...

Gnocchi ovenschotel met vegetarische bolognesesaus

Gnocchi ovenschotel met vegetarische bolognesesaus

door | feb 15, 2022 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 2 reacties

gnocchi ovenschotel

Jaren geleden had ik – net als de rest van Nederland – nog nooit van gnocchi gehoord. Daarna kwam die periode dat we ons massaal afvroegen of het nou gnotsie of nokkie was. Inmiddels is de pastasoort (die trouwens aardappel als basis heeft, wist je dat?) goed ingeburgerd en daar ben ik maar wat blij mee. En jij ook want zo zet je binnen no time deze heerlijke gnocchi ovenschotel op tafel! Ik maakte de pasta klaar in een vegetarische bolognesesaus vol groenten in de oven. Daar gebruikte ik heel handig een ovenbestendige pan voor. Heb je die niet? Dan kan je er ook prima een ovenschaal voor gebruiken. Als je de kaas bovenop maar niet vergeet. Priorities first. 

Oh, en het is trouwens ‘njokkie‘ ;)

gnocchi ovenschotel

Een ode aan gnocchi…

… want hallo: hóé lekker zijn die zachte deegkussentjes? Gebakken, gekookt of allebei – je maakt me er altijd blij mee. Het fijne is ook dat je gnocchi tegenwoordig zo’n beetje in iedere supermarkt vindt, meestal tussen de spaghetti en macaroni of bij de verse pasta’s in de koeling. Maarrrr gnocchi maak je ook heel makkelijk zelf met aardappel, bloem (of meel), ei en zout. That’s it. Kind kan de was doen.

Voor dit recept ging ik met de gnocchi uit de winkel aan de slag, die vind ik ook heerlijk. Ik liet ze garen in vegetarische bolognesesaus, in de oven, waardoor ze de saus als het ware opzogen. Superlekker en rete makkelijk – extra fijn op een doordeweekse dag!

Meer recepten met gnocchi

gnocchi ovenschotel

gnocchi ovenschotel

Vegetarische gnocchi ovenschotel met bolognesesaus

Ook zo'n fan van die heerlijke deegkussentjes? Dan moet je deze gnocchi ovenschotel met vegetarische bolognesesaus écht een keer proberen!
4.86 van 7 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Oventijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 gr gnocchi - kant en klaar
  • 1 aubergine
  • 1 ui
  • 3 bospeentjes - 180 gr totaal
  • 1 teentje knoflook
  • 10 cherrytomaatjes
  • 200 gr tomatenblokjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 100 ml melk
  • 1 el honing
  • 2 takjes verse oregano
  • 1 laurierblaadje
  • 75 gr geraspte kaas
  • paar blaadjes verse basilicum

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Snijd de aubergine en bospeen in hele kleine blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook.
  • Verhit een scheut olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui, wortel en aubergine toe en breng op smaak met zout en peper. Bak 10 minuten. Voeg in de laatste 2 minuten de knoflook toe.
  • Halveer de cherrytomaatjes. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, cherrytomaatjes, melk, fijngehakte oregano, het laurierblaadje en de honing toe aan de pan. Laat de saus 15 minuten sudderen of tot hij is ingedikt.
  • Breng een pan met water aan de kook en kook de gnocchi 2 minuten. Verwijder het laurierblaadje uit de bolognesesaus en schep de gnocchi erdoor. Nu kun je twee dingen doen:
  • 1 - Heb je een ovenbestendige pan? Bestrooi de boel dan rijkelijk met geraspte kaas en schuif het gerecht met pan en al 15 minuten de oven in of tot je een mooi goudbruin kaaskorstje hebt.
  • 2 - Indien je geen ovenbestendige pan hebt, schep je het gerecht uit de pan over in een ovenschaal, sluit je ook hier af met geraspte kaas en zet je de ovenschaal 15 minuten in de oven.
  • Garneer de gnocchi ovenschotel met bolognesesaus voor het serveren met verse basilicum.
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

gnocchi ovenschotel

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met vijgen en honing uit de oven! Een warme borrelhap met zoutige feta, zoete vijgen, honing en knapperige pistachenoten. De perfécte borrelhap als je het mij vraagt voor op een herfstige namiddag. Lees: een lange wandeling door het bos in de frisse zon...

Lees meer
Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella kaas met geroosterde tomaten en basilicum-salsa. Ik weet niet wat het is, maar deze nazomerse temperaturen halen de Italiaanse chef in mij naar boven! De zon schijnt, mijn olijfboompjes staan er uiterst tevreden bij en ik heb spontaan zin om een...

Lees meer
Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Daphne

    Het was erg lekker!

    Antwoord
  2. topkoop

    Wauw dit klinkt zo ongelooflijk lekker! Dit ga ik vanavond maken :)

    Groetjes,
    Carla

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept