Black Angus tartare met truffelmayonaise

Black Angus tartare met truffelmayonaise, Makkelijke voorgerechten kerst, Leuke voorgerechten, Recepten Black Angus, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Voorgerecht kiemen, Kerst recepten inspiratie

Er zijn duizenden recepten voor steak tartare te vinden online, dus ik ben niet heel origineel met dit recept. Echter vind ik een goede steak tartare op zijn tijd zó lekker, dat ik toch graag mijn lievelingsrecept met jullie wil delen. Een steak tartare maak je het liefst met zacht, mals vlees. Ik gebruik hiervoor graag black angus. Black Angus komt van een speciaal runderras, de Aberdeen Angus. Het vlees is vol van smaak, mals en heeft optimale marmering. Verder niet al te veel poespas in dit recept. Gewoon lekker op smaak brengen met een zachte mosterd, een toefje truffelmayo en met een zoutige ham on top om het af te maken.
Kiemen zijn echte eyecatchers op gerechten en ik gebruik ze dan ook graag in mijn kerstmenu. Daarbij zijn zitten ze ook nog eens bomvol voedingsstoffen dus dat is mooi meegenomen ;) Ze zijn spotgoedkoop en je vindt ze in het slaschap van de meeste supermarkten!

 

Dit heb je nodig voor deze Black Angus tartare met truffelmayonaise / 4 personen

  • 400 gr black angus
  • 100 gr serranoham
  • 1 kleine rode ui
  • 3 el kappertjes
  • 1 flinke tl dijon mosterd
  • 50 gr kiemen
  • 4 eidooiers
  • 2 el mayonaise
  • 1 el truffelolie

 

Black Angus tartare met truffelmayonaise, Makkelijke voorgerechten kerst, Leuke voorgerechten, Recepten Black Angus, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Voorgerecht kiemen, Kerst recepten inspiratie

Black Angus tartare met truffelmayonaise, Makkelijke voorgerechten kerst, Leuke voorgerechten, Recepten Black Angus, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Voorgerecht kiemen, Kerst recepten inspiratie

 

Zo maak je het

Zorg dat de black angus op kamertemperatuur is. Je kunt de tartare op twee manieren bereiden. Je kunt het vlees kort malen in je keukenmachine, maar het lekkerst vind ik toch wel de ouderwetse manier: fijn hakken met een groot mes.

Snijd de rode ui zeer fijn en meng dit samen met de kappertjes door de tartare. Breng op smaak met mosterd, zout en een flinke snuf versgemalen zwarte peper.

Maak de truffelmayo door de truffelolie door de mayonaise te mengen. Verdun de truffelmayo met een klein scheutje water.

Schep 1/4 van de tartare op een bord in een (met olie ingevette) kookring en druk licht aan. Verwijder de ring en ga door totdat je vier mooie tartaartjes hebt. Maak ze af met een plak serranoham en een pluk kiemen.

Splits de eidooiers en laat ze voorzichtig naast de tartare glijden. Maak mooie toefjes van de truffelmayo. Ik doe dit op de easy way door de truffelmayo in een boterhamzakje te scheppen, dicht te draaien en het puntje eraf te knippen.

Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.