Thaise visschotel uit de oven

Thaise visschotel uit de oven, Gezond avondeten, Gezonde recepten, Gezonde ovenschotels, Beaufood recepten, Ovenschotels vis, Gezond en lekker avondeten

Thaise visschotel uit de oven. Een heerlijke visschotel met malse kabeljauwfilet en knapperige boontjes, in een romige saus met een Thais tintje. Wie voor gemak gaat, kiest ’s avonds al snel voor een ovenschotel. Ik vind het heerlijk als de oven het werk doet en je minimaal vaat hebt ’s avonds. Jullie ook? Omdat veel van mijn ovenschotels vegetarisch zijn ging ik dit keer weer eens aan de slag met een ovenschotel met vis. Boterzachte kabeljauwfilets om precies te zijn. Ohh en die saus.. Om je vingers bij af te likken! Serveer een salade bij deze Thaise visschotel uit de oven of bijvoorbeeld een portie zilvervliesrijst.

Eet smakelijk!

Thaise visschotel uit de oven, Gezond avondeten, Gezonde recepten, Gezonde ovenschotels, Beaufood recepten, Ovenschotels vis, Gezond en lekker avondeten

Thaise visschotel uit de oven, Gezond avondeten, Gezonde recepten, Gezonde ovenschotels, Beaufood recepten, Ovenschotels vis, Gezond en lekker avondeten

Thaise visschotel uit de oven / 2 personen

  • 350 gr kabeljauwfilet
  • 250 gr boontjes
  • 3 tomaten – ga voor dieprode tomaten van kwaliteit. Die zijn het meest smaakvol!
  • 250 ml kokosmelk
  • 1/2 venkel
  • 1 ui
  • teentje knoflook
  • 2 el rode curry paste – ik gebruik altijd Blue Elephant of Fairtrade
  • 1 el maïzena
  • 1 limoen
  • scheutje vissaus

 

Thaise visschotel uit de oven, Gezond avondeten, Gezonde recepten, Gezonde ovenschotels, Beaufood recepten, Ovenschotels vis, Gezond en lekker avondeten

Thaise visschotel uit de oven, Gezond avondeten, Gezonde recepten, Gezonde ovenschotels, Beaufood recepten, Ovenschotels vis, Gezond en lekker avondeten

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden en zet alvast  een ovenschaal klaar.

Ontvel de kabeljauwfilets indien nodig en verwijder eventuele graatjes. Dop de boontjes en halveer ze. Verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten klein. Snijd de venkel dunne reepjes. Snipper de ui en pers de knoflook uit. Verzamel deze ingrediënten in de ovenschaal en breng op smaak met een snuf peper en zout.

* extra opmerking: ik vind het lekker wanneer de boontjes nog wat bite hebben. Eet jij ze liever zachter? Kook ze dan eerst een minuut of vijf voordat je ze in de ovenschaal doet. 

Zet een kleine pan op het vuur. Meng hierin de kokosmelk met de currypasta en voeg het sap van een halve limoen toe, plus een scheutje vissaus. Roer de maïzena in een klein kommetje los met twee eetlepels water en meng dit door de currysaus. Schenk de saus over de groenten en schuif de schaal voor 20 – 25 minuten in de oven.

Smeer de kabeljauwfilets in met olijfolie en breng op smaak met een snuf peper en zout. Leg de filets na 20 minuten op de groenten in de ovenschaal en bak het geheel nog 15 minuten, of tot de kabeljauw gaar is.

Serveer twee partjes limoen bij de visschotel en verse koriander.

Eet smakelijk!

Thaise visschotel uit de oven, Gezond avondeten, Gezonde recepten, Gezonde ovenschotels, Beaufood recepten, Ovenschotels vis, Gezond en lekker avondeten

Print Friendly, PDF & Email
55 Comments
  1. Leuk, ging zoeken op schotel met vis en kwam meteen dit recept tegen. Klinkt heerlijk en ga het dan ook vanavond maken.
    Denk dat wij het met naanbrood gaan eten. Verheug mij er nu al op en volg je nu op instagram. Dank je wel alvast😊

  2. Erg lekker , ik heb deze nu gemaakt met blue elephant , is als je Fairtrade pasta heter of milder dan de blue elephant pasta

    Groet Ingrid

  3. Heerlijk! Ik heb het gegeten met bloemkoolrijst. Op deze manier is het ook een mooi koolhydraatarm gerecht. Dank voor het recept.

  4. Gisteren voor de zoveelste keer gemaakt het is een heerlijk gerecht. Wel voor de eerste keer met toevoeging van champignons.

  5. Erghandig recept,ook eerder op de dag te maken, de groenten dan, en ‘s middags de vis erbij te doen.
    Ook ik kook de boontjes eerder, want als ze zo rauw zijn doet het afbreuk aan de mooie schotel.
    Vond de reactie van “boontjes doppen” echt kritiek, mag hoogstens een opmerking zijn.
    Weet je, is misschien afhankelijk uit welk deel van het land je komt, maar wij spreken van tuinbonen,doperwten doppen en over sperziebonen afhalen in het Westen.
    Maar ditzijn recepten en geen examen Nederlands.
    Prettige Kerst, leuk recept, dat ik maak met Kerst, ben flexitariër.
    Jenny

      1. Héérlijk recept!
        We hebben jouw ‘tip’, Gerdie, voor het toevoegen van champignons toegepast. :-)

        Groet van Mark! ;-)

  6. Vanavond gemaakt, was heerlijk, maar de boontjes bleven keihard. Volgende keer dus even 5 min voorkoken. We waren de rijst vergeten, maar is wel een must met de pit van het gerecht :) ook next time erbij dus. Anyway, ZO lekker dat we hem dus wel vaker gaan maken!

  7. Lekker recept maar het is niet vegetarisch want een vis is namelijk ook een dier en vegetariërs eten geen dieren dus ook geen vis. Ik raad je aan om het woord vegetariërs te veranderen in flexitariërs. Dit zijn mensen die overwegend vegetarisch eten, maar af en toe ook een stukje vlees of vis lusten. Het gaat niet alleen om flexibele vegetariërs, maar ook om een groeiende groep vleeseters die trek heeft in organische producten en een gezonde voeding met veel groenten. Een ander klein puntje van kritiek is dat je geen sperzieboontjes dopt maar ze afhaalt. Dat betekent dat je een klein stukje van de uiteinden van de sperzieboon ervan afsnijdt. Veel succes met je site!

    1. Hoi Femke! Het klopt dat dit geen vegetarisch recept is, omdat er vis in verwerkt zit. Ik zeg dan ook nergens dat het een vega recept is. Verder ‘doppen’ wij de boontjes hier. Leuk om te horen dat jij dat ‘afhalen’ noemt :D

      1. Wat een heerlijk recept is dit …. kreeg eters vanavond en wat hebben wij gesmuld …. dankjewel voor dit heerlijke recept 😘

  8. Zelfs mijn dochter van 6 vond het lekker! Milde currypasta gebruikt en beetje extra kokosmelk maar ze zat echt lekker te eten. En de kabeljauw was heerlijk zacht en sappig. Aanrader hoor! Restjes gaan de vriezer in voor volgende week.

  9. Ik heb dit vanavond klaargemaakt voor vrienden. Met veel succes. :-) Een schitterend gerecht. Bedankt!
    Ik heb visbouillon gebruikt i.p.v. vissaus (had ik niet)
    Erik

  10. Kun je de maaltijd invriezen/in koelkast bewaren en een andere keer opwarmen? En dan in de oven of magnetron? Het lijkt mij een heerlijk gerecht maar ik ben maar alleen en heb helaas niet zo’n grote eetlust.

  11. Dit ziet er alvast over heerlijk uit :o)
    Ik heb alles in huis gehaald om het straks eens te proberen.
    Nu had ik toch 1 (stom) vraagje :o)
    Doe jij alle groentjes rauw in de schotel ? Of stoof jij alles eerst even aan ?
    Alvast hartelijk bedankt ! Groetjes, Sabine

  12. Ziet er zo lekker uit, alleen lusten wij hier echt geen venkel. Kan dit er zomaar uitgelaten worden of heb je een ander alternatief ervoor?

    Groetjes!

  13. Super lekker!!! Ik twijfelde – “kan het echt zo makkelijk zijn?” Maar ja, dat kan het. Dit komt bij mij vaker op tafel! Dank je!

      1. Deze visschotel gemaakt voor vrienden.We hebben gesmuld met ons vieren.Zo vreselijk lekker en makkelijk om te maken.

    1. Ik vind het heerlijk als een Thais gerecht een klein beetje pit heeft, maar wanneer je daar niet van houdt kun je inderdaad gewoon de currypasta halveren!:)

    1. Wat hebben we zalig gegeten.

      Ik had de boontjes heel even voorgekookt voor ik ze in de ovenschaal had gedaan.
      De saus met de rode currypasta smaakte zo lekker.

      Bedankt voor het heerlijke recept👍

  14. Mijn boontjes worden maar niet gaar. De volgende keer ga ik die maar voorkoken. De saus en de rest is overigens verrukkelijk!

  15. Ahhhhh! Vandaag de Thaise curry gemaakt (weliswaar met groene pasta omdat ik de rode niet in huis had) en heerlijk gegeten. Toen ik de hoeveelheid zag, heb ik er maar geen rijst bij gemaakt. Was ook helemaal niet nodig. Maak zelf regelmatig Thaise curry als volgt: eetlepel olijfolie in wok pan, 1 a 2 el groene curry pasta erbij en even fruiten, dan blikje kokosmelk erbij en 1 el limoensap en 1 el vissaus. Dan in stukjes gesneden paksoi erbij, even meekoken. Dan stukjes zalm erbij en even meekoken. Ondertussen volkoren rijst koken voor erbij. Ook ondertussen plakjes ui en knoflook bakken. Curry serveren op de rijst en daarop gebakken ui/knoflook en korianderblaadjes. Kan ook met kip of andere vis. Kan ook met bijv kool. Al jaren een regelmatig terugkerende dish.

    Morgen de broccoli patties.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.