...

Gnocchi in romig geroosterde paprikasaus

Gnocchi in romig geroosterde paprikasaus

door | okt 29, 2019 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 6 reacties

Gnocchi in romig geroosterde paprikasaus, Gezond avondeten recepten, Beaufood recepten, Vegetarisch avondeten, Eenpans gerechten, Voedzame recepten avond, Gezonde pastasaus maken, Gezonde foodblogs

In een post op Instagram vertelde ik je laatst dat ik een kei ben in het koken met restjes. Of nou ja een kei, ik vind het gewoon een super leuke uitdaging om met maar een paar ingrediënten een knaller van een maaltijd op tafel te zetten. En eerlijk, hoe lekker ziet deze gnocchi in romig geroosterde paprikasaus eruit?! Tip: zorg ervoor dat je altijd een pakje tomatenblokjes uit pak in huis hebt. Hier maar je binnen no time de lekkerste sauzen mee. Neem bijvoorbeeld deze gruwelijke paprikasaus. Super smaakvol en bomvol vitamines. Ik maakte hem van een restje punt paprika’s die ik roosterde in de oven voordat ik het geheel pureerde tot een romige saus. Voeg vooral een scheutje room toe en strooi er wat parmezaanse kaas en verse peterselie over. Je kunt deze saus ook als pastasaus gebruiken bij spaghetti, tagliatelle of tortellini, maar weet je wat pas echt lekker is? Een portie gnocchi mee garen in de saus.. Naast dat het lekker is, scheelt het ook weer vaat, want je maakt dit gerecht in één enkele pan :D

Gnocchi in romig geroosterde paprikasaus, Gezond avondeten recepten, Beaufood recepten, Vegetarisch avondeten, Eenpans gerechten, Voedzame recepten avond, Gezonde pastasaus maken, Gezonde foodblogs

Gnocchi in romig geroosterde paprikasaus, Gezond avondeten recepten, Beaufood recepten, Vegetarisch avondeten, Eenpans gerechten, Voedzame recepten avond, Gezonde pastasaus maken, Gezonde foodblogs

Dit heb je nodig voor deze gnocchi in romig geroosterde paprikasaus / 2 personen

  • 400 gr tomatenblokjes – uit pot
  • 3 rode puntpaprika’s – in totaal zo’n 375 gr 
  • 350 – 400 gr verse gnocchi
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • 3 el appelazijn
  • 150 ml room
  • 40 gr parmezaanse kaas
  • handje verse peterselie

 

Gnocchi in romig geroosterde paprikasaus, Gezond avondeten recepten, Beaufood recepten, Vegetarisch avondeten, Eenpans gerechten, Voedzame recepten avond, Gezonde pastasaus maken, Gezonde foodblogs

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden (liefst hetelucht)  en bekleed een ovenplaat met bakpapier.

Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika’s en halveer ze. Snipper de ui en snijd hem in kwarten. Pel het knoflookteentje. Verspreid de paprika, ui en knoflook over de ovenplaat, besprenkel met olijfolie, peper en zout en schuif hem voor 20 minuten in het midden van de oven.

Zijn de groenten mooi geroosterd? Er mogen best wat zwarte randjes te zien zijn. Schep de groenten in een grote maatbeker of kom en pureer met een staafmixer tot een gladde saus.

Verhit een pan zonder olie. Schenk de geroosterde rode paprikasaus erbij samen met de room en tomatenblokjes. Voeg 100 ml water toe en de appelazijn. Breng het geheel aan de kook, roer de gnocchi erdoor en doe een deksel op de pan. De gnocchi voeg je ongekookt toe, aangezien we ze garen in de saus. Laat het geheel 5 minuten zacht pruttelen.

Haal de deksel van de pan en laat de saus nog 5 minuten inkoken zodat hij dikker wordt. Mag wel, hoeft niet. Proef even en voeg naar smaak peper en zout toe. Zijn de gnocchi gaar en zacht? Dan kun je aan tafel :D

Serveer de gnocchi in romig geroosterde paprikasaus met parmezaanse kaas en verse peterselie.

Eet smakelijk :D

Gnocchi in romig geroosterde paprikasaus, Gezond avondeten recepten, Beaufood recepten, Vegetarisch avondeten, Eenpans gerechten, Voedzame recepten avond, Gezonde pastasaus maken, Gezonde foodblogs

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met vijgen en honing uit de oven! Een warme borrelhap met zoutige feta, zoete vijgen, honing en knapperige pistachenoten. De perfécte borrelhap als je het mij vraagt voor op een herfstige namiddag. Lees: een lange wandeling door het bos in de frisse zon...

Lees meer
Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella kaas met geroosterde tomaten en basilicum-salsa. Ik weet niet wat het is, maar deze nazomerse temperaturen halen de Italiaanse chef in mij naar boven! De zon schijnt, mijn olijfboompjes staan er uiterst tevreden bij en ik heb spontaan zin om een...

Lees meer
Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer

6 Comments

6 Reacties

  1. Elly

    De tomatenblokjes staan niet bij de ingrediëntenlijst, is dat een blik tomaten van 400 gr, of zijn dat verse tomaten ( en hoeveel dan)?

    Antwoord
    • Bo

      Zie het eerste ingrediënt op het lijstje: 400 gr tomatenblokjes (uit pot)

      Antwoord
  2. Esther

    Vanavond gemaakt, erg lekker. Ik heb er wel een groentenbouillon blokje aan toegevoegd. Gezin was ook lekker aan het eten, een blijvertje op onze menukaart thuis.

    Antwoord
  3. Jeannette

    Super makkelijk om te maken en ontzettend lekker. En weinig vuile vaat. Top recept! Bedankt!

    Antwoord
  4. Esther Wakker

    Hoi, klinkt als een heerlijk gerecht.
    Kan ik de appelazijn vervangen door bijvoorbeeld witte wijn azijn of balsamicoazijn? Heb je nog een tip welk merk gnocchi het lekkerst zijn?

    Bedankt alvast v je reactie

    Antwoord
    • Bo

      Ik zou dan gaan voor balsamicoazijn. Qua merk heb ik niet echt een tip.. Ik gebruik meestal de verse gnocchi van de AH of Jumbo en die vind ik allebei even lekker :)

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *