...

Bospenen uit de oven met feta en honingdressing

Bospenen uit de oven met feta en honingdressing

Bospenen uit de oven met feta en honingdressing

Bospenen uit de oven met feta en amandelschaafsel. Een ontzettend lekker en gezond bijgerecht van geroosterde zoete bospeentjes uit de oven met daaroverheen verkruimelde feta, amandelschaafsel en een heerlijke zelfgemaakte honingdressing. Ik eet deze bospenen uit de oven regelmatig als avondmaaltijd, met bijvoorbeeld een gebakken zalmfiletje erbij. Tip: deze goddelijke zalm uit oven! Deze bospeentjes doen het trouwens ook geweldig als bijgerecht voor bij een zomerse barbecue.

Bospenen uit de oven met feta en honingdressing

Bospenen met honingdressing

Bospenen en honing zijn dikke smaakvrienden van elkaar. Bospeentjes zijn een heerlijk zoete groente en ik vind ze het allerlekkerst wanneer ze in de oven worden bereidt. Hierdoor komt die zoete smaak nóg meer naar voren. Heerlijk in combinatie met zoutige feta en licht geroosterd amandelschaafsel. Om de geroosterde bospenen uit de oven met feta helemaal af te maken maakte ik er een eenvoudige, maar heeele smaakvolle honingdressing bij. Deze dressing maken we van goede extra vierge olijfolie, honing en appelzijn. Ik eet ‘m trouwens ook vaak over een salade! Bijvoorbeeld met gebakken geitenkaas, walnoten en veldsla. Heer-lijk.

Heb je deze heerlijke bijgerechten al eens gemaakt?

Geroosterde courgette met feta crème en pijnboompitten

Geroosterde pastinaak met whipped feta

Hasselback gratin

Zoete aardappelsalade met yoghurt dressing en honing-geitenkaas

Bospenen uit de oven met feta en honingdressing

Dit heb je nodig voor deze bospenen uit de oven met feta en honingdressing / 2 personen

  • een bos bospenen – zo’n 250 gr 
  • 1 flinke tl gemberpoeder
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • snuf zeezout
  • flinke scheut extra vierge olijfolie
  • 20 gr amandelschaafsel
  • 60 gr feta

Honing dressing

  • 4 el olijfolie
  • 1 el honing
  • 1 tl dijon mosterd
  • 1 el appelazijn

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden en leg alvast een bakplaat klaar.

Snijd het groen van de bospenen. Tip: niet weggooien hoor! Daar kun je héle lekkere en gezonde groene pesto van maken. Haal een dunschiller over de bospenen en halveer ze daarna in de lengte.

Leg de bospenen op de bakplaat (of in een ovenschaal) en bestrooi met gemberpoeder, kaneel en een snuf zeezout. Schenk er een royale scheut olijfolie over en hussel alles met de hand goed door elkaar.

Rooster de bospeentjes 30 – 45 minuten in de oven.

Meng de ingrediënten voor de dressing. Zet aan de kant tot gebruik. Rooster ook alvast het amandelschaafsel in een droge koekenpan. Goed opletten, want de boel kan snel verbranden. Ik was nog nét op tijd zoals je ziet aan de foto’s ;)

Leg de geroosterde bospenen op een groot bord. Verkruimel de feta erover. Sluit af met amandelschaafsel en schenk voor het serveren de honing dressing erover.

Zien hoe je dit gerecht maakt? Check dan deze reel op Instagram!

Bospenen uit de oven met feta en honingdressing

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

De allerlekkerste zelfgemaakte mayonaise

De allerlekkerste zelfgemaakte mayonaise

De allerlekkerste mayonaise maak je natuurlijk zelf! En met een eenvoudig trucje is dit ook nog eens zó gepiept. Zelfgemaakte mayonaise is niet alleen lekkerder, maar ook nog eens een stuk gezonder. De kant en klare mayonaise uit de supermarkt is namelijk gemaakt van...

Lees meer
Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Gezonde ontbijtrecepten. Love it! Al moet ik héél eerlijk bekennen dat sinds ik moeder ben ik het een iets grotere uitdaging vind om elke ochtend gezond te ontbijten.. (hallo ochtendrun). Maar omdat ik gewoon echt zóveel lekker ga op een voedzaam ontbijt dan op een...

Lees meer
Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Marlon

    Nu 2x dit recept gemaakt. Ik kookte dus altijd mijn wortels, zo saai. Ik kwam deze tegen en dacht dit moet ik proberen! Heerlijk!! Ik wil niet meer anders haha. Dank je wel Beau! Ik hou me aanbevolen voor andere recepten waarin groenten niet gekookt worden ;-).)

    Antwoord
    • Bo

      Leuk om te horen en staat genoteerd :D

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *