Geniet ervsnZalm in citroen-roomsaus. Oefff, dit was echt één overheerlijke maaltijd. Gebakken zalmfilet in een romige saus met citroen, zongedroogde tomaatjes en spinazie. Echt héél erg smaakvol. Ik serveerde er ook een portie gestoomde broccoli bij. Geen zin in broccoli? Dan is een groene salade, een portie boontjes, gebakken aardappeltjes of gegrilde asperges ook helemaal lekker! Ik maakte dit gerecht laatst een tweede keer voor een etentje met vrienden en alle borden werden letterlijk leeg geschraapt. Kijk, zo zie ik het graag! Het recept hieronder is voor twee personen, maar voor dit etentje verdubbelde ik het recept en serveerde het gerecht in een grote koekenpan op tafel. Dat staat zo gezellig en zo kan iedereen een eigen portie op scheppen.
Geniet ervan!
Zin in nog meer zalm?
- Spicey zalm tartaar met crispy sushirijst
- Broccoli rijst met zalm en honing-sojasaus
- Zalm kikkererwt burgertjes (KIDS)
- Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus
- Spinaziewok met gebakken zalm en bloemkoolrijst

Zalm in citroen-roomsaus
Ingrediënten
- 2 verse zalmfilets
- 1 ui
- klein teentje knoflook
- 120 gr zongedroogde tomaten
- 200 ml room - ik gebruik pure room zonder toevoegingen, geen kookroom oid.
- 120 gr verse spinazie
- ½ citroen
Voor erbij
- gestoomde broccoli, een groene salade, gegrilde groene asperges of bijvoorbeeld gebakken (zoete) aardappeltjes
Instructies
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Dep de zalmfilets droog en bestrooi ze met zout en peper. Bak de filets 2 tot 3 minuten per kant. Haal ze daarna uit de pan en leg ze even aan de kant.
- Snipper de ui, pers de knoflook en snijd de zongedroogde tomaten in kleine reepjes. Schep een klein klontje boter in de koekenpan waar je zojuist de zalm in hebt gebakken. Voeg de ui, knoflook en zongedroogde tomaat toe en fruit een minuut of twee aan. Blus het geheel af met een scheutje water (zo'n 70 ml) en voeg een snuf peper en zout toe.
- Voeg de room toe en breng de saus zacht aan de kook. Voeg de spinazie toe. Is de spinazie geslonken? Voeg dan de citroenrasp en het sap toe en roer door.
- Rasp de schil van de halve citroen en pers vervolgens het sap uit. Roer beide door de saus.
- Leg de gebakken zalmfilets in de citroen-roomsaus. Serveer met een groene salade, een portie broccoli, groene asperges of bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes!
Dag Beau, ik heb dit heerlijke recept gemaakt en het is een wonder dat mijn vingers er nog aan zitten..
Nu heb ik een vraagje, het is nu asperge tijd en dacht vanwege de frisheid in smaken zou het een combinatie kunnen zijn met witte asperges. Graag jouw advies,
groetjes en alvast bedankt,
Martalie
Haha wat heerlijk om te horen! En jaaa witte asperges passen hier perféct bij..
Super lekker. Bedankt
Zou je een plantaardig alternatief voor de room kunnen gebruiken?
Ik heb dit recept nog nooit met plantaardige room gemaakt, maar dit zou zeker moeten kunnen!
Heb deze nu 1 keer gemaakt.en was heerlijk. Ga nu met kerst dit gerecht weer maken en dan mogen mijn ouders ook proeven.
Wat leuk! Alvast hele fijne feestdagen gewenst.
Net gemaakt, zo lekker! Echt een aanrader!
Ik heb deze inmiddels al twee keer gemaakt waarvan één keer met kerst! Zeker een heerlijk en kerstwaardig gerecht :)
Bedoel je met ‘pure room’ volle room? Gr Annemie
De volle pure room (waar je ook slagroom van kunt kloppen) en geen kookroom oid :)
Bedoel je met room gewoon slagroom (niet geklopt)?
Yes!
Ziet er erg lekker uit hoor maar is 2/ 3 min. per kant voor de vis niet te kort? Ik vind ongare vis verschrikkelijk!
Ik vind doorgegaarde vis juist niet lekker, maar als je dat liever hebt dan raad ik je aan de zalm langer te bakken :)
Gister gemaakt. Zalig. Ik had er verse pasta bij gemaakt.
Wat bedoel jij met pure room? Slagroom?
Dank je wel
Yes! Room die je op kunt kloppen tot slagroom, dus geen kookroom oid.
Heerlijk recept, we hebben gesmuld!
Heerlijk recept. Ga ik zeker vaker maken.
Het zag er zo lekker uit dat ik het vandaag maar eens heb gemaakt. Het was nog lekkerder dan op het plaatje! Ik woon alleen en jouw recepten zijn ook goed aan te passen naar kleinere hoeveelheden. Soms is het zo lekker dat ik het dan maar gewoon twee dagen eet. Ook geen straf.
Dit recept vandaag gemaakt. Het was heerlijk! Bedankt!
Hai Beau , welk soort room gebruik je dan?
Gewoon pure room (waar je slagroom van kunt kloppen) dus geen kookroom.