Thaise visschotel uit de oven

Thaise visschotel uit de oven, Gezond avondeten, Gezonde recepten, Gezonde ovenschotels, Beaufood recepten, Ovenschotels vis, Gezond en lekker avondeten

Wie voor gemak gaat, kiest ’s avonds al snel voor een ovenschotel. Mijn ovenschotels zijn vaak vegetarisch, dus ik ging dit keer weer eens voor een goed gevulde schotel met vis. Boterzachte kabeljauwfilets om precies te zijn, gebakken op een laag groenten in een romige Thaise currysaus. Klinkt goed he? Serveer er eventueel een salade op een portie zilvervliesrijst bij. Eet smakelijk!

Thaise visschotel uit de oven, Gezond avondeten, Gezonde recepten, Gezonde ovenschotels, Beaufood recepten, Ovenschotels vis, Gezond en lekker avondeten

Thaise visschotel uit de oven, Gezond avondeten, Gezonde recepten, Gezonde ovenschotels, Beaufood recepten, Ovenschotels vis, Gezond en lekker avondeten

 

Thaise visschotel uit de oven / 2 personen

  • 350 gr kabeljauwfilet
  • 250 gr boontjes
  • 3 tomaten – ga voor dieprode tomaten van kwaliteit! Die zijn het meest smaakvol.
  • 1/2 venkel
  • 250 ml kokosmelk
  • 1 ui
  • teentje knoflook
  • 2 el rode curry paste – ik gebruik altijd Blue Elephant of Fairtrade
  • 1 el maizena
  • 1 limoen
  • scheutje vissaus

 

Thaise visschotel uit de oven, Gezond avondeten, Gezonde recepten, Gezonde ovenschotels, Beaufood recepten, Ovenschotels vis, Gezond en lekker avondeten

Thaise visschotel uit de oven, Gezond avondeten, Gezonde recepten, Gezonde ovenschotels, Beaufood recepten, Ovenschotels vis, Gezond en lekker avondeten

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet alvast  een ovenschaal klaar.

Ontvel de kabeljauwfilets indien nodig en verwijder eventuele graatjes. Dop de boontjes en halveer ze. Verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten klein. Snijd de venkel dunne reepjes. Snipper de ui en pers de knoflook uit. Verzamel deze ingrediënten in de ovenschaal en breng op smaak met een snuf peper en zout.

Zet een kleine pan op het vuur. Meng hierin de kokosmelk met de currypasta en voeg het sap van een halve limoen toe, plus een scheutje vissaus. Roer de maïzena in een klein kommetje los met twee eetlepels water en meng dit door de currysaus. Schenk de saus over de groenten en schuif de schaal voor 20 minuten in de oven.

Smeer de kabeljauwfilets in met olijfolie en breng op smaak met een snuf peper en zout. Leg de filets na 20 minuten op de groenten in de ovenschaal en bak het geheel nog 15 minuten, of tot de kabeljauw gaar is.

Serveer twee partjes limoen bij de visschotel en verse koriander.

Eet smakelijk!

Thaise visschotel uit de oven, Gezond avondeten, Gezonde recepten, Gezonde ovenschotels, Beaufood recepten, Ovenschotels vis, Gezond en lekker avondeten

29 Comments
  1. Ik heb dit vanavond klaargemaakt voor vrienden. Met veel succes. :-) Een schitterend gerecht. Bedankt!
    Ik heb visbouillon gebruikt i.p.v. vissaus (had ik niet)
    Erik

  2. Dit ziet er alvast over heerlijk uit :o)
    Ik heb alles in huis gehaald om het straks eens te proberen.
    Nu had ik toch 1 (stom) vraagje :o)
    Doe jij alle groentjes rauw in de schotel ? Of stoof jij alles eerst even aan ?
    Alvast hartelijk bedankt ! Groetjes, Sabine

  3. Ziet er zo lekker uit, alleen lusten wij hier echt geen venkel. Kan dit er zomaar uitgelaten worden of heb je een ander alternatief ervoor?

    Groetjes!

    1. Ik vind het heerlijk als een Thais gerecht een klein beetje pit heeft, maar wanneer je daar niet van houdt kun je inderdaad gewoon de currypasta halveren!:)

    1. Wat hebben we zalig gegeten.

      Ik had de boontjes heel even voorgekookt voor ik ze in de ovenschaal had gedaan.
      De saus met de rode currypasta smaakte zo lekker.

      Bedankt voor het heerlijke recept👍

  4. Ahhhhh! Vandaag de Thaise curry gemaakt (weliswaar met groene pasta omdat ik de rode niet in huis had) en heerlijk gegeten. Toen ik de hoeveelheid zag, heb ik er maar geen rijst bij gemaakt. Was ook helemaal niet nodig. Maak zelf regelmatig Thaise curry als volgt: eetlepel olijfolie in wok pan, 1 a 2 el groene curry pasta erbij en even fruiten, dan blikje kokosmelk erbij en 1 el limoensap en 1 el vissaus. Dan in stukjes gesneden paksoi erbij, even meekoken. Dan stukjes zalm erbij en even meekoken. Ondertussen volkoren rijst koken voor erbij. Ook ondertussen plakjes ui en knoflook bakken. Curry serveren op de rijst en daarop gebakken ui/knoflook en korianderblaadjes. Kan ook met kip of andere vis. Kan ook met bijv kool. Al jaren een regelmatig terugkerende dish.

    Morgen de broccoli patties.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!