...

Ceviche van zeebaars met een Thais tintje

Ceviche van zeebaars met een Thais tintje

door | mei 13, 2016 | Recepten, Vis, Voorafjes | 0 Reacties

Ceviche van zeebaars met een thais tintje

Deze ceviche van zeebaars is echt fantastisch als je op zoek bent naar een eyecatcher op tafel tijdens een etentje. Dit gerechtje barst van de smaak en is ook nog eens eenvoudig te bereiden. Ik maakte deze ceviche van zeebaars afgelopen week toen ik bijna van ons dakterras dreef van de hitte. Ik had zin in iets lekkers, maar was te lui om een uur in de keuken te staan.. Je kent het wel. Eigenlijk best raar, want ik nam dan wel weer de moeite om naar de Sligro te rijden voor verse vis ;) Ik raad je aan om de zeebaars voor in dit gerecht bij de visboer (of horeca groothandel) te halen, zodat je zeker weet dat de vis echt vers is. Dit is een must in dit recept, omdat de vis gegaard wordt in het sap van de citroen. Je eet hem dus niet helemaal rauw, maar ook niet helemaal gegaard. Dit gerechtje is leuk om te serveren tijdens een warme zomeravond bij een barbecue, als hapje bij een koud glas cava of als voorgerecht tijdens een etentje.

Geniet ervan!

Ceviche van zeebaars met een thais tintje

Dit heb je nodig voor deze ceviche van zeebaars met een Thais tintje / twee personen als hapje

  • 2 zeebaars filets – ongeveer 150 gr totaal en zonder vel
  • het sap van 2 citroenen
  • 1/2 rode peper – in ringetjes 
  • 1 lente ui – in ringetjes
  • snuf zeezout
  • bosje verse koriander
  • scheutje olijfolie

 

Zo maak je het

Controleer de filets op graatjes en snijd ze met een scherp mes in dunne plakjes. Neem een diep bord en leg de plakjes naast elkaar. Zorg dat ze elkaar niet overlappen. Bestrooi met zout, schenk het citroensap erover en sluit af met rode pepertjes. Dek het bord af en zet een half uurtje in de koelkast.

Haal het bord uit de koelkast, giet het grootste gedeelte van het citroensap af. Zorg dat de pepertjes erop blijven. Sprenkel er wat olijfolie over en garneer het geheel af met blaadjes koriander en lente ui.

Enjoy!

Ceviche van zeebaars met een thais tintje

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *