Zoals jullie misschien wel weten ben ik, naast gek op lekker en gezond eten, verliéfd op gastronomie en goede restaurants. En elke keer als ik denk dat het niet beter kan kom ik op een plek waar ik voldaan, blij en nog meer verrast vandaan kom. Zoals laatst bij Bowery Restaurant! Het restaurant van Hilton Amsterdam airport. Wat een mooie plek en wát een lekker eten. Om nog maar niet te spreken over de service.
Om jullie een idee te geven van mijn avond (en die van Mike want hij was er ook gezellig bij) loop ik er gewoon even doorheen door middel van wat fijne foto’s. Ik reserveer altijd extra vroeg in een restaurant zodat ik genoeg licht heb om mooie foto’s te schieten en in het Hilton hotel is dat geen probleem aangezien het dak van glas is, chill! We begonnen onze avond met een drankje aan de cocktailbar van het hotel, genaamd de Axis, waar de van oorsprong Schotse barman een heerlijke cocktail op maat voor ons maakte. Mijn verzoek was een frisse cocktail met passievrucht en een beetje pit. Mike bestelde een mannelijke cocktail en ik gok zo dat wanneer ik hem had gedronken ik zo’n beetje onder de bar was beland. Mannelijk betekent blijkbaar erg sterk met veel smokey whiskey ;) Mijn Beaufood cocktail smaakte echt ge-wel-dig. Passievrucht, vodka, een nipje likeur, crushed ice en een rood pepertje. Deze Schotse meneer wist precies wat hij deed. Heeeel goed begin van de avond dit!
Mocht het zo zijn dat je meer van de wijn bent en je graag een besloten feestje, borrel, privé etentje of wijnproeverij wilt organiseren dan is daar de Vine Room. Een prachtige ruimte met een grote raampartij en een waanzinnige wijncollectie. We kregen een kleine rondleiding en mocht het voorkomen dat ik mijn verjaardag ooit eens vier in de buurt van Schiphol (voordat ik naar een tropisch oord vlieg bijvoorbeeld) dan weet ik waar ik moet zijn. Goede wijnen, lekkere hapjes, fijne sfeer. Yes please!
Van de Vine Room gaan we door naar ons tafeltje in het restaurant. Ik maak een foto van een paar gerechten die met grote nauwkeurigheid bereidt worden (open keuken = extra punten) maar ik word vriendelijk weggewapperd omdat het nog niet naar de chef zijn zin is. Perfectie in de keuken, ik houd er wel van. Aan tafel krijgen we de keuze tussen verrast worden of kiezen van de kaart en na het zien van de keuken heb ik er groot vertrouwen in dus laat ik ons verrassen. Wel geef ik tussen neus en lippen door aan gek te zijn op oesters en tot mijn genoegen krijg ik een stel heeeeele lekkere oesters voor mijn neus. Umami oesters met rettich, zwarte peper, boksoi (kleine broertje van paksoi) en ponzu om precies te zijn. De keuken van Bowery Restaurant is klassiek met Oosterse invloeden. Naast de oesters kregen we een selectie van dim sum en verschillende soorten ham als liver ham en prociutto crudo San Danielle met een lekkere chutney. Oh, én met een heerlijk glas champagne!
Na de eerste gerechtjes komt de chefkok even aan tafel om zich voor te stellen en door zijn verhaal loopt het water me al in de mond wanneer hij vertelt over de volgende gerechten. In de keuken wordt uitsluitend gebruik gemaakt van verse ingrediënten, zoveel mogelijk lokaal en van het seizoen. Daarnaast speelt wijn in Bowery een belangrijke rol. De sommelier serveert de juiste wijnen bij het eten en ook andersom. Heb je zin in een glas viognier? Dan bedenkt hij er een lekkere spijscombinatie bij.
Ons voorgerecht bestond uit kreeft, bloemkool bereid op verschillende manieren, gebrande boter en vadouvan. Ik kan je niet vertellen hoe lekker het was. Dit was voor mij het lekkerste gerecht van de avond! Bizar op hoeveel manieren je bloemkool zo lekker kunt laten smaken. Gekookt, gepureerd, ingelegd, allemaal even heerlijk. We dronken er een glas Viognier uit de Rhône van Domaine Chèze.
Ons hoofdgerecht bestaat uit een mooi stuk USA black angus, dry aged rib eye. Daarbij een heerlijk frietje met zwarte peper, champignons met knoflook en peterselie en een groene side salad. En een glas rode wijn van Bodegas Muga uit de Rioja bij.
Ik heb even een kleine adempauze nodig na al het lekkers en aangezien ik geen dessert-meisje ben (ja echt) twijfel ik een beetje. Maar zodra ik iets hoor over sabayon en papaya ben ik om. Gelukkig maar! Dit romige zoete dessert had ik niet willen missen. Ik dronk er een nipje fantastische dessertwijn bij, een natuurlijk zoete chenin blanc uit Zuid Afrika.
Tot zover deze avond! Als afsluiter wil ik het personeel bedanken voor de fantastische avond en geweldige service, Steven in het bijzonder. Ik heb ontzettend genoten en we komen zeker terug. Sterker nog, de volgende datum staat alweer gereserveerd. Voordat we op vakantie gaan volgende maand zullen we iets eerder naar Schilhol gaan om een drankje en een hapje (oysters i’m back!) te doen bij Bowery Restaurant.
PS. Nog even een heel chill puntje, je kunt gratis parkeren in de parkeergarage en je stapt recht voor de deur uit! Oke, voor de deur van de lift waarna je nog twee meter naar het restaurant moet lopen. Ideaal dus voor wanneer je je weer eens op wilt doffen in een jurkje en pumps zonder met je hakken te blijven haken in die leuke tegels in de stad ;)
Het ziet er allemaal heerlijk uit en wat heb je een prachtige foto’s gemaakt!
Ahhh bedankt :D