Spinazie-omelet met zalm en roomkaas. Eitjes, ik ben er gek op! Mocht ik ooit vegan worden (in een verre verre toekomst heel misschien), dan zou dit mijn grooste struggle zijn. Ik kan zo onwijs genieten van een lekker eitje in de ochtend, als lunch of als extraatje bij nasi goreng (van bloemkoolrijst) of een goede steak tartare met truffelmayo. Gister bakte ik een heerlijke omelet als lunch en besloot ik hem extra gezond te maken met een flinke hand verse spinazie erdoor. En als we toch bezig zijn wat roomkaas en een paar plakjes gerookte zalm erop. Echt héérlijk. Bak deze spinazie omelet vooral in de ochtend en neem hem ingepakt mee als lunch. Koud is hij misschien wel nóg lekkerder.
Dit heb je nodig voor één spinazie-omelet met zalm en roomkaas / 1 persoon
- 2 eieren
- 1 el kwark
- 1 flinke hand verse spinazie
- 2 plakken gerookte zalm
- 1 el roomkaas
- handje rucola
Zo maak je het
Klop in een kom de eieren met de kwark door elkaar. Breng op smaak met een snuf peper en zout.
Verhit een scheutje olie in een koekenban en bak hierin de spinazie kort aan. Schenk het eiermengsel eroverheen en bak er een omelet van.
Leg de omelet op een bord en besmeer de helft met roomkaas. Leg de zalm erop en sluit af met een handje rucola.
Rol je omelet op, snijd hem door midden en eet smakelijk!
Zin in nog meer gezonde lunch recepten?
Gezonde rode bieten pannenkoeken
Gegrilde little gem met tahin-yoghurtdressing en dadels
Voor de roomkaas kijk ik op de verpakking waar de minste KH in zitten (dit kan wel `s verschillen) Omdat dit koolhydraat arme recepten zijn zou het inderdaag wèl goed en ook fijn zijn om het KH aantal bij de recepten te vermelden.
Lekker
Ik ga hem vanavond maken .Lijkt me heerlijk !!
Heerlijk, ik heb hem gemaakt met Griekse yoghurt, geen kwark in huis!
De volgende keer doe ik het met chilivlokken!
Dit recept heb ik al verschillende keren gemaakt! Heerlijk!!
Super leuk om te horen :D
er staat niet bij wat ik met de kwark moet doen
Staat in de eerste zin van het recept ;)
KAN JE INPLAATS VAN SPINAZIE OOK RUCOLA BAKKEN.
DANK u WEL
Persoonlijk vind ik rucola niet meer lekker nadat het verhit is, dus ik zou spinazie gebruiken :) Maar in principe kan het natuurlijk wel.
Heerlijk! Ik heb een variant gemaakt met kipfilet en zongedroogde tomaatjes. Een succes!
Klinkt goed :D
Klinkt goed, heeft u een recept?
Hoi! Je bevind je nu op de receptpagina :)
Wil zondag een brunch doen en deze lijken mij ideaal ervoor. Kan ik ze een dag op voorhand maken? En zo ja doe ik dan ook de rucola er al in of doe ik dit best de dag zelf? Kan ik de omeletten dan eigenlijk nog dichtrollen als ze al gekoeld zijn?’
De omeletten kun je zeker een dag van te voren maken. De rucola kun je er het best op de dag zelf in doen. Geniet ervan!
Hoi.
Wil dit gerecht ook graag maken maar kan ik ook Griekse yoghurt gebruiken ipv kwark?
Ja hoor!
Wat voor roomkaas gebruikt u ?
Gewoon smeerbare naturel roomkaas :)
Lijkt me heerlijk, alleen ik ben lactoseintollerant. Lactosevrij philladephia heb ik standaard in huis maar hoe vervang ik de kwark?
Je kunt de kwark eventueel weglaten.
Hoi. Schrijf aub bij je heerlijke recepten het aamtal Kcal. en (voor mij en mogelijk anderen ) het aantal Kh per portie.
miek.walraven@gmail.com
Groetjes !
Ik tel helaas geen calorieën!
Nu al voor de tweede keer gegeten, voor mijn man met zalm en voor mij en de kids met kipfilet. Echt ontzettend lekker.
Super leuk om te horen!:)
Dat was zeker lekker! Het hele gezin heeft zitten smullen! Ga zeker meer van je bekijken!
Super lekkerrrr! Dankjewel.
Dit ga ik vandaag maken lijkt me heel lekker
Hmmm lijkt me lekker. Wat voor roomkaas hebben jullie gebruikt? Denk ik dan aan boursin paturain of monchou??
Thanks alvast
Je kunt eigenlijk alle soorten roomkaas gebruiken, maar het lekkerst vind ik naturel Philadelphia :)
Bedankt voor je resept zal dat zeker eens klaar maken want ben ook een verzot van eieren
Martine
ohhh spinazie en zalm ! dit lijkt me super!
:D
De omelet smaakte heerlijk en dat terwijl ik niet zo van gebakken ei houd.
Kan ik de omelet ook invriezen? Leek me wel praktisch 😊
Ahh leuk om te horen! En geen idee, in principe zou dit moeten kunnen denk ik :)
Met tonijn gemaakt i.p.v. zalm, want dat had ik niet in huis. overheerlijk! Ik sla bijna al je recepten op en vandaag iets gemaakt, daar is het zaterdag voor ???
Goede tip om tonijn te gebruiken :D Ik hoop dat ook mijn andere recepten je net zo lekker gesmaakt hebben. Liefs, Bo
Ohh lekker, dit wordt morgen mijn lunch!
Lekker :D
Lactosevrije kwark van Arla.