Traybake met gebakken zalm en pesto-roomsaus

Traybake met gebakken zalm en pesto-roomsaus

door | sep 21, 2020 | Hoofdgerecht, Recepten, Vis | 4 reacties

Traybake met gebakken zalm en pesto-roomsaus

Deze traybake met gebakken zalm en pesto-roomsaus is de perfecte avondmaaltijd wanneer je ’s avonds niet veel tijd hebt om te koken, maar wél zin hebt in iets lekkers en voedzaams. Een traybake is een gerecht waarbij je alle ingrediënten op een ovenplaat verzameld en daarna alles gezamenlijk bakt in de oven. Het resultaat is een ovenplaat vol met geroosterde zoete aardappel, gepofte zoete tomaatjes, broccoli en smaakvolle super smaakvolle zalm. Echt, dit wil je na een lange dag werken. Oh, en had ik al gezegd dat je ook bijna geen vaat hebt :D

Traybake met gebakken zalm en pesto-roomsaus

Easy peasy pesto roomsaus

Wie mij al langer volgt weet dat ik gek ben op sausjes. Geitenkaassaus, truffelsaus, romige rode pastasaus, champignonsaus, portsaus, bechamelsaus, knoflooksaus, rode wijnsaus. Ik kan eindeloos doorgaan. Een goede saus kan zoveel doen voor een gerecht. Zo ook met deze traybake. De zalm op deze traybake smaakt zóveel beter met zelfgemaakte pesto roomsaus erover. En die overheerlijke saus heb je met onderstaand recept binnen no time (lees: drie minuten) gemaakt. Kennen jullie de plantaardige Cuisine Basissauzen van Remia? Daar voeg je zelf smaak aan toe (zoals een paar eetlepels zelfgemaakte groene pesto) en hierdoor kun je super eenvoudig zelf een lekkere saus maken. Zo maakte ik laatst ook een MEGA lekkere geitenkaassaus voor bij gnocchi en kastanje champignons gebakken in knoflook en balsamico (he-mels) en een rode wijnsaus gemaakt van tempranillo. Kortom: een perfect product om in huis te hebben voor een heerlijke én snelle zelfgemaakte saus.

Traybake

Voor deze traybake kun je een gewone ovenplaat gebruiken, mits deze een opstaande rand heeft. Het zou natuurlijk jammer zijn als al dat heerlijke bakvocht op de bodem van je oven belandt. Dan moet je alsnog aan de poets en dat willen we natuurlijk niet. Ik gebruik zelf graag een omrande bakplaat (zoals op de foto) omdat ik het leuk vindt om de traybake in zijn geheel op tafel te zetten. Staat leuk, ruikt heerlijk en iedereen kan lekker voor zichzelf opscheppen.

Traybake met gebakken zalm en pesto-roomsaus

Traybake met gebakken zalm en pesto-roomsaus

Dit heb je nodig voor deze traybake met gebakken zalm en pesto-roomsaus / 2 personen

  • 2 zalmfilets
  • 350 gr zoete aardappel
  • 250 gr broccoli
  • stuk of 6 kleine zoete tomaatjes
  • 1 rode ui
  • 1 citroen
  • 1 avocado
  • handje verse peterselie
  • paar takjes verse dille

Voor de pesto roomsaus

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden en zet een bakplaat met opstaande rand klaar.

Snijd de zoete aardappel in dikke frieten en de broccoli in kleine roosjes. Snijd de rode ui in parten en halveer de knoflookteen. Schenk een flinke scheut olijfolie op de bakplaat. Doe de groenten op de plaat en hussel de boel even door elkaar, samen met een flinke snuf zwarte peper en zeezout.

Verdeel de tomaatjes over de plaat en schuif de traybake voor 30 minuten in de voorverwarmde oven. Leg na een kwartiertje ook de zalmfilets tussen de groenten.

Hak ondertussen de peterselie fijn, snijd de avocado in partjes en maak de pesto-roomsaus. Roer hiervoor de pesto door de Remia cuisine basissaus en verwarm de pesto saus zo’n drie minuten, zonder ‘m te laten koken.

Haal de traybake uit de oven, lepel de pesto-roomsaus erover en garneer met avocado, gehakte peterselie en dille. Serveer de traybake gezellig in zijn geheel op tafel met twee borden erbij.

Eeeeet smakelijk :D

Traybake met gebakken zalm en pesto-roomsaus

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

4 Comments

4 Reacties

  1. Erna

    hmmmmm lijkt me heerlijk, dat ga ik zeker maken! liefs Erna

    Antwoord
  2. Leonie

    Hoi! Mijn appie heeft de remia saus niet, heb je toevallig een alternateief?

    Antwoord
    • Els

      Deze is echt heerlijk! Ga ik vandaag weer maken.
      Met Alpro cooking light (onze appie heeft de Remia ook niet) maar dat gaat prima :)

      Antwoord
      • Bo

        Goeie tip!:)

        Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.