Ik kreeg de laatste tijd veel het verzoek om makkelijke avondmaaltijden te delen. Doen we! En wat is er makkelijker dan deze gnocchi traybake? Weinig, kan ik je vertellen. Je gooit alles bij elkaar op een ovenplaat en laat de oven het werk doen. Kan jij ondertussen de vaatwasser uit- en inruimen, je haar föhnen, een boek uitlezen. En daarna staat er een heerlijke en supergezonde maaltijd voor je klaar. Deze gnocchi traybake bevat namelijk biologische kipfilet, courgette, broccoli én tomaat. Maarrr jullie kennen me natuurlijk een beetje: ik gaf ook dit gerecht een leuke culinaire twist. Toen er nog 5 minuten oventijd op de teller stond, strooide ik wat geraspte geitenkaas over de plaat zodat de groenten een lekker goudbruin kaaskorstje kregen. Ook maakte ik een smakelijke knoflook-salieboter voor over de gnocchi, kip en groenten heen. Al met al een smakelijke en ideale maaltijd voor een doordeweekse avond!
Makkelijke traybakes
Oké, laten we eerlijk zijn: traybakes zijn niets meer en niets minder dan gerechten die je gewoon, hoppa, in één keer in de oven schuift. Met die definitie zou ook een diepvriespizza een traybake zijn – maar je snapt ‘m ;) Hoewel ik gek ben op uitpakken in de keuken en er totáál geen moeite mee heb om in zes pannen tegelijk te roeren, vind ik traybakes ook wel echt een uitvinding hoor. Superhandig op de dagen dat de dingen des levens nét een beetje meer moeite kosten dan anders. Slecht geslapen, ziekjes – dat soort dagen. Een snelle, makkelijke en toch gezonde maaltijd is dan hartstikke welkom. En ook fijn: het levert nauwelijks afwas op, dus ook na het eten prijs je jezelf gelukkig. Soms, héél soms, moet je het niet moeilijker maken dan nodig is.
Nog meer makkelijke maaltijden
- Snelle broccolipastei met feta uit de oven
- Traybake met gebakken zalm en pesto-roomsaus (joehoe, een traybake!)
- Gezonde Mexicaanse ovenschotel met vega gehakt
Gnocchi traybake met salieboter en geitenkaas
Ingrediënten
- 300 gr gnocchi
- 1 courgette
- 350 gr broccoli
- 250 gr kleine zoete tomaatjes
- 200 gr biologische kipdijfilet
- 1/2 tl gerookte paprikapoeder
- 75 gr geraspte geitenkaas Parmezaanse kaas is ook heerlijk!
Voor de salieboter
- 3 takjes verse salie
- 1 teentje knoflook
- 50 gr roomboter
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snijd de courgette en broccoli klein. Doe samen met de gnocchi in een grote kom. Breng op smaak met een snuf peper, zout en een flinke scheut extra vierge olijfolie. Hussel goed door elkaar en verdeel de groenten over een ovenplaat. Maak in het midden ruimte voor de twee kipdijfilets.
- Breng de kippendij op smaak met peper, zout en gerookte paprikapoeder. Leg de filets tussen de groenten op de ovenplaat. Verdeel tot slot de tomaatjes erover.
- Bak 30 minuten in het midden van de oven. Haal de bakplaat vervolgens uit de oven, bestrooi met de geraspte geitenkaas en zet de traybake voor nog eens 5 minuten in de oven. Zo kan de kaas smelten en krijgt het een goudbruin korstje.
- Maak ondertussen de salieboter. Smelt de roomboter in een pannetje. Pers de knoflook en voeg samen met de blaadjes salie toe aan de pan. Bak kort mee en zet het vuur daarna meteen uit.
- Giet voor het serveren een paar eetlepels heerlijke salieboter over de gnocchi traybake.
0 reacties