Broccoli frittata met gerookte zalm

Broccoli frittata met gerookte zalm, Gezonde lunch recepten, Beaufood recepten, Glutenvrije lunch, Koolhydraatarme lunch, Gezonde foodblogs, Gezonde ei recepten, Culinaire blog

Een frittata is eigenlijk niets meer dan een boerenomelet, maar dan een stuk dikker en gevuld met groenten. Vaak worden er ook krieltjes aan toegevoegd, maar ik koos voor een slankere variant met lekker veel groenten zoals broccoli en doperwten. Bak een portie gerookte zalm mee en serveer de frittata als lunch met vers tuinkers erop. Wist je dat tuinkers barst van de vitamines?

Ik maak deze frittata met gerookte zalm altijd voor twee personen. Zo heb ik voor twee dagen een lekkere en voedzame lunch op voorraad. Koud smaakt hij ook top!

Broccoli frittata met gerookte zalm, Gezonde lunch recepten, Beaufood recepten, Glutenvrije lunch, Koolhydraatarme lunch, Gezonde foodblogs, Gezonde ei recepten, Culinaire blog

Broccoli frittata met gerookte zalm, Gezonde lunch recepten, Beaufood recepten, Glutenvrije lunch, Koolhydraatarme lunch, Gezonde foodblogs, Gezonde ei recepten, Culinaire blog

Broccoli frittata met gerookte zalm, Gezonde lunch recepten, Beaufood recepten, Glutenvrije lunch, Koolhydraatarme lunch, Gezonde foodblogs, Gezonde ei recepten, Culinaire blog

Dit heb je nodig voor deze broccoli frittata met gerookte zalm / 2 personen

  • 4 eieren
  • 120 gr broccoli
  • 120 gr doperwten – diepvries 
  • 1/2 ui
  • 75 gr gerookte zalm
  • snuf kerriepoeder – zo’n halve tl 
  • klein bakje tuinkers – 20 gr 
  • optioneel: een klein handje gemengde noten. Ik vind het altijd lekker om wat bite in een gerecht te hebben.

* Heb je een ovenbestendige of gietijzeren koekenpan? Jeej! Zo niet, gebruik dan een gewone pan.

 

Zo maak je het

Kluts de eieren in een kommetje. Gebruik je een ovenbestendige pan? Verwarm de oven dan voor op 180 graden.

Was de broccoli en snijd hem klein. Snipper de ui en snijd de gerookte zalm in repen.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan (van zo’n 23 cm) en fruit hierin de ui en broccoli vijf minuten aan. Schep de doperwten erbij en breng het mengsel op smaak met kerriepoeder, een snuf peper en zout. Leg de gerookte zalm erop en schenk de geklutste eieren erover. Bak het geheel vijf minuten op medium vuur.

Indien je een ovenbestendige pan gebruikt bak je de frittata verder in de oven tot de eieren gaar zijn, zeg zo’n tien minuten. Hierdoor wordt de bovenkant mooier gaar. Gebruik je een gewone koekenpan? Laat de pan dan op het vuur tot de eieren gestold zijn en dek de pan af met een deksel of een stuk zilverfolie.

Halveer de frittata en serveer met verse tuinkers.

Broccoli frittata met gerookte zalm, Gezonde lunch recepten, Beaufood recepten, Glutenvrije lunch, Koolhydraatarme lunch, Gezonde foodblogs, Gezonde ei recepten, Culinaire blog

1 Comment
  1. Dit recept is bij ons erg in de smaak gevallen! Met pijnboompitten in plaats van gemalen noten.
    Heerlijk alternatief als diner.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!