...

Zelf havermoutbroodjes maken

Zelf havermoutbroodjes maken

door | mei 31, 2015 | Lunch, Ontbijt, Recepten | 119 reacties

Zelf havermoutbroodjes maken, Glutenvrije broodjes, Brood maken zonder machine, Glutenvrije foodblogs, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde lunch, Slanke lunch, Gezond broodbeleg

Een van mijn favo ontbijtjes én lunch: havermoutbroodjes! Wist je dat het enorm makkelijk is om deze voedzame broodjes zelf te maken? Ik maak ze vaak ’s ochtends voordat ik weg ga of ik verdubbel het recept en maak ze ook voor de dag erna. Gezond smeerseltje mee, wat zoete tomaatjes voor erop en je hebt een súper lekker en voedzaam broodje. Je bakt deze havermout broodjes eenvoudig in de oven en je hebt er maar een drie ingrediënten voor nodig. Welke dat zijn vertel ik je hieronder!

Haverbroodje met Hüttenkäse en tuinkers, Gezonde lunchen, Slanke lunch, Glutenvrije lunchen, Gezond broodbeleg, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Zelf brood maken, Brood van havermout

Gezonde havermoutbroodjes

Zoals ik hierboven al zei heb je maar drie ingrediënten nodig voor deze gezonde broodjes. Havermout, yoghurt en ei. Plus een snufje zout. Ook kun je variëren met verschillende kruiden door het beslag. Denk aan gedroogde tijm, oregano of rozemarijn. Het resultaat zijn heerlijke hartige haverbroodjes. Deze eet ik vaak met zelfgemaakte groene pesto en een plak geitenkaas erop of deze romige hummus met avocado en lente uit. Je kunt trouwens ook zoete broodjes maken door stukjes appel, rozijntjes en een snuf kaneel door het beslag te roeren! Of maak er bijvoorbeeld gezonde pizzabroodjes met geitenkaas van.. Kortom: een enorm lekker én voedzaam recept voor iedere dag.

Laat je het me weten als je deze havermout broodjes gemaakt hebt? Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!

Haverbroodje met Hüttenkäse en tuinkers, Gezonde lunchen, Slanke lunch, Glutenvrije lunchen, Gezond broodbeleg, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs, Zelf brood maken, Brood van havermout

Gezonde pizza broodjes met geitenkaas en knoflook kiemen

Dit heb je nodig voor deze zelfgemaakte havermoutbroodjes / 4 kleine of twee grote platte broodjes

  • 100 gr havermeel (heb je dat niet? Vermaal dan havervlokken tot havermeel in je blender)
  • 100 gr yoghurt (je kunt ook kwark gebruiken eventueel)
  • 2 eieren
  • snufje zout

Zo maak je ze

Verwarm de oven voor op 180 graden en bedek een bakplaat met bakpapier. Mix de ingrediënten door elkaar met een staafmixer of een garde. Wanneer je een staafmixer gebruikt krijg je een gladder beslag en daardoor mooiere broodjes.

Schep het beslag op de bakplaat in vier kleine of twee grote rondjes. Smeer uit tot platte rondje broodjes en schuif de plaat 20 tot 25 minuten in de oven.

De broodjes zijn klaar wanneer ze stevig en goudbruin zijn.

Je kunt de havermout broodjes twee tot drie dagen bewaren.

TIP: Op zoek naar een goede staafmixer? Ik heb al heel wat jaren plezier van deze topper. Er zit ook een elektrische garde bij en een kleine mengkom waarin je heel handig pesto’s en hummus e.d kunt maken!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Pulled chicken met coleslaw met yoghurtdressing

Pulled chicken met coleslaw met yoghurtdressing

In de categorie 'Dit wil ik ooit nog eens zelf maken' presenteer ik jullie vandaag: pulled chicken. Het stond al jaren op mijn to make lijstje maar om de een of andere reden kwam het er steeds maar niet van. Nu denk ik: had ik dit maar eerder gemaakt, dan had ik deze...

Lees meer
Gezonde havermoutpannenkoekjes (basisrecept)

Gezonde havermoutpannenkoekjes (basisrecept)

Ik deel hier, op Beaufood, al jaren de lekkerste en meest uitbundige creaties met jullie. Toch is er één favoriet recept dat ik nog nooit eerder heb gepubliceerd: havermoutpannenkoeken! En dat terwijl ik ze met gemak 2 of 3 keer per week op tafel zet! Maar vandaag is...

Lees meer
Galette met pruimen en ricottaroom

Galette met pruimen en ricottaroom

yDat ik fan ben van Franse taartjes, dat is geen geheim. Zeker ín Frankrijk, in het zonnetje, smaken ze fantastisch. Om het Franse sentiment toch een beetje in huis te halen, maakte ik laatst een traditioneel Frans baksel: galette met fruit. En omdat het hartje zomer...

Lees meer

119 Comments

119 Reacties

  1. Antonia

    Havermoutpap vind ik niet lekker , hoe gezond ook. Deze broodjes vind ik wel erg lekker. Ik maak ze met kwark en voeg wat rozijnen en baking soda toe. De havermout koop ik als volkoren fijne vlokken. Die hoef je niet eens te malen. Roeren en klaar. Mijn voorraad broodjes bewaar ik in de vriezer en na ontdooien doe ik ze in de broodrooster. Zijn ze lekker knapperig. Beetje roomboter en tikkeltje bosvruchten jam erop en ik zit heerlijk te ontbijten. Thnx voor jouw supermakkelijke basis recept.

    Antwoord
    • Bo

      Klinkt goed allemaal :) En heel graag gedaan!

      Antwoord
  2. Jantina

    Ik heb de broodjes gemaakt en ze zijn super lekker
    Ik heb inplaats van yochurt plantaardige kwark gebruikt
    Zo gegeten met een plak kaas en ook als shoarma broodje met vegan-shorma en zelfgemaakte knoflooksaus en toamten saus
    Volgende keer probeer ik het met wijnsteenpoeder om het ietsluchtiger te maken
    Heel erg bedankt voor dir=t geweldige recept.

    Antwoord
  3. Claudia

    Het basic recept gemaakt en net uit de oven met kruidenroomkaas gegeten bij de broccoli courgettesoep. Heel lekker!
    Lijkt me inderdaad een goed alternatief voor een pitabroodje. En inspirerende tips om nog eens op de andere manieren met toevoegingen te maken.

    Antwoord
    • Gerty Schuurman

      Hoi Claudia,
      Dit broodje is voor mij een blijvertje. Ik heb je recept net gelezen en gelijk gemaakt.
      Ik zit nu aan een heerlijk broodje belegd met een salade van:
      Veldsla klein handje, kleine lenteui, 1 tl kappertjes, plak been ham fijngesneden, halve avocado in blokjes. 1 el mayo en wat kruiden tijm/paprikapoeder pittig. Rode peper kan natuurlijk ook, maar ik hou niet van heel pittig. Ik heb geen zout toegevoegd, want de ham is voor mij al zout genoeg.
      Dit was mijn versie, maar huttenkase lijkt mij ook erg lekker. Gr. Gerty

      Antwoord
      • Willeke

        Kan je deze ok langer bewaren of evt invriezen?

        Antwoord
      • Alda Boudewijn

        Ik ga ze zeker maken..lijkt mij heerlijk.bedankt voor het recept.

        Antwoord
        • Annelies

          Hi, zit er nu 1 te eten, heerlijk. Ik heb er wat knoflook, Italiaanse kruiden en olijven door gedan😋😋. Wat hou ik van simpele recepten die gewoon lukken! Heel erg bedankt! Groetjes , Annelies

        • Bo

          Heerlijk om te horen. Graag gedaan!

  4. anya

    Hallo Bo, ik heb ze eerder gemaakt, maar vandaag met zaden en pitten en een beetje gedroogde cranberries, 75gr gemalen havermout, 75gr yoghurt en één ei. Een grote, platte koek.
    45min in de oven. Net een muesli brood.
    Super lekker!

    Antwoord
    • Bo

      Klinkt goed zeg!:D

      Antwoord
  5. Wilma

    Hallo Bo

    Ik maak deze broodjes regelmatig. Dan weer zonder vulling en dan weer met. Bijv kaas en gedroogde tomaatjes met wat bieslook. Soms wat ham of ontbijtspek erbij. Of met wat gedroogd fruit dat ik eerst in wat sap heb geweekt.
    Handig om restjes ‘weg te werken’.
    Ik maal zelf meel van havervlokken. Ik maal het net niet fijn maar ietsjes grover, zodat er stukjes in blijven zitten.

    Antwoord
  6. Germaine

    Hoi Bo, bedankt voor het recept. Ik heb vandaag een poging gewaagd in de Airfryer. Ging niet helemaal vlekkeloos want de broodjes gingen op een gegeven ogenblik de hele pan door door de sterke ventilator. Dus de volgende keer ga ik ze toch in de oven bakken. Desalniettemin smaken en vullen ze erg goed.

    Antwoord
  7. Evelien

    Mijn computer gunt het me niet helemaal om jou een berichtje te sturen en je te bedanken voor je recept.
    Ik heb ze vandaag gemaakt, als vervanger voor pita broodjes.
    Ik heb de tip van iemand gebruikt om baking soda te gebruiken.
    Ik heb vooralsnog 1 broodje gebruikt en die kon ik inderdaad insnijden zodat mijn kippetjes en paprika er tussen paste.
    Ook heb ik de broodjes gemaakt van Soja mild&creamy (naturel ongezoet) ipv gewone yoghurt.
    Ik heb hierdoor geen ongewenste ongemakken ervaren.

    Jullie glutenvrije blog meisjes (ik bedoel vrouwen natuurlijk :D) maken mij erg blij en ik voel me vooral gesterkt door jullie als voorganger.
    Ik ben pas net begonnen met dit avontuur en door jullie enthousiasme en inspiratie is het *oh-shit* toch snel veranderd in, ok, Lets do this!
    Dankjewel voor het delen van je ervaringen en tips!

    Antwoord
    • Bo

      Ahh wat goed om te horen! En thanks voor de baking soda tip, dit zal ik de volgende keer ook eens proberen. Veel kookplezier :D Liefs, Bo

      Antwoord
    • Gerdy

      Het was super lekker,zelfs mijn man at ze vanmiddag,wel moest ik vlgs hem wel wat meer zout in.Gaan we vaker eten.Bedankt voor je lekkere recept

      Antwoord
      • Estel

        Hoi, zou je deze ook in een pan kunnen bakken? Dan is het een ideaal camperbroodje nl!

        Antwoord
        • Bo

          Oehh nog nooit geprobeerd :D

      • Anna

        Echt lekker, vandaag gemaakt met blauwe bes, hennepzaadjes, walnoten en kaneel.

        Antwoord
    • Iet

      Hallo Bo,

      Dank je wel voor het delen, ik ben er heel blij mee.

      Groet van Iet

      Antwoord
    • Amber verbeek

      Ze zijn heerlijk! Ik had alleen gezoete Griekse yoghurt in huis. Hiervan 70 Gr gebruikt en 30 Gr Philadelphia erbij gedaan. Smikkel er nu van met een beetje Philadelphia op, avocado, gerookte zalm en rucola. Blijvertje!

      Antwoord
  8. Yvonne

    Hallo Bo.
    Ik heb zo juist jou havermoutbroodjes ontdekt en gemaakt ik ben blij met deze ontdekking mooie aanvulling op mijn tarwe intolerantie.
    Kan ik deze broodjes net als gewoon brood in de kast bewaren of moet het toch wel gekoeld bewaard worden . vanwege de ingrediënten zou ik denken in de koeling . Maar wil het graag zeker weten.
    Vriendelijke groet.

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Yvonne, je kunt ze inderdaad het beste in de koelkast bewaren en dan maximaal twee dagen :)

      Antwoord
  9. Bernadette van den Heuvel

    Ik heb ze net gebakken,het deeg was bij mij ook erg dun dus in muffinvormpjes gedaan. Ik heb nu 10 minibroodjes .
    Straks maar eens proeven bij de soep ze zien er in ieder geval lekker uit.

    Antwoord
    • Bo

      Wat een leuk idee om er mini broodjes van te maken :D

      Antwoord
      • anya

        Hallo Bo, ik heb ze eerder gemaakt, maar vandaag met zaden en pitten en een beetje gedroogde cranberries, 75gr gemalen havermout, 75gr yoghurt en één ei. Een grote, platte koek.
        45min in de oven. Net een muesli rood.
        Super lekker!

        Antwoord
  10. Ria van Beek

    Handige, snel te maken broodjes, waar veel mee kan. Om de originele eerst te proeven, eet ik ze zoals in het recept. Een welkome aanwinst bij mijn broodvervangers.

    Antwoord
    • Marjan

      mijn zoon is melk intollerant, kan het ook zonder yoghurt? ( bakkersgist mag hij ook niet eten ) en hij mist zijn brood zo erg dot lijkt me goed alternatief

      Antwoord
      • Bo

        Ohh dat weet ik niet.. Ik heb het nog niet geprobeerd met plantaardige yoghurt oid. Ik ben benieuwd naar het resultaat wanneer je dat hebt uitgeprobeerd :)

        Antwoord
    • Els Van Der lee

      Ik heb ze ook gebakken , wat een lekkere broodjes!
      Ook ik ga er baking soda bij de volgende broodjes door doen! Lekker vullen de broodjes!
      Dankjewel voor het recept!

      Antwoord
  11. Angela

    Heerlijke broodjes!! Ook met amandelmelk lukt het, dan meer havermout toevoegen. Ik doe een theelepel wijnsteekbakpoeder er bij. Ze worden iets luchtiger hierdoor.

    Antwoord
    • Corian

      wat zijn dan de verhoudingen?

      Antwoord
      • Bo

        Hoi Coria, bedoel je iets anders dan de verhoudingen die in het recept staan?

        Antwoord
        • Corian

          wanneer je werkt met amandelyoghurt of kokosyoghurt ook ei toevoegen?

        • Bo

          Jep :)

  12. Loth

    Super als gezonde en lekkere lunch wanneer je niet veel tijd hebt om voor te bereiden. Bedankt voor het leuke recept!

    Antwoord
    • Bo

      Graag gedaan :D

      Antwoord
      • Charlotte

        Dit lijkt mij heel lekker! Goed alternatief voor tarwe!
        Heel veel dank hiervoor.

        Antwoord
  13. Channa

    Hi!
    Kan de yoghurt ook vervangen worden door bijv amandelmelk? Ik mag geen zuivel en of soja.

    Antwoord
    • Bo

      Oehh dit heb ik nog niet geprobeerd. Laat je het weten als je dit hebt geprobeerd? Ik ben benieuwd!

      Antwoord
      • Angela

        Heerlijke broodjes!! Ook met amandelmelk lukt het, dan meer havermout toevoegen. Ik doe een theelepel wijnsteekbakpoeder er bij. Ze worden iets luchtiger hierdoor.

        Antwoord
        • Nicole

          Super lekker! Bedankt om te delen. Ik heb Griekse yoghurt gebruikt.

  14. Jacqueline Braeken

    kan ik ze ook maken zonder ei of minder?

    Antwoord
    • Bo

      Dat heb ik nog niet geprobeerd, maar ik gok dat je wel echt een eitje nodig hebt voor de binding.

      Antwoord
    • Nelly

      Er staat 100 gram yoghurt moet dat niet zijn 100 de,want in grammen is het moeilijk aftemeten met yoghurt

      Antwoord
      • Bo

        Nope, 100 gram! Op zich is dat niet heel moeilijk. Je zet een kom op een weegschaal en meet hierin de yoghurt en havermout af. Eitjes erdoor en mengen maar!:)

        Antwoord
  15. Paula van den Boezem

    Ik heb net de broodjes gemaakt en ik zit te smullen, heb er wel een beetje backing soda in gedaan hierdoor kan je ze zelfs opensnijden en beleg ertussen doen.
    Echt een aanrader.

    Groetjes Paula

    Antwoord
    • Bo

      Dat is een leuke tip Paula, bedankt voor het delen!:D

      Antwoord
  16. Linda

    Passen deze broodjes in een koolhydraatarm dieet!? Weet iemand hoeveel koolhydraten er inzitten?

    Antwoord
    • Bo

      Ik tel zelf nooit koolhydraten of calorieën dus ik kan je hier helaas niet bij helpen :)

      Antwoord
      • Anoniem

        Hoi,

        Ik heb de gemaakt zoals het recept, alleen wat kruiden toegevoegd. Ik vind ze erg droog.. wat zou ik verkeerd gedaan kunnen hebben?

        Antwoord
        • Bo

          Net als gewoon brood zijn deze broodjes pas compleet met beleg erop (hummus, geitenkaas, groentespread, kipfilet, chocolade pasta oid.) dus het klopt dat ze zonder beleg wat droog zijn om te eten :)

    • Frieda

      Al een paar keer gemaakt, eens iets anders dan brood. Weinig voor nodig, snel klaar en lekker. SUPER! 👍
      Bedankt voor het recept

      Antwoord
  17. Lien

    Hoi, welke yoghurt gebruik je hiervoor?
    Groetjes

    Antwoord
    • Bo

      Gewoon naturel yoghurt :)

      Antwoord
      • Anne

        Hoii hoelang kan je de broodjes in de vriezer bewaren?

        Antwoord
        • Bo

          Makkelijk twee maanden :)

  18. Steffie

    Hey!
    Voor de pizzatjes te maken? Bak ik dan eerst het deeg af? Alvorens ik het beleg?
    Of beleg ik het rauwe deeg met wat ik op mijn pizza wil en bak ik het dan af?
    Alvast bedankt voor de hulp !

    groetjes

    Antwoord
  19. Jetty

    Ik heb ze gemaakt, maar had het beslag zo dun dat er geen rondjes van gemaakt konden worden. Ik heb het over de gehele bakplaat uitgeschonken en het daarna in stukjes gesneden. De verhoudingen waren volgens het recept. Ik begrijp dus niet helemaal waardoor het zo vloeibaar is geworden.

    Antwoord
    • Bo

      Hmm ik ook niet Jetty :) Ik heb tot nu toe alleen maar goede reacties op het recept gehad dus ik zou je niet kunnen vertellen waarom het bij jou mis is gegaan.. Liefs, Bo

      Antwoord
    • Jetty

      Dank voor je reactie. Ik vond ze overigens heerlijk en ga ze zo meteen weer maken. Zal dan alleen de havermout malen in de keukenmachine en de rest handmatig toevoegen. Mogelijk wordt het beslag dan iets minder vloeibaar. Ik laat weer van me horen.

      Antwoord
    • Anneke

      Had ik ook. Vervolgens nog 20gr havermout bij gedaan. En even laten staan dan dikt hij ook in.

      Antwoord
  20. Afra

    Net voor het eerst gemaakt – fantastisch recept! Dank je!

    Antwoord
    • Bo

      Super om te horen :D

      Antwoord
    • Dixie

      Weet je hier toevallig de voedingswaarden van?

      Antwoord
      • Bo

        Nope, die reken ik niet uit bij mijn recepten :)

        Antwoord
  21. Afra

    Net voor het eerst gemaakt – fantastisch recept!

    Antwoord
  22. Ria

    Ze zitten in de oven… benieuwd!!!!

    Antwoord
  23. Hillie

    Ik heb de broodjes gisteren gemaakt. Heb walnoot/hazelnoot/pompoen en zonnebloempitten toegevoegd samen met alle genoemde kruiden. Heerlijk met een beetje grasboter.

    Antwoord
    • Bo

      Klinkt heeeerlijk Hillie!

      Antwoord
  24. Nikkie

    Ik had nood aan brood en deze deden de truc! Echt lekker!

    Antwoord
  25. Sanne

    Ik heb ze vandaag voor het eerste gemaakt. Ik ben bezig met een dieet, waarbij ik de komende 2 weken geen brood mag, maar wel havermout. Dit is dan een mooi alternatief, om toch soms een soort van brood te kunnen eten!
    En ze waren lekker! Nu gewoon het basic recept gemaakt. Een beetje flauw, maar met tonijnsalade op de één en cottage cheese met komkommer en tomaat op de ander was het heerlijk. Had het hele recept gemaakt, dacht dat dat voldoende was, maar bleek veel te veel. Heb er nu drie op en zit goed vol. De vierde ligt te wachten voor eind van de middag.
    Een fijn recept, wat ik zeker vaker ga gebruiken!

    Antwoord
    • Bo

      Wat fijn om te horen dat je ze zo lekker vindt Sanne! Als je ze te flauw vindt kun je er gerust extra kruiden als oregano, een mix van Italiaanse kruiden of gewoon een extra snuf peper en zout aan toevoegen. Liefs, Bo

      Antwoord
  26. Judith

    Ik heb ze afgelopen zondag voor het eerst gemaak. Manmanman, die zijn gewoon te lekker! Ik heb nu de tweede lichting in de over staan en de derde lichting staat ook al klaar op de bakplaat. Heerlijk!

    Antwoord
    • Bo

      Suuuper leuk te horen Judith :) Geniet ervan! liefs, Bo

      Antwoord
  27. Patricia

    Ga ze morgen maken voor bij de kaasfondue. Zowel met als zonder kruiden. Ben benieuwd ?

    Antwoord
    • Caroline Maes

      Heb ze al meerdere malen gemaakt en nu wat amandelmeel, lijnzaad ,lookpoeder en psylliumvezels toegevoegd, prima gelukt. Wel wat meer Griekse yoghurt bij gedaan.

      Antwoord
  28. Monique

    Sorry was te snel? Zie het al..180 graden.
    Ga ze nu bakken!

    Gr. Monique

    Antwoord
    • Bo

      Klopt, 180 graden Monique. Liefs!

      Antwoord
  29. Monique

    Hoi, ik wil ook graag deze broodjes maken Maar ik kan nergens vinden hoeveel graden je ze afbakt?

    Gr. Monique

    Antwoord
  30. Yvon

    Gezonder dan een pitabroodje, en die zijn wij zat: vaak te harde bovenkant.Dus deze ga ik zeker eens maken, met alle tips hierboven moet dat lukken :-)

    Antwoord
    • Bo

      Leuk om te horen Yvon!:)

      Antwoord
  31. Annejet

    Hoi Bo, kan je de broodjes ook invriezen? Groetjes Annejet

    Antwoord
    • Bo

      Hooi Annejet, ik zou ze na het bakken niet invriezen en daarna weer opwarmen. Ik heb hier geen ervaring mee maar ik gok dat de structuur er ook niet lekkerder op wordt :) Liefs, Bo

      Antwoord
  32. Mariska

    Super tof recept! Leuk om eens zelf te maken en een goed gezond begin van 2017. Hoop dat die van mij net zo mooi worden als op je foto’s. Thanks!

    Antwoord
    • Bo

      Ennnn zijn ze net zo gelukt als op de foto?:D

      Antwoord
  33. Anmir

    hoi bo deze broodjes zijn super en eenvoudig te maken. ik heb er ook wat backing soda in gedaan zodat ze iets luchtiger van structuur zijn. verder voor het bakken bestrooid met grof zout peper rozemarijn Italiaanse kruiden wat gesnipperde gedroogde geweekte tomaat en geraspte geitenkaas….yammie…Heb je ze weleens met amandelmayonaise geproefd (recept uit een leven lang fit ) of humus….Ik ga ze ook eens in zoete variant maken. super bedankt

    Antwoord
    • Bo

      Klinkt heeerlijk Anmir, fijn dat je ze lekker vond! Liefs, Bo

      Antwoord
    • Christianne van Beest

      Ik mag geen eieren, weet iemand of het ook lukt met eivervanger?

      Antwoord
      • Bo

        Ik heb hier zelf geen ervaring mee Christianne, maar mocht je het proberen dan ben ik zeer benieuwd naar het resultaat! Liefs, Bo

        Antwoord
      • sandra

        Chia zaad weken in wat water. Wordt een slijmerige massa wat net als ei wel goed bindt

        Antwoord
      • Sandra

        Ik lees in andere recepten weleens dat ei vervangen wordt door chia-zaad dat je even hebt laten weken in water. Dat bindt, eveneens al ei het beslagje aan elkaar.

        Succes!

        Antwoord
  34. Hélène

    Ohja ik had het met soyayoghurt gemaakt omdat ik ook al geen lactose mag en dat gaat prima hoor?

    Antwoord
    • Bo

      Goed om te weten!

      Antwoord
  35. Hélène

    Geweldig voor het eerst gemaakt goed gelukt heerlijk ik mag geen tarwegluten meer maar wel haver dus dit een een geweldig alternatief …ik had er wat thijm doorheengedaan en er tonijnsalade op gedaan met uitjes en mayo ….lekker weer brood..?

    Antwoord
    • Bo

      Klinkt heerlijk Hélène, fijn om weer te kunnen genieten van een lekker broodje. Liefs, Bo

      Antwoord
  36. Laura v/d Zee

    Vanavond voor het eerst gemaakt en het proeft gewoon echt geweldig! (; Heb je nog meer variaties om deze broodjes te maken?

    Antwoord
    • Bo

      Wat súper leuk om te horen Laura! Lief dat je een reactie achterlaat. Bedoel je variaties op de broodjes of het beleg wat je erop kunt doen? Liefs, Bo

      Antwoord
  37. angel

    Hoi! Ben al een tijd “bewuster” met mijn voeding bezig. Maar geen brood is voor een broodliefhebber best een crime.Vandaardat ik al enige tijd op zoek ben naar iets vervangbaars. En dat heb ik nu!
    Ik heb een klein deel van de havermout vlokken erin heel gelaten, daarbij heb ik nog 2 tl bakpoeder, een el vloeibare kokosolie en een snufje zout toegevoegd aan het beslag. En als je het beslag idd niet te dik smeert is het resultaat een lekker broodje met een crunchy bite! Thanks voor de tip!

    Antwoord
    • Bo

      Wat super om te horen dat je zo goed bezig bent Angela! Ik ben zelf ook gék op brood en daarom zijn deze broodjes van havermout ook voor mij een uitkomst :D Bedankt voor je compliment en geniet van alle recepten. Liefs, Bo

      Antwoord
  38. Debby

    Net gemaakt en door midden gesneden; belegd met brie sla en augurk. Het is net als een pitabroodje. Lekker bedankt

    Antwoord
    • Bo

      Mmmm wat een lekkere vulling! Ik ben gek op augurk. En sla. Én brie dus ik zal die combi volgende keer ook eens proberen. Bedankt voor je tip!

      Antwoord
  39. Karolien

    Vandaag voor het eerst gemaakt en heel erg bevallen! Super snel en makkeijk om te maken. Ik had de ene helft gewoon naturel, die vond ik persoonlijk iets te flauw. Andere helft met zeezout en rozemarijn bestrooid, zoooooo lekker! Ga ik vaker maken!

    Antwoord
    • Bo

      Super fijn om te horen Karolien! Probeer ook eens een drupje balsamico en Italiaanse kruiden.. Ook heeel erg lekker.

      Antwoord
  40. Lotte

    Handig recept, ze staan voor vanavond op het menu! Hoelang blijven de broodjes ‘vers’? Kun je ze ’s middags bakken en ’s avonds opwarmen als pitabroodje?

    Antwoord
    • Bo

      Hooi Lotte, bij mij toevallig ook vanavond :D Ze blijven drie daagjes goed en je kunt ze van te voren bereiden en opwarmen voor gebruik. Eet smakelijk!

      Antwoord
  41. Myrna

    Hey Bo,
    Per toeval kwam ik uit op dit recept. Je hebt me hier zo blij mee gemaakt! Vanwege mijn gezondheid moet ik sinds een aantal maanden zoutarm eten, en dat is nog elke dag wennen en puzzelen hoe ik wel vullend en gevarieerd kan eten zónder mijn zoutmax te overschrijden. Deze broodjes hebben een voor mij ideaal zoutgehalte (namelijk bijna niks, alleen het zout dat van nature in de yoghurt/kwark voorkomt). Bovendien zijn ze heel makkelijk te maken, zonder al te veel spierkracht (ook fijn voor mij). Dit recept is echt een blijver.
    Thanks!

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Myrna, wat fijn dat ik je hiermee kan helpen! Lief dat je zo’n leuke reactie plaatst. Succes met je zoutarme dieet en binnenkort komen er nog meer varianten op de broodjes online :D Liefs, Bo

      Antwoord
  42. Willemieke

    Kan ik hier ook amandelmeel voor gebruiken?

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Willemieke, ik zou in dit recept echt havermout gebruiken. De havermout zorgt namelijk voor de broodachtige structuur en smaak. Geniet ervan!

      Antwoord
  43. Annemieke

    Vandaag deze broodjes gemaakt met rozemarijn en zeezout met een heerlijke kop preisoep met zoete aardappel. Heerlijk en zo simpel die broodjes. Volgende keer een andere variant bedenken, misschien een zoete:)
    Ik geniet echt van al je recepten

    Antwoord
    • Bo

      Wat leuk om te horen, Annemieke! Op de homepage in de zijbalk staat een zoete variant op het recept (onder meest bekeken recepten), appel kaneel broodjes :) Liefs en eet smakelijk!

      Antwoord
  44. natascha

    Heerlijk en makkelijk recept, heb het ook al gemaakt met appel en kaneel erdoor, ook erg lekker, vandaag ga ik ze maken met kokos. Ga zo wie zo meer proberen van je recepten.

    Antwoord
    • Bo

      Leuk om te horen Natascha :) En wat een goed idee om er appel en kaneel door te doen!

      Antwoord
  45. Sanderijn

    De foodblogger in mij had stiekem gewild dat ik deze broodjes zelf had uitgevonden. Zo simper en zo lekker! Heb ze net gemaakt en weet zeker dat ik ze nog heeeel vaak zal maken. Thanks voor sharen!

    Antwoord
    • Bo

      Graag gedaan en bedankt voor het compliment!:)

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.