...

Bospenen uit de oven met feta en honingdressing

Bospenen uit de oven met feta en honingdressing

Bospenen uit de oven met feta en honingdressing

Bospenen uit de oven met feta en amandelschaafsel. Een ontzettend lekker en gezond bijgerecht van geroosterde zoete bospeentjes uit de oven met daaroverheen verkruimelde feta, amandelschaafsel en een heerlijke zelfgemaakte honingdressing. Ik eet deze bospenen uit de oven regelmatig als avondmaaltijd, met bijvoorbeeld een gebakken zalmfiletje erbij. Tip: deze goddelijke zalm uit oven! Deze bospeentjes doen het trouwens ook geweldig als bijgerecht voor bij een zomerse barbecue.

Bospenen uit de oven met feta en honingdressing

Bospenen met honingdressing

Bospenen en honing zijn dikke smaakvrienden van elkaar. Bospeentjes zijn een heerlijk zoete groente en ik vind ze het allerlekkerst wanneer ze in de oven worden bereidt. Hierdoor komt die zoete smaak nóg meer naar voren. Heerlijk in combinatie met zoutige feta en licht geroosterd amandelschaafsel. Om de geroosterde bospenen uit de oven met feta helemaal af te maken maakte ik er een eenvoudige, maar heeele smaakvolle honingdressing bij. Deze dressing maken we van goede extra vierge olijfolie, honing en appelzijn. Ik eet ā€˜m trouwens ook vaak over een salade! Bijvoorbeeld met gebakken geitenkaas, walnoten en veldsla. Heer-lijk.

Heb je deze heerlijke bijgerechten al eens gemaakt?

Geroosterde courgette met feta crĆØme en pijnboompitten

Geroosterde pastinaak met whipped feta

Hasselback gratin

Zoete aardappelsalade met yoghurt dressing en honing-geitenkaas

Bospenen uit de oven met feta en honingdressing

Dit heb je nodig voor deze bospenen uit de oven met feta en honingdressing / 2 personen

  • een bos bospenen – zo’n 250 grĀ 
  • 1 flinke tl gemberpoeder
  • 1/2 tl kaneelpoeder
  • snuf zeezout
  • flinke scheut extra vierge olijfolie
  • 20 gr amandelschaafsel
  • 60 gr feta

Honing dressing

  • 4 el olijfolie
  • 1 el honing
  • 1 tl dijon mosterd
  • 1 el appelazijn

Ā 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden en leg alvast een bakplaat klaar.

Snijd het groen van de bospenen. Tip: niet weggooien hoor! Daar kun je hƩle lekkere en gezonde groene pesto van maken. Haal een dunschiller over de bospenen en halveer ze daarna in de lengte.

Leg de bospenen op de bakplaat (of in een ovenschaal) en bestrooi met gemberpoeder, kaneel en een snuf zeezout. Schenk er een royale scheut olijfolie over en hussel alles met de hand goed door elkaar.

Rooster de bospeentjes 30 – 45 minuten in de oven.

Meng de ingrediĆ«nten voor de dressing. Zet aan de kant tot gebruik. Rooster ook alvast het amandelschaafsel in een droge koekenpan. Goed opletten, want de boel kan snel verbranden. Ik was nog nĆ©t op tijd zoals je ziet aan de foto’s ;)

Leg de geroosterde bospenen op een groot bord. Verkruimel de feta erover. Sluit af met amandelschaafsel en schenk voor het serveren de honing dressing erover.

Zien hoe je dit gerecht maakt? Check dan deze reel op Instagram!

Bospenen uit de oven met feta en honingdressing

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker:Ā 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Italiaanse arrabiata mosselen

Italiaanse arrabiata mosselen

Vandaag heb ik weer een hƩƩrlijk mosselrecept voor je. Italiaanse arrabiata mosselen! Mosselen gekookt in een super smaakvolle Italiaanse lichtpittige tomatensaus, met verse basilicum en lekker veel Parmezaanse kaas. Arrabiata saus is eigenlijk een pittige saus voor...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Marlon

    Nu 2x dit recept gemaakt. Ik kookte dus altijd mijn wortels, zo saai. Ik kwam deze tegen en dacht dit moet ik proberen! Heerlijk!! Ik wil niet meer anders haha. Dank je wel Beau! Ik hou me aanbevolen voor andere recepten waarin groenten niet gekookt worden ;-).)

    Antwoord
    • Bo

      Leuk om te horen en staat genoteerd :D

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *