...

Zoete aardappelsalade met yoghurt dressing en honing-geitenkaas

Zoete aardappelsalade met yoghurt dressing en honing-geitenkaas

door | aug 23, 2019 | Lunch, Recepten, Vega, Voor erbij | 6 reacties

zoete aardappelsalade met yoghurt dressing en honing-geitenkaas, Gezonde barbecue salades, Gezonde bijgerechten, Gezonde aardappelsalade, Gezonde barbecue recepten, Zomer salades, Salade geitenkaas zoete aardappel, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Je kent ze wel: die lekkere vette aardappelsalades die je negen van de tien keer bij de barbecue krijgt voorgeschoteld. Ik maakte er deze week een iets gezondere en (naar mijn mening) lekkerdere variant op!:D Gemaakt van zoete aardappel, een romige dressing van yoghurt en mayo, honing-geitenkaas en rucola. Maak hem vooral een dag van te voren want na een nachtje in de koelkast is hij nóg smaakvoller. De roze peperkorrels erover zijn optioneel, maar geven deze zoete aardappelsalade nét even dat extra smaaktintje.

zoete aardappelsalade met yoghurt dressing en honing-geitenkaas, Gezonde barbecue salades, Gezonde bijgerechten, Gezonde aardappelsalade, Gezonde barbecue recepten, Zomer salades, Salade geitenkaas zoete aardappel, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

zoete aardappelsalade met yoghurt dressing en honing-geitenkaas, Gezonde barbecue salades, Gezonde bijgerechten, Gezonde aardappelsalade, Gezonde barbecue recepten, Zomer salades, Salade geitenkaas zoete aardappel, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Dit heb je nodig voor deze zoete aardappelsalade met yoghurt dressing en honing-geitenkaas

  • 800 gr zoete aardappelen
  • honing geitenkaas
  • 1 kleine rode ui
  • 40 gr rucola
  • 2 el geroosterde pijnboompitten
  • klein bosje basilicum – zeg zo’n vier stengels 
  • 40 gr rozijnen
  • 3 el mayo
  • 3 el yoghurt
  • 1 el mosterd
  • 1 el gedroogde tijm
  • optioneel: roze peperkorrels

zoete aardappelsalade met yoghurt dressing en honing-geitenkaas, Gezonde barbecue salades, Gezonde bijgerechten, Gezonde aardappelsalade, Gezonde barbecue recepten, Zomer salades, Salade geitenkaas zoete aardappel, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Zo maak je het

Breng een pan met ruim water aan de kook. Schil de zoete aardappels (al hoeft dit niet persé) en snijd ze in kleine blokjes. Kook ze in 10 minuten beetgaar. Kook ze zeker niet te lang, anders wordt het straks zoete-aardappel-puree-salade en dat willen we niet.

Snipper de ui en snijd de basilicum fijn. Meng de mayo, yoghurt, gedroogde tijm en mosterd door elkaar. Breng de dressing op smaak met een snuf peper en zout.

Meng in een grote kom de aardappeltjes samen met de yoghurt dressing, ui, basilicum, rucola en rozijnen. Proef even en voeg naar smaak nog een snuf peper en zout toe.

Verdeel de salade voor het serveren op een groot bord en sluit af met pijnboompitten, verkruimelde honing-geitenkaas en roze peperkorrels.

zoete aardappelsalade met yoghurt dressing en honing-geitenkaas, Gezonde barbecue salades, Gezonde bijgerechten, Gezonde aardappelsalade, Gezonde barbecue recepten, Zomer salades, Salade geitenkaas zoete aardappel, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Gezonde avondmaaltijd: geroosterde pompoen met miso roomsaus.. Haal de pompoenen maar in huis lieve mensen, want het is HERFST! Ik hou van de herfst. En dan met name de herfstzon, goudoranje kleuren, rode wijn en alle soorten groenten en fruit die verkrijgbaar zijn in...

Lees meer
Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met vijgen en honing uit de oven! Een warme borrelhap met zoutige feta, zoete vijgen, honing en knapperige pistachenoten. De perfécte borrelhap als je het mij vraagt voor op een herfstige namiddag. Lees: een lange wandeling door het bos in de frisse zon...

Lees meer
Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella kaas met geroosterde tomaten en basilicum-salsa. Ik weet niet wat het is, maar deze nazomerse temperaturen halen de Italiaanse chef in mij naar boven! De zon schijnt, mijn olijfboompjes staan er uiterst tevreden bij en ik heb spontaan zin om een...

Lees meer

6 Comments

6 Reacties

  1. Anke

    Dat is een heerlijk receptje. We hebben het al vaak gemaakt!

    Antwoord
  2. Max

    Ziet er lekker uit!

    Maar eens proberen dan :D

    Antwoord
  3. Merijn

    Erg lekker recept! Bedankt voor het delen :-)

    Antwoord
    • Bo

      Graag gedaan :D

      Antwoord
      • Nadine

        Bewaar je deze salade in z’n geheel in de koelkast of laat je er dan dingen uit? Bijvoorbeeld de rucola?

        Antwoord
        • Bo

          Ik zou de rucola er pas voor het serveren doorheen doen :)

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *