Zalm in citroen-roomsaus

zalm in citroen roomsaus

Oehhh, dit was echt één overheerlijke maaltijd. Gebakken zalmfilet in een romige zelfgemaakte saus met citroen, zongedroogde tomaatjes en spinazie. Echt HEEL erg lekker. Ik maakte er ook een portie gestoomde broccoli bij voor on the side. Geen zin in broccoli? Dan is een groene salade, een portie boontjes, gebakken aardappeltjes of gegrilde asperges ook helemaal lekker. Ik maakte dit gerecht laatst een tweede keer voor een etentje met vrienden en alle borden werden letterlijk leeg geschraapt, haha. Kijk, zo zie ik het graag! Het recept hieronder is voor twee personen, maar voor dit etentje verdubbelde ik het recept en serveerde het gerecht in een grote koekenpan op tafel. Want: dat staat zo gezellig.

Geniet ervan :D

zalm in citroen roomsaus

zalm in citroen roomsaus

zalm in citroen roomsaus

Dit heb je nodig voor deze zalm in citroen roomsaus / 2 personen

  • 2 verse zalmfilets
  • 1 ui
  • klein teentje knoflook
  • 120 gr zongedroogde tomaten
  • 200 ml room – ik gebruik pure room zonder toevoegingen, dus geen kookroom oid.
  • 120 gr verse spinazie
  • een halve citroen
  • Voor erbij: gestoomde broccoli, een groene salade, gegrilde groene asperges of bijvoorbeeld gebakken (zoete) aardappeltjes 

 

Zo maak je het

Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Dep de zalmfilets droog en bestrooi ze met zout en peper. Bak de filets 2 tot 3 minuten per kant. Haal ze daarna uit de pan en leg ze even aan de kant.

Snipper de ui, pers de knoflook en snijd de zongedroogde tomaten in kleine reepjes. Schep een klein klontje boter in de koekenpan waar je zojuist de zalm in hebt gebakken. Voeg de ui, knoflook en zongedroogde tomaat toe en fruit een minuut of twee aan. Blus het geheel af met een scheutje water (zo’n 70 m) en voeg een snuf peper en zout toe.

Voeg de room toe en breng de saus zacht aan de kook. Voeg de spinazie toe. Is de spinazie geslonken? Voeg dan de citroenrasp en het sap toe en roer door.

Rasp de schil van de halve citroen en pers vervolgens het sap uit. Roer beide door de saus.

Leg de gebakken zalmfilets in de citroen-roomsaus. Serveer met een groene salade, een portie broccoli, groene asperges of bijvoorbeeld gebakken aardappeltjes!

zalm in citroen roomsaus

zalm in citroen roomsaus

Print Friendly, PDF & Email
3 Comments
  1. Het zag er zo lekker uit dat ik het vandaag maar eens heb gemaakt. Het was nog lekkerder dan op het plaatje! Ik woon alleen en jouw recepten zijn ook goed aan te passen naar kleinere hoeveelheden. Soms is het zo lekker dat ik het dan maar gewoon twee dagen eet. Ook geen straf.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email
Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus, Beaufood Kerst, Koopeenkalkoen.nl, Kant en klare kerstgerechten, Duurzaam vlees Kerst, Biologisch vlees bestellen

Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus

Hallo gezellige Kerst, daar ben je alweer bijna! Ik vind…

Print Friendly, PDF & Email
Kabeljauw in parmaham met knolselderij, Gezonde kerstgerechten, Hoofdgerecht vis, Originele kerst recepten, Hoofdgerechten Kerst, Beaufood recepten

Kabeljauw in parmaham met knolselderij

Met maar een paar heerlijke ingrediënten en een beetje creativiteit…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!