Voordat ik een hap nam van deze uit mijn mouw geschudde maaltijd, besloot ik er toch nog even snel een foto van te nemen. En thank god, want podverredorie wat is dit lekker! En ook nog eens súper voedzaam. Gewokte spinazie met bloemkoolrijst en een portie gebakken zalm. Of beter gezegd pulled zalm, maar dat is eigenijk niets meer dan gebakken zalm die je vervolgens met twee vorken uit elkaar trekt ;) Ik besloot deze bowl af te maken met verkruimelde feta en dat maakte hem helemaal af!
Dit heb je nodig voor deze spinaziewok met gebakken zalm en bloemkoolrijst / 2 personen
- 2 zalmfilets
- 400 gr bloemkoolrijst
- 200 gr verse spinazie
- stuk of 8 kleine zoete cherry tomaatjes
- 1 sjalot
- 75 gr feta
- 1 el sojasaus
- klein scheutje sesamolie
Zo maak je het
Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de zalmfilets gaar.
Snipper de sjalot. Verhit weer een scheutje olijfolie in een wok (of gewone koekenpan) en fruit de sjalot kort aan. Voeg de spinazie en bloemkoolrijst toe en wok tot de spinazie geslonken is. Breng het geheel op smaak met een snuf peper en sojasaus. Halveer de cherry tomaatjes en bak ze een paar minuten mee.
Trek de gebakken zalm met twee vorken uit elkaar. Verdeel de spinaziewok en gebakken zalm over twee borden. Sluit af met verkruimelde feta, een scheutje sesamolie en genieten maaaaar!
Heb je spinazie over? Maak daar dan deze spinazie flensjes mee voor de lunch!
Zou dit ook met broccolirijst kunnen?
Zeker!
Smullen, met weinig ingrediënten een super lekker gerecht.
En dank voor de spinazie flensjes tip!
Leuk de mogelijkheden die je geeft.
Prachtig om te zien en wauw ook al zo verrassend lekker.
Geweldig lekker, precies goed, klopt helemaal!
Ook voor ons een blijvertje.
Dank voor het delen.
Hey Beau, super lekker gerecht! Dit ga ik zeker vaker eten!
Heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar.
Ik heb er zelf nog een Spaanse peper aan toegevoegd en kastanjechampignons in plakjes!
Ga erin vliegen en hoop dat het bevalt, klinkt allemaal zeer hoopvol…Ik ben benieuwd ?
Rita
Ik ziet de sojasaus nergens in de beschrijving terugkomen. Wanneer voeg je die toe?
Zie “Breng het geheel op smaak met een snuf peper en sojasaus” :)
Ah.. Ik heb er overheen gekeken. Ik zie hem nu.
Ik heb het gemaakt, het is idd heerlijk
Mooi heerlijk gerecht. Heb de zalm wat rauwer gehouden.
Dit gerecht heb ik inmiddels al vaak gemaakt en is mijn favoriet! Heerlijk, gezond en snel klaar.
Super om te horen :D
Is je bloemkoolrijst reeds gaar? Of enkel gemalen?
Ik gebruik versgemalen bloemkool, dus niet voor gegaard. Liefs, Bo
Net gemaakt en gegeten. Wat ontzettend lekker!!
Dit is een blijvertje.
Voor hoeveel pers is dit recept?
Twee personen :)
Echt een aanrader mensen, precies genoeg voor 2 personen en makkelijk te maken.
Heel lekker gerecht. Voor herhaling vatbaar. Komt in ons favorieten lijstje. Petje af Bo. Dit gerecht klopt gewoon! Super lekker!!!
Super om te horen!
Hoi Bo, alles in huis voor dit gerecht en wil dit straks gaan maken. Moet je ook alles in sesamolie bakken of is alleen voor op het laatst? Ben benieuwd lijkt me erg lekker.
Ik heb het even aangepast en duidelijker beschreven in het recept! De sesamolie is voor op het laatst, de rest bak je in olijf (of zonnebloem)olie.
Op een dag als deze waarop alles fout ging! De ingrediënten had ik al voorbereid en de afwerking was snel gedaan. Deze maaltijd maakt mijn dag volledig goed en maak ik zeker nog eens. Het zijn alom bekende groenten en vis maar dan in een super-modern jasje. Zalig.
Net gemaakt en was erg lekker! Ik ga hem hier zeker vaker maken!
Bedankt voor het lekkere recept, het is voor herhaling vatbaar!
Hallo
Ik heb diepvries bloemkool rijst
Kan dat ook?
Gr dirry