Ceviche van zeebaars met een thais tintje

Ceviche van zeebaars met een thais tintje

Dit gerecht is echt AMAZING als je op zoek bent naar een eyecatcher op tafel, vol smaak, super healthy en  waarvan je gezellig met zn allen van kunt eten. O ja, en je de bereidingstijd is nog niet eens vijf minuten. Me like! Deze ceviche van zeebaars maakte ik afgelopen week toen ik bijna van ons dakterras afdreef van de hitte. Ik had zin in iets lekkers maar was te lui om een uur de keuken in te duiken. Je kent het wel. Eigenlijk best raar want ik nam dan wel weer de moeite om naar de Sligro te rijden voor verse vis, haha. Ik vond het wel lekker om even uit te waaien. Ik raad je aan om de zeebaars te halen bij de visboer (of groothandel mocht je ook een lucky bastard zijn die in bezit is van een pasje) zodat hij lekker vers is. Dit is wel echt een must bij dit recept omdat de vis gegaard wordt in het sap van de citroen. Je eet hem dus niet helemaal rauw, maar ook niet helemaal gegaard.

Dit gerechtje is leuk om te serveren tijdens een warme zomeravond bij een barbecue, als hapje bij een koud glas cava of als voorgerecht tijdens een etentje.

 

Dit heb je nodig voor twee personen

  • 2 zeebaars filets – ongeveer 150 gr totaal en zonder vel
  • het sap van 2 citroenen
  • 1/2 rode peper – in ringetjes 
  • 1 lente ui – in ringetjes
  • snuf zeezout
  • bosje verse koriander
  • scheutje olijfolie

 

Ceviche van zeebaars met een thais tintje

 

Zo maak je het

Controleer de filets op graatjes en snijd ze met een scherp mes in plakjes.

Neem een diep bord en leg de plakjes naast elkaar, zorg dat ze elkaar niet overlappen. Bestrooi met zout, schenk het citroensap erover en sluit af met rode pepertjes. Dek het bord af en zet een half uur tot anderhalf uur in de koelkast. Hoe langer in de koelkast, hoe gaarder de vis.

Haal het bord uit de koelkast, giet het citroensap af maar zorg dat de pepertjes erop blijven. Sprenkel er wat olijfolie over en garneer het geheel af met blaadjes koriander en lente ui.

 

 

Zet het bord op tafel en leg er een paar vorkjes bij zodat je gezellig kunt happen. Kun je niet een zeebaars komen? Dan kun je de zeebaars ook vervangen door zalm

 

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!