...

Black Angus tartare met truffelmayonaise

Black Angus tartare met truffelmayonaise

door | dec 19, 2017 | Kerstrecepten, Recepten, Vlees, Voorafjes | 0 Reacties

Black Angus tartare met truffelmayonaise, Makkelijke voorgerechten kerst, Leuke voorgerechten, Recepten Black Angus, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Voorgerecht kiemen, Kerst recepten inspiratie

Black Angus tartare met truffelmayonaise. Er zijn duizenden recepten voor steak tartare te vinden, dus in die zin ben ik niet heel origineel met dit recept. Echter vind ik een goede steak tartare op zijn tijd zó lekker, dat ik toch graag mijn lievelingsrecept met jullie wil delen! Een steak tartare maak je het liefst met zacht, mals vlees. Ik gebruik hiervoor graag black angus ossenhaas. Black Angus komt van een speciaal runderras, de Aberdeen Angus. Het vlees is vol van smaak, mals en heeft optimale marmering. Verder niet al te veel poespas in dit recept. Gewoon lekker op smaak brengen met een zachte mosterd, een toefje truffelmayo en met een zoutig hammetje on top om het af te maken. En natuurlijk mogen we de beste vriend van de steak tartare ook niet vergeten. De eidooier! Netjes gescheiden van het eiwit, kakelvers en op kamertemperatuur. Heerlijk voor net dat beetje extra smeuïgheid.

En dan nu de finishing touch. Kiemen zijn echte eyecatchers op gerechten en ik gebruik ze dan ook graag in mijn kerstmenu. Daarbij zijn zitten ze ook nog eens bomvol voedingsstoffen, dus dat is mooi meegenomen ;) Ze zijn spotgoedkoop en je vindt ze in het slaschap van de meeste supermarkten.

Geniet van dit recept!

Black Angus tartare met truffelmayonaise, Makkelijke voorgerechten kerst, Leuke voorgerechten, Recepten Black Angus, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Voorgerecht kiemen, Kerst recepten inspiratie

Black Angus tartare met truffelmayonaise, Makkelijke voorgerechten kerst, Leuke voorgerechten, Recepten Black Angus, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Voorgerecht kiemen, Kerst recepten inspiratie

Dit heb je nodig voor deze Black Angus tartare met truffelmayonaise / 4 personen

  • 400 gr black angus ossenhaas
  • 100 gr serranoham
  • 1 kleine rode ui
  • 3 el kappertjes
  • 1 flinke tl dijon mosterd
  • 50 gr kiemen
  • 4 eidooiers
  • 2 el mayonaise
  • 1 el truffelolie

 

Zo maak je het

Zorg dat de black angus op kamertemperatuur is. Je kunt de tartare op twee manieren bereiden. Je kunt het vlees kort malen in je keukenmachine, maar het lekkerst vind ik toch wel de ouderwetse manier: fijn hakken met een groot mes.

Snijd de rode ui zeer fijn en meng dit samen met de kappertjes door de tartare. Breng op smaak met mosterd, zout en een flinke snuf versgemalen zwarte peper.

Maak de truffelmayo door de truffelolie door de mayonaise te mengen. Verdun de truffelmayo met een klein scheutje water.

Schep 1/4 van de tartare op een bord in een (met olie ingevette) kookring en druk licht aan. Verwijder de ring en ga door totdat je vier mooie tartaartjes hebt. Maak ze af met een plak serranoham en een pluk kiemen.

Splits de eidooiers en laat ze voorzichtig naast de tartare glijden. Maak mooie toefjes van de truffelmayo. Ik doe dit op de easy way door de truffelmayo in een boterhamzakje te scheppen, dicht te draaien en het puntje eraf te knippen.

Black Angus tartare met truffelmayonaise, Makkelijke voorgerechten kerst, Leuke voorgerechten, Recepten Black Angus, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Voorgerecht kiemen, Kerst recepten inspiratie

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *