...

Spinazie-omelet met zalm en roomkaas

Spinazie-omelet met zalm en roomkaas

door | sep 13, 2017 | Lunch, Ontbijt, Recepten, Vis | 41 reacties

Spinazie-omelet met zalm en roomkaas , Lunchen zonder brood, Glutenvrije lunch recepten, Beaufood recepten, Glutenvrije foodblogs, Gezonde lunchrecepten, Lunchen met ei, Gezonde foodblogs

Spinazie-omelet met zalm en roomkaas. Eitjes, ik ben er gek op! Mocht ik ooit vegan worden (in een verre verre toekomst heel misschien), dan zou dit mijn grooste struggle zijn. Ik kan zo onwijs genieten van een lekker eitje in de ochtend, als lunch of als extraatje bij nasi goreng (van bloemkoolrijst) of een goede steak tartare met truffelmayo. Gister bakte ik een heerlijke omelet als lunch en besloot ik hem extra gezond te maken met een flinke hand verse spinazie erdoor. En als we toch bezig zijn wat roomkaas en een paar plakjes gerookte zalm erop. Echt héérlijk. Bak deze spinazie omelet vooral in de ochtend en neem hem ingepakt mee als lunch. Koud is hij misschien wel nóg lekkerder.

Spinazie-omelet met zalm en roomkaas , Lunchen zonder brood, Glutenvrije lunch recepten, Beaufood recepten, Glutenvrije foodblogs, Gezonde lunchrecepten, Lunchen met ei, Gezonde foodblogs

Spinazie-omelet met zalm en roomkaas , Lunchen zonder brood, Glutenvrije lunch recepten, Beaufood recepten, Glutenvrije foodblogs, Gezonde lunchrecepten, Lunchen met ei, Gezonde foodblogs

Dit heb je nodig voor één spinazie-omelet met zalm en roomkaas / 1 persoon

  • 2 eieren
  • 1 el kwark
  • 1 flinke hand verse spinazie
  • 2 plakken gerookte zalm
  • 1 el roomkaas
  • handje rucola

Zo maak je het

Klop in een kom de eieren met de kwark door elkaar. Breng op smaak met een snuf peper en zout.

Verhit een scheutje olie in een koekenban en bak hierin de spinazie kort aan. Schenk het eiermengsel eroverheen en bak er een omelet van.

Leg de omelet op een bord en besmeer de helft met roomkaas. Leg de zalm erop en sluit af met een handje rucola.

Rol je omelet op, snijd hem door midden en eet smakelijk!

Spinazie-omelet met zalm en roomkaas , Lunchen zonder brood, Glutenvrije lunch recepten, Beaufood recepten, Glutenvrije foodblogs, Gezonde lunchrecepten, Lunchen met ei, Gezonde foodblogs

Zin in nog meer gezonde lunch recepten?

Gezonde rode bieten pannenkoeken

Groene pesto van wortelloof

Gegrilde little gem met tahin-yoghurtdressing en dadels

Myrthe’s shakshuka met feta en taco’s

Toast met avocado-citroenboter en gerookte zalm

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes. Een echte winner op tafel tijdens Sinterklaasavond! En ik kan het weten, want deze taart was amper vijf minuten nadat ik hem aansneed verorberd door mijn gasten. Dit jaar vierden we voor het eerst Sinterklaas bij ons...

Lees meer
Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Vandaag deel ik een lekker sinterklaastoetje met jullie want het is weer die tijd van het jaar: de Sint is in het land. Mijn zoontje Louen (2) vindt die man met de lange witte baard vooralsnog doodeng (geef 'm eens ongelijk ;) maar dat mag de pret niet drukken. Op 5...

Lees meer
Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer

41 Comments

41 Reacties

  1. Paula

    Voor de roomkaas kijk ik op de verpakking waar de minste KH in zitten (dit kan wel `s verschillen) Omdat dit koolhydraat arme recepten zijn zou het inderdaag wèl goed en ook fijn zijn om het KH aantal bij de recepten te vermelden.

    Antwoord
    • Sacha Spanjer

      Lekker

      Antwoord
  2. José Rotteveel

    Heerlijk, ik heb hem gemaakt met Griekse yoghurt, geen kwark in huis!
    De volgende keer doe ik het met chilivlokken!

    Antwoord
  3. Ank van der Mark

    Dit recept heb ik al verschillende keren gemaakt! Heerlijk!!

    Antwoord
    • Bo

      Super leuk om te horen :D

      Antwoord
  4. angelique

    er staat niet bij wat ik met de kwark moet doen

    Antwoord
    • Bo

      Staat in de eerste zin van het recept ;)

      Antwoord
  5. Joke

    KAN JE INPLAATS VAN SPINAZIE OOK RUCOLA BAKKEN.
    DANK u WEL

    Antwoord
    • Bo

      Persoonlijk vind ik rucola niet meer lekker nadat het verhit is, dus ik zou spinazie gebruiken :) Maar in principe kan het natuurlijk wel.

      Antwoord
  6. Marjolein

    Heerlijk! Ik heb een variant gemaakt met kipfilet en zongedroogde tomaatjes. Een succes!

    Antwoord
    • Bo

      Klinkt goed :D

      Antwoord
    • Lynette

      Klinkt goed, heeft u een recept?

      Antwoord
      • Bo

        Hoi! Je bevind je nu op de receptpagina :)

        Antwoord
  7. Karine

    Wil zondag een brunch doen en deze lijken mij ideaal ervoor. Kan ik ze een dag op voorhand maken? En zo ja doe ik dan ook de rucola er al in of doe ik dit best de dag zelf? Kan ik de omeletten dan eigenlijk nog dichtrollen als ze al gekoeld zijn?’

    Antwoord
    • Bo

      De omeletten kun je zeker een dag van te voren maken. De rucola kun je er het best op de dag zelf in doen. Geniet ervan!

      Antwoord
      • Kim

        Hoi.
        Wil dit gerecht ook graag maken maar kan ik ook Griekse yoghurt gebruiken ipv kwark?

        Antwoord
        • Bo

          Ja hoor!

      • Wendy

        Wat voor roomkaas gebruikt u ?

        Antwoord
        • Bo

          Gewoon smeerbare naturel roomkaas :)

  8. MP

    Lijkt me heerlijk, alleen ik ben lactoseintollerant. Lactosevrij philladephia heb ik standaard in huis maar hoe vervang ik de kwark?

    Antwoord
    • Bo

      Je kunt de kwark eventueel weglaten.

      Antwoord
  9. Miek

    Hoi. Schrijf aub bij je heerlijke recepten het aamtal Kcal. en (voor mij en mogelijk anderen ) het aantal Kh per portie.
    miek.walraven@gmail.com
    Groetjes !

    Antwoord
    • Bo

      Ik tel helaas geen calorieën!

      Antwoord
  10. Sabine

    Nu al voor de tweede keer gegeten, voor mijn man met zalm en voor mij en de kids met kipfilet. Echt ontzettend lekker.

    Antwoord
    • Bo

      Super leuk om te horen!:)

      Antwoord
  11. Petra

    Dat was zeker lekker! Het hele gezin heeft zitten smullen! Ga zeker meer van je bekijken!

    Antwoord
  12. Anette

    Super lekkerrrr! Dankjewel.

    Antwoord
  13. Jeanne vissers

    Dit ga ik vandaag maken lijkt me heel lekker

    Antwoord
  14. Leslie

    Hmmm lijkt me lekker. Wat voor roomkaas hebben jullie gebruikt? Denk ik dan aan boursin paturain of monchou??
    Thanks alvast

    Antwoord
    • Bo

      Je kunt eigenlijk alle soorten roomkaas gebruiken, maar het lekkerst vind ik naturel Philadelphia :)

      Antwoord
    • Thijvelin martine

      Bedankt voor je resept zal dat zeker eens klaar maken want ben ook een verzot van eieren
      Martine

      Antwoord
  15. ammie

    ohhh spinazie en zalm ! dit lijkt me super!

    Antwoord
      • Hilda

        De omelet smaakte heerlijk en dat terwijl ik niet zo van gebakken ei houd.
        Kan ik de omelet ook invriezen? Leek me wel praktisch 😊

        Antwoord
        • Bo

          Ahh leuk om te horen! En geen idee, in principe zou dit moeten kunnen denk ik :)

  16. Gudy

    Met tonijn gemaakt i.p.v. zalm, want dat had ik niet in huis. overheerlijk! Ik sla bijna al je recepten op en vandaag iets gemaakt, daar is het zaterdag voor ???

    Antwoord
    • Bo

      Goede tip om tonijn te gebruiken :D Ik hoop dat ook mijn andere recepten je net zo lekker gesmaakt hebben. Liefs, Bo

      Antwoord
  17. Jennifer

    Ohh lekker, dit wordt morgen mijn lunch!

    Antwoord
    • Bo

      Lekker :D

      Antwoord
    • Ans

      Lactosevrije kwark van Arla.

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *