Bospenen uit de oven met feta en amandelschaafsel. Een ontzettend lekker en gezond bijgerecht van geroosterde zoete bospeentjes uit de oven met daaroverheen verkruimelde feta, amandelschaafsel en een heerlijke zelfgemaakte honingdressing. Ik eet deze bospenen uit de oven regelmatig als avondmaaltijd, met bijvoorbeeld een gebakken zalmfiletje erbij. Tip: deze goddelijke zalm uit oven! Deze bospeentjes doen het trouwens ook geweldig als bijgerecht voor bij een zomerse barbecue.
Bospenen met honingdressing
Bospenen en honing zijn dikke smaakvrienden van elkaar. Bospeentjes zijn een heerlijk zoete groente en ik vind ze het allerlekkerst wanneer ze in de oven worden bereidt. Hierdoor komt die zoete smaak nóg meer naar voren. Heerlijk in combinatie met zoutige feta en licht geroosterd amandelschaafsel. Om de geroosterde bospenen uit de oven met feta helemaal af te maken maakte ik er een eenvoudige, maar heeele smaakvolle honingdressing bij. Deze dressing maken we van goede extra vierge olijfolie, honing en appelzijn. Ik eet ām trouwens ook vaak over een salade! Bijvoorbeeld met gebakken geitenkaas, walnoten en veldsla. Heer-lijk.
Heb je deze heerlijke bijgerechten al eens gemaakt?
Geroosterde courgette met feta crĆØme en pijnboompitten
Geroosterde pastinaak met whipped feta
Zoete aardappelsalade met yoghurt dressing en honing-geitenkaas
Dit heb je nodig voor deze bospenen uit de oven met feta en honingdressing / 2 personen
- een bos bospenen ā zoān 250 grĀ
- 1 flinke tl gemberpoeder
- 1/2 tl kaneelpoeder
- snuf zeezout
- flinke scheut extra vierge olijfolie
- 20 gr amandelschaafsel
- 60 gr feta
Honing dressing
- 4 el olijfolie
- 1 el honing
- 1 tl dijon mosterd
- 1 el appelazijn
Ā
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden en leg alvast een bakplaat klaar.
Snijd het groen van de bospenen. Tip: niet weggooien hoor! Daar kun je hƩle lekkere en gezonde groene pesto van maken. Haal een dunschiller over de bospenen en halveer ze daarna in de lengte.
Leg de bospenen op de bakplaat (of in een ovenschaal) en bestrooi met gemberpoeder, kaneel en een snuf zeezout. Schenk er een royale scheut olijfolie over en hussel alles met de hand goed door elkaar.
Rooster de bospeentjes 30 ā 45 minuten in de oven.
Meng de ingrediĆ«nten voor de dressing. Zet aan de kant tot gebruik. Rooster ook alvast het amandelschaafsel in een droge koekenpan. Goed opletten, want de boel kan snel verbranden. Ik was nog nĆ©t op tijd zoals je ziet aan de fotoās ;)
Leg de geroosterde bospenen op een groot bord. Verkruimel de feta erover. Sluit af met amandelschaafsel en schenk voor het serveren de honing dressing erover.
Zien hoe je dit gerecht maakt? Check dan deze reel op Instagram!
Nu 2x dit recept gemaakt. Ik kookte dus altijd mijn wortels, zo saai. Ik kwam deze tegen en dacht dit moet ik proberen! Heerlijk!! Ik wil niet meer anders haha. Dank je wel Beau! Ik hou me aanbevolen voor andere recepten waarin groenten niet gekookt worden ;-).)
Leuk om te horen en staat genoteerd :D