...

Vietnamese vega springrolls met hoisin

Vietnamese vega springrolls met hoisin

door | mrt 30, 2017 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 0 Reacties

Vietnamese vega springrolls met hoisin, Vegan springrolls, Gezonde hapjes, Zelfs springrolls maken, Vegetarische springroll recepten, Vietnamese loempia recepten, Glutenvrije loempia's, Loempia's zonder frituurpan

Vietnamese springrolls zijn mijn favoriete comfort food. Als je het rollen eenmaal onder de knie hebt heb je ze zó gemaakt en er zijn super veel lekkere combi’s waarmee je ze kunt vullen. Ik koos dit keer voor een vega vulling met fijngesneden rode biet, munt, avocado en een lekkere dip van hoisin.

Je hoeft de Vietnamese loempia’s niet te bakken, je rolt de ingrediënten simpelweg in een geweekt rijstvel. Tegenwoordig verkopen ze deze rijstvellen gewoon bij de Appie, maar persoonlijk vind ik de rijstvellen van de toko ietsje beter. Ze zijn iets steviger en scheuren minder snel.

 

PS. geef je een feestje of een borrel? Het staat echt geweldig als je deze rolls op elkaar stapelt op een mooi groot bord. En je kunt ze van te voren klaar maken!

 

Dit heb je nodig voor 12 stuks Vietnamese vega springrolls met hoisin / 3 personen

  • 12 grote ronde rijstvellen
  • 400 gr spitskool
  • 150 gr biet – julienne gesneden 
  • 1 komkommer
  • 1 avocado
  • 2 lente uitjes
  • hand verse muntblaadjes
  • pinda’s – grof gehakt
  • hoisin – hoeveelheid naar smaak
  • extra dipje: 2 el vissaus, 1 tl sesamzaadjes en een paar ringetjes rode peper

 

Vietnamese vega springrolls met hoisin, Vegan springrolls, Gezonde hapjes, Zelfs springrolls maken, Vegetarische springroll recepten, Vietnamese loempia recepten, Glutenvrije loempia's, Loempia's zonder frituurpan

 

Zo maak je ze

Begin met het snijden van de groenten. De bietjes koop ik voor het gemak altijd julienne gesneden, dat scheelt weer knalrode handen. Snijd de spitskool en de komkommer in dunne reepjes, de avocado in plakken en de lente uit in ringetjes.

Vul een diepe kom of pan met lauw-warm water en week hierin een rijstvel voor een halve minuut. Als hij soepel genoeg is haal je hem eruit en leg je hem op een plank.

Beleg het rijstvel. Begin 2 centimeter van de onderkant met de biet en ga verder met de kool, komkommer en avocado. Strooi er als laatste wat nootjes, lente ui en munt overheen. Niet te veel, je moet hem nog wel op kunnen rollen.

Vouw de zijkanten naar binnen en vouw de rol op.

Binnenkort ga ik op mijn Youtube kanaal aan de slag met kookvideo’s en in een van de eerste video’s laat ik jullie zien hoe ik springrolls rol

De rollen zullen na een paar minuten steviger worden. Leg de rollen op een mooi bord, bestrooi met nootjes en vul een bakje met hoisin saus. Serveer er drie losse bordjes bij en eet smakelijk!

 

 

 

Eet je met twee personen? De rolletjes die je over hebt kun je bewaren in de koelkast tot de volgende dag. Lekker als lunch!


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd naar wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *