...

Zalm in citroen-roomsaus

Zalm in citroen-roomsaus

door | mrt 24, 2020 | Hoofdgerecht, Recepten, Vis | 24 reacties

zalm in citroen roomsaus

Geniet ervsnZalm in citroen-roomsaus. Oefff, dit was echt één overheerlijke maaltijd. Gebakken zalmfilet in een romige saus met citroen, zongedroogde tomaatjes en spinazie. Echt héél erg smaakvol. Ik serveerde er ook een portie gestoomde broccoli bij. Geen zin in broccoli? Dan is een groene salade, een portie boontjes, gebakken aardappeltjes of gegrilde asperges ook helemaal lekker! Ik maakte dit gerecht laatst een tweede keer voor een etentje met vrienden en alle borden werden letterlijk leeg geschraapt. Kijk, zo zie ik het graag! Het recept hieronder is voor twee personen, maar voor dit etentje verdubbelde ik het recept en serveerde het gerecht in een grote koekenpan op tafel. Dat staat zo gezellig en zo kan iedereen een eigen portie op scheppen.

Geniet ervan!

zalm in citroen roomsaus

zalm in citroen roomsaus

zalm in citroen roomsaus

Zin in nog meer zalm?

zalm in citroen roomsaus

Zalm in citroen-roomsaus

Zalm in citroen-roomsaus. Een héérijk eenpansgerecht met gebakken zalm in een romige saus van citroen, zongedroogde tomaatjes en spinazie!
Nog geen beoordelingen
Bereidingstijd 15 min
Totale tijd 15 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 verse zalmfilets
  • 1 ui
  • klein teentje knoflook
  • 120 gr zongedroogde tomaten
  • 200 ml room - ik gebruik pure room zonder toevoegingen, geen kookroom oid.
  • 120 gr verse spinazie
  • ½ citroen

Voor erbij

  • gestoomde broccoli, een groene salade, gegrilde groene asperges of bijvoorbeeld gebakken (zoete) aardappeltjes

Instructies
 

  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Dep de zalmfilets droog en bestrooi ze met zout en peper. Bak de filets 2 tot 3 minuten per kant. Haal ze daarna uit de pan en leg ze even aan de kant.
  • Snipper de ui, pers de knoflook en snijd de zongedroogde tomaten in kleine reepjes. Schep een klein klontje boter in de koekenpan waar je zojuist de zalm in hebt gebakken. Voeg de ui, knoflook en zongedroogde tomaat toe en fruit een minuut of twee aan. Blus het geheel af met een scheutje water (zo'n 70 ml) en voeg een snuf peper en zout toe.
  • Voeg de room toe en breng de saus zacht aan de kook. Voeg de spinazie toe. Is de spinazie geslonken? Voeg dan de citroenrasp en het sap toe en roer door.
  • Rasp de schil van de halve citroen en pers vervolgens het sap uit. Roer beide door de saus.
  • Leg de gebakken zalmfilets in de citroen-roomsaus. Serveer met een groene salade, een portie broccoli, groene asperges of bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes!
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

zalm in citroen roomsaus

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes. Een echte winner op tafel tijdens Sinterklaasavond! En ik kan het weten, want deze taart was amper vijf minuten nadat ik hem aansneed verorberd door mijn gasten. Dit jaar vierden we voor het eerst Sinterklaas bij ons...

Lees meer
Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Vandaag deel ik een lekker sinterklaastoetje met jullie want het is weer die tijd van het jaar: de Sint is in het land. Mijn zoontje Louen (2) vindt die man met de lange witte baard vooralsnog doodeng (geef 'm eens ongelijk ;) maar dat mag de pret niet drukken. Op 5...

Lees meer
Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer

24 Comments

24 Reacties

  1. Martalie

    Dag Beau, ik heb dit heerlijke recept gemaakt en het is een wonder dat mijn vingers er nog aan zitten..
    Nu heb ik een vraagje, het is nu asperge tijd en dacht vanwege de frisheid in smaken zou het een combinatie kunnen zijn met witte asperges. Graag jouw advies,
    groetjes en alvast bedankt,
    Martalie

    Antwoord
    • Bo

      Haha wat heerlijk om te horen! En jaaa witte asperges passen hier perféct bij..

      Antwoord
  2. Vero

    Super lekker. Bedankt

    Antwoord
  3. Nellie

    Zou je een plantaardig alternatief voor de room kunnen gebruiken?

    Antwoord
    • Bo

      Ik heb dit recept nog nooit met plantaardige room gemaakt, maar dit zou zeker moeten kunnen!

      Antwoord
  4. A hartman

    Heb deze nu 1 keer gemaakt.en was heerlijk. Ga nu met kerst dit gerecht weer maken en dan mogen mijn ouders ook proeven.

    Antwoord
    • Bo

      Wat leuk! Alvast hele fijne feestdagen gewenst.

      Antwoord
  5. Berna Van der Heiden

    Net gemaakt, zo lekker! Echt een aanrader!

    Antwoord
  6. Jessica

    Ik heb deze inmiddels al twee keer gemaakt waarvan één keer met kerst! Zeker een heerlijk en kerstwaardig gerecht :)

    Antwoord
  7. Geuens Annemie

    Bedoel je met ‘pure room’ volle room? Gr Annemie

    Antwoord
    • Bo

      De volle pure room (waar je ook slagroom van kunt kloppen) en geen kookroom oid :)

      Antwoord
  8. Corine

    Bedoel je met room gewoon slagroom (niet geklopt)?

    Antwoord
  9. Cynthia Voormeij

    Ziet er erg lekker uit hoor maar is 2/ 3 min. per kant voor de vis niet te kort? Ik vind ongare vis verschrikkelijk!

    Antwoord
    • Bo

      Ik vind doorgegaarde vis juist niet lekker, maar als je dat liever hebt dan raad ik je aan de zalm langer te bakken :)

      Antwoord
      • Marina Zurel

        Gister gemaakt. Zalig. Ik had er verse pasta bij gemaakt.

        Antwoord
  10. Debbie

    Wat bedoel jij met pure room? Slagroom?
    Dank je wel

    Antwoord
    • Bo

      Yes! Room die je op kunt kloppen tot slagroom, dus geen kookroom oid.

      Antwoord
  11. Jessica

    Heerlijk recept, we hebben gesmuld!

    Antwoord
  12. Nancy

    Heerlijk recept. Ga ik zeker vaker maken.

    Antwoord
  13. Ellen Starink

    Het zag er zo lekker uit dat ik het vandaag maar eens heb gemaakt. Het was nog lekkerder dan op het plaatje! Ik woon alleen en jouw recepten zijn ook goed aan te passen naar kleinere hoeveelheden. Soms is het zo lekker dat ik het dan maar gewoon twee dagen eet. Ook geen straf.

    Antwoord
  14. Sara

    Dit recept vandaag gemaakt. Het was heerlijk! Bedankt!

    Antwoord
  15. Mariken

    Hai Beau , welk soort room gebruik je dan?

    Antwoord
    • Bo

      Gewoon pure room (waar je slagroom van kunt kloppen) dus geen kookroom.

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept