De lekkerste geroosterde rode pastasaus!

De lekkerste geroosterde rode pastasaus, Vegetarische pastasaus maken, Lekker recept pastasaus, Gezonde rode pastasaus, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Glutenvrije pasta recepten, Gezonde foodblogs

Er gaat niets boven een groot bord dampende pasta in een dikke romige rode saus met vers geraspte pecorino. En dan bedoel ik lekker veel saus, want ik heb echt een hekel aan pasta’s waarbij ik moet zoeken naar de saus. Deze de lekkerste geroosterde rode pastasaus barst echt van de groenten. Er zijn daarnaast een paar elementen die ‘m tot een succes maken. Één is het toevoegen van een aardappel. Hierdoor krijg je een súper romige saus zonder dat je room gebruikt. Nummer twee is het grillen van de groenten in de oven. Hierdoor krijgen ze een intense smaak met als resultaat een next level pastasaus. Dan hebben we nog nummer drie: geroosterde limoen! Die rooster je gezellig mee in de oven en pers je later uit in de saus. Dit zuurtje maakt de smaak compleet. Kortom: één goddelijke saus die ook nog eens voedzaam is.

Eeeeet smakelijk!

De lekkerste geroosterde rode pastasaus, Vegetarische pastasaus maken, Lekker recept pastasaus, Gezonde rode pastasaus, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Glutenvrije pasta recepten, Gezonde foodblogs

De lekkerste geroosterde rode pastasaus, Vegetarische pastasaus maken, Lekker recept pastasaus, Gezonde rode pastasaus, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Glutenvrije pasta recepten, Gezonde foodblogs

De lekkerste geroosterde rode pastasaus, Vegetarische pastasaus maken, Lekker recept pastasaus, Gezonde rode pastasaus, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Glutenvrije pasta recepten, Gezonde foodblogs

Dit heb je nodig voor deze de lekkerste geroosterde rode pastasaus!/ 2 personen

  • 900 gr tomaten – De kwaliteit van je tomaten bepaalt de smaak van de pastasaus. Ga daarom voor dieprode zoete tomaten. Liefst biologisch. 
  • 450 gr rode puntpaprika
  • 2 sjalotten
  • 2 knoflookteentjes
  • 100 gr aardappel
  • 70 gr tomatenpuree – Een klein blikje
  • 2 takken verse rozemarijn
  • 1 limoen
  • flinke hand verse basilicum + extra voor erover
  • 1 tl kokosbloesemsuiker
  • 50 ml rode wijn – Primitivo
  • flinke scheut balsamicoazijn

Voor erbij

  • 160 gr glutenvrije spaghetti
  • klein blokje pecorino kaas om over de pasta te raspen

 

De lekkerste geroosterde rode pastasaus, Vegetarische pastasaus maken, Lekker recept pastasaus, Gezonde rode pastasaus, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Glutenvrije pasta recepten, Gezonde foodblogs

De lekkerste geroosterde rode pastasaus, Vegetarische pastasaus maken, Lekker recept pastasaus, Gezonde rode pastasaus, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Glutenvrije pasta recepten, Gezonde foodblogs

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden en bedek een ovenplaat met bakpapier.

Snijd de tomaten in parten en verwijder de zaadlijsten. Verwijder ook de zaadlijsten van de puntpaprika’s en snijd ze in grove stukken. Pel de sjalotten en halveer ze. Doe hetzelfde met de knoflookteentjes. Was de aardappel en snijd hem in grote stukken. Halveer de limoen. Verzamel deze ingrediënten op de ovenplaat.

Ris de blaadjes van de rozemarijn en strooi ze over de groenten. Sluit af met een flinke snuf versgemalen zwarte peper, zeezout en besprenkel alles royaal met olijfolie en een scheut balsamicoazijn. Rooster de groenten een half uur in de oven.

Haal de limoen van de ovenplaat en pureer de rest samen met de verse basilicum met behulp van een keukenmachine of staafmixer tot een romige saus. Pers het sap van de geroosterde limoen uit en roer door de saus. Schenk het geheel in een pan op een laag vuurtje. Voeg de tomatenpuree toe samen met de rode wijn en de kokosbloesemsuiker. Roer de saus even door en laat hem op zacht vuur een half uur tot een uurtje pruttelen. Proef de saus ondertussen en voeg naar smaak nog wat peper, zout of balsamicoazijn toe.

Geen tijd of zin om de saus een half uur tot een uur te laten pruttelen? Dan volstaat een kwartiertje ook. De saus wordt echter wel intenser van smaak na een uur zacht koken.

Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze.

Verdeel de spaghetti over twee (pasta)borden en schep de rode pastasaus erover. Sluit af met verse basilicum en geraspte pecorino.

De lekkerste geroosterde rode pastasaus, Vegetarische pastasaus maken, Lekker recept pastasaus, Gezonde rode pastasaus, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Glutenvrije pasta recepten, Gezonde foodblogs

6 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.