Vietnamese springrolls zijn mijn favoriete comfort food. Als je het rollen eenmaal onder de knie hebt heb je ze zó gemaakt en er zijn super veel lekkere combi’s waarmee je ze kunt vullen. Ik koos dit keer voor een vega vulling met fijngesneden rode biet, munt, avocado en een lekkere dip van hoisin.
Je hoeft de Vietnamese loempia’s niet te bakken, je rolt de ingrediënten simpelweg in een geweekt rijstvel. Tegenwoordig verkopen ze deze rijstvellen gewoon bij de Appie, maar persoonlijk vind ik de rijstvellen van de toko ietsje beter. Ze zijn iets steviger en scheuren minder snel.
PS. geef je een feestje of een borrel? Het staat echt geweldig als je deze rolls op elkaar stapelt op een mooi groot bord. En je kunt ze van te voren klaar maken!
Dit heb je nodig voor 12 stuks Vietnamese vega springrolls met hoisin / 3 personen
- 12 grote ronde rijstvellen
- 400 gr spitskool
- 150 gr biet – julienne gesneden
- 1 komkommer
- 1 avocado
- 2 lente uitjes
- hand verse muntblaadjes
- pinda’s – grof gehakt
- hoisin – hoeveelheid naar smaak
- extra dipje: 2 el vissaus, 1 tl sesamzaadjes en een paar ringetjes rode peper
Zo maak je ze
Begin met het snijden van de groenten. De bietjes koop ik voor het gemak altijd julienne gesneden, dat scheelt weer knalrode handen. Snijd de spitskool en de komkommer in dunne reepjes, de avocado in plakken en de lente uit in ringetjes.
Vul een diepe kom of pan met lauw-warm water en week hierin een rijstvel voor een halve minuut. Als hij soepel genoeg is haal je hem eruit en leg je hem op een plank.
Beleg het rijstvel. Begin 2 centimeter van de onderkant met de biet en ga verder met de kool, komkommer en avocado. Strooi er als laatste wat nootjes, lente ui en munt overheen. Niet te veel, je moet hem nog wel op kunnen rollen.
Vouw de zijkanten naar binnen en vouw de rol op.
Binnenkort ga ik op mijn Youtube kanaal aan de slag met kookvideo’s en in een van de eerste video’s laat ik jullie zien hoe ik springrolls rol
De rollen zullen na een paar minuten steviger worden. Leg de rollen op een mooi bord, bestrooi met nootjes en vul een bakje met hoisin saus. Serveer er drie losse bordjes bij en eet smakelijk!
Eet je met twee personen? De rolletjes die je over hebt kun je bewaren in de koelkast tot de volgende dag. Lekker als lunch!
Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd naar wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood
0 reacties