Je kent ze wel: die lekkere vette aardappelsalades die je negen van de tien keer bij de barbecue krijgt voorgeschoteld. Ik maakte er deze week een iets gezondere en (naar mijn mening) lekkerdere variant op!:D Gemaakt van zoete aardappel, een romige dressing van yoghurt en mayo, honing-geitenkaas en rucola. Maak hem vooral een dag van te voren want na een nachtje in de koelkast is hij nóg smaakvoller. De roze peperkorrels erover zijn optioneel, maar geven deze zoete aardappelsalade nét even dat extra smaaktintje.
Dit heb je nodig voor deze zoete aardappelsalade met yoghurt dressing en honing-geitenkaas
- 800 gr zoete aardappelen
- honing geitenkaas
- 1 kleine rode ui
- 40 gr rucola
- 2 el geroosterde pijnboompitten
- klein bosje basilicum – zeg zo’n vier stengels
- 40 gr rozijnen
- 3 el mayo
- 3 el yoghurt
- 1 el mosterd
- 1 el gedroogde tijm
- optioneel: roze peperkorrels
Zo maak je het
Breng een pan met ruim water aan de kook. Schil de zoete aardappels (al hoeft dit niet persé) en snijd ze in kleine blokjes. Kook ze in 10 minuten beetgaar. Kook ze zeker niet te lang, anders wordt het straks zoete-aardappel-puree-salade en dat willen we niet.
Snipper de ui en snijd de basilicum fijn. Meng de mayo, yoghurt, gedroogde tijm en mosterd door elkaar. Breng de dressing op smaak met een snuf peper en zout.
Meng in een grote kom de aardappeltjes samen met de yoghurt dressing, ui, basilicum, rucola en rozijnen. Proef even en voeg naar smaak nog een snuf peper en zout toe.
Verdeel de salade voor het serveren op een groot bord en sluit af met pijnboompitten, verkruimelde honing-geitenkaas en roze peperkorrels.
Dat is een heerlijk receptje. We hebben het al vaak gemaakt!
Ziet er lekker uit!
Maar eens proberen dan :D
Erg lekker recept! Bedankt voor het delen :-)
Graag gedaan :D
Bewaar je deze salade in z’n geheel in de koelkast of laat je er dan dingen uit? Bijvoorbeeld de rucola?
Ik zou de rucola er pas voor het serveren doorheen doen :)