Herfstige kip-groenten schotel uit de oven

Herfstige kip-groenten schotel uit de oven, Gezond avondeten oven, Gezonde kip recepten, Kip uit de oven, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Avondeten oven recepten, Herfstgroenten ovenschotel

Deze heerlijke, herfstige groenteschotel met kippendij uit de oven is het ultieme comfort food én ook nog eens eenvoudig te maken met een minimum aan vaat. Je hebt enkel een pan en een ovenschaal nodig. Doordat je de kippendij en de groenten samen in de oven gaart krijg je een super lekkere smaakcombi. Kruidige kippendij op een bedje van botermalse pompoen, zoete aardappel en kastanje champignons. Verse kruiden als rozemarijn en tijm maken ‘m helemaal af. Je kunt eventueel een portie rijst, een salade of gebakken aardappeltjes bij dit gerecht serveren, maar deze ovenschotel is al rijk genoeg van zichzelf dus dit is niet persé nodig.

Geniet ervan!

Herfstige kip-groenten schotel uit de oven, Gezond avondeten oven, Gezonde kip recepten, Kip uit de oven, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Avondeten oven recepten, Herfstgroenten ovenschotel

Herfstige kip-groenten schotel uit de oven, Gezond avondeten oven, Gezonde kip recepten, Kip uit de oven, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Avondeten oven recepten, Herfstgroenten ovenschotel

Dit heb je nodig voor deze herfstige kip-groenten schotel uit de oven / 2 personen

  • 300 gr zoete aardappel
  • 200 gr pompoen
  • 250 – 300 gr biologische kippendijen
  • 175 gr kastanje champignons
  • 1 tl maïzena
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 1 takjerozemarijn
  • 2 el roomboter
  • optioneel: 2 el mascarpone 

 

Herfstige kip-groenten schotel uit de oven, Gezond avondeten oven, Gezonde kip recepten, Kip uit de oven, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Avondeten oven recepten, Herfstgroenten ovenschotel

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een ovenschaal klaar.

Snijd de zoete aardappel en pompoen klein. Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Doe de groenten in de ovenschaal en bestrooi royaal met peper en zout. Ris de blaadjes van de rozemarijn en tijm en strooi ze over de groenten.

Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de kippendijen aan beide kanten bruin in 2 tot 3 minuten totaal. Breng op smaak met een snuf peper en zout.

Meng in een kommetje de maïzena met een eetlepel water. Pers de knoflook uit, roer dit door de maïzena en leng aan met 75 ml water. Schenk dit over de groenten. De maïzena zorgt ervoor dat het sap wat uit de groenten komt iets indikt in de oven. Hierdoor krijg je een soort super smaakvolle jus die je voor het serveren over de kip en groenten kunt lepen!

Verdeel de gebakken kippendij over de groenten. Vergeet vooral de jus uit de pan er niet overheen te schenken, dit is ook een echte smaakmaker. Schuif de schotel voor 30 minuten in de oven.

Haal de herfstige schotel uit de oven en serveer direct. Voor een romige touch kun je wat dotjes mascarpone toevoegen. Iets vetter, wel héél lekker ;)

Herfstige kip-groenten schotel uit de oven, Gezond avondeten oven, Gezonde kip recepten, Kip uit de oven, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Avondeten oven recepten, Herfstgroenten ovenschotel

7 Comments
  1. Ik zou het recept graag willen printen, maar het werkt niet helaas.
    Jammer, want ik vind het handig als het recept op papier staat.
    Ziet er ook zo lekker uit.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.