...

Thaise visschotel uit de oven

Thaise visschotel uit de oven

door | feb 1, 2019 | Hoofdgerecht, Recepten, Vis | 68 reacties

Thaise visschotel uit de oven, Gezond avondeten, Gezonde recepten, Gezonde ovenschotels, Beaufood recepten, Ovenschotels vis, Gezond en lekker avondeten

Thaise visschotel uit de oven. Een heerlijke visschotel met malse kabeljauwfilet en knapperige boontjes, in een romige saus met een Thais tintje. Wie voor gemak gaat, kiest ‘s avonds al snel voor een ovenschotel. Ik vind het heerlijk als de oven het werk doet en je minimaal vaat hebt ‘s avonds. Jullie ook? Omdat veel van mijn ovenschotels vegetarisch zijn ging ik dit keer weer eens aan de slag met een ovenschotel met vis. Boterzachte kabeljauwfilets om precies te zijn. Ohh en die saus.. Om je vingers bij af te likken! Serveer een salade bij deze Thaise visschotel uit de oven of bijvoorbeeld een portie zilvervliesrijst.

Eet smakelijk!

Thaise visschotel uit de oven, Gezond avondeten, Gezonde recepten, Gezonde ovenschotels, Beaufood recepten, Ovenschotels vis, Gezond en lekker avondeten

Thaise visschotel uit de oven, Gezond avondeten, Gezonde recepten, Gezonde ovenschotels, Beaufood recepten, Ovenschotels vis, Gezond en lekker avondeten

Thaise visschotel uit de oven, Gezond avondeten, Gezonde recepten, Gezonde ovenschotels, Beaufood recepten, Ovenschotels vis, Gezond en lekker avondeten

Thaise visschotel uit de oven

Een heerlijke en gezonde ovenschotel met boterzachte kabeljauw en groenten in een romige currysaus! Voedzaam én makkelijk te bereiden.
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 5 min
Oventijd 35 min
Totale tijd 40 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 350 gr kabeljauwfilet
  • 250 gr boontjes
  • 3 tomaten - ga voor dieprode tomaten van kwaliteit. Die zijn het meest smaakvol!
  • 250 ml kokosmelk
  • 1/2 venkel
  • 1 ui
  • teentje knoflook
  • 2 el rode curry paste - ik gebruik graag de curry paste van Blue Elephant of Fairtrade
  • 1 el maïzena
  • 1 limoen
  • scheutje vissaus

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en zet alvast  een ovenschaal klaar.
  • Ontvel de kabeljauwfilets indien nodig en verwijder eventuele graatjes. Dop de boontjes en halveer ze. Verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten klein. Snijd de venkel dunne reepjes. Snipper de ui en pers de knoflook uit. Verzamel deze ingrediënten in de ovenschaal en breng op smaak met een snuf peper en zout.
  • *opmerking: ik vind het lekker wanneer de boontjes nog wat bite hebben. Eet jij ze liever zachter? Kook ze dan eerst een minuut of vijf voordat je ze in de ovenschaal doet.
  • Zet een kleine pan op het vuur. Meng hierin de kokosmelk met de currypasta en voeg het sap van een halve limoen toe, plus een scheutje vissaus. Roer de maïzena in een klein kommetje los met twee eetlepels water en meng dit door de currysaus. Schenk de saus over de groenten en schuif de schaal voor 20 - 25 minuten in de oven.
  • Smeer de kabeljauwfilets in met olijfolie en breng op smaak met een snuf peper en zout. Leg de filets na 20 minuten op de groenten in de ovenschaal en bak het geheel nog 15 minuten, of tot de kabeljauw gaar is.
  • Serveer twee partjes limoen bij de visschotel en verse koriander.
  • Eet smakelijk!
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

Thaise visschotel uit de oven, Gezond avondeten, Gezonde recepten, Gezonde ovenschotels, Beaufood recepten, Ovenschotels vis, Gezond en lekker avondeten

Thaise visschotel uit de oven, Gezond avondeten, Gezonde recepten, Gezonde ovenschotels, Beaufood recepten, Ovenschotels vis, Gezond en lekker avondeten

 

Nu we het toch over ovenschotels hebben.. Heb je deze 15 x recepten voor gezonde ovenschotels al gezien?

15 x gezonde ovenschotels, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Avondeten inspiratie

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer
Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm. Een super de luxe gezonde eiersalade met allerlei voedzame toppings. Oké, die gebakken uitjes erop zijn misschien niet súper voedzaam, maar ik ben nog steeds niet over mijn gebakken uitjes verslaving heen ;) Zo'n kruidig...

Lees meer
Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Ohhh we hebben er weer eentje hoor.. Gebakken kip in spinazie roomsaus! Een fantastisch lekker eenpansgerecht met kruidige kip in een romige saus van (heel veel) verse spinazie. Een perfect gerecht voor op een doordeweekse avond. Hij staat namelijk lekker snel op...

Lees meer

68 Comments

68 Reacties

  1. Stien

    Dit gerecht blijft een toppertje. Ik zou uit mezelf de combinatie nooit maken, maar na een keer proeven waren we verkocht. Dit verschijnt maandelijks op onze menu. Bedankt voor de fijne inspiratie!!

    Antwoord
    • Bo

      Heel graag gedaan!

      Antwoord
  2. Tabitha

    Heb je misschien een tip voor een alternatief voor de kokosmelk? Mijn dochter kan er niet goed tegen.
    Alvast bedankt!

    Antwoord
    • Bo

      Het kan eventueel ook met gewone kookroom!

      Antwoord
  3. Frank

    Ik heb in plaats van kabeljaufilets een Hallumi toegevoegd en heel lekker. Succes Frank landman

    Antwoord
  4. Cilia

    De smaak van dit gerecht was in zijn soort heerlijk, maar wij vonden het veel te scherp. Ik ga het nog eens maken met een kwart van de curry paste. Misschien zijn mijn eetlepels wat groter dan de bedoeling was. 😅

    Antwoord
  5. Chantal

    Leuk, ging zoeken op schotel met vis en kwam meteen dit recept tegen. Klinkt heerlijk en ga het dan ook vanavond maken.
    Denk dat wij het met naanbrood gaan eten. Verheug mij er nu al op en volg je nu op instagram. Dank je wel alvast😊

    Antwoord
    • Edgar

      Gisteren gemaakt en smaakte helemaal top. Enige (voor ons) verandering voor de volgende keer is dat we de boontjes even zullen blancheren. Die waren naar onze mening nog te hard.

      Antwoord
  6. Ingrid

    Erg lekker , ik heb deze nu gemaakt met blue elephant , is als je Fairtrade pasta heter of milder dan de blue elephant pasta

    Groet Ingrid

    Antwoord
  7. Brigitte Smits

    mmm echt lekker gerechtje !! Lekker pittig van smaak ! Volgende keer ga ik de boontjes wel even op voorhand koken, die vond ik nog iets te rauw.
    Dit gerechtje komt zeker binnenkort terug op tafel :)
    Brigitte

    Antwoord
  8. Jolanda de Koning

    Heerlijk! Ik heb het gegeten met bloemkoolrijst. Op deze manier is het ook een mooi koolhydraatarm gerecht. Dank voor het recept.

    Antwoord
  9. Riet sprenkels

    Ik hou niet van venkel wat kan ik daarvoor nemen ???
    Vast bedankt. Riet

    Antwoord
  10. Els

    Gisteren voor de zoveelste keer gemaakt het is een heerlijk gerecht. Wel voor de eerste keer met toevoeging van champignons.

    Antwoord
  11. Yentine

    Ik heb deze curry gisteren gemaakt en we hebben er van gesmuld! ik ga hem zeker nog een keer maken!

    Antwoord
    • Bo

      Leuk om te horen!:D

      Antwoord
    • Anneke

      Als de eerste keer gemaakt vandaag en het was echt genieten van het zalig gerecht zal hier ook meermaals op ons menu staan

      Antwoord
  12. Inniger

    Erghandig recept,ook eerder op de dag te maken, de groenten dan, en ‘s middags de vis erbij te doen.
    Ook ik kook de boontjes eerder, want als ze zo rauw zijn doet het afbreuk aan de mooie schotel.
    Vond de reactie van “boontjes doppen” echt kritiek, mag hoogstens een opmerking zijn.
    Weet je, is misschien afhankelijk uit welk deel van het land je komt, maar wij spreken van tuinbonen,doperwten doppen en over sperziebonen afhalen in het Westen.
    Maar ditzijn recepten en geen examen Nederlands.
    Prettige Kerst, leuk recept, dat ik maak met Kerst, ben flexitariër.
    Jenny

    Antwoord
  13. Joke Goud

    Hallo, het lijkt mij heerlijk, maar waar kan ik nu het recept zien?

    Antwoord
    • Daan

      Welke groente kan venkel vervangen?

      Antwoord
  14. Gerdie Schreuders

    Heerlijk! Nog wat champignons toegevoegd en gele currypasta gebruikt.

    Antwoord
    • Bo

      Goeie :D

      Antwoord
      • Marieke van Kruijsbergen

        Héérlijk recept!
        We hebben jouw ‘tip’, Gerdie, voor het toevoegen van champignons toegepast. :-)

        Groet van Mark! ;-)

        Antwoord
      • Shana

        Suuuuperlekker dit !
        Mijn vriend lust normaal geen kabeljauw en dit heeft hij met veel smaak opgegeten ! Dit wordt hier nog gemaakt ! Thx voor het recept

        Antwoord
        • Bo

          Leuk om te horen en heel graag gedaan!:)

  15. El

    Vanavond gemaakt, was heerlijk, maar de boontjes bleven keihard. Volgende keer dus even 5 min voorkoken. We waren de rijst vergeten, maar is wel een must met de pit van het gerecht :) ook next time erbij dus. Anyway, ZO lekker dat we hem dus wel vaker gaan maken!

    Antwoord
  16. Femke Funcke-Elshout

    Lekker recept maar het is niet vegetarisch want een vis is namelijk ook een dier en vegetariërs eten geen dieren dus ook geen vis. Ik raad je aan om het woord vegetariërs te veranderen in flexitariërs. Dit zijn mensen die overwegend vegetarisch eten, maar af en toe ook een stukje vlees of vis lusten. Het gaat niet alleen om flexibele vegetariërs, maar ook om een groeiende groep vleeseters die trek heeft in organische producten en een gezonde voeding met veel groenten. Een ander klein puntje van kritiek is dat je geen sperzieboontjes dopt maar ze afhaalt. Dat betekent dat je een klein stukje van de uiteinden van de sperzieboon ervan afsnijdt. Veel succes met je site!

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Femke! Het klopt dat dit geen vegetarisch recept is, omdat er vis in verwerkt zit. Ik zeg dan ook nergens dat het een vega recept is. Verder ‘doppen’ wij de boontjes hier. Leuk om te horen dat jij dat ‘afhalen’ noemt :D

      Antwoord
      • Suzanne

        Wat een heerlijk recept is dit …. kreeg eters vanavond en wat hebben wij gesmuld …. dankjewel voor dit heerlijke recept 😘

        Antwoord
        • Bo

          Super leuk om te horen, bedankt voor je reactie :D

  17. Catharine de Haaij

    Zelfs mijn dochter van 6 vond het lekker! Milde currypasta gebruikt en beetje extra kokosmelk maar ze zat echt lekker te eten. En de kabeljauw was heerlijk zacht en sappig. Aanrader hoor! Restjes gaan de vriezer in voor volgende week.

    Antwoord
    • Ineke

      Echt heerlik maar ik kook ook eerst bonnetjes.

      Antwoord
  18. Louis Sels

    Zitten er in cocosolie veel koolhydraten

    Antwoord
    • Bo

      Geen idee, ik tel geen koolhydraten :)

      Antwoord
  19. Erik

    Ik heb dit vanavond klaargemaakt voor vrienden. Met veel succes. :-) Een schitterend gerecht. Bedankt!
    Ik heb visbouillon gebruikt i.p.v. vissaus (had ik niet)
    Erik

    Antwoord
  20. Yvanka

    Kun je de maaltijd invriezen/in koelkast bewaren en een andere keer opwarmen? En dan in de oven of magnetron? Het lijkt mij een heerlijk gerecht maar ik ben maar alleen en heb helaas niet zo’n grote eetlust.

    Antwoord
    • Bo

      Ja hoor! Dat is zeker mogelijk, ik verwarm zelf vaak ook de tweede portie een dag later op in de oven :)

      Antwoord
      • Mcl

        Vanavond gemaakt. Heel lekker!

        Antwoord
        • Paula

          Het is een heerlijk recept. Al een paar keer gemaakt. Alleen de laatste keer wat teveel limoen erbij gedaan. Was wat zuur. Dat was jammer.
          Iemand een idee hoe ik dit voortaan kan verhelpen als ik het weer teveel vind? Suiker toevoegen??

  21. Sabine Vermeulen

    Dit ziet er alvast over heerlijk uit :o)
    Ik heb alles in huis gehaald om het straks eens te proberen.
    Nu had ik toch 1 (stom) vraagje :o)
    Doe jij alle groentjes rauw in de schotel ? Of stoof jij alles eerst even aan ?
    Alvast hartelijk bedankt ! Groetjes, Sabine

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Sabine, ik houd zelf wel van wat bite dus ik doe de groenten rauw in de schotel :)

      Antwoord
  22. Sandy

    De vissaus die je toevoegd.. Wat is dat juist? Heeft dit nog een andere naam?

    Antwoord
    • Bo

      Nope, deze saus heet gewoon echt vissaus :) Je vindt het meestal naast de sojasaus in de supermarkt.

      Antwoord
  23. Stefanie

    Ziet er zo lekker uit, alleen lusten wij hier echt geen venkel. Kan dit er zomaar uitgelaten worden of heb je een ander alternatief ervoor?

    Groetjes!

    Antwoord
    • Bo

      Kun je gewoon weg laten of vervangen door een ander soort groenten :)

      Antwoord
  24. Lia Mocking

    Deze lijk mij echt lekker. Ga ik zeker uitproberen

    Antwoord
  25. Afra

    Super lekker!!! Ik twijfelde – “kan het echt zo makkelijk zijn?” Maar ja, dat kan het. Dit komt bij mij vaker op tafel! Dank je!

    Antwoord
    • Jacqueline

      Was echt heerlijk!! Dank je voor het recept

      Antwoord
      • Petra

        Deze visschotel gemaakt voor vrienden.We hebben gesmuld met ons vieren.Zo vreselijk lekker en makkelijk om te maken.

        Antwoord
  26. Elisa

    Wat een super lekker gerecht. ? Ik heb er zelf nog garnalen aan toegevoegd. Ik ben benieuwd naar jouw andere recepten.

    Antwoord
    • Bo

      Leuk om te horen!:)

      Antwoord
  27. Hilde

    Juist geprobeerd en was super lekker!!!! Zelfs mijn zoontje heeft er van gesmuld!!!

    Antwoord
    • Bo

      Super leuk om te horen :D

      Antwoord
    • Inq

      Lekker staat hier regelmatig op tafel. Varieer met groenten die ik evt overheb. Spinazie, paprika, restje gekookte broccoli oid.
      Ook met de vis varieer ik.
      De oven skip ik inmiddels hierdoor sneller klaar. De vis in stukken gaar laten worden in de curry.
      Kortom ik vind het een topgerecht!

      Antwoord
  28. Rida Vennings

    Dis is erg pittig, curry pasta mag wel de helft minder

    Antwoord
    • Bo

      Ik vind het heerlijk als een Thais gerecht een klein beetje pit heeft, maar wanneer je daar niet van houdt kun je inderdaad gewoon de currypasta halveren!:)

      Antwoord
      • Sonja

        Ga het zeker eens proberen, maar zou het ook met zalm kunnen

        Antwoord
        • Bo

          Zeker!

  29. Sharon

    Die vissaus wat gebruik jij daarvoor?

    Antwoord
    • Bo

      Het merk bedoel je? De vissaus van het merk Blue Elephant vind ik het lekkerst.

      Antwoord
  30. Sharon

    Die vissaus. Wat gebruik jij daarvoor?

    Antwoord
    • Bo

      Bedoel je welk merk? In dat geval: Blue Elephant :)

      Antwoord
    • Brigitte

      Wat hebben we zalig gegeten.

      Ik had de boontjes heel even voorgekookt voor ik ze in de ovenschaal had gedaan.
      De saus met de rode currypasta smaakte zo lekker.

      Bedankt voor het heerlijke recept👍

      Antwoord
      • Bo

        Wat leuk om te horen! Graag gedaan :D

        Antwoord
  31. Karlijn Tuin

    Mijn boontjes worden maar niet gaar. De volgende keer ga ik die maar voorkoken. De saus en de rest is overigens verrukkelijk!

    Antwoord
    • Bo

      Na 40 minuten zouden je boontjes toch wel gaar moeten zijn :)

      Antwoord
  32. Paulien

    Ahhhhh! Vandaag de Thaise curry gemaakt (weliswaar met groene pasta omdat ik de rode niet in huis had) en heerlijk gegeten. Toen ik de hoeveelheid zag, heb ik er maar geen rijst bij gemaakt. Was ook helemaal niet nodig. Maak zelf regelmatig Thaise curry als volgt: eetlepel olijfolie in wok pan, 1 a 2 el groene curry pasta erbij en even fruiten, dan blikje kokosmelk erbij en 1 el limoensap en 1 el vissaus. Dan in stukjes gesneden paksoi erbij, even meekoken. Dan stukjes zalm erbij en even meekoken. Ondertussen volkoren rijst koken voor erbij. Ook ondertussen plakjes ui en knoflook bakken. Curry serveren op de rijst en daarop gebakken ui/knoflook en korianderblaadjes. Kan ook met kip of andere vis. Kan ook met bijv kool. Al jaren een regelmatig terugkerende dish.

    Morgen de broccoli patties.

    Antwoord
    • Bo

      Klinkt goed Paulien!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept