...

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

door | mei 2, 2024 | Hoofdgerecht, Recepten, Vis | 0 Reacties

garnalen-van-de-barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt van misopasta, sojasaus, verse gember, citroen en sriracha. Echt één grote smaakbom. En heb ik je al eens verteld over mijn lievelings garnalen: de wildgevangen Argentijnse garnaal? 

garnalen-van-de-barbecue

Argentijnse garnalen

Wat mij betreft zijn Argentijnse garnalen dé koning onder de garnalen. De Argentijnse gamba is een van de grotere garnalen soorten, die wel 20 centimeter lang kan worden. Het vlees is stevig van structuur en is onwijs sappig. Een wereld van verschil in smaak en structuur met kleine kweek garnaaltjes. De Argentijnse garnaal heeft een heerlijk lichtzoete smaak en is van zichzelf prachtig rood van kleur. Het is een wilde garnaal die wordt gevangen voor de kusten van Argentinië. Ik koop ze zelf bij de groothandel (Sligro of Hanos), maar je kunt ze ook bij de visboer kopen of anders online. Mocht je ze niet op de kop kunnen tikken, gebruik dan black tiger garnalen! Die zijn qua smaak vergelijkbaar, alleen is de Argentijnse garnaal voor het koken al rood/oranje van kleur. Qua smaak vind ik het net kleine mini kreeftjes, zó lekker.. Ik serveer ze tijdens etentjes ook wel eens rauw! Dan haal ik er aan tafel alleen nog even een brandertje over zodat ze licht geschroeid zijn. Goddelijk. Enfin, vandaag maken we ze van de barbecue! 

garnalen-van-de-barbecue

Garnalen van de barbecue

Garnalen bakken is in principe super makkelijk, maar er is één gouden regel en dat is: niet te lang bakken! Met name met Argentijnste garnalen is het zonde om ze te lang te bakken, omdat het vruchtvlees zo delicaat is. Bak je ze te lang, dan drogen ze uit. Gewoon even heel kort om en om schroeien op een gloeiendhete barbecue. En vergeet vooral die lekkere marinade er niet bij te serveren als dip! Geniet ervan.

garnalen-van-de-barbecue

Deze heerlijke barbecue recepten al gezien?

 

garnalen-van-de-barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Garnalen van de barbecue! Met een heerlijke Aziatische miso marinade. Tip: gebruik wilde Argentijnse garnalen!
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 5 minuten
Marineertijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 450 gr Argentijnse garnalen - of black tiger garnalen (ongepeld, zonder kop)
  • 1 flinke tl misopasta
  • 2 el sojasaus
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl versgeraspte gember
  • 1 bio citroen - rasp en sap
  • 1 tl sriracha - of meer naar smaak
  • 2 el verse peterselie

Instructies
 

  • Ontdooi de garnalen.
  • Meng voor de marinade de misopasta, sojasaus, olijfolie, gember, citroen (rasp en sap) en sriracha. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Leg de garnalen in een diep bord (of in een goed afsluitbare zak) en schenk de marinade erover. Meng goed en laat een uurtje marineren.
  • Verhit de barbecue tot een temperatuur van 180 graden. Leg de garnalen op het rooster en bak 2 tot 3 min. per kant.
  • Serveer de garnalen direct. Garneer met peterselie en met de marinade erbij als dip!
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Vandaag heb ik een súper lekker en makkelijk recept voor je voor bij je eerstvolgende borrel: Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg! Vorige week hadden we een basisschool speeltuinborrel met alle ouders van Louen (4) zijn klas. En ik zou mezelf natuurlijk niet zijn...

Lees meer
Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept