Toast met avocado-citroenboter en gerookte zalm

Toast met avocado-citroenboter en gerookte zalm

door | jan 4, 2021 | Lunch, Ontbijt, Recepten | 0 Reacties

Toast met avocado-citroenboter en gerookte zalm

Het allereerste recept van 2021 is een feit! De allerbeste wensen lieve mensen. Proost op een mooi 2021. Ik trap dit gloednieuwe jaar af met een overheerlijk lunchrecept. Krokante toast met avocado-citroenboter en gerookte zalm. Een lunch vol goede vetten, vezels, vitamines en mineralen. Dat avocado en gerookte zalm een echte topcombi zijn wisten we natuurlijk al, maar je maakt er helemáál een feest van door een luchtige, frisse boter van de avocado te maken.. Die overigens ook fantastisch is als dip voor bij de borrel.

Toast met avocado-citroenboter en gerookte zalm

Zijdezachte avocado-citroenboter

Het liefst maak je de avocado-citroenboter met behulp van je keukenmachine (want: luchtiger), maar met een staafmixer kom je ook een heel eind. Het belangrijkst is dat je mooie, eetrijpe avocado’s gebruikt want die zorgen voor het meest romige resultaat. En kies vooral voor biologische citroen. We gebruiken in dit recept het sap én de schil en het zou zonde zijn als deze heerlijke boter straks een vleugje bestrijdingsmiddel bevat. Inclusief het waslaagje dat over gewone citroen wordt gespoten om ze te laten glimmen. Raar maar waar! Niets tegen gewone citroenen hoor, maar als ik ook de schil van een citroen in een gerecht verwerk kies ik wel altijd voor bio. Verder is deze avocado-citroenboter binnen 15 minuten gemaakt, inclusief 10 minuutjes wachttijd in de koelkast. Heer-lijk op getoast brood met gerookte zalm en verse dille. Eet je glutenvrij? Vervang de toast dan door deze glutenvrije havermoutbroodjes!

Trek in nog meer gezonde lunchgerechten?

Vegan wortel-ahorn spread

Glutenvrije broodjes met Italiaanse kruiden

Italiaanse paprika tomaat spread

De allerlekkerste zelfgemaakte hummus!

Geroosterde kikkererwten salade met sesam-honing dressing

Toast met avocado-citroenboter en gerookte zalm

Toast met avocado-citroenboter en gerookte zalm

Dit heb je nodig voor deze toast met avocado-citroenboter en gerookte zalm / 2 personen

  • 4 sneetjes brood
  • 100 gr plakjes gerookte zalm
  • 2 eetrijpe avocado’s
  • 30 gr (plantaardige) boter
  • 1/2 citroen
  • 4 takjes verse dille

 

Zo maak je het

Begin met de avocado-citroenboter. Doe het vruchtvlees van de avocado samen met het sap en de rasp van de citroen in je keukenmachine. (Of in een maatbeker als je een staafmixer gebruikt). Voeg de boter toe en breng de boel op smaak met een snuf zwarte peper & zout, Blend in één minuut tot een luchtige massa. Zet de boter daarna 10 minuten in de koelkast.

Toast ondertussen de sneetjes brood 8 minuten in de oven op 180 graden.

Besmeer de toast met avocado-citroenboter en verdeel de plakken gerookte zalm erover. Sluit af met verse dille.

Geniet ervan! Je kunt de boter twee dagen bewaren in de koelkast.

Toast met avocado-citroenboter en gerookte zalm

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Crostini van de barbecue met burrata en biefstuk

Crostini van de barbecue met burrata en biefstuk

Barbecueliefhebbers, eat your heart out! Dit is weer een párel van een barbecuerecept. Bij een barbecue denk je vast al snel aan grote stukken vlees, kipsateetjes, gepofte aardappelen en andere grote gerechten. Maar je kan natuurlijk ook prima borrelhapjes klaarmaken...

Lees meer
Poké bowl met sticky spicy tofu

Poké bowl met sticky spicy tofu

Het zal een jaar of 5, 6 geleden zijn dat poké bowls ineens raaaazend populair werden in Nederland. Daarvoor had ik geen idee wat dat was. Hoeveel ik er sindsdien heb gegeten? VEEL. Heel veel. Soms bestel ik ze, maar nog liever stel ik er zelf eentje samen, zoals deze...

Lees meer
Ananas van de barbecue met dulce de leche

Ananas van de barbecue met dulce de leche

You love it or you hate it: warm fruit. Zeker als het over ananas gaat, zijn er twee kampen. Dus we kunnen nu dus twee dingen doen: we kunnen een eindeloze discussie voeren met argumenten vóór en tegen heen en weer, óf ik ga gewoon dit fan-tas-tische dessert met je...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.