...

Spinaziewok met gebakken zalm en bloemkoolrijst

Spinaziewok met gebakken zalm en bloemkoolrijst

door | jul 4, 2019 | Hoofdgerecht, Lunch, Recepten, Vis | 28 reacties

Spinaziewok met gebakken zalm en bloemkoolrijst, Gezonde avondmaaltijden, gezonde en snelle avondmaaltijden, Gezond avondeten zalm, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Leuke foodblogs, recepten bloemkoolrijst, Makkelijk en voedzaam avondeten, gezonde recepten

Voordat ik een hap nam van deze uit mijn mouw geschudde maaltijd, besloot ik er toch nog even snel een foto van te nemen. En thank god, want podverredorie wat is dit lekker! En ook nog eens súper voedzaam. Gewokte spinazie met bloemkoolrijst en een portie gebakken zalm. Of beter gezegd pulled zalm, maar dat is eigenijk niets meer dan gebakken zalm die je vervolgens met twee vorken uit elkaar trekt ;) Ik besloot deze bowl af te maken met verkruimelde feta en dat maakte hem helemaal af!

Spinaziewok met gebakken zalm en bloemkoolrijst, Gezonde avondmaaltijden, gezonde en snelle avondmaaltijden, Gezond avondeten zalm, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Leuke foodblogs, recepten bloemkoolrijst, Makkelijk en voedzaam avondeten, gezonde recepten

Dit heb je nodig voor deze spinaziewok met gebakken zalm en bloemkoolrijst / 2 personen

  • 2 zalmfilets
  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 200 gr verse spinazie
  • stuk of 8 kleine zoete cherry tomaatjes
  • 1 sjalot
  • 75 gr feta
  • 1 el sojasaus
  • klein scheutje sesamolie

Spinaziewok met gebakken zalm en bloemkoolrijst, Gezonde avondmaaltijden, gezonde en snelle avondmaaltijden, Gezond avondeten zalm, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Leuke foodblogs, recepten bloemkoolrijst, Makkelijk en voedzaam avondeten, gezonde recepten

Zo maak je het

Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de zalmfilets gaar.

Snipper de sjalot. Verhit weer een scheutje olijfolie in een wok (of gewone koekenpan) en fruit de sjalot kort aan. Voeg de spinazie en bloemkoolrijst toe en wok tot de spinazie geslonken is. Breng het geheel op smaak met een snuf peper en sojasaus. Halveer de cherry tomaatjes en bak ze een paar minuten mee.

Trek de gebakken zalm met twee vorken uit elkaar. Verdeel de spinaziewok en gebakken zalm over twee borden. Sluit af met verkruimelde feta, een scheutje sesamolie en genieten maaaaar!

Heb je spinazie over? Maak daar dan deze spinazie flensjes mee voor de lunch!

Spinazie flensjes met geitenkaas en honingsjalot, Koolhydraatarm lunchen, Gezonde lunch recepten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde wraps, lunchen zonder brood

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes. Een echte winner op tafel tijdens Sinterklaasavond! En ik kan het weten, want deze taart was amper vijf minuten nadat ik hem aansneed verorberd door mijn gasten. Dit jaar vierden we voor het eerst Sinterklaas bij ons...

Lees meer
Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Vandaag deel ik een lekker sinterklaastoetje met jullie want het is weer die tijd van het jaar: de Sint is in het land. Mijn zoontje Louen (2) vindt die man met de lange witte baard vooralsnog doodeng (geef 'm eens ongelijk ;) maar dat mag de pret niet drukken. Op 5...

Lees meer
Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer

28 Comments

28 Reacties

  1. Marietje

    Zou dit ook met broccolirijst kunnen?

    Antwoord
  2. Claudia

    Smullen, met weinig ingrediënten een super lekker gerecht.
    En dank voor de spinazie flensjes tip!
    Leuk de mogelijkheden die je geeft.
    Prachtig om te zien en wauw ook al zo verrassend lekker.

    Antwoord
  3. Claudia

    Geweldig lekker, precies goed, klopt helemaal!
    Ook voor ons een blijvertje.
    Dank voor het delen.

    Antwoord
  4. Mitchel

    Hey Beau, super lekker gerecht! Dit ga ik zeker vaker eten!

    Antwoord
  5. Esther

    Heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar.
    Ik heb er zelf nog een Spaanse peper aan toegevoegd en kastanjechampignons in plakjes!

    Antwoord
  6. Rita

    Ga erin vliegen en hoop dat het bevalt, klinkt allemaal zeer hoopvol…Ik ben benieuwd ?
    Rita

    Antwoord
  7. Estelle

    Ik ziet de sojasaus nergens in de beschrijving terugkomen. Wanneer voeg je die toe?

    Antwoord
    • Bo

      Zie “Breng het geheel op smaak met een snuf peper en sojasaus” :)

      Antwoord
    • Estelle

      Ah.. Ik heb er overheen gekeken. Ik zie hem nu.

      Antwoord
      • Birgit

        Ik heb het gemaakt, het is idd heerlijk

        Antwoord
  8. Leen

    Dit gerecht heb ik inmiddels al vaak gemaakt en is mijn favoriet! Heerlijk, gezond en snel klaar.

    Antwoord
    • Bo

      Super om te horen :D

      Antwoord
  9. Geerte

    Is je bloemkoolrijst reeds gaar? Of enkel gemalen?

    Antwoord
    • Bo

      Ik gebruik versgemalen bloemkool, dus niet voor gegaard. Liefs, Bo

      Antwoord
  10. Miranda

    Net gemaakt en gegeten. Wat ontzettend lekker!!
    Dit is een blijvertje.

    Antwoord
  11. Cindy

    Voor hoeveel pers is dit recept?

    Antwoord
    • Bo

      Twee personen :)

      Antwoord
      • Judith

        Echt een aanrader mensen, precies genoeg voor 2 personen en makkelijk te maken.

        Antwoord
        • Nick

          Heel lekker gerecht. Voor herhaling vatbaar. Komt in ons favorieten lijstje. Petje af Bo. Dit gerecht klopt gewoon! Super lekker!!!

        • Bo

          Super om te horen!

      • Nick

        Hoi Bo, alles in huis voor dit gerecht en wil dit straks gaan maken. Moet je ook alles in sesamolie bakken of is alleen voor op het laatst? Ben benieuwd lijkt me erg lekker.

        Antwoord
        • Bo

          Ik heb het even aangepast en duidelijker beschreven in het recept! De sesamolie is voor op het laatst, de rest bak je in olijf (of zonnebloem)olie.

    • Marleen Reinders

      Op een dag als deze waarop alles fout ging! De ingrediënten had ik al voorbereid en de afwerking was snel gedaan. Deze maaltijd maakt mijn dag volledig goed en maak ik zeker nog eens. Het zijn alom bekende groenten en vis maar dan in een super-modern jasje. Zalig.

      Antwoord
  12. Anke

    Net gemaakt en was erg lekker! Ik ga hem hier zeker vaker maken!

    Antwoord
    • Jozephina

      Bedankt voor het lekkere recept, het is voor herhaling vatbaar!

      Antwoord
    • Dirry

      Hallo
      Ik heb diepvries bloemkool rijst
      Kan dat ook?
      Gr dirry

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *