Black Angus tartare met truffelmayonaise

Black Angus tartare met truffelmayonaise, Makkelijke voorgerechten kerst, Leuke voorgerechten, Recepten Black Angus, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Voorgerecht kiemen, Kerst recepten inspiratie

Er zijn duizenden recepten voor steak tartare te vinden, dus in die zin ben ik niet heel origineel met dit recept. Echter vind ik een goede steak tartare op zijn tijd zó lekker, dat ik toch graag mijn lievelingsrecept met jullie wil delen! Een steak tartare maak je het liefst met zacht, mals vlees. Ik gebruik hiervoor graag black angus. Black Angus komt van een speciaal runderras, de Aberdeen Angus. Het vlees is vol van smaak, mals en heeft optimale marmering. Verder niet al te veel poespas in dit recept. Gewoon lekker op smaak brengen met een zachte mosterd, een toefje truffelmayo en met een zoutig hammetje on top om het af te maken. En natuurlijk mogen we de beste vriend van de steak tartare ook niet vergeten. De eidooier! Netjes gescheiden van het eiwit, kakelvers en op kamertemperatuur. Heerlijk voor net dat beetje extra smeuïgheid.

En dan nu de finishing touch. Kiemen zijn echte eyecatchers op gerechten en ik gebruik ze dan ook graag in mijn kerstmenu. Daarbij zijn zitten ze ook nog eens bomvol voedingsstoffen, dus dat is mooi meegenomen ;) Ze zijn spotgoedkoop en je vindt ze in het slaschap van de meeste supermarkten.

Geniet van dit recept!

Black Angus tartare met truffelmayonaise, Makkelijke voorgerechten kerst, Leuke voorgerechten, Recepten Black Angus, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Voorgerecht kiemen, Kerst recepten inspiratie

Black Angus tartare met truffelmayonaise, Makkelijke voorgerechten kerst, Leuke voorgerechten, Recepten Black Angus, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Voorgerecht kiemen, Kerst recepten inspiratie

Dit heb je nodig voor deze Black Angus tartare met truffelmayonaise / 4 personen

  • 400 gr black angus
  • 100 gr serranoham
  • 1 kleine rode ui
  • 3 el kappertjes
  • 1 flinke tl dijon mosterd
  • 50 gr kiemen
  • 4 eidooiers
  • 2 el mayonaise
  • 1 el truffelolie

 

Zo maak je het

Zorg dat de black angus op kamertemperatuur is. Je kunt de tartare op twee manieren bereiden. Je kunt het vlees kort malen in je keukenmachine, maar het lekkerst vind ik toch wel de ouderwetse manier: fijn hakken met een groot mes.

Snijd de rode ui zeer fijn en meng dit samen met de kappertjes door de tartare. Breng op smaak met mosterd, zout en een flinke snuf versgemalen zwarte peper.

Maak de truffelmayo door de truffelolie door de mayonaise te mengen. Verdun de truffelmayo met een klein scheutje water.

Schep 1/4 van de tartare op een bord in een (met olie ingevette) kookring en druk licht aan. Verwijder de ring en ga door totdat je vier mooie tartaartjes hebt. Maak ze af met een plak serranoham en een pluk kiemen.

Splits de eidooiers en laat ze voorzichtig naast de tartare glijden. Maak mooie toefjes van de truffelmayo. Ik doe dit op de easy way door de truffelmayo in een boterhamzakje te scheppen, dicht te draaien en het puntje eraf te knippen.

Black Angus tartare met truffelmayonaise, Makkelijke voorgerechten kerst, Leuke voorgerechten, Recepten Black Angus, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Voorgerecht kiemen, Kerst recepten inspiratie

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Hasselback gratin

Hasselback gratin

Jullie vroegen massaal om bijgerechten de afgelopen dagen en tot…

Print Friendly, PDF & Email
Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Lieve mensen, ik heb vandaag wederom een heerlijk kerstrecept voor…

Print Friendly, PDF & Email
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!