Broccoli frittata met gerookte zalm

Broccoli frittata met gerookte zalm

door | jan 16, 2019 | Lunch, Ontbijt, Recepten | 6 reacties

Broccoli frittata met gerookte zalm, Gezonde lunch recepten, Beaufood recepten, Glutenvrije lunch, Koolhydraatarme lunch, Gezonde foodblogs, Gezonde ei recepten, Culinaire blog

Een frittata is eigenlijk niets meer dan een boerenomelet, maar dan een stuk dikker en gevuld met groenten. Vaak worden er ook krieltjes aan toegevoegd, maar ik koos voor een slankere variant met lekker veel groenten zoals broccoli en doperwten. Bak een portie gerookte zalm mee en serveer de frittata als lunch met vers tuinkers erop. Wist je dat tuinkers barst van de vitamines?

Ik maak deze frittata met gerookte zalm altijd voor twee personen. Zo heb ik voor twee dagen een lekkere en voedzame lunch op voorraad. Koud smaakt hij ook top!

Broccoli frittata met gerookte zalm, Gezonde lunch recepten, Beaufood recepten, Glutenvrije lunch, Koolhydraatarme lunch, Gezonde foodblogs, Gezonde ei recepten, Culinaire blog

Broccoli frittata met gerookte zalm, Gezonde lunch recepten, Beaufood recepten, Glutenvrije lunch, Koolhydraatarme lunch, Gezonde foodblogs, Gezonde ei recepten, Culinaire blog

Broccoli frittata met gerookte zalm, Gezonde lunch recepten, Beaufood recepten, Glutenvrije lunch, Koolhydraatarme lunch, Gezonde foodblogs, Gezonde ei recepten, Culinaire blog

Dit heb je nodig voor deze broccoli frittata met gerookte zalm / 2 personen

  • 4 eieren
  • 120 gr broccoli
  • 120 gr doperwten – diepvries 
  • 1/2 ui
  • 75 gr gerookte zalm
  • snuf kerriepoeder – zo’n halve tl 
  • klein bakje tuinkers – 20 gr 
  • optioneel: een klein handje gemengde noten. Ik vind het altijd lekker om wat bite in een gerecht te hebben.

* Heb je een ovenbestendige of gietijzeren koekenpan? Jeej! Zo niet, gebruik dan een gewone pan.

 

Zo maak je het

Kluts de eieren in een kommetje. Gebruik je een ovenbestendige pan? Verwarm de oven dan voor op 180 graden.

Was de broccoli en snijd hem klein. Snipper de ui en snijd de gerookte zalm in repen.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan (van zo’n 23 cm) en fruit hierin de ui en broccoli vijf minuten aan. Schep de doperwten erbij en breng het mengsel op smaak met kerriepoeder, een snuf peper en zout. Leg de gerookte zalm erop en schenk de geklutste eieren erover. Bak het geheel vijf minuten op medium vuur.

Indien je een ovenbestendige pan gebruikt bak je de frittata verder in de oven tot de eieren gaar zijn, zeg zo’n tien minuten. Hierdoor wordt de bovenkant mooier gaar. Gebruik je een gewone koekenpan? Laat de pan dan op het vuur tot de eieren gestold zijn en dek de pan af met een deksel of een stuk zilverfolie.

Halveer de frittata en serveer met verse tuinkers.

Broccoli frittata met gerookte zalm, Gezonde lunch recepten, Beaufood recepten, Glutenvrije lunch, Koolhydraatarme lunch, Gezonde foodblogs, Gezonde ei recepten, Culinaire blog

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Crostini van de barbecue met burrata en biefstuk

Crostini van de barbecue met burrata en biefstuk

Barbecueliefhebbers, eat your heart out! Dit is weer een párel van een barbecuerecept. Bij een barbecue denk je vast al snel aan grote stukken vlees, kipsateetjes, gepofte aardappelen en andere grote gerechten. Maar je kan natuurlijk ook prima borrelhapjes klaarmaken...

Lees meer
Poké bowl met sticky spicy tofu

Poké bowl met sticky spicy tofu

Het zal een jaar of 5, 6 geleden zijn dat poké bowls ineens raaaazend populair werden in Nederland. Daarvoor had ik geen idee wat dat was. Hoeveel ik er sindsdien heb gegeten? VEEL. Heel veel. Soms bestel ik ze, maar nog liever stel ik er zelf eentje samen, zoals deze...

Lees meer
Ananas van de barbecue met dulce de leche

Ananas van de barbecue met dulce de leche

You love it or you hate it: warm fruit. Zeker als het over ananas gaat, zijn er twee kampen. Dus we kunnen nu dus twee dingen doen: we kunnen een eindeloze discussie voeren met argumenten vóór en tegen heen en weer, óf ik ga gewoon dit fan-tas-tische dessert met je...

Lees meer

6 Comments

6 Reacties

  1. Mirjam

    Gemaakt met krieltjes, geraspte kaas en champignons erbij. Werd te droog naar mijn smaak. Wil het nog een keer proberen, wel met kaas en champignons, maar niet met krieltjes. En een lekkere salade erbij!👍🏼

    Antwoord
  2. Jannette

    Mmm, lekker. Tuinkers kon ik alleen niet vinden. Van welke supermarkt heb jij het?

    Antwoord
    • Bo

      Jumbo, Plus of AH :)

      Antwoord
      • Diane

        Was heerlijk. Iets meer zalm gebruikt en ook nog een flinke hand grofgehakte spinazie toegevoegd.

        Antwoord
  3. Yolanda H-B

    Was erg lekker, alleen doe ik er de volgende keer wat paddestoelen bij omdat wij de smaak wat te vlak vonden en graag wat meer pit willen.

    Antwoord
  4. Lodewijk Rondeboom

    Dit recept is bij ons erg in de smaak gevallen! Met pijnboompitten in plaats van gemalen noten.
    Heerlijk alternatief als diner.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.