Aardappel-dille salade met gerookte zalm

Aardappel-dille salade met gerookte zalm, Gezonde salade recpepten, Gezonde bijgerechten barbecue, Zweedse recepten, Midsommar recepten, Gezonde food blogs

Zweden wat was je leuk! Ik heb intens genoten de afgelopen dagen. De zon, de mooie natuur, het zomerhuis waar wij in verbleven, de zee voor de deur (vol met oesters!), gezelligheid en vooral héél veel lekker eten. Voor bij de barbecue maakte ik tijdens onze mini vakantie deze aardappel-dille salade met gerookte zalm. Een typisch Zweeds gerecht. Ook in Nederland heerlijk als bijgerecht voor bij de barbecue, maar ook als lunch met pittige rucola of ander soort salade erdoor. Normaliter wordt deze aardappelsalade gemaakt met mayonaise of zure room, maar omdat ik hem iets lichter wilde maken gebruik ik in dit recept een combinatie van yoghurt en mayo. En ga niet voor gedroogde dille hoor! Verse dille maakt deze salade tien keer lekkerder :)

Maak deze aardappel-dille salade vooral een dag van te voren. De smaken krijgen dan alle tijd om in te trekken zodat hij nog lekker wordt

Aardappel-dille salade met gerookte zalm, Gezonde salade recpepten, Gezonde bijgerechten barbecue, Zweedse recepten, Midsommar recepten, Gezonde food blogs

Aardappel-dille salade met gerookte zalm, Gezonde salade recpepten, Gezonde bijgerechten barbecue, Zweedse recepten, Midsommar recepten, Gezonde food blogs

Aardappel-dille salade met gerookte zalm, Gezonde salade recpepten, Gezonde bijgerechten barbecue, Zweedse recepten, Midsommar recepten, Gezonde food blogs

Dit heb je nodig voor deze aardappel-dille salade met gerookte zalm / 2 tot 3 personen als bijgerecht

  • 600 gr aardappels – vastkokend 
  • 1/2 rode ui
  • klein bosje verse dille – zo’n 15 gr
  • 2 el kappertjes
  • 100 gr gerookte zalm
  • handje kiemen – ik ben fan van die kleine bakjes gemixte kiemen (verkrijgbaar in de meeste supermarkten)

Voor de dressing

  • 2 el mayonaise
  • 2 el yoghurt
  • een flinke tl mosterd
  • sap van een 1/2 citroen

 

Zo maak je het

Breng een pan met ruim water aan de kook. Schil de aardappels en snijd ze in hele kleine gelijkmatige blokjes. Kook de blokjes in 10 tot 12 minuten beetgaar. Ze mogen nog best een beetje knapperig zijn.

Snijd ondertussen de rode ui en de dille fijn. Verzamel alles in een grote kom. Klop in een klein kommetje de ingrediënten voor de dressing door elkaar.

Giet de aardappel af en spoel na met koud water. Laat uitlekken.

Schep de aardappeltjes in de grote kom en hussel de dille, rode ui en kappertjes erdoor. Schenk de dressing erbij en roer goed om. Proef even en voeg naar smaak zout en zwarte peper toe.

Serveer de salade op een groot bord of in een kom en garneer met kiemen en gerookte zalm.

 

Aardappel-dille salade met gerookte zalm, Gezonde salade recpepten, Gezonde bijgerechten barbecue, Zweedse recepten, Midsommar recepten, Gezonde food blogs

Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.