...

Gegratineerde oesters uit de oven

Gegratineerde oesters uit de oven

door | feb 2, 2024 | Hartige hapjes, Recepten, Vis | 0 Reacties

Gegratineerde oesters uit de oven

Luxer en smaakvoller wordt het vandaag niet lieve mensen. Gegratineerde oesters uit de oven! Mijn favoriete borrelhap. Het zacht zilte van een mooie oester in combinatie met gesmolten kaas, verse peterselie en een frisse citroen is werkelijk hemels. Toch moet ik eerlijk bekennen dat ik het vaak zonde vind als er teveel met een oester geknoeid wordt. Ze zijn van zichzelf zo prachtig van smaak. Een snuf zwarte peper (of groene tabasco!) en een kneepje citroen is wat mij betreft voldoende. Dat gezegd hebbende vind ik het zo nu en dan tóch leuk om er iets spannenders van te maken.. En zie hier: súper smaakvolle gegratineerde oesters uit de oven! 

Gegratineerde oesters uit de oven

Gegratineerde oesters uit de oven

Oesters uit de oven

Je kunt dit recept met elk soort oester maken. Het is wél fijn als je oesters hebt met een beetje body. En dan bedoel ik letterlijk wat meer body (vruchtvlees), aangezien heel kleine oesters wat weg zullen vallen tegen de volle smaak van kaas. Verder doen we niet veel geks met de oesters. Veel recepten voor gegratineerde oesters bestaan naast knoflook en verse kruiden ook uit broodkruim of panko, sjalot, boter, witte wijn,  etc. Zonde! We willen de mooie smaak van de oesters zoveel mogelijk behouden. Houd het liever bij wat enkel verse knoflook en peterselie en een zacht zoet kaasje zoals Gruyère. Goddelijk. Enkel nog een glas Côtes du Rhône Blanc Reserve (op dit moment een van mijn lievelingswijnen) erbij en je avond kan niet meer stuk!

Gegratineerde oesters uit de oven

Gegratineerde oesters uit de oven

Zin in nog meer culinaire borrelhappen?

 

Gegratineerde oesters uit de oven

Gegratineerde oesters uit de oven

Gegratineerde oesters uit de oven met Gruyère, citroen en verse peterselie. Een heerlijk luxe borrelhap die barst van de smaak!
5 van 1 stem
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

 • 6 oesters
 • 2 el verse peterselie
 • ½ knoflookteentje
 • 15 gr Gruyère
 • ½ citroen

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 220 graden of alleen grillstand, als je oven die functie heeft.
 • Open de oesters. Schenk het vocht eruit.
 • Leg de oesters op een met bakpapier beklede bakplaat. Tip: ik gebruik graag het rooster zodat de oesters goed blijven liggen.
 • Pers de knoflook uit en rasp de kaas. Hak de verse peterselie. Verdeel alles over de oesters. Zorg dat je afsluit met de kaas.
 • Bak de oesters 5 minuten tot de kaas goudbruin is.
 • Serveer de oesters direct. Inclusief wat partjes citroen en eventueel met een snuf versgemalen zwarte peper.
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

Gegratineerde oesters uit de oven

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Citroen gember shots! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt al wéken verkouden. Hoog tijd om mijn immuunsysteem een flinke boost te geven. Dit doe ik door gezond te eten (veel biologische groenten, fruit, peulvruchten, noten), tussen het werken door...

Lees meer
Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Ik heb vandaag een echte Beaufood klassieker voor je. Daarmee bedoel ik zo'n gerecht wat zéér regelmatig bij ons op tafel staat. Mijn favoriete vongole recept! Een pannetje vol heerlijke vongole met witte wijn en parmezaanse kaas. Als ik vongole tegenkom kan ik het...

Lees meer
Zelf crispy chili olie maken

Zelf crispy chili olie maken

Zelf crispy chili olie maken! Dat is naast eenvoudig en goedkoop óók nog eens goddelijk lekker. Sinds ik de pot met aangenaam pittige en knisperende olie ontdekte bij de toko ben ik verslaafd aan dit spul. Het spiced letterlijk elk gerecht op en niet alleen door dat...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept