Spinazie-omelet met zalm en roomkaas

Spinazie-omelet met zalm en roomkaas , Lunchen zonder brood, Glutenvrije lunch recepten, Beaufood recepten, Glutenvrije foodblogs, Gezonde lunchrecepten, Lunchen met ei, Gezonde foodblogs

Eitjes, ik ben er gek op. Mocht ik ooit vegan worden (in een verre verre toekomst heel misschien), dan zou dit mijn grooste struggle zijn. Ik kan zo onwijs genieten van een lekker eitje in de ochtend, als lunch of als extraatje bij nasi of steak tartare. Gister bakte ik een lekkere omelet voor de lunch en besloot ik hem extra gezond te maken met een flinke hand verse spinazie. En als we toch bezig zijn wat roomkaas en een paar plakjes gerookte zalm erop. Echt héérlijk. Bak deze spinazie omelet vooral in de ochtend en neem hem ingepakt mee als lunch. Koud is hij misschien wel nog lekkerder :D

Dit heb je nodig voor één spinazie-omelet met zalm en roomkaas / 1 persoon

  • 2 eieren
  • 1 el kwark
  • 1 flinke hand verse spinazie
  • 1 el roomkaas
  • 2 plakken gerookte zalm
  • handje rucola

 

Spinazie-omelet met zalm en roomkaas , Lunchen zonder brood, Glutenvrije lunch recepten, Beaufood recepten, Glutenvrije foodblogs, Gezonde lunchrecepten, Lunchen met ei, Gezonde foodblogs

Spinazie-omelet met zalm en roomkaas , Lunchen zonder brood, Glutenvrije lunch recepten, Beaufood recepten, Glutenvrije foodblogs, Gezonde lunchrecepten, Lunchen met ei, Gezonde foodblogs

 

Zo maak je het

Klop in een kom de eieren met de kwark door elkaar. Breng op smaak met een snuf peper en zout.

Verhit een scheutje olie in een koekenban en bak hierin de spinazie kort aan. Schenk het eiermengsel eroverheen en bak er een omelet van.

Leg de omelet op een bord en besmeer de helft met roomkaas. Leg de zalm erop en sluit af met een handje rucola.

Rol de omelet op, snijd hem door midden en eet smakelijk!

34 Comments
    1. Persoonlijk vind ik rucola niet meer lekker nadat het verhit is, dus ik zou spinazie gebruiken :) Maar in principe kan het natuurlijk wel.

  1. Wil zondag een brunch doen en deze lijken mij ideaal ervoor. Kan ik ze een dag op voorhand maken? En zo ja doe ik dan ook de rucola er al in of doe ik dit best de dag zelf? Kan ik de omeletten dan eigenlijk nog dichtrollen als ze al gekoeld zijn?’

  2. Met tonijn gemaakt i.p.v. zalm, want dat had ik niet in huis. overheerlijk! Ik sla bijna al je recepten op en vandaag iets gemaakt, daar is het zaterdag voor ???

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!