...

Spinazie pesto met cashew

Spinazie pesto met cashew

door | mrt 14, 2017 | Lunch, Recepten, Sauzen, dips & spreads | 3 reacties

Spinazie pesto zonder kaas Pesto zonder pijnboompitten Lactosevrije pesto Spinazie pesto met cashew, Suikervrij broodbeleg, Glutenvrij lunchen, Gezonde pesto recepten, Pesto van groenten, Gezonde foodblogs

Ben je gek op pasta pesto of een liefhebber van lekkere dipjes of smeersels voor op brood of bij de borrel? Dan is deze spinazie pesto met cashew echt iets voor jou! Ik ben gek op pesto en ik probeer daarom regelmatig verschillende varianten uit en afgelopen week maakte ik een gezonde pesto van spinazie. Vaak vervang ik de pijnboompitten door cashewnoten omdat de pesto daardoor lekker romig wordt en daarbij is het ook nog eens een stukje voordeliger voor je portemonnee.

Deze spinazie pesto smaakt super lekker samen met (glutenvrije) pasta, rucola, zongedroogde tomaatjes en balsamico azijn. De pesto is gezond dus je mag er lekker veel van opscheppen! Of beleg een cracker met plakjes geitenkaas en besmeer de bovenkant met pesto. Ook lekker voor bij de borrel om groentesticks zoals komkommer, wortel of paprika in te dippen.

 

Dit heb je nodig voor deze spinazie pesto met cashew

  • 100 gr verse spinazie
  • 50 gr cashews
  • teentje knoflook
  • hand verse basilicum – zo’n 15 gr
  • sap van 1/2 citroen
  • scheutje olijfolie

 

Spinazie pesto zonder kaas Pesto zonder pijnboompitten Lactosevrije pesto Spinazie pesto met cashew, Suikervrij broodbeleg, Glutenvrij lunchen, Gezonde pesto recepten, Pesto van groenten, Gezonde foodblogs

Spinazie pesto zonder kaas Pesto zonder pijnboompitten Lactosevrije pesto Spinazie pesto met cashew, Suikervrij broodbeleg, Glutenvrij lunchen, Gezonde pesto recepten, Pesto van groenten, Gezonde foodblogs

 

Zo maak je het

Stop alle ingrediënten in je keukenmachine en pureer alles tot een gladde pesto. Proef even en voeg naar smaak een snuf zeezout of nog wat extra citroensap toe.

Geen keukenmachine? Gebruik dan bijvoorbeeld je staafmixer.

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd naar wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Move over whipped feta, hallo whipped tahin! Oftewel: luchtig opgeklopte sesampasta. Sesampasta wordt ook wel tahin of tahini genoemd en wordt gemaakt van (je raadt het al) sesamzaadjes. Wist je dat je sesampasta op kunt kloppen tot een luchtige dip? Héérlijk als...

Lees meer
Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Dit lieve mensen, is het ultieme hapje voor echte visliefhebbers. Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever. Ik weet het, dit klinkt wellicht een beetje vreemd maar geloof mij, wil je proeven! In een vorig artikel vertelde ik je al dat ik kabeljauwlever ontdekte....

Lees meer
Coq au vin met witte wijn

Coq au vin met witte wijn

Herinneren jullie je mijn Chef's Line avontuur op tv nog? In deze kookwedstrijd nam ik het op tegen de chefs van Frans restaurant Bistrot Neuf. Één van de gerechten die ik maakte was coq au vin met witte wijn. Súper malse kip in een kruidige saus van witte wijn, verse...

Lees meer

3 Comments

3 Reacties

  1. Kim

    Ik heb deze pesto vanavond gemaakt en gecombineerd met volkoren spelt pasta , kip , cherry tomaatjes en een beetje parmezaanse kaas! Heeerlijk!

    Antwoord
  2. Ted

    Heerlijk, deze pesto. Vooral ook als dip bij de Wortelburgers. En super gezond.

    Antwoord
    • Bo

      Leuk om te horen Ted :D

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *