Deze traybake met gebakken zalm en pesto-roomsaus is de perfecte avondmaaltijd wanneer je ‘s avonds niet veel tijd hebt om te koken, maar wél zin hebt in iets lekkers en voedzaams. Een traybake is een gerecht waarbij je alle ingrediënten op een ovenplaat verzameld en daarna alles gezamenlijk bakt in de oven. Het resultaat is een ovenplaat vol met geroosterde zoete aardappel, gepofte zoete tomaatjes, broccoli en smaakvolle super smaakvolle zalm. Echt, dit wil je na een lange dag werken. Oh, en had ik al gezegd dat je ook bijna geen vaat hebt :D
Easy peasy pesto roomsaus
Wie mij al langer volgt weet dat ik gek ben op sausjes. Geitenkaassaus, truffelsaus, romige rode pastasaus, champignonsaus, portsaus, bechamelsaus, knoflooksaus, rode wijnsaus. Ik kan eindeloos doorgaan. Een goede saus kan zoveel doen voor een gerecht. Zo ook met deze traybake. De zalm op deze traybake smaakt zóveel beter met zelfgemaakte pesto roomsaus erover. En die overheerlijke saus heb je met onderstaand recept binnen no time (lees: drie minuten) gemaakt. Kennen jullie de plantaardige Cuisine Basissauzen van Remia? Daar voeg je zelf smaak aan toe (zoals een paar eetlepels zelfgemaakte groene pesto) en hierdoor kun je super eenvoudig zelf een lekkere saus maken. Zo maakte ik laatst ook een MEGA lekkere geitenkaassaus voor bij gnocchi en kastanje champignons gebakken in knoflook en balsamico (he-mels) en een rode wijnsaus gemaakt van tempranillo. Kortom: een perfect product om in huis te hebben voor een heerlijke én snelle zelfgemaakte saus.
Traybake
Voor deze traybake kun je een gewone ovenplaat gebruiken, mits deze een opstaande rand heeft. Het zou natuurlijk jammer zijn als al dat heerlijke bakvocht op de bodem van je oven belandt. Dan moet je alsnog aan de poets en dat willen we natuurlijk niet. Ik gebruik zelf graag een omrande bakplaat (zoals op de foto) omdat ik het leuk vindt om de traybake in zijn geheel op tafel te zetten. Staat leuk, ruikt heerlijk en iedereen kan lekker voor zichzelf opscheppen.
Dit heb je nodig voor deze traybake met gebakken zalm en pesto-roomsaus / 2 personen
- 2 zalmfilets
- 350 gr zoete aardappel
- 250 gr broccoli
- stuk of 6 kleine zoete tomaatjes
- 1 rode ui
- 1 citroen
- 1 avocado
- handje verse peterselie
- paar takjes verse dille
Voor de pesto roomsaus
- 3 el kant en klare óf zelfgemaakte groene pesto
- Cuisine Basissaus wit van Remia
Zo maak je het
Verwarm je oven voor op 180 graden en zet een bakplaat met opstaande rand klaar.
Snijd de zoete aardappel in dikke frieten en de broccoli in kleine roosjes. Snijd de rode ui in parten en halveer de knoflookteen. Schenk een flinke scheut olijfolie op de bakplaat. Doe de groenten op de plaat en hussel de boel even door elkaar, samen met een flinke snuf zwarte peper en zeezout.
Verdeel de tomaatjes over de plaat en schuif de traybake voor 30 minuten in de voorverwarmde oven. Leg na een kwartiertje ook de zalmfilets tussen de groenten.
Hak ondertussen de peterselie fijn, snijd de avocado in partjes en maak de pesto-roomsaus. Roer hiervoor de pesto door de Remia cuisine basissaus en verwarm de pesto saus zo’n drie minuten, zonder ‘m te laten koken.
Haal de traybake uit de oven, lepel de pesto-roomsaus erover en garneer met avocado, gehakte peterselie en dille. Serveer de traybake gezellig in zijn geheel op tafel met twee borden erbij.
Eeeeet smakelijk :D
hmmmmm lijkt me heerlijk, dat ga ik zeker maken! liefs Erna
Hoi! Mijn appie heeft de remia saus niet, heb je toevallig een alternateief?
Deze is echt heerlijk! Ga ik vandaag weer maken.
Met Alpro cooking light (onze appie heeft de Remia ook niet) maar dat gaat prima :)
Goeie tip!:)
Heerlijk recept!
Ik meng de pesto met zelfgemaakte mayo. Ook erg lekker!
Hele goede tip!!