...

Gegratineerde oesters uit de oven

Gegratineerde oesters uit de oven

door | feb 2, 2024 | Hartige hapjes, Recepten, Vis | 0 Reacties

Gegratineerde oesters uit de oven

Luxer en smaakvoller wordt het vandaag niet lieve mensen. Gegratineerde oesters uit de oven! Mijn favoriete borrelhap. Het zacht zilte van een mooie oester in combinatie met gesmolten kaas, verse peterselie en een frisse citroen is werkelijk hemels. Toch moet ik eerlijk bekennen dat ik het vaak zonde vind als er teveel met een oester geknoeid wordt. Ze zijn van zichzelf zo prachtig van smaak. Een snuf zwarte peper (of groene tabasco!) en een kneepje citroen is wat mij betreft voldoende. Dat gezegd hebbende vind ik het zo nu en dan tóch leuk om er iets spannenders van te maken.. En zie hier: súper smaakvolle gegratineerde oesters uit de oven! 

Gegratineerde oesters uit de oven

Gegratineerde oesters uit de oven

Oesters uit de oven

Je kunt dit recept met elk soort oester maken. Het is wél fijn als je oesters hebt met een beetje body. En dan bedoel ik letterlijk wat meer body (vruchtvlees), aangezien heel kleine oesters wat weg zullen vallen tegen de volle smaak van kaas. Verder doen we niet veel geks met de oesters. Veel recepten voor gegratineerde oesters bestaan naast knoflook en verse kruiden ook uit broodkruim of panko, sjalot, boter, witte wijn,  etc. Zonde! We willen de mooie smaak van de oesters zoveel mogelijk behouden. Houd het liever bij wat enkel verse knoflook en peterselie en een zacht zoet kaasje zoals Gruyère. Goddelijk. Enkel nog een glas Côtes du Rhône Blanc Reserve (op dit moment een van mijn lievelingswijnen) erbij en je avond kan niet meer stuk!

Gegratineerde oesters uit de oven

Gegratineerde oesters uit de oven

Zin in nog meer culinaire borrelhappen?

 

Gegratineerde oesters uit de oven

Gegratineerde oesters uit de oven

Gegratineerde oesters uit de oven met Gruyère, citroen en verse peterselie. Een heerlijk luxe borrelhap die barst van de smaak!
5 van 1 stem
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 6 oesters
  • 2 el verse peterselie
  • ½ knoflookteentje
  • 15 gr Gruyère
  • ½ citroen

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 220 graden of alleen grillstand, als je oven die functie heeft.
  • Open de oesters. Schenk het vocht eruit.
  • Leg de oesters op een met bakpapier beklede bakplaat. Tip: ik gebruik graag het rooster zodat de oesters goed blijven liggen.
  • Pers de knoflook uit en rasp de kaas. Hak de verse peterselie. Verdeel alles over de oesters. Zorg dat je afsluit met de kaas.
  • Bak de oesters 5 minuten tot de kaas goudbruin is.
  • Serveer de oesters direct. Inclusief wat partjes citroen en eventueel met een snuf versgemalen zwarte peper.
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

Gegratineerde oesters uit de oven

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer
Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Vandaag heb ik een súper lekker en makkelijk recept voor je voor bij je eerstvolgende borrel: Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg! Vorige week hadden we een basisschool speeltuinborrel met alle ouders van Louen (4) zijn klas. En ik zou mezelf natuurlijk niet zijn...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept