Gezonde rode bieten pannenkoeken

Gezonde rode bieten pannenkoeken

door | jan 24, 2022 | KIDS, KIDS, Lunch, Ontbijt, Recepten | 7 reacties

rode-bieten-pannenkoeken

Nou, dit is toch een pláátje? Deze rode bieten pannenkoeken zijn een grote hit hier thuis. Louen straalt als ik de roze pannenkoeken voor zijn neus zet (en hij werkt er met gemák 3 naar binnen). Maar ook punten voor mij want ze zitten bomvol groenten én zijn supersnel gemaakt. Ik gooi alles in de blender, giet ze in de pan en binnen no time heb ik een hele stapel. Oh, en we moeten het ook nog even over die prachtige kleur hebben hoor…

rode_bieten_pannenkoeken-1

Rode bieten pannenkoeken

Dus. Die kleur. Die komt natuurlijk van de rode bieten in het beslag. Ik vind het een superfijn ingrediënt om mee te werken. Niet alleen omdat het een natuurlijke kleurstof is (met een paar druppels kleur je een gerecht al prachtig roze!) maar ook omdat de knolletjes echte superfoods zijn. Ze zitten bomvol vitaminen en mineralen, hoe fijn is dat? Bovendien vind ik ze heer-lijk, maar daar zijn de meningen over verdeeld. Met deze rode bieten pannenkoeken houd je gelukkig iedereen (of in ieder geval je kind, haha) voor de gek want je proeft er niks van. Geen aarde-achtige smaak dus, echt niet!

Nog een laatste pro tip: maak dit niet als je witte kleding draagt. Been there, done that.

Nog meer gezonde pannenkoeken…

rode_bieten_pannenkoeken-2

Dit heb je nodig voor deze rode bieten pannenkoeken / 6 – 8 stuks

  • 400 gr voorgekookte rode bieten
  • 250 ml havermelk – of neem het bietensap van de voorgekookte bietjes en leng dit aan met havermerk tot een totaal van 250 ml
  • 2 eieren
  • 100 gr havermout
  • 130 gr bloem
  • mini snufje zout

 

Zo maak je het

Stop alle ingrediënten in je blender en blend tot een egaal beslag.

Verhit een scheutje olie of kokosvet in een koekenpan, zorg dat de pan goed heet is en schenk er een gedeelte beslag in. Bak de rode bieten pannenkoeken zo’n drie minuten (tot de bovenkant zo goed als droog is) en draai hem daarna voorzichtig om. Bak de andere kant voor een minuut of twee.

Herhaal met de rest van het beslag. Houd de pannenkoeken warm onder een deksel of een bord tot al het beslag gebruikt is.

Serveer de roze pannenkoeken ouderwets met stroop of poedersuiker. Of bijvoorbeeld met plakjes banaan & ahornsiroop, plakjes appel & honing of (een béétje raar maar Mike en ik vinden dit heel erg lekker) plakjes geitenkaas, ahornsiroop en kimchi :D

rode-bieten-pannenkoeken

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Crostini van de barbecue met burrata en biefstuk

Crostini van de barbecue met burrata en biefstuk

Barbecueliefhebbers, eat your heart out! Dit is weer een párel van een barbecuerecept. Bij een barbecue denk je vast al snel aan grote stukken vlees, kipsateetjes, gepofte aardappelen en andere grote gerechten. Maar je kan natuurlijk ook prima borrelhapjes klaarmaken...

Lees meer
Poké bowl met sticky spicy tofu

Poké bowl met sticky spicy tofu

Het zal een jaar of 5, 6 geleden zijn dat poké bowls ineens raaaazend populair werden in Nederland. Daarvoor had ik geen idee wat dat was. Hoeveel ik er sindsdien heb gegeten? VEEL. Heel veel. Soms bestel ik ze, maar nog liever stel ik er zelf eentje samen, zoals deze...

Lees meer
Ananas van de barbecue met dulce de leche

Ananas van de barbecue met dulce de leche

You love it or you hate it: warm fruit. Zeker als het over ananas gaat, zijn er twee kampen. Dus we kunnen nu dus twee dingen doen: we kunnen een eindeloze discussie voeren met argumenten vóór en tegen heen en weer, óf ik ga gewoon dit fan-tas-tische dessert met je...

Lees meer

7 Comments

7 Reacties

  1. Alinda

    Hoi Bo, kan je de bloem ook weglaten of vervangen (door?) om het koolhydraatarm te krijgen?

    Antwoord
  2. José Eveleens

    Ik heb een vraagje aan je waar vind ik de voedingswaarde van de gerechten ? Hoeveel kcal, vet, suiker enz

    Groetjes José

    Antwoord
    • Bo

      Helaas nergens, want ik bereken geen kcal en suikers etc :)

      Antwoord
  3. Annemieke

    Hoi, klinkt lekker! Hoe maak je het vegan?

    Antwoord
    • Bo

      Dat heb ik nog niet geprobeerd. Je zou het kunnen proberen met flax eggs :)

      Antwoord
  4. Annemiek

    Ik ga ze vanavond maken en hopelijk lust mijn zoontje (3) ze!

    Antwoord
    • Bo

      Leuk, ik ben benieuwd :D

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.