...

Gezonde rode bieten pannenkoeken

Gezonde rode bieten pannenkoeken

door | jan 24, 2022 | KIDS, KIDS, Lunch, Ontbijt, Recepten | 7 reacties

rode-bieten-pannenkoeken

Nou, dit is toch een pláátje? Deze rode bieten pannenkoeken zijn een grote hit hier thuis. Louen straalt als ik de roze pannenkoeken voor zijn neus zet (en hij werkt er met gemák 3 naar binnen). Maar ook punten voor mij want ze zitten bomvol groenten én zijn supersnel gemaakt. Ik gooi alles in de blender, giet ze in de pan en binnen no time heb ik een hele stapel. Oh, en we moeten het ook nog even over die prachtige kleur hebben hoor…

rode_bieten_pannenkoeken-1

Rode bieten pannenkoeken

Dus. Die kleur. Die komt natuurlijk van de rode bieten in het beslag. Ik vind het een superfijn ingrediënt om mee te werken. Niet alleen omdat het een natuurlijke kleurstof is (met een paar druppels kleur je een gerecht al prachtig roze!) maar ook omdat de knolletjes echte superfoods zijn. Ze zitten bomvol vitaminen en mineralen, hoe fijn is dat? Bovendien vind ik ze heer-lijk, maar daar zijn de meningen over verdeeld. Met deze rode bieten pannenkoeken houd je gelukkig iedereen (of in ieder geval je kind, haha) voor de gek want je proeft er niks van. Geen aarde-achtige smaak dus, echt niet!

Nog een laatste pro tip: maak dit niet als je witte kleding draagt. Been there, done that.

Nog meer gezonde pannenkoeken…

rode_bieten_pannenkoeken-2

Dit heb je nodig voor deze rode bieten pannenkoeken / 6 – 8 stuks

 • 400 gr voorgekookte rode bieten
 • 250 ml havermelk – of neem het bietensap van de voorgekookte bietjes en leng dit aan met havermerk tot een totaal van 250 ml
 • 2 eieren
 • 100 gr havermout
 • 130 gr bloem
 • mini snufje zout

 

Zo maak je het

Stop alle ingrediënten in je blender en blend tot een egaal beslag.

Verhit een scheutje olie of kokosvet in een koekenpan, zorg dat de pan goed heet is en schenk er een gedeelte beslag in. Bak de rode bieten pannenkoeken zo’n drie minuten (tot de bovenkant zo goed als droog is) en draai hem daarna voorzichtig om. Bak de andere kant voor een minuut of twee.

Herhaal met de rest van het beslag. Houd de pannenkoeken warm onder een deksel of een bord tot al het beslag gebruikt is.

Serveer de roze pannenkoeken ouderwets met stroop of poedersuiker. Of bijvoorbeeld met plakjes banaan & ahornsiroop, plakjes appel & honing of (een béétje raar maar Mike en ik vinden dit heel erg lekker) plakjes geitenkaas, ahornsiroop en kimchi :D

rode-bieten-pannenkoeken

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes. Een echte winner op tafel tijdens Sinterklaasavond! En ik kan het weten, want deze taart was amper vijf minuten nadat ik hem aansneed verorberd door mijn gasten. Dit jaar vierden we voor het eerst Sinterklaas bij ons...

Lees meer
Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Vandaag deel ik een lekker sinterklaastoetje met jullie want het is weer die tijd van het jaar: de Sint is in het land. Mijn zoontje Louen (2) vindt die man met de lange witte baard vooralsnog doodeng (geef 'm eens ongelijk ;) maar dat mag de pret niet drukken. Op 5...

Lees meer
Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer

7 Comments

7 Reacties

 1. Alinda

  Hoi Bo, kan je de bloem ook weglaten of vervangen (door?) om het koolhydraatarm te krijgen?

  Antwoord
 2. José Eveleens

  Ik heb een vraagje aan je waar vind ik de voedingswaarde van de gerechten ? Hoeveel kcal, vet, suiker enz

  Groetjes José

  Antwoord
  • Bo

   Helaas nergens, want ik bereken geen kcal en suikers etc :)

   Antwoord
 3. Annemieke

  Hoi, klinkt lekker! Hoe maak je het vegan?

  Antwoord
  • Bo

   Dat heb ik nog niet geprobeerd. Je zou het kunnen proberen met flax eggs :)

   Antwoord
 4. Annemiek

  Ik ga ze vanavond maken en hopelijk lust mijn zoontje (3) ze!

  Antwoord
  • Bo

   Leuk, ik ben benieuwd :D

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *