Ben je gek op pasta pesto of een liefhebber van lekkere dipjes of smeersels voor op brood of bij de borrel? Dan is deze spinazie pesto met cashew echt iets voor jou! Ik ben gek op pesto en ik probeer daarom regelmatig verschillende varianten uit en afgelopen week maakte ik een gezonde pesto van spinazie. Vaak vervang ik de pijnboompitten door cashewnoten omdat de pesto daardoor lekker romig wordt en daarbij is het ook nog eens een stukje voordeliger voor je portemonnee.
Deze spinazie pesto smaakt super lekker samen met (glutenvrije) pasta, rucola, zongedroogde tomaatjes en balsamico azijn. De pesto is gezond dus je mag er lekker veel van opscheppen! Of beleg een cracker met plakjes geitenkaas en besmeer de bovenkant met pesto. Ook lekker voor bij de borrel om groentesticks zoals komkommer, wortel of paprika in te dippen.
Dit heb je nodig voor deze spinazie pesto met cashew
- 100 gr verse spinazie
- 50 gr cashews
- teentje knoflook
- hand verse basilicum – zo’n 15 gr
- sap van 1/2 citroen
- scheutje olijfolie
Zo maak je het
Stop alle ingrediënten in je keukenmachine en pureer alles tot een gladde pesto. Proef even en voeg naar smaak een snuf zeezout of nog wat extra citroensap toe.
Geen keukenmachine? Gebruik dan bijvoorbeeld je staafmixer.
Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd naar wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood
Ik heb deze pesto vanavond gemaakt en gecombineerd met volkoren spelt pasta , kip , cherry tomaatjes en een beetje parmezaanse kaas! Heeerlijk!
Heerlijk, deze pesto. Vooral ook als dip bij de Wortelburgers. En super gezond.
Leuk om te horen Ted :D