Spinazie-omelet met zalm en roomkaas

Spinazie-omelet met zalm en roomkaas , Lunchen zonder brood, Glutenvrije lunch recepten, Beaufood recepten, Glutenvrije foodblogs, Gezonde lunchrecepten, Lunchen met ei, Gezonde foodblogs

Eitjes, ik ben er gek op. Mocht ik ooit vegan worden (in een verre verre toekomst heel misschien), dan zou dit mijn grooste struggle zijn. Ik kan zo onwijs genieten van een lekker eitje in de ochtend, als lunch of als extraatje bij nasi of steak tartare. Gister bakte ik een lekkere omelet voor de lunch en besloot ik hem extra gezond te maken met een flinke hand verse spinazie. En als we toch bezig zijn wat roomkaas en een paar plakjes gerookte zalm erop. Echt héérlijk. Bak deze spinazie omelet vooral in de ochtend en neem hem ingepakt mee als lunch. Koud is hij misschien wel nog lekkerder :D

Dit heb je nodig voor één spinazie-omelet met zalm en roomkaas / 1 persoon

 • 2 eieren
 • 1 el kwark
 • 1 flinke hand verse spinazie
 • 1 el roomkaas
 • 2 plakken gerookte zalm
 • handje rucola

 

Spinazie-omelet met zalm en roomkaas , Lunchen zonder brood, Glutenvrije lunch recepten, Beaufood recepten, Glutenvrije foodblogs, Gezonde lunchrecepten, Lunchen met ei, Gezonde foodblogs

Spinazie-omelet met zalm en roomkaas , Lunchen zonder brood, Glutenvrije lunch recepten, Beaufood recepten, Glutenvrije foodblogs, Gezonde lunchrecepten, Lunchen met ei, Gezonde foodblogs

 

Zo maak je het

Klop in een kom de eieren met de kwark door elkaar. Breng op smaak met een snuf peper en zout.

Verhit een scheutje olie in een koekenban en bak hierin de spinazie kort aan. Schenk het eiermengsel eroverheen en bak er een omelet van.

Leg de omelet op een bord en besmeer de helft met roomkaas. Leg de zalm erop en sluit af met een handje rucola.

Rol de omelet op, snijd hem door midden en eet smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email
41 Comments
 1. Voor de roomkaas kijk ik op de verpakking waar de minste KH in zitten (dit kan wel `s verschillen) Omdat dit koolhydraat arme recepten zijn zou het inderdaag wèl goed en ook fijn zijn om het KH aantal bij de recepten te vermelden.

 2. Heerlijk, ik heb hem gemaakt met Griekse yoghurt, geen kwark in huis!
  De volgende keer doe ik het met chilivlokken!

  1. Persoonlijk vind ik rucola niet meer lekker nadat het verhit is, dus ik zou spinazie gebruiken :) Maar in principe kan het natuurlijk wel.

 3. Wil zondag een brunch doen en deze lijken mij ideaal ervoor. Kan ik ze een dag op voorhand maken? En zo ja doe ik dan ook de rucola er al in of doe ik dit best de dag zelf? Kan ik de omeletten dan eigenlijk nog dichtrollen als ze al gekoeld zijn?’

 4. Lijkt me heerlijk, alleen ik ben lactoseintollerant. Lactosevrij philladephia heb ik standaard in huis maar hoe vervang ik de kwark?

 5. Hmmm lijkt me lekker. Wat voor roomkaas hebben jullie gebruikt? Denk ik dan aan boursin paturain of monchou??
  Thanks alvast

   1. De omelet smaakte heerlijk en dat terwijl ik niet zo van gebakken ei houd.
    Kan ik de omelet ook invriezen? Leek me wel praktisch 😊

 6. Met tonijn gemaakt i.p.v. zalm, want dat had ik niet in huis. overheerlijk! Ik sla bijna al je recepten op en vandaag iets gemaakt, daar is het zaterdag voor ???

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.