hoisin saus. Soms is less gewoon echt more en dat geldt zeker voor dit pareltje. Het liefst gaar je de zalm niet helemaal door. Het is lekker als hij nog iets rauw is vanbinnen en dus is het belangrijk dat je echt verse zalm in huis haalt. Die zalm smeer je dus vervolgens in met hoisin. Met deze stroperige saus, die zowel zoet als hartig is, maak je echt van elk gerecht een feest. Hoisinsaus komt uit China, maar hij wordt ook vaak in de Vietnamese keuken gebruikt. Hoisin is ook standaard in mijn keuken te vinden. Ik gebruik ‘m voor mijn Vietnamese vega springrolls, als dip voor dim sum, bao broodjes, ik breng er gegrilde groenten mee op smaak en de saus is onmisbaar in deze Chinese pannenkoeken met pulled jackfruit. Kortom, een veelzijdig sausje wat zeker de moeite waard is om in huis te halen!

Nog meer recepten met hoisinsaus:

Aziatische tortilla’s uit de oven (vega)

Vegetarische ovenloempia’s met hoisinsaus

4 x recepten voor een Chinees etentje | Bao buns met hoisin kip, vega dumplings, mango salade en gegrilde groenten

De állerlekkerste zalm van de barbecue!

Dit heb je nodig voor deze allerlekkerste zalm van de barbecue / 2 personen

 • 400 gr verse zalmfilet – met huid, zonder graat
 • 3 el hoisin
 • PS. Ik denk dat dit mijn kortste ingrediëntenlijstje ooit is ;)

 

Zo maak je het

Steek de barbecue aan en leg een stuk zilverfolie klaar.

Controleer de zalm op graatjes. Leg de zalm met de huid naar beneden op de zilverfolie en smeer de bovenkant van de vis royaal in met hoisin saus.

Zorg dat de barbecue een temperatuur heeft van zo’n 180 graden. Geen zorgen, dit komt niet zo nauw. 150 graden is prima en 220 graden ook.

Leg de zalm (op de zilverfolie) op het rooster van de barbecue en sluit de deksel. Ik vind het altijd lekker als de binnenkant van de zalm nog een beetje rauw is, dus ik grill de zalm meestal maar zo’n 10 tot 15 minuten.

Is de zalm klaar? Leg hem in zijn geheel op een houten plank of bord en geniet maar!

De állerlekkerste zalm van de barbecue!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

6 Comments

6 Reacties

 1. Mary

  Echt superlekker.
  Volgende week staat het weer op het menu!

  Antwoord
 2. Natasja

  Wat een heerlijk recept! Dankjewel

  Antwoord
 3. Abigail Heeren Visser

  Ik houd niet zo van zalm maar we eten het toch regelmatig. Bij dit gerecht kan ik zeggen “heerlijk die zalm”!!

  Antwoord
  • Bo

   Wat leuk om te horen!:D

   Antwoord
 4. Mandy

  Ohhh dit klinkt goddelijk!! Zou dit ook kunnen op een open houtskool bbq denk je?

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.