Ik begin langzaam weer een beetje op te knappen en dat heeft (gok ik) alles te maken met de hoeveelheid vitamines die ik naar binnen werk en de uren slaap die ik pak. Laatst hoorde ik iemand zeggen: ja maar ik ben nu toch al ziek, dus nu heeft extra gezond eten geen zin meer? Natuuuurlijk wel! Juist nú heeft je lichaam behoefte aan een portie goede voedingsstoffen. Dus skip die boterham met kaas met de lunch en duik de keuken in voor deze lekkere en super gezonde salade met kruidig geroosterde kikkererwten en broccoli uit de oven. Verzamel twee flinke handen sla in een kom (ik vind veldsla het lekkerst, maar je kunt ook kiezen voor gemengde sla of rucola bijvoorbeeld) en maak je salade af met een zelfgemaakte dressing. Van die dressing kun je trouwens maar beter meteen een dubbele portie maken, want die wil je de volgende dag weer eten ;) Je maakt hem van onder andere honing, mosterd en sesampasta. Echt een góddelijke combi.
Dit heb je nodig voor deze geroosterde kikkererwten salade met sesam-honing dressing / 2 personen
- 200 gr broccoli roosjes
- 200 gr kikkererwten
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 100 gr veldsla
- klein bosje verse dille – zo’n 10 gr
- klein bosje verse bieslook – zo’n 20 gr
- 1 avocado
- 100 gr feta
sesam-honing dressing
- 3 el extra vierge olijfolie
- 1 tl honing
- 1 el sesampasta
- sap van 1/2 citroen
- 1 tl appelazijn
- 1 tl mosterd
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Giet de kikkererwten af en spoel ze na met water. Doe de broccoli roosjes en kikkererwten in een kom. Voeg een scheut olijfolie, gerookt paprikapoeder en een snuf zout toe en hussel de boel goed door elkaar. Verspreid alles over de ovenplaat en schuif de plaat voor 20 minuten in het midden van de oven.
Meng ondertussen de ingrediënten voor de dressing. Proef even en voeg naar smaak een snuf peper en zout toe.
Verdeel de veldsla over twee borden of kommen. Snijd de verse dille en bieslook fijn. Snijd de avocado in plakken en verkruimel de feta. Verdeel de geroosterde broccoli en kikkererwten over de salade en sluit af met plakjes avocado, feta, de verse kruiden en je zelfgemaakte dressing.
Eerlijk. Een killer van een lunchsalade toch :D Eet smakelijk!
Ziet er heerlijk uit!
Deze salade gemaakt in wat kleinere bakjes voor op een tafel vol met lekkere brunchgerechten. Heel lekker! Die dressing erbij is top en verder is de variatie tussen alles gewoon heel lekker! In plaats van gewone broccoli de AH Aspergebroccoli gebruikt in het gerecht, smaakte ook goed!