...

Snelle broccoli pastei uit de oven met feta

Snelle broccoli pastei uit de oven met feta

door | nov 6, 2017 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 6 reacties

Snelle broccoli pastei uit de oven met feta, Gezonde recepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Lekker recepten oven, Pastei van filodeeg, Broccoli kerrie schotel

Ik ben gek op ovenschotels. Ze zijn eenvoudig te maken en je houdt er niet veel vaat aan over. Ik vind het ook gezellig staan, zo’n dampende schaal op tafel waarvan iedereen op kan scheppen. In dit nieuwste kookboek van Jamie Oliver (Jamie 5 Ingrediënten) stond een recept voor een snelle pastei uit de oven. Ik maakte er deze week mijn eigen variant op met gekruide broccoli en feta. Héérlijk! De krokante laag bovenop maakt het helemaal af. Ik gebruik hiervoor filodeeg, niet te verwarren met bladerdeeg. Filodeeg is flinterdun deeg dat lekker knapperig wordt wanneer je het bakt in de oven. Zo maakte ik er bijvoorbeeld ook deze loempia’s van met kip en geitenkaas.

Serveer deze ovenschotel met een portie notenrijst of couscous. Of de vegetarische burgers met pesto-mayonaise bij die onderaan deze pagina staan :D Wil manlief echt niet zonder een stukje vlees? Dan is een lekker biefstukje ook zeker een goed idee.

 

Dit heb je nodig voor deze snelle broccoli pastei uit de oven met feta / 2 personen

  • 400 gr broccoli
  • 100 gr pastinaak
  • 4 vellen filodeeg – van 25 cm (o.a te koop bij de AH)
  • teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 125 gr feta
  • 1 tl kerriepoeder

 

Snelle broccoli pastei uit de oven met feta, Gezonde recepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Lekker recepten oven, Pastei van filodeeg, Broccoli kerrie schotel

Snelle broccoli pastei uit de oven met feta, Gezonde recepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Lekker recepten oven, Pastei van filodeeg, Broccoli kerrie schotel

Snelle broccoli pastei uit de oven met feta, Gezonde recepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Lekker recepten oven, Pastei van filodeeg, Broccoli kerrie schotel

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden en pak er een ovenschaal van 20 centimeter bij. Laat het filodeeg ontdooien.

Snijd de broccoli in kleine roosjes. Snijd de pastinaak in kleine blokjes en snipper de ui. Pers de knoflook uit en verhit een scheutje olie in een koekenpan.

Fruit de ui en knoflook even aan. Voeg de broccoli en pastinaak toe aan de pan en bak dit gedurende tien minuten. Schep alles regelmatig om. Breng de groenten op smaak met kerriepoeder, een snuf peper en zout.

Schep de groenten in de ovenschaal en verkruimel de helft van de feta erover. Leg de vellen filodeeg over de groenten en stop de zijkanten in. Verkruimel de overgebleven feta over de pastei en schuif de schaal voor 10 tot 15 minuten in de oven of totdat de bovenkant mooi goudbruin en knapperig is.

 

Snelle broccoli pastei uit de oven met feta, Gezonde recepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Lekker recepten oven, Pastei van filodeeg, Broccoli kerrie schotel

 

Serveer deze pastei met bijvoorbeeld deze heerlijke vegetarische burgers met pesto-mayonaise!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Italiaanse arrabiata mosselen

Italiaanse arrabiata mosselen

Vandaag heb ik weer een héérlijk mosselrecept voor je. Italiaanse arrabiata mosselen! Mosselen gekookt in een super smaakvolle Italiaanse lichtpittige tomatensaus, met verse basilicum en lekker veel Parmezaanse kaas. Arrabiata saus is eigenlijk een pittige saus voor...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer

6 Comments

6 Reacties

  1. Bonny

    Mijn gezin houdt echt niet van feta. Waar zouden we dat mee kunnen vervangen?

    Antwoord
    • Bo

      Geitenkaas of geraspte oude kaas is ook heerlijk!

      Antwoord
  2. Mandy

    Ik ben sinds kort begonnen met gezond eten en omdat ik zelf niet zo goed weet wat wel en wat niet goed is ben ik erg blij met jou pagina! Dit was mijn eerste avondmaal. Wat was het lekker! Zelfs een succes bij mijn zoontje van 7.

    Antwoord
    • Bo

      Wat super leuk om te horen Mandy! Succes en veel kookplezier :D

      Antwoord
  3. Flo

    Dit was echt heerlijk! Ik geniet van al je recepten Bo, keep up the good work :D

    Antwoord
    • Bo

      Wat lieeef Flo! Bedankt en zal ik doen :D

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *