...

Broccoli gnocchi met pesto en geitenkaas

Broccoli gnocchi met pesto en geitenkaas

door | jul 12, 2019 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 5 reacties

Broccoli gnocchi met pesto en geitenkaas, Gezonde avondmaaltijden, Vegetarische avondmaaltijden, Gnocchi recepten glutenvrij, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Gezond avondeten, gnocchi met pesto

Ik ben ontzettend beïnvloedbaar wat eten betreft. Iemand hoeft maar broccoli gnocchi te roepen en ik gooi mijn plan voor het avondeten om. Mijn vriendinnetje vertelde over de vegan gnocchi gemaakt van broccoli die ze laatst al en daar besloot ik vervolgens per direct een eigen variant op te maken. Ik vond vooral het broccoli aspect erg leuk. Het vegan gedeelte daarentegen is ver te zoeken want: een berg geitenkaas.

Gnocchi is een Italiaanse pastasoort gemaakt van aardappel, ei en bloem. Je kunt het in bijna elke supermarkt kant en klaar kopen, maar zelf maken is natuurijk het allerlekkerst én het is echt super simpel. Je kookt de aardappelen en de broccoli, prakt ze fijn en mengt ze met ei en bloem. Vorm kleine balletjes van het deeg en klaar is kees! Super lekker met geraspte  geitenkaas, groene pesto en een scheut balsamicoazijn. Hieronder vind je het recept.

Geniet ervan!

Broccoli gnocchi met pesto en geitenkaas, Gezonde avondmaaltijden, Vegetarische avondmaaltijden, Gnocchi recepten glutenvrij, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Gezond avondeten, gnocchi met pesto

Broccoli gnocchi met pesto en geitenkaas, Gezonde avondmaaltijden, Vegetarische avondmaaltijden, Gnocchi recepten glutenvrij, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Gezond avondeten, gnocchi met pesto

Dit heb je nodig voor deze

broccoli gnocchi met pesto en geitenkaas / 2 tot 3 personen

Voor de broccoli gnocchi

  • 250 gr kruimige aardappelen
  • 250 gr broccoli roosjes
  • 200 gr (glutenvrij) bloem + extra om te bestuiven
  • 1 ei

Voor erbij

  • zo’n 50 gr geraspte geitenkaas
  • 2 flinke el groene pesto – Ik gebruikte mijn zelfgemaakte spinazie pesto met cashews
  • scheut balsamicoazijn
  • flinke hand rucola
  • klein bosje verse peterselie

Broccoli gnocchi met pesto en geitenkaas, Gezonde avondmaaltijden, Vegetarische avondmaaltijden, Gnocchi recepten glutenvrij, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Gezond avondeten, gnocchi met pesto

Zo maak je het

Begin met de gnocchi. Breng een pan met ruim water aan de kook. Schil de kruimige aardappelen, halveer ze en kook ze samen met de broccoli in zo’n 15 minuten zacht.

Giet de aardappelen en broccoli af. Stamp alles fijn (met bijvoorbeeld een pureestamper) en voeg een flinke snuf peper en zout toe. Voeg de bloem en het ei toe en kneed tot een mooi deeg. I know, het is wat plakkerig!

Strooi flink wat bloem op je aanrecht en kneed nog even door. Vorm vier ballen van het deeg en rol deze uit tot slierten. Snijd de slierten in blokjes van zo’n 3 á 4 cm.

Breng weer een pan met ruim water aan de kook en kook de gnocchi in twee porties gaar. Ze komen al snel boven drijven. Kook ze zo’n 8 minuten. Normaliter is gnocchi klaar wanneer ze boven komen drijven, maar dit recept is ietsje anders dus wij koken ze iets langer.

Je kunt de gnocchi nu eten maaaar.. ze worden extra lekker wanneer je ze nog even krokant bakt in een koekenpan met een scheut olijfolie!

Serveer de gebakken gnocchi met geitenkaas, een flinke eetlepel pesto, gehakte peterselie, rucola en een scheutje balsamicoazijn.

Heb je gnocchi over? Je kunt dit prima in porties invriezen.

PS. Mocht je écht geen zin hebben om zelf gnocchi te maken, dan kun je ook kant en klare gnocchi kopen. Stoom daar een portie broccoli bij en serveer ook met geitenkaas, groene pesto en balsamicoazijn.

Broccoli gnocchi met pesto en geitenkaas, Gezonde avondmaaltijden, Vegetarische avondmaaltijden, Gnocchi recepten glutenvrij, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Gezond avondeten, gnocchi met pesto

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met vijgen en honing uit de oven! Een warme borrelhap met zoutige feta, zoete vijgen, honing en knapperige pistachenoten. De perfécte borrelhap als je het mij vraagt voor op een herfstige namiddag. Lees: een lange wandeling door het bos in de frisse zon...

Lees meer
Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella kaas met geroosterde tomaten en basilicum-salsa. Ik weet niet wat het is, maar deze nazomerse temperaturen halen de Italiaanse chef in mij naar boven! De zon schijnt, mijn olijfboompjes staan er uiterst tevreden bij en ik heb spontaan zin om een...

Lees meer
Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer

5 Comments

5 Reacties

  1. Thari

    Vandaag het recept geprobeerd met een eigen avocado spinazie sausje in plaats van de pesto, erg lekker!
    Nu heb ik alleen veel “deeg” (de gekookte aardappel broccoli + bloem en ei). Kan je dit ook bewaren? Zo ja voor hoe lang en hoe.

    Groetjes Thari

    Antwoord
    • Bo

      Het deeg kun je beter diezelfde dag nog verwerken tot gnocchi. Ik raad je dus aan van al het deeg gnocchi te maken en de gekookte gnocchi eventueel in te vriezen voor een andere keer :) Op deze manier kun je ze het langst (en lekkerst) bewaren!

      Antwoord
  2. Sarah

    Wauw, heb dit vandaag gemaakt. Echt geweldig lekker! Bedankt voor het recept, dit ga ik sowieso nog eens maken.

    Antwoord
    • Bo

      Leuk om te horen :D Liefs, Bo

      Antwoord
  3. Ineke Pancken

    Gezondere variant van de gewone gnocchi. Ziet er heerlijk uit! Komt het ei samen met de bloem bij de aardappelen en broccoli? Want dat zie ik niet beschreven…

    Groetjes,

    Ineke

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *