...

What’s Cooking #2 Oesters plukken in Zweden, bubbels op Ameland en uit eten met de Chef’s Line crew

What’s Cooking #2 Oesters plukken in Zweden, bubbels op Ameland en uit eten met de Chef’s Line crew

door | jul 31, 2018 | Culi inspiratie, Persoonlijk | 0 Reacties

What's Cooking Beaufood

Nieuw bij Beaufood! Een kijkje achter de schermen, oftewel ‘what’s cooking?’ voor een persoonlijke touch aan Beaufood.nl. Ik maak namelijk ontzettend veel leuke dingen mee zoals evenementen, kookworkshops, persreisjes, etentjes bij toffe restaurants en nog veel meer en daarom leek het mij leuk om de zoveel tijd een overzicht in de vorm van een soort dagboek te maken, waarin ik je een kijkje achter de schermen geef van mijn leven als foodblogger. Even geen perfect gestylde foto’s, maar gewoon mijn leukste belevenissen van de afgelopen tijd op beeld en foto’s van lekkere gerechten die het helaas net niet haalden op de blog. Reacties of vragen zijn meer dan welkom en vind ik leuk!


 

Ik begin de week op maandag altijd lekker rustig achter mijn laptop. Ik pluis mijn mailbox uit, bedenk nieuwe recepten voor de aankomende week en ik werk mijn boekhouding bij. Na het weekend is het huis altijd een zooitje (volgens mij is dit bij veel mensen juist andersom? Haha..) dus werk ik op maandag altijd bij Van der Valk of soms bij Bagels & Beans. Zo word ik niet afgeleid door de rommel in huis.

What's Cooking Beaufood

Bagel met roomkaas en gerookte zalm!

What's Cooking Beaufood

Deze golden milk was heeeel lekker..

Daar is ie weer hoor! Het nieuwe katje van vriendinnetje Myrthe, Chouffie. Wat een dropje.  We werken af en toe samen – ik en Myrthe dan ;) – en je kunt je misschien voorstellen dat het soms wat lastig concentreren is met zo’n dotje op schoot. Chouf heeft zelfs een eigen Instagrampage :D

What's Cooking Beaufood

Ik mocht samen met Mike en een stel vrienden naar Ameland om de nieuwe Hyundai IONIQ uit te testen. Hoe leuk?! De auto is volledig elektrisch en hiermee investeert Hyundai in een schonere toekomst. Hij is snel, ruim en past helemaal bij duurzaam Ameland. Het leuke is dat niet alleen ik deze auto mocht uitproberen, maar jij ook! Het park waar wij verbleven (Klein Vaarwater) stelt twee exemplaren ter beschikking voor Car Sharing. Ameland is natuurlijk onwijs goed te verkennen te voet of met de fiets, maar de grote boodschappen doe ik toch echt liever met de auto ;) Daarom kun je bij de receptie van het park een Hyundai IONIQ reserveren die je gratis een paar uur mag lenen. Mooi initiatief toch?

Tip voor wanneer je naar Ameland gaat: reserveer een huisje – inclusief baby konijntjes in de tuin :O – bij Klein Vaarwater, haal een paar goede flessen wijn, lekkere hapjes en Kolonisten van Catan in huis voor ‘s avonds en chill hem over dag bij Sunset Beachclub. Ze hebben hier vet lekkere hapjes en bubbels.

What's Cooking Beaufood

What's Cooking Beaufood

What's Cooking Beaufood
What's Cooking Beaufood

Voordat we weer naar huis gaan drinken we koffie en eten we poffertjes aan het strand

Er is altijd wel een flesje van in huis en ik gebruik het in veel gerechten. Ik heb het over sojasaus. Weten jullie eigenlijk hoe dat gemaakt wordt? Ik niet, tot ik een exclusief kijkje in de fabriek van Kikkoman mocht nemen. Samen met Chicks Love Food en I Love Health kreeg ik een kijkje achter de schermen in een van de grootste soja brouwerijen ter wereld. Ik schreef er een blog over, klik hier om dat te lezen :D

Zo wordt sojasaus gemaakt + win een Big Green Egg!

What's Cooking Beaufood

OP NAAR ZWEDEN VOOR MIDSOMMAR :D We verblijven in het zomerhuis van de vriend van Myrthe (mama van Chouffie) dat recht aan zee ligt. Het uitzicht is prachtig, de lucht is schoon (ik voel me gelijk tien keer gezonder) en tot mijn grote verrassing staat er een grote stenen barbecue op het terras. Het weekend staat in het teken van chillen, eten en quality time met elkaar. First thing to do: boodschappen! En dat is niet zomaar even gedaan. Wat een MEGA supermarkten hebben ze daar in Zweden. Ik beland in de groentehemel met 392820 soorten groenten en ook is er een visafdeling met super verse vis. We slaan 1.5 kilo zalmfilet in, een zak ongepelde garnalen, maiskolven voor op de barbecue, knäckebröd (duh) en ingemaakte haring voor bij de lunch. Oh, en wafelbeslag want een Zweeds ontbijt is niet compleet zonder wafels. Al zou ik mezelf niet zijn als we voor een normale zak wafelbeslag zou gaan. Nee, we maken de wafels from scratch van havermout. Lekker met verse aardbeien en lobbig geklopte slagoom ;)

Zoals ik al zei ligt het zomerhuis recht aan zee. Terwijl ik met mijn voeten door het water wandel zie ik een paar oesters voor mijn neus liggen. Ik google en wat blijkt? Ik ben volgens de Lonely Planet in een oesterparadijs beland. Ik vraag me af of ik deze oesters wel kan eten (ik ben nogal impulsief, maar een verkeerde oesters in je buik is geen pretje), maar besluit het erop te gokken. Aan een oester kun je eigenlijk direct ruiken of hij wel of niet eetbaar is. Samen met Myrthe en Mike plukken we een grote zak oesters (en vongoles!) uit de zee die we later die avond eten met zwarte peper en homemade frambozenazijn. Althans homemade, ik kon geen frambozenazijn vinden dus mengde ik gewone wijnazijn met een drupje frambozenlimonade ;) De vongoles bereid ik in een koekenpan met verse peterselie, knoflook en olijfolie.

What's Cooking Beaufood

What's Cooking Beaufood

De moeder van Alex bakte als welkom een super lekkere rabarber kruimeltaart. Ik maakte een Beaufood variant op de taart, klik op de foto voor het recept!

 

What's Cooking Beaufood

Met mijn lieve vriendinnetjes: Myr (links) en Lis (rechts)

What's Cooking Beaufood

Oké, ik ben niet de enige chef hier. Mike kan er ook aardig wat van en dat is fijn want dan kan ik ook af en toe genieten van mijn wijn ;)

What's Cooking Beaufood

Rok oprollen, tasje in de hand, foute trui aan en rapen maar :D

What's Cooking Beaufood
What's Cooking Beaufood
What's Cooking Beaufood
What's Cooking Beaufood

Een greep uit de gerechten die ik maakte in Zweden. Een aardappel-dille salade (klik hier voor het recept!), zalm sashimi met sardines, havermout wafels en natuurlijk de oesters en vongoles.

What's Cooking Beaufood

Midsommar is in Zweden bijna net zo belangrijk als Kerstmis. Vanaf de middag is het feest en dat wordt gevierd met muziek en lekker eten. Helemaal mijn ding dus ;) De winkels zijn gesloten, de huizen zijn versierd met groen en de meisjes plukken bloemen om daar vervolgens bloemenkransen voor in het haar van te maken. Ik heb voor het idee ook maar even een bloemenjurk aangetrokken ;)

What's Cooking Beaufood
What's Cooking Beaufood
What's Cooking Beaufood

Oja, en als de bloemenkransen klaar zijn gaat iedereen naar buiten om vervolgens om een met bloemen versierde paal te dansen. En bubbels te drinken. Ik ben er volgend jaar weer bij ;)

What's Cooking Beaufood
What's Cooking Beaufood

Verder ging ik deze maand uit eten met mijn gezellige mede kandidaten van The Chef’s Line Nederland. We aten bij Bistrot Neuf, het restaurant waar we in The Chef’s Line tegen kookten. Heb je een aflevering gemist? Kijk hem dan hier terug.

What's Cooking Beaufood
What's Cooking Beaufood

Speciaal voor opa en oma organiseerden we met de familie als verrassing een dagje weg. Varen/botsen tussen de Chinezen in fluisterbootjes door Giethoorn (hilarisch) en daarna met zijn allen barbecuen in de tuin.

What's Cooking Beaufood
What's Cooking Beaufood
What's Cooking Beaufood
What's Cooking Beaufood

Ik werd samen met Mike uitgenodigd in een restaurant dat al langere tijd op mijn bucketlist staat. Restaurant de Goedheyd is al tien jaar een begrip in Utrecht en niets is minder waar want we hebben één geweldige avond gehad. Ik schreef een artikel over de Goedheyd waarin ik je laat zien wat ik ervan vond en wat we allemaal aten :)

Restaurant De Goedheyd | Sfeervol genieten in hartje Utrecht van Franse topgerechten, Hotspots Utrecht, Beaufood restaurant tips, Goede restaurants Utrecht, Goede restaurants binnenstad Utrecht, Restaurants bij de Dom
Restaurant De Goedheyd | Sfeervol genieten in hartje Utrecht van Franse topgerechten
Restaurant De Goedheyd | Sfeervol genieten in hartje Utrecht van Franse topgerechten, Hotspots Utrecht, Beaufood restaurant tips, Goede restaurants Utrecht, Goede restaurants binnenstad Utrecht, Restaurants bij de Dom
Restaurant De Goedheyd | Sfeervol genieten in hartje Utrecht van Franse topgerechten, Hotspots Utrecht, Beaufood restaurant tips, Goede restaurants Utrecht, Goede restaurants binnenstad Utrecht, Restaurants bij de Dom
Restaurant De Goedheyd | Sfeervol genieten in hartje Utrecht van Franse topgerechten, Hotspots Utrecht, Beaufood restaurant tips, Goede restaurants Utrecht, Goede restaurants binnenstad Utrecht, Restaurants bij de Dom
Restaurant De Goedheyd | Sfeervol genieten in hartje Utrecht van Franse topgerechten, Hotspots Utrecht, Beaufood restaurant tips, Goede restaurants Utrecht, Goede restaurants binnenstad Utrecht, Restaurants bij de Dom

Dat was hem weer! Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen. Heb je vragen of een opmerking? Laat ze dan gerust achter in de comments hieronder.

Liefs!

Bo

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

13 x mijn favoriete kookboeken

13 x mijn favoriete kookboeken

Er is naast uit eten gaan of over foodmarkten struinen nog één ding wat ik enorm graag doe en dat is het lezen van kookboeken. Glas wijn erbij, kaarsjes aan en bladeren maar! Heer-lijk. Het zal jullie vast niet verbazen dat mijn keuken uitpuilt van de kookboeken. Ik...

Lees meer
Hotelkamerdiner bij restaurant Hemel & Aarde in Utrecht

Hotelkamerdiner bij restaurant Hemel & Aarde in Utrecht

In deze gekke tijd moeten we in alle hoeken en gaten zoeken naar dingen die we wél kunnen ondernemen op culinair gebied. Gelukkig zijn er een hoop creatieve ondernemers die het mogelijk maken om weer even dat heerlijke restaurantgevoel te ervaren. Zo ook restaurant...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *