...

Aziatisch gebakken zalm met ahornsiroopglaze

Aziatisch gebakken zalm met ahornsiroopglaze

door | mrt 2, 2023 | Hoofdgerecht, Recepten, Vis | 0 Reacties

aziatisch-gebakken-zalm

Deze Aziatisch gebakken zalm stond al een tijdje op mijn to-cook lijstje. Goudbruin gebakken zalm uit de pan met een goddelijke glaze eroverheen, gemaakt van ahornsiroop en sojasaus. Een glaze is een karamelachtige saus die vlak voor het serveren over vlees, vis of groenten wordt gelakt. Het is dus in principe gewoon een saus met als verschil dat een glaze heerlijk sticky wordt. En dat is echt heel (héél) erg lekker over gebakken zalm. Het perfecte ingrediënt om een glaze van te maken is ahornsiroop. Hieronder vertel ik je waarom!

aziatisch-gebakken-zalm

aziatisch-gebakken-zalm

Aziatisch gebakken zalm

Even over die heerlijke glaze voor over de zalm. Die maken we van sojasaus, verse gember en ahornsiroop. Ahornsiroop is één van mijn favoriete ingrediënten in de keuken. Ik gebruik het voornamelijk in zoete gerechten als smaakmaker in cakes, pannenkoeken en muffins, maar ook in hartige gerechten is ahornsiroop superlekker. Denk aan een eetlepel door rode curry of een drupje door saladedressings. Het lekkerst aan ahornsiroop vind ik de diepe karamelachtige smaak. Combineer deze smaak met zoute sojasaus, frisse gember en knoflook en je hebt binnen 3 minuten een góddelijke glaze voor over de gebakken zalm. Garneer de Aziatische zalm voor het serveren met sesamzaadjes en ringetjes lente-ui en serveer daar (bijvoorbeeld) rijst en gestoomde broccoli bij. 

Geniet ervan!

aziatisch-gebakken-zalm

Aziatisch gebakken zalm met ahornsiroopglaze

Goudbruin gebakken zalm uit de pan met een goddelijke Aziatische glaze. Extra lekker met lente-ui, sesamzaadjes en broccoli erbij!
5 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 400 gr verse zalmfilet
  • 60 ml ahornsiroop
  • 2 el sojasaus
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl versgeraspte gember
  • 1 el boter

Extra

  • 1 lente-ui
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 el verse peterselie

Instructies
 

  • Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en controleer hem op graatjes. Rasp de verse gember en de knoflook. Snijd ook alvast de lente-ui in ringetjes en hak de peterselie fijn.
  • Breng de zalmfilet op smaak met peper en zout. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de zalm aan beide kanten gaar en goudbruin. Zorg dat de zalm volledig gegaard is of (als je dat lekker vindt) nog een klein beetje rauw vanbinnen. Haal de zalm uit de pan.
  • Voeg een eetlepel boter toe aan de pan. Fruit de gember en knoflook 1 minuut aan. Schenk vervolgens de sojasaus en ahornsiroop erbij. Roer door en laat 2 tot 3 minuten op laag vuur karamelliseren, tot de saus iets is ingedikt.
  • Leg de zalm weer in de pan en lepel de saus over de zalm. Haal de pan van het vuur.
  • Lepel de saus nogmaals over de zalm en bestrooi met sesamzaadjes, ringetjes lente-ui en verse peterselie.
  • Optioneel: serveer met een portie rijst en gestoomde broccoli.
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

aziatisch-gebakken-zalm

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept