Ik ben ontzettend beïnvloedbaar wat eten betreft. Iemand hoeft maar broccoli gnocchi te roepen en ik gooi mijn plan voor het avondeten om. Mijn vriendinnetje vertelde over de vegan gnocchi gemaakt van broccoli die ze laatst al en daar besloot ik vervolgens per direct een eigen variant op te maken. Ik vond vooral het broccoli aspect erg leuk. Het vegan gedeelte daarentegen is ver te zoeken want: een berg geitenkaas.
Gnocchi is een Italiaanse pastasoort gemaakt van aardappel, ei en bloem. Je kunt het in bijna elke supermarkt kant en klaar kopen, maar zelf maken is natuurijk het allerlekkerst én het is echt super simpel. Je kookt de aardappelen en de broccoli, prakt ze fijn en mengt ze met ei en bloem. Vorm kleine balletjes van het deeg en klaar is kees! Super lekker met geraspte geitenkaas, groene pesto en een scheut balsamicoazijn. Hieronder vind je het recept.
Geniet ervan!
Dit heb je nodig voor deze
broccoli gnocchi met pesto en geitenkaas / 2 tot 3 personen
Voor de broccoli gnocchi
- 250 gr kruimige aardappelen
- 250 gr broccoli roosjes
- 200 gr (glutenvrij) bloem + extra om te bestuiven
- 1 ei
Voor erbij
- zo’n 50 gr geraspte geitenkaas
- 2 flinke el groene pesto – Ik gebruikte mijn zelfgemaakte spinazie pesto met cashews
- scheut balsamicoazijn
- flinke hand rucola
- klein bosje verse peterselie
Zo maak je het
Begin met de gnocchi. Breng een pan met ruim water aan de kook. Schil de kruimige aardappelen, halveer ze en kook ze samen met de broccoli in zo’n 15 minuten zacht.
Giet de aardappelen en broccoli af. Stamp alles fijn (met bijvoorbeeld een pureestamper) en voeg een flinke snuf peper en zout toe. Voeg de bloem en het ei toe en kneed tot een mooi deeg. I know, het is wat plakkerig!
Strooi flink wat bloem op je aanrecht en kneed nog even door. Vorm vier ballen van het deeg en rol deze uit tot slierten. Snijd de slierten in blokjes van zo’n 3 á 4 cm.
Breng weer een pan met ruim water aan de kook en kook de gnocchi in twee porties gaar. Ze komen al snel boven drijven. Kook ze zo’n 8 minuten. Normaliter is gnocchi klaar wanneer ze boven komen drijven, maar dit recept is ietsje anders dus wij koken ze iets langer.
Je kunt de gnocchi nu eten maaaar.. ze worden extra lekker wanneer je ze nog even krokant bakt in een koekenpan met een scheut olijfolie!
Serveer de gebakken gnocchi met geitenkaas, een flinke eetlepel pesto, gehakte peterselie, rucola en een scheutje balsamicoazijn.
Heb je gnocchi over? Je kunt dit prima in porties invriezen.
PS. Mocht je écht geen zin hebben om zelf gnocchi te maken, dan kun je ook kant en klare gnocchi kopen. Stoom daar een portie broccoli bij en serveer ook met geitenkaas, groene pesto en balsamicoazijn.
Vandaag het recept geprobeerd met een eigen avocado spinazie sausje in plaats van de pesto, erg lekker!
Nu heb ik alleen veel “deeg” (de gekookte aardappel broccoli + bloem en ei). Kan je dit ook bewaren? Zo ja voor hoe lang en hoe.
Groetjes Thari
Het deeg kun je beter diezelfde dag nog verwerken tot gnocchi. Ik raad je dus aan van al het deeg gnocchi te maken en de gekookte gnocchi eventueel in te vriezen voor een andere keer :) Op deze manier kun je ze het langst (en lekkerst) bewaren!
Wauw, heb dit vandaag gemaakt. Echt geweldig lekker! Bedankt voor het recept, dit ga ik sowieso nog eens maken.
Leuk om te horen :D Liefs, Bo
Gezondere variant van de gewone gnocchi. Ziet er heerlijk uit! Komt het ei samen met de bloem bij de aardappelen en broccoli? Want dat zie ik niet beschreven…
Groetjes,
Ineke