Herfstige kip-groenten schotel uit de oven

Herfstige kip-groenten schotel uit de oven

door | okt 16, 2019 | Hoofdgerecht, Recepten, Vlees | 26 reacties

Herfstige kip-groenten schotel uit de oven, Gezond avondeten oven, Gezonde kip recepten, Kip uit de oven, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Avondeten oven recepten, Herfstgroenten ovenschotel

Deze heerlijke, herfstige groenteschotel met kippendij uit de oven is het ultieme comfort food én ook nog eens eenvoudig te maken met een minimum aan vaat. Je hebt enkel een pan en een ovenschaal nodig. Doordat je de kippendij en de groenten samen in de oven gaart krijg je echt een héérlijke smaakcombi. Kruidige kippendij op een bedje van botermalse pompoen, zoete aardappel en kastanje champignons. Verse kruiden als rozemarijn en tijm maken deze voedzame ovenschotel helemaal af. Je kunt eventueel een portie rijst, een salade of gebakken aardappeltjes bij dit gerecht serveren, maar deze ovenschotel is al rijk genoeg van zichzelf dus dit is niet persé nodig. 

Geniet ervan!

Herfstige kip-groenten schotel uit de oven, Gezond avondeten oven, Gezonde kip recepten, Kip uit de oven, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Avondeten oven recepten, Herfstgroenten ovenschotel

Herfstige kip-groenten schotel uit de oven, Gezond avondeten oven, Gezonde kip recepten, Kip uit de oven, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Avondeten oven recepten, Herfstgroenten ovenschotel

Dit heb je nodig voor deze herfstige kip-groenten schotel uit de oven / 2 personen

  • 300 gr zoete aardappel
  • 200 gr pompoen
  • 250 – 300 gr biologische kipdijfilets
  • 175 gr kastanje champignons
  • 1 tl maïzena
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 el roomboter
  • optioneel: 2 el mascarpone 

Herfstige kip-groenten schotel uit de oven, Gezond avondeten oven, Gezonde kip recepten, Kip uit de oven, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Avondeten oven recepten, Herfstgroenten ovenschotel

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een ovenschaal klaar.

Snijd de zoete aardappel en pompoen klein. Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Doe de groenten in de ovenschaal en bestrooi royaal met peper en zout. Ris de blaadjes van de rozemarijn en tijm en strooi ze over de groenten.

Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de kippendijen aan beide kanten bruin in 2 tot 3 minuten totaal. Breng op smaak met een snuf peper en zout.

Meng in een kommetje de maïzena met een eetlepel water. Pers de knoflook uit, roer dit door de maïzena en leng aan met 75 ml water. Schenk dit over de groenten. De maïzena zorgt ervoor dat het sap wat uit de groenten komt iets indikt in de oven. Hierdoor krijg je een soort super smaakvolle jus die je voor het serveren over de kip en groenten kunt lepen!

Verdeel de gebakken kippendij over de groenten. Vergeet vooral de jus uit de pan er niet overheen te schenken, dit is ook een echte smaakmaker. Schuif de schotel voor 30 minuten in de oven.

Haal de herfstige schotel uit de oven en serveer direct. Voor een romige touch kun je wat dotjes mascarpone toevoegen. Iets vetter, wel héél lekker ;)

Herfstige kip-groenten schotel uit de oven, Gezond avondeten oven, Gezonde kip recepten, Kip uit de oven, Beaufood recepten, Gezond avondeten, Avondeten oven recepten, Herfstgroenten ovenschotel

Zin in nog meer gerechten uit de oven? 

Geroosterde prei uit de oven met burrata

Gnocchi ovenschotel met vegetarische bolognesesaus

Bospenen uit de oven met feta en honingdressing

Thaise visschotel uit de oven

Italiaanse honing-citroen kip uit de oven

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Je weet het: ik maak gráág indruk op mijn gasten. Hoe goed ik ze ook ken (en hoe goed ze mij ook kennen, vooral) - ik ben graag de veroorzaker van openvallende monden tijdens een diner. Eén gerecht waarmee ik altijd punten scoor, is biet in zoutkorst. In theorie is...

Lees meer
Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Ik ben gek op borrelen. Toch laat ik het favoriete borrelhapje van de gemiddelde Nederlander meestal achterwege: bittergarnituur is niet aan mij besteed. En niet omdat ik het niet lekker vind (hallo, wie houdt er niet van zo'n gloeiendhete bitterbal of...

Lees meer
Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zeg je 'ultieme luxe', dan zeg je 'zalm sashimi'. (Of kaviaar, oesters, champagne, oké oké...) Ik vind zalm sashimi zo fantastisch lekker. Zoals ik al zei: het is heel chique en luxueus, maar niet onbereikbaar. Des te leuker! Met een goede zalmfilet en een paar hele...

Lees meer

26 Comments

26 Reacties

  1. Ilonka

    ’t Is inmiddels een van m’n favoriete recepten, heb je er nog niet voor bedankt.
    Echt heel erg lekker!

    Antwoord
  2. Kees Meijll

    Heerlijke recepten, zal hier zeker veel vaker terugkomen!

    Antwoord
  3. Liessette

    Vanavond dit heerlijke gerecht gehad.
    Voor herhaling vatbaar!

    Antwoord
    • Bo

      Super om te horen!

      Antwoord
  4. Ingrid

    Gisteren gemaakt en voorgeschoteld aan vrienden die regelmatig komen eten. Met kipfilet ipv kippendijen. De zoete aardappel eruit gelaten (vinden wij helaas niet lekker) en een paar sjalotten in grote stukken toegevoegd. Minder water aan maizenapapje toegevoegd en ipv mascarpone op t laatst wat plakjes brie op de schotel gelegd. Erbij een wortelsalade en pommes duchesse.
    Het was erg lekker en voor herhaling vatbaar. Misschien wel op t Kerstmenu 2020.

    Antwoord
    • Bo

      Klinkt goed allemaal :D

      Antwoord
  5. Agnes

    Vanavond gemaakt, smaakte echt super lekker! Zal nog wel vaker op tafel komen!

    Antwoord
    • Bo

      Super leuk om te horen :D

      Antwoord
      • Patrick Braeckevelt

        Super lekker! Werd door iedereen gesmaakt!

        Antwoord
    • Merel

      Doe je de schaal afgedekt met aluminiumfolie in de oven? Zo nee, wordt de kip dan niet droog?

      Antwoord
  6. Rene van der Rijst

    Zorg dat het recept kompakt op 1 of 2 A 4 tjes afgedrukt kan worden, zoals ook op andere foodblogs.

    Antwoord
    • Bo

      Deze optie vind je onderaan het recept! Je kunt op printen drukken en vervolgens de afbeeldingen verwijderen (of niet als je deze ook wilt printen) en het recept uitprinten. Groetjes, Bo

      Antwoord
  7. Mirjam Heskens

    Vandaag gemaakt en gegeten . Zeker voor herhaling vatbaar, yammie

    Antwoord
    • Bo

      Super leuk om te horen :)

      Antwoord
      • Liesbeth Rumpt

        Ik ga het vandaag voor de 3e keer maken, want ik vind het onweerstaanbaar lekker en ik kan er 2 dagen van eten,😋

        Antwoord
        • Bo

          Wat super leuk om te horen! Bedankt voor je reactie :)

  8. Marga Doedens

    Ik zou het recept graag willen printen, maar het werkt niet helaas.
    Jammer, want ik vind het handig als het recept op papier staat.
    Ziet er ook zo lekker uit.

    Antwoord
    • Johanna

      Recept centreren (blauw), kopieeren, naar Word en daar plakken. Op Word kan je het eventueel nog bijwerken zoals foto’s verwijderen, tekst vergroten/verkleinen enz. Succes.

      Antwoord
  9. Marthe

    Vanavond gemaakt! Super lekker. Thanks voor het recept.

    Antwoord
  10. Claudia

    Gisteren gemaakt, echt héél erg lekker! Bedankt voor weer een super recept!

    Antwoord
  11. Leonie

    Welke pompoen soort gebruik je hier altijd?

    Antwoord
    • Bo

      Vaak een flespompoen, maar ook soms gewoon zo’n ronde fel oranje pompoen :)

      Antwoord
    • Simone

      Vandaag voor de tweede keer gemaakt en heer-lijk! Wel een vraagje.. want, moet de pompoen geschild? Heb het wel steeds gedaan, maar dat is bijna topsport! ;-) zo zwaar.. heb je een tip?
      Heb steeds zo’n kleine fel oranje pompoen gebruikt..

      Thanks!!!

      Antwoord
      • Bo

        Nee hoor, de schil kun je gewoon laten zitten!:)

        Antwoord
        • Dienske

          Ik schil de flespompoen met een dunschiller (aspergeschiller). Eitje 😉.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.