...

Gnocchi ovenschotel met spinazie en citroenroomsaus

Gnocchi ovenschotel met spinazie en citroenroomsaus

door | mei 9, 2023 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 2 reacties

Gnocchi ovenschotel

Gnocchi ovenschotel. Eenvoudig te maken en met maar een handje vol ingrediënten zet je deze heerlijke ovenschotel op tafel! Ik houd van uitgebreid kokkerellen, maar soms.. heb je na een lange dag gewoon honger, weinig tijd en wil je gewoon zo snel mogelijk aan tafel. Deze ovenschotel met gnocchi bereid je binnen tien minuten en de oven doet de rest! Oh, en heb je al verteld over die héérlijke saus van room, spinazie en citroen..

Gnocchi ovenschotel

Gnocchi uit de oven

Voor dit recept gebruik ik lekker easy kant en klare gnocchi. Deze gnocchi hoef je maar twee minuutjes te koken et voilà, klaar voor gebruik! Althans, je zou de gnocchi natuurlijk gewoon zo gekookt kunnen eten, maar het liefst geef je ze nog een knapperig laagje in de koekenpan (met bijvoorbeeld een klontje roomboter en verse salie) óf je maakt er een ovenschotel van! Ik maakte er voor deze ovenschotel een eenvoudige saus bij van lekker veel verse spinazie, room en citroen. En walnoten, voor een knapperige bite. Strooi daaroverheen een royale laag Parmezaanse kaas en schuif de ovenschotel in de oven, tot deze een goudbruine kaaskorst heeft.

Geniet ervan!

PS. Heb je verse spinazie over? Maak daar dan een gezonde salade van voor bij de ovenschotel. Lekker met cherry tomaatjes, komkommer en een dressing gemaakt van olijfolie, mosterd, honing en appelazijn.

Gnocchi ovenschotel

Heb je deze recepten met gnocchi ook al gezien?

 

Gnocchi ovenschotel

Gnocchi ovenschotel met spinazie en citroenroomsaus

Een heerlijke ovenschotel met gnocchi, verse spinazie en een goddelijke citroenroomsaus. Om je vingers bij af te likken!
5 van 3 stemmen
Bereidingstijd 10 minuten
Oventijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Avondeten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gr gnocchi
  • 1 bio citroen - rasp en sap
  • 1 knoflook
  • 350 gr verse spinazie
  • 250 ml room
  • 80 gr Parmezaanse kaas
  • 1 handje walnoten

Optioneel

  • garneren met verse basilicum en citroenrasp

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet alvast een ovenschaal klaar.
  • Kook de gnocchi 2 minuten (of volgens de bereidingswijze op de verpakking).
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Rasp de citroen, pers de knoflook en fruit beide kort aan. Voeg de spinazie toe en bak mee tot deze geslonken is.
  • Schenk de room erbij, de helft van de parmezaanse kaas en breng alles op smaak met peper, zout en citroensap.
  • Giet de gnocchi af en roer door de saus. Doe alles in de ovenschaal en verdeel de rest van de parmezaanse kaas en de walnoten erover.
  • Bak de gnocchi 20 minuten in de oven of tot de kaas een goudbruin korstje heeft.
  • Tip: spinazie over? Maak daar een salade van met een dressing van olijfolie, appelazijn, honing en mosterd!
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood
Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Gezonde avondmaaltijd: geroosterde pompoen met miso roomsaus.. Haal de pompoenen maar in huis lieve mensen, want het is HERFST! Ik hou van de herfst. En dan met name de herfstzon, goudoranje kleuren, rode wijn en alle soorten groenten en fruit die verkrijgbaar zijn in...

Lees meer
Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met vijgen en honing uit de oven! Een warme borrelhap met zoutige feta, zoete vijgen, honing en knapperige pistachenoten. De perfécte borrelhap als je het mij vraagt voor op een herfstige namiddag. Lees: een lange wandeling door het bos in de frisse zon...

Lees meer
Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella kaas met geroosterde tomaten en basilicum-salsa. Ik weet niet wat het is, maar deze nazomerse temperaturen halen de Italiaanse chef in mij naar boven! De zon schijnt, mijn olijfboompjes staan er uiterst tevreden bij en ik heb spontaan zin om een...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Tom

    Gisteren dit recept gemaakt met nog wat restjes uit de koelkast. Ik heb een fijngesneden ui, wat ansjovisfilets een paar in stukjes gesneden zongedroogde tomaatjes meegebakken met de knoflook en citroenrasp. Het was zooooo lekker!

    Antwoord
    • Bo

      Fijn om te horen! Liefs, Bo

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept