Spinaziewok met gebakken zalm en bloemkoolrijst

Spinaziewok met gebakken zalm en bloemkoolrijst, Gezonde avondmaaltijden, gezonde en snelle avondmaaltijden, Gezond avondeten zalm, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Leuke foodblogs, recepten bloemkoolrijst, Makkelijk en voedzaam avondeten, gezonde recepten

Voordat ik een hap nam van deze uit mijn mouw geschudde maaltijd, besloot ik er toch nog even snel een foto van te nemen. En thank god, want podverredorie wat is dit lekker! En ook nog eens súper voedzaam. Gewokte spinazie met bloemkoolrijst en een portie gebakken zalm. Of beter gezegd pulled zalm, maar dat is eigenijk niets meer dan gebakken zalm die je vervolgens met twee vorken uit elkaar trekt ;) Ik besloot deze bowl af te maken met verkruimelde feta en dat maakte hem helemaal af!

Spinaziewok met gebakken zalm en bloemkoolrijst, Gezonde avondmaaltijden, gezonde en snelle avondmaaltijden, Gezond avondeten zalm, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Leuke foodblogs, recepten bloemkoolrijst, Makkelijk en voedzaam avondeten, gezonde recepten

Dit heb je nodig voor deze spinaziewok met gebakken zalm en bloemkoolrijst / 2 personen

  • 2 zalmfilets
  • 400 gr bloemkoolrijst
  • 200 gr verse spinazie
  • stuk of 8 kleine zoete cherry tomaatjes
  • 1 sjalot
  • 75 gr feta
  • 1 el sojasaus
  • klein scheutje sesamolie

Spinaziewok met gebakken zalm en bloemkoolrijst, Gezonde avondmaaltijden, gezonde en snelle avondmaaltijden, Gezond avondeten zalm, Beaufood recepten, Gezonde foodblogs, Leuke foodblogs, recepten bloemkoolrijst, Makkelijk en voedzaam avondeten, gezonde recepten

Zo maak je het

Verhit een klein scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de zalmfilets gaar.

Snipper de sjalot. Verhit weer een scheutje olijfolie in een wok (of gewone koekenpan) en fruit de sjalot kort aan. Voeg de spinazie en bloemkoolrijst toe en wok tot de spinazie geslonken is. Breng het geheel op smaak met een snuf peper en sojasaus. Halveer de cherry tomaatjes en bak ze een paar minuten mee.

Trek de gebakken zalm met twee vorken uit elkaar. Verdeel de spinaziewok en gebakken zalm over twee borden. Sluit af met verkruimelde feta, een scheutje sesamolie en genieten maaaaar!

Heb je spinazie over? Maak daar dan deze spinazie flensjes mee voor de lunch!

Spinazie flensjes met geitenkaas en honingsjalot, Koolhydraatarm lunchen, Gezonde lunch recepten, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde wraps, lunchen zonder brood

Print Friendly, PDF & Email
23 Comments
  1. Smullen, met weinig ingrediënten een super lekker gerecht.
    En dank voor de spinazie flensjes tip!
    Leuk de mogelijkheden die je geeft.
    Prachtig om te zien en wauw ook al zo verrassend lekker.

  2. Heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar.
    Ik heb er zelf nog een Spaanse peper aan toegevoegd en kastanjechampignons in plakjes!

        1. Heel lekker gerecht. Voor herhaling vatbaar. Komt in ons favorieten lijstje. Petje af Bo. Dit gerecht klopt gewoon! Super lekker!!!

      1. Hoi Bo, alles in huis voor dit gerecht en wil dit straks gaan maken. Moet je ook alles in sesamolie bakken of is alleen voor op het laatst? Ben benieuwd lijkt me erg lekker.

        1. Ik heb het even aangepast en duidelijker beschreven in het recept! De sesamolie is voor op het laatst, de rest bak je in olijf (of zonnebloem)olie.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.