Nou, dit is toch een pláátje? Deze rode bieten pannenkoeken zijn een grote hit hier thuis. Louen straalt als ik de roze pannenkoeken voor zijn neus zet (en hij werkt er met gemák 3 naar binnen). Maar ook punten voor mij want ze zitten bomvol groenten én zijn supersnel gemaakt. Ik gooi alles in de blender, giet ze in de pan en binnen no time heb ik een hele stapel. Oh, en we moeten het ook nog even over die prachtige kleur hebben hoor…
Rode bieten pannenkoeken
Dus. Die kleur. Die komt natuurlijk van de rode bieten in het beslag. Ik vind het een superfijn ingrediënt om mee te werken. Niet alleen omdat het een natuurlijke kleurstof is (met een paar druppels kleur je een gerecht al prachtig roze!) maar ook omdat de knolletjes echte superfoods zijn. Ze zitten bomvol vitaminen en mineralen, hoe fijn is dat? Bovendien vind ik ze heer-lijk, maar daar zijn de meningen over verdeeld. Met deze rode bieten pannenkoeken houd je gelukkig iedereen (of in ieder geval je kind, haha) voor de gek want je proeft er niks van. Geen aarde-achtige smaak dus, echt niet!
Nog een laatste pro tip: maak dit niet als je witte kleding draagt. Been there, done that.
Nog meer gezonde pannenkoeken…
- Vegan pannenkoeken met salted dadel karamel (en sojasaus – geen grap!)
- Honing pannenkoeken van amandelmeel
- Glutenvrije boekweitpannenkoeken
Dit heb je nodig voor deze rode bieten pannenkoeken / 6 – 8 stuks
- 400 gr voorgekookte rode bieten
- 250 ml havermelk – of neem het bietensap van de voorgekookte bietjes en leng dit aan met havermerk tot een totaal van 250 ml
- 2 eieren
- 100 gr havermout
- 130 gr bloem
- mini snufje zout
Zo maak je het
Stop alle ingrediënten in je blender en blend tot een egaal beslag.
Verhit een scheutje olie of kokosvet in een koekenpan, zorg dat de pan goed heet is en schenk er een gedeelte beslag in. Bak de rode bieten pannenkoeken zo’n drie minuten (tot de bovenkant zo goed als droog is) en draai hem daarna voorzichtig om. Bak de andere kant voor een minuut of twee.
Herhaal met de rest van het beslag. Houd de pannenkoeken warm onder een deksel of een bord tot al het beslag gebruikt is.
Serveer de roze pannenkoeken ouderwets met stroop of poedersuiker. Of bijvoorbeeld met plakjes banaan & ahornsiroop, plakjes appel & honing of (een béétje raar maar Mike en ik vinden dit heel erg lekker) plakjes geitenkaas, ahornsiroop en kimchi :D
Hoi Bo, kan je de bloem ook weglaten of vervangen (door?) om het koolhydraatarm te krijgen?
Ik heb een vraagje aan je waar vind ik de voedingswaarde van de gerechten ? Hoeveel kcal, vet, suiker enz
Groetjes José
Helaas nergens, want ik bereken geen kcal en suikers etc :)
Hoi, klinkt lekker! Hoe maak je het vegan?
Dat heb ik nog niet geprobeerd. Je zou het kunnen proberen met flax eggs :)
Ik ga ze vanavond maken en hopelijk lust mijn zoontje (3) ze!
Leuk, ik ben benieuwd :D