...

Broccoli frittata met gerookte zalm

Broccoli frittata met gerookte zalm

door | jan 16, 2019 | Lunch, Ontbijt, Recepten | 7 reacties

Broccoli frittata met gerookte zalm, Gezonde lunch recepten, Beaufood recepten, Glutenvrije lunch, Koolhydraatarme lunch, Gezonde foodblogs, Gezonde ei recepten, Culinaire blog

Een frittata is eigenlijk niets meer dan een boerenomelet, maar dan een stuk dikker en gevuld met groenten. Vaak worden er ook krieltjes aan toegevoegd, maar ik koos voor een slankere variant met lekker veel groenten zoals broccoli en doperwten. Bak een portie gerookte zalm mee en serveer de frittata als lunch met vers tuinkers erop. Wist je dat tuinkers barst van de vitamines?

Ik maak deze frittata met gerookte zalm altijd voor twee personen. Zo heb ik voor twee dagen een lekkere en voedzame lunch op voorraad. Koud smaakt hij ook top!

Broccoli frittata met gerookte zalm, Gezonde lunch recepten, Beaufood recepten, Glutenvrije lunch, Koolhydraatarme lunch, Gezonde foodblogs, Gezonde ei recepten, Culinaire blog

Broccoli frittata met gerookte zalm, Gezonde lunch recepten, Beaufood recepten, Glutenvrije lunch, Koolhydraatarme lunch, Gezonde foodblogs, Gezonde ei recepten, Culinaire blog

Broccoli frittata met gerookte zalm, Gezonde lunch recepten, Beaufood recepten, Glutenvrije lunch, Koolhydraatarme lunch, Gezonde foodblogs, Gezonde ei recepten, Culinaire blog

Dit heb je nodig voor deze broccoli frittata met gerookte zalm / 2 personen

  • 4 eieren
  • 120 gr broccoli
  • 120 gr doperwten – diepvries 
  • 1/2 ui
  • 75 gr gerookte zalm
  • snuf kerriepoeder – zo’n halve tl 
  • klein bakje tuinkers – 20 gr 
  • optioneel: een klein handje gemengde noten. Ik vind het altijd lekker om wat bite in een gerecht te hebben.

* Heb je een ovenbestendige of gietijzeren koekenpan? Jeej! Zo niet, gebruik dan een gewone pan.

 

Zo maak je het

Kluts de eieren in een kommetje. Gebruik je een ovenbestendige pan? Verwarm de oven dan voor op 180 graden.

Was de broccoli en snijd hem klein. Snipper de ui en snijd de gerookte zalm in repen.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan (van zo’n 23 cm) en fruit hierin de ui en broccoli vijf minuten aan. Schep de doperwten erbij en breng het mengsel op smaak met kerriepoeder, een snuf peper en zout. Leg de gerookte zalm erop en schenk de geklutste eieren erover. Bak het geheel vijf minuten op medium vuur.

Indien je een ovenbestendige pan gebruikt bak je de frittata verder in de oven tot de eieren gaar zijn, zeg zo’n tien minuten. Hierdoor wordt de bovenkant mooier gaar. Gebruik je een gewone koekenpan? Laat de pan dan op het vuur tot de eieren gestold zijn en dek de pan af met een deksel of een stuk zilverfolie.

Halveer de frittata en serveer met verse tuinkers.

Broccoli frittata met gerookte zalm, Gezonde lunch recepten, Beaufood recepten, Glutenvrije lunch, Koolhydraatarme lunch, Gezonde foodblogs, Gezonde ei recepten, Culinaire blog

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

7 Comments

7 Reacties

  1. Rita Post

    Ga het zeker proberen!

    Antwoord
  2. Mirjam

    Gemaakt met krieltjes, geraspte kaas en champignons erbij. Werd te droog naar mijn smaak. Wil het nog een keer proberen, wel met kaas en champignons, maar niet met krieltjes. En een lekkere salade erbij!👍🏼

    Antwoord
  3. Jannette

    Mmm, lekker. Tuinkers kon ik alleen niet vinden. Van welke supermarkt heb jij het?

    Antwoord
    • Bo

      Jumbo, Plus of AH :)

      Antwoord
      • Diane

        Was heerlijk. Iets meer zalm gebruikt en ook nog een flinke hand grofgehakte spinazie toegevoegd.

        Antwoord
  4. Yolanda H-B

    Was erg lekker, alleen doe ik er de volgende keer wat paddestoelen bij omdat wij de smaak wat te vlak vonden en graag wat meer pit willen.

    Antwoord
  5. Lodewijk Rondeboom

    Dit recept is bij ons erg in de smaak gevallen! Met pijnboompitten in plaats van gemalen noten.
    Heerlijk alternatief als diner.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *