Gnocchi ovenschotel. Eenvoudig te maken en met maar een handje vol ingrediënten zet je deze heerlijke ovenschotel op tafel! Ik houd van uitgebreid kokkerellen, maar soms.. heb je na een lange dag gewoon honger, weinig tijd en wil je gewoon zo snel mogelijk aan tafel. Deze ovenschotel met gnocchi bereid je binnen tien minuten en de oven doet de rest! Oh, en heb je al verteld over die héérlijke saus van room, spinazie en citroen..
Gnocchi uit de oven
Voor dit recept gebruik ik lekker easy kant en klare gnocchi. Deze gnocchi hoef je maar twee minuutjes te koken et voilà, klaar voor gebruik! Althans, je zou de gnocchi natuurlijk gewoon zo gekookt kunnen eten, maar het liefst geef je ze nog een knapperig laagje in de koekenpan (met bijvoorbeeld een klontje roomboter en verse salie) óf je maakt er een ovenschotel van! Ik maakte er voor deze ovenschotel een eenvoudige saus bij van lekker veel verse spinazie, room en citroen. En walnoten, voor een knapperige bite. Strooi daaroverheen een royale laag Parmezaanse kaas en schuif de ovenschotel in de oven, tot deze een goudbruine kaaskorst heeft.
Geniet ervan!
PS. Heb je verse spinazie over? Maak daar dan een gezonde salade van voor bij de ovenschotel. Lekker met cherry tomaatjes, komkommer en een dressing gemaakt van olijfolie, mosterd, honing en appelazijn.
Heb je deze recepten met gnocchi ook al gezien?
- Gnocchi ovenschotel met vegetarische bolognesesaus
- Gnocchi in romig geroosterde paprikasaus (méga aanrader)
- Zelfgemaakte pompoen gnocchi met truffel
- Gnocchi traybake met geitenkaas en salieboter
- Saus van geroosterde pompoen en gebakken gnocchi
- Broccoli gnocchi met pesto en geitenkaas
Gnocchi ovenschotel met spinazie en citroenroomsaus
Ingrediënten
- 400 gr gnocchi
- 1 bio citroen - rasp en sap
- 1 knoflook
- 350 gr verse spinazie
- 250 ml room
- 80 gr Parmezaanse kaas
- 1 handje walnoten
Optioneel
- garneren met verse basilicum en citroenrasp
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en zet alvast een ovenschaal klaar.
- Kook de gnocchi 2 minuten (of volgens de bereidingswijze op de verpakking).
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Rasp de citroen, pers de knoflook en fruit beide kort aan. Voeg de spinazie toe en bak mee tot deze geslonken is.
- Schenk de room erbij, de helft van de parmezaanse kaas en breng alles op smaak met peper, zout en citroensap.
- Giet de gnocchi af en roer door de saus. Doe alles in de ovenschaal en verdeel de rest van de parmezaanse kaas en de walnoten erover.
- Bak de gnocchi 20 minuten in de oven of tot de kaas een goudbruin korstje heeft.
- Tip: spinazie over? Maak daar een salade van met een dressing van olijfolie, appelazijn, honing en mosterd!
Gisteren dit recept gemaakt met nog wat restjes uit de koelkast. Ik heb een fijngesneden ui, wat ansjovisfilets een paar in stukjes gesneden zongedroogde tomaatjes meegebakken met de knoflook en citroenrasp. Het was zooooo lekker!
Fijn om te horen! Liefs, Bo