Ceviche in limoncello

Ceviche in limoncello

Deze ceviche in limoncello kwam spontaan uit mijn handen toen Mike en ik aan het kokkerellen waren. Woensdag en zaterdag zijn (al negen jaar!) onze vrije dagen en op deze dagen doen we niets liever dan uit eten gaan (nu baby Louen er is kiezen we vaker voor een uitgebreide lunch in plaats van diner) of gaan we thuis aan de slag in onze eigen keuken. Deuren naar de tuin open, zomerse Spotify playlist aan, glas wijn erbij en om de beurt een gerechtje maken. Zó gezellig.

Afgelopen week was het bizar lekker weer en met zomers weer krijg ik altijd zin in.. ceviche! Een gerechtje dat bestaat uit rauwe vis die je kort gaart in een marinade van olijfolie en limoensap. Door de zuren van het limoensap gaart de rauwe vis een beetje en dat zorgt voor een extra intense en heerlijk frisse smaak. Zoals wel vaker met populaire recepten zijn er tegenwoordig heel wat varianten op dit oorspronkelijk Peruaanse gerecht te vinden. Zo bedacht ik me bijvoorbeeld dat het misschien wel heel lekker zou zijn om de vis te garen in citroensap en limoncello.. En OF dat lekker was! WAUW.

Ceviche in limoncello

Vis voor ceviche

Ik ben ontzettend gek op vis, in alle soorten en maten en dat is juist ook het leuke aan ceviche. Je kunt hiervoor verschillende vissoorten gebruiken. Net waar je zin in hebt of welk visje je kunt bemachtigen. Ik heb het geluk dat ik letterlijk om de hoek van de Sligro woon. Hun visafdeling is ge-wel-dig en we zijn hier zo’n beetje kind aan huis. Ik koos voor deze ceviche in limoncello voor verse roodbaarsfilet, maar je kunt bijvoorbeeld ook zeebaars of kabeljauwfilet gebruiken. Het is daarbij heel belangrijk dat je voor kakelverse vis gaat. Dan even over de marinade. Die kun je maken met gewone limoncello, maar nóg lekkerder is limoncello cream. Dit is de romige variant van limoncello. Dat romige tintje is echt heer-lijk in de marinade. Geen limoncello cream in huis, maar wel gewone limoncello? Voeg dan een gewoon een eetlepel room toe. Dan heb je lichtelijk hetzelfde resultaat. Kortom: een héérlijk gerechtje dat je als visliefhebber echt een keer gemaakt moet hebben!

Heb je deze ceviche recepten al gezien?

Ceviche van zeebaars met een Thais tintje

Ceviche van coquille

 

Ceviche in limoncello

Dit heb je nodig voor deze ceviche in limoncello / vier personen als hapje

  • 350 gr kakelverse roodbaarsfilet zonder vel – zeebaars of kabeljauw kan ook. Of helemaal lekker: coquilles!
  • 60 ml limoensap
  • 3 el limoncello cream dit kun je ook eventueel vervangen door 3 el gewone limoncello + 1 el (kokos)room
  • 1/2 tl gedroogde chili vlokken
  • snuf zeezout
  • klein bosje verse koriander –
  • 2 lente uien

 

Zo maak je het

Hak de koriander fijn en snijd de lente ui in ringetjes.

Controleer de roodbaarsfilet op eventuele graatjes en snijd hem in zo dun mogelijke plakken. Leg de rauwe plakjes naast elkaar op een groot bord.

Mix in een kom de limoensap, limoncello cream, chili vlokken en de helft van de gehakte koriander. Voeg een snuf zeezout toe en meng door elkaar. Schenk de marinade over de vis.

Tip voor extra knapperige lente ui: snijd de lente ui in hele dunne ringetjes en laat ze een paar minuten in ijs (!) koud water weken. 

Garneer de limoncello ceviche met de achtergehouden koriander en lente ui.

Schenk een ijskoud glaasje limoncello in voor erbij en genieten maar!

Ceviche in limoncello

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email
Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus, Beaufood Kerst, Koopeenkalkoen.nl, Kant en klare kerstgerechten, Duurzaam vlees Kerst, Biologisch vlees bestellen

Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus

Hallo gezellige Kerst, daar ben je alweer bijna! Ik vind…

Print Friendly, PDF & Email
Kabeljauw in parmaham met knolselderij, Gezonde kerstgerechten, Hoofdgerecht vis, Originele kerst recepten, Hoofdgerechten Kerst, Beaufood recepten

Kabeljauw in parmaham met knolselderij

Met maar een paar heerlijke ingrediënten en een beetje creativiteit…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!