Twee weken geleden werd ik samen met Mike uitgenodigd om kennis te komen maken met een restaurant in hometown Utrecht. Toevállig stond dit restaurant al langere tijd op mijn bucketlist dus daar hoefde ik geen twee keer over na te denken. Restaurant de Goedheyd ligt midden in hartje centrum op loopafstand van De Dom en ik kan je alvast verklappen dat we één fantastische avond hebben gehad. Het eten was heerlijk, de wijnen top, de bediening gezellig en vriendelijk en de sfeer ongedwongen. Kortom, ga hier zeker binnenkort een avondje dineren. Hieronder vertel ik je waarom!
De keuken van De Goedheyd is Frans-internationaal georiënteerd met een moderne twist. Er wordt uitsluitend gewerkt met kwalitatieve, eerlijke seizoensproducten en de keuken staat onder leiding van chef Dustin Pardoen. Je kunt hier à la carte eten of kiezen voor een verrassingsmenu van drie, vier of vijf gangen. Drie keer raden waar wij voor gingen ;) Natuuuurlijk laten we ons verrassen!
De avond begint met een glas bubbels. We namen plaats aan een cosy tafeltje bij het raam, naast een gouden parkiet en uitzicht op de binnenstad. Het restaurant is een tijdje geleden vernieuwd en de klassiek houten stoelen hebben plaatsgemaakt voor mooie, donkerblauwe kuipstoelen. Het tafellinnen is verdwenen en de ramen worden gesierd door prachtig gele velvet gordijnen. Ik vind de mix tussen klassiek en boutique héél tof.
Steven maakt onze avond compleet met zijn passie voor lekker eten en liefde voor goede wijnen. Deze man weet waar hij het over heeft en voelde haarfijn aan waar we zin in hadden. Bij elk gerecht kwam een passende wijn met een beknopte uitleg. Ik heb Steven leren kennen toen hij werkzaam was bij het Bowery Restaurant van Hilton en ook hier heeft hij ons voor de tweede keer een top avond bezorgd. Wat de gerechten betreft; foto’s zeggen meer dan duizend woorden dus hieronder een watertandend foto overzicht van alles wat we aten :D
Tartaar van koningsbaars met mossel, een schuim van mossel en rode curry, bulgur, zoet zure groenten en gel van saffraan. De toon is gezet. Mijn smaakpapillen slaan op hol!
Kreeft en schol met risotto van dragon en komkommer, lamsoor, salty fingers en saus van langoustine. En.. kaviaar! Hebben jullie wel eens kaviaar gegeten? En dan bedoel ik echte kaviaar? Ik proefde het voor het eerst en ik ben verkocht.
Chef Dustin Pardoen:
De bedoeling van mijn manier van koken is harmonie. In mijn visie moet in ieder gerecht zoet, zuur, bitter en hartig voor komen. Als je dit op de juiste manier doseert is het een pure smaakbeleving. Er zijn ook gerechten waarbij je dit niet meteen proeft, maar waar het wel allemaal in zit. Dat is harmonie. Onze gasten verwoorden dit vaak als ‘verrassend lekker’ of ‘hoog op smaak’
Foie Gras met munster, aceto balsamico, truffe en appel gestoofd in een siroop met sechuan peper. Dit gerecht is al jaren vaste prik op de kaart. Ze hebben hem er wel eens vanaf gehaald, maar kregen er toen zoveel vraag naar dat ze hem er weer op hebben gezet. Begrijpelijk want ook dit gerecht = HEEL erg lekker.
Flat iron steak met piccalilly, pistache, seizoensgroenten en rode wijnsaus.
We sluiten de avond af met een fris dessert: bavarois van framboos met citroen cranité en schuim, merengue van citroengras & groene thee en sorbet ijs.
Wat een heerlijkheid he? Hierboven zie je het vijfgangen menu. Aangezien er wordt gekookt met seizoensgebonden producten zal dit menu variëren. Wat fijn is, want zo heb je als vaste gast niet telkens hetzelfde op je bord. Je eet hier een 3 gangenmenu voor €39,- en dit kan je uitbreiden tot een 5 gangenmenu. Bestel een goede fles wijn van de uitgebreide wijnkaart of ga voor een bijpassend wijnarrangement. Je hebt al een fles wijn vanaf €20,- maar je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Ook is het mogelijk om à la carte te bestellen. Kortom: voor ieder wat wils!
0 reacties