Deze ceviche van zeebaars is echt fantastisch als je op zoek bent naar een eyecatcher op tafel tijdens een etentje. Dit gerechtje barst van de smaak en is ook nog eens eenvoudig te bereiden. Ik maakte deze ceviche van zeebaars afgelopen week toen ik bijna van ons dakterras dreef van de hitte. Ik had zin in iets lekkers, maar was te lui om een uur in de keuken te staan.. Je kent het wel. Eigenlijk best raar, want ik nam dan wel weer de moeite om naar de Sligro te rijden voor verse vis ;) Ik raad je aan om de zeebaars voor in dit gerecht bij de visboer (of horeca groothandel) te halen, zodat je zeker weet dat de vis echt vers is. Dit is een must in dit recept, omdat de vis gegaard wordt in het sap van de citroen. Je eet hem dus niet helemaal rauw, maar ook niet helemaal gegaard. Dit gerechtje is leuk om te serveren tijdens een warme zomeravond bij een barbecue, als hapje bij een koud glas cava of als voorgerecht tijdens een etentje.
Geniet ervan!
Dit heb je nodig voor deze ceviche van zeebaars met een Thais tintje / twee personen als hapje
- 2 zeebaars filets – ongeveer 150 gr totaal en zonder vel
- het sap van 2 citroenen
- 1/2 rode peper – in ringetjes
- 1 lente ui – in ringetjes
- snuf zeezout
- bosje verse koriander
- scheutje olijfolie
Zo maak je het
Controleer de filets op graatjes en snijd ze met een scherp mes in dunne plakjes. Neem een diep bord en leg de plakjes naast elkaar. Zorg dat ze elkaar niet overlappen. Bestrooi met zout, schenk het citroensap erover en sluit af met rode pepertjes. Dek het bord af en zet een half uurtje in de koelkast.
Haal het bord uit de koelkast, giet het grootste gedeelte van het citroensap af. Zorg dat de pepertjes erop blijven. Sprenkel er wat olijfolie over en garneer het geheel af met blaadjes koriander en lente ui.
Enjoy!
0 reacties