Vegan wortel-ahorn spread

Vegan wortel-ahorn dip

Deze vegan wortel-ahorn spread is echt heeerlijk als gezond broodbeleg, maar ook zeker als dip voor bij de borrel! Hij is zowel hartig als zoet en je hebt hem echt zo gemaakt. Ik mocht laatst voor BioToday aan de slag en daardoor stuitte ik op dit recept. Het recept van deze wortel spread is afkomstig uit hun gratis picknick e-book en ik gaf er (jullie kennen me!) een eigen draai aan door kruiden en ahornsiroop toe te voegen. Ik ben altijd op zoek naar de perfecte balans tussen zoet, zuur en zout en ik voeg bijvoorbeeld heel vaak een scheutje ahornsiroop toe aan hartige spreads of dips. Dit is zó lekker. Bijvoorbeeld door guacamole of zelfgemaakte paprika-spread, en er gaat ook altijd een scheutje door deze über lekkere geroosterde rode pastasaus..

Kortom: één smaakvolle spread dit. Je maakt hem van onder andere gekookte bospeentjes, sesampasta, citroensap en ahornsiroop. Serveer je de wortel-ahorn spread bij de borrel? Smeer de spread dan op een mooi bord en drizzle er wat olijfolie en extra ahornsiroop over en bestrooi het geheel met gehakte amandelen en pompoenpitten. Lekker met Turks brood of Libanees flatbread. Ik eet de wortel spread ook graag als lunch trouwens. Hij is héérlijk op zelfgemaakte havermout broodjes met pittige rucola of in een wrap met zongedroogde tomaatjes en avocado :D

Vegan wortel-ahorn dip

Vegan wortel-ahorn dip

Dit heb je nodig voor deze vegan wortel-ahorn dip

  • 300 gr bospenen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine rode ui
  • 2 el tahin
  • 1 el citroensap
  • 2 el ahornsiroop + extra voor erover
  • ½ el tuinkruiden bouillonpoeder
  • 2 el amandelen en 2 el pompoenpitten ter garnering

 

Zo maak je het

Was de bospenen en snijd het groene gedeelte eraf (als dat er nog aan zit). Kook de bospenen in een pan met ruim kokend water in een kwartiertje zacht. Giet de boel daarna af en laat de bospenen iets afkoelen.

Pel de ui en het knoflookteentje en snijd de ui in kwarten. Doe alle ingrediënten, behalve de pompoenpitten, in je keukenmachine of blender. Voeg een snuf zout en peper toe en blend of pureer alles tot een romige dip. Voeg eventueel een scheutje water toe om te verdunnen.

Doe de wortel-ahorn dip in een kommetje en drizzle er nog wat ahornsiroop over. Sluit af met gehakte pompoenpitten en amandelen!

Print Friendly, PDF & Email
2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Hasselback gratin

Hasselback gratin

Jullie vroegen massaal om bijgerechten de afgelopen dagen en tot…

Print Friendly, PDF & Email
Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Lieve mensen, ik heb vandaag wederom een heerlijk kerstrecept voor…

Print Friendly, PDF & Email
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!