Zoete aardappelsalade met yoghurt dressing en honing-geitenkaas

zoete aardappelsalade met yoghurt dressing en honing-geitenkaas, Gezonde barbecue salades, Gezonde bijgerechten, Gezonde aardappelsalade, Gezonde barbecue recepten, Zomer salades, Salade geitenkaas zoete aardappel, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Je kent ze wel: die lekkere vette aardappelsalades die je negen van de tien keer bij de barbecue krijgt voorgeschoteld. Ik maakte er deze week een iets gezondere en (naar mijn mening) lekkerdere variant op!:D Gemaakt van zoete aardappel, een romige dressing van yoghurt en mayo, honing-geitenkaas en rucola. Maak hem vooral een dag van te voren want na een nachtje in de koelkast is hij nóg smaakvoller. De roze peperkorrels erover zijn optioneel, maar geven deze zoete aardappelsalade nét even dat extra smaaktintje.

zoete aardappelsalade met yoghurt dressing en honing-geitenkaas, Gezonde barbecue salades, Gezonde bijgerechten, Gezonde aardappelsalade, Gezonde barbecue recepten, Zomer salades, Salade geitenkaas zoete aardappel, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

zoete aardappelsalade met yoghurt dressing en honing-geitenkaas, Gezonde barbecue salades, Gezonde bijgerechten, Gezonde aardappelsalade, Gezonde barbecue recepten, Zomer salades, Salade geitenkaas zoete aardappel, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Dit heb je nodig voor deze zoete aardappelsalade met yoghurt dressing en honing-geitenkaas

  • 800 gr zoete aardappelen
  • honing geitenkaas
  • 1 kleine rode ui
  • 40 gr rucola
  • 2 el geroosterde pijnboompitten
  • klein bosje basilicum – zeg zo’n vier stengels 
  • 40 gr rozijnen
  • 3 el mayo
  • 3 el yoghurt
  • 1 el mosterd
  • 1 el gedroogde tijm
  • optioneel: roze peperkorrels

zoete aardappelsalade met yoghurt dressing en honing-geitenkaas, Gezonde barbecue salades, Gezonde bijgerechten, Gezonde aardappelsalade, Gezonde barbecue recepten, Zomer salades, Salade geitenkaas zoete aardappel, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Zo maak je het

Breng een pan met ruim water aan de kook. Schil de zoete aardappels (al hoeft dit niet persé) en snijd ze in kleine blokjes. Kook ze in 10 minuten beetgaar. Kook ze zeker niet te lang, anders wordt het straks zoete-aardappel-puree-salade en dat willen we niet.

Snipper de ui en snijd de basilicum fijn. Meng de mayo, yoghurt, gedroogde tijm en mosterd door elkaar. Breng de dressing op smaak met een snuf peper en zout.

Meng in een grote kom de aardappeltjes samen met de yoghurt dressing, ui, basilicum, rucola en rozijnen. Proef even en voeg naar smaak nog een snuf peper en zout toe.

Verdeel de salade voor het serveren op een groot bord en sluit af met pijnboompitten, verkruimelde honing-geitenkaas en roze peperkorrels.

zoete aardappelsalade met yoghurt dressing en honing-geitenkaas, Gezonde barbecue salades, Gezonde bijgerechten, Gezonde aardappelsalade, Gezonde barbecue recepten, Zomer salades, Salade geitenkaas zoete aardappel, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.