...

What’s Cooking #3 Op de thee bij Donna Hay, glampen in Toscane en halloumi maken in Cyprus!

What’s Cooking #3 Op de thee bij Donna Hay, glampen in Toscane en halloumi maken in Cyprus!

door | dec 6, 2018 | Culi inspiratie, Persoonlijk | 2 reacties

What's Cooking Beaufood

Het is een tijdje geleden,  maar vandaag geef ik je weer een gezellig kijkje achter de schermen van mijn leven als foodie! Dat mijn leven voor 99% uit eten bestaat werd maar weer pijnlijk duidelijk toen ik door mijn foto’s scrolde op mijn telefoon ;) Zo at ik mezelf tonnetje rond met verse truffel en pasta’s op persreis in Italië en mocht ik met Eliza Was Here naar Cyprus op culinaire reis. Nam ik plaats naast Donna Hay (DONNA HAY) bij een geweldige high ter ere van haar nieuwe boek en zat ik op een dinsdag om 09.00 met Mike aan de gin. Een kater bestrijd je het best met de boosdoener, toch? Nee grapje natuurlijk ;) Voor een nieuwe klant ging ik aan de slag met een food & gin pairing. Weer eens wat anders dan wijn. Ik maakte een chocolade taart van amandelmeel met chocolade gin ganache.. JUM. Verder at ik afgelopen maand bij twee fan-tas-tische restaurants waar ik je heel graag meer over vertel. Kortom: genoeg leuke dingen, dus lees gezellig mee.


Taart eten met Donna Hay!

‘Donna Hay komt naar Nederland en nodigt je uit voor een intieme high tea’. WHUT? OMG JA! Dus racete ik op een donderdag in mijn Up GTI naar Amsterdam. Ik kwam binnen in een prachtig huis en zat voordat ik het wist naar Donna herself aan een tafel vol taarten, bonbons en gezouten karamel koeken. ‘Laat de telefoons even achterwege en geniet van al het lekkers en elkaar’ zei ze. So i did. Oke, even dan ;)

What's Cooking Beaufood

What's Cooking Beaufood

De koekjes waren echt to. die. for.

What's Cooking Beaufood

Dit prachtige boek shined nu ook in mijn boekenkast

Truffelpasta overload in Toscane

Toscane. De Italiaans regio met haar heerlijke wijnen, goddelijk eten en mooie landschappen. Nu denk je bij Italië waarschijnlijk aan kamperen (ik in ieder geval wel) en kamperen is.. niet mijn favoriete bezigheid zullen we maar zeggen. Een glamping is dus ídeaal voor mensen zoals ik die graag luxe willen overnachten, maar wel lekker in de buitenlucht en met de gezelligheid van een camping om je heen. Samen met een stel andere bloggers testte ik een glamping in Toscane uit en dat was echt zo súper leuk. Mijn accommodatie (check hem hier!) leek op een mini hotelkamer, maar dan met uitzicht op de Toscaanse heuvels. Tof!

What's Cooking Beaufood

Tja, wat kan ik zeggen. Van een rode Vespa word ik gewoon heel vrolijk :D

What's Cooking Beaufood

6 x glamping vakantie Toscane, Glamping Orlando Chianti, wijnproeverij bij Il Palagio, Lunchen restaurant La Bottega, Dineren restaurant Osteria Il Rifugio, Chianti verkennen Vespa

Lekkerste pasta ever

6 x glamping vakantie Toscane, Glamping Orlando Chianti, wijnproeverij bij Il Palagio, Lunchen restaurant La Bottega, Dineren restaurant Osteria Il Rifugio, Chianti verkennen Vespa

Wijnproeven bij de wijngaard van Sting!

What's Cooking Beaufood

Mijn kleine racemonster

Een week lang mocht ik rondrijden in deze speedy gonzales. Mijn eerste indruk was ‘hmm klein’ en de tweede ‘wow snelheid!’. Voor iemand die vaak naar Amsterdam gaat en midden in de stad parkeerplekjes moet zoeken is deze auto perfect. Ik wurmde mezelf in de kleinste plekjes, handig!

What's Cooking Beaufood

Ik ben dus echt gek op autorijden. Zo wil ik bijvoorbeeld ook heel graag mijn motorrijbewijs halen.

What's Cooking Beaufood

Vroooooom

Datenight bij Bodon

Ik ben nu al drie keer bij Bodon geweest en iedere keer is het er weer top. Het is een Frans georiënteerd restaurant en het extravagante interieur is echt to die for. Ik trok een mooie jurk aan en had één geweldige avond met Mike. En jeej, we mochten blijven slapen in het Apollo hotel! Rollend naar huis dus. En wakker worden met uitzicht over de Amstel. Eerder dit jaar schreef ik al een review over Bodon omdat ik zo enthousiast ben over deze plek.

What's Cooking Beaufood

What's Cooking Beaufood

What's Cooking Beaufood

Gemarineerde zalm met Baeri kaviaar

What's Cooking Beaufood

What's Cooking Beaufood

Dit is dus een dessert in de vorm van een citroen, maar dan gemaakt van merengue en vanille. JUM!

Geiten knuffelen en halloumi maken op Cyprus

Deze bofkont mocht voor Eliza was Here een paar dagen vertoeven op Cyprus. Samen met een aantal andere foodies verbleef ik bij Eveleos Country House in Tochni. Ook tijdens persreizen moet er gewoon gewerkt worden, maar dat was in dit geval geen straf gezien het prachtige uitzicht. Ik stond ‘s ochtends vroeg op, zette een kop koffie en nam mijn laptop mee naar de grote houten tafel bij het zwembad. Ochtendzon + uitzicht op prachtige bergen = hallo goede werkflow! Ik bezocht leuke restaurantjes en wat andere toffe spots. Ik schreef daarover een blog met culinaire tips voor Cyprus. Die kun je hier lezen. Ik maakte onder andere mijn eigen halloumi (ZO leuk), leerde eindelijk de perfecte dolma’s maken en ik knuffelde (natuuurlijk) weer lekker veel met diertjes.

What's Cooking Beaufood

Lekker om 12.00 aan de ouzo met Sandra (van Leukerecepten). Kan prima!

What's Cooking Beaufood

Aaaaaltijd happy als ik mag koken

What's Cooking Beaufood

Smaakexplosies bij Daalder

Weten jullie nog dat ik mee deed aan The Chefs Line? Een van de juryleden was Dennis Huwaë van restaurant Daalder. Het stond al tijden op de planning om daar te eten en vorige week kwam het er eindelijk van. Mijn verwachtingen lagen al redelijk hoog, maar zelfs die werden overtroffen. Samengevat: smaakexplosies, fijne sfeer, goede bediening, mega originele gerechten (desserts in de vorm van een maiskolven met een cocktail in plaats van dessertwijn) en met als start van het diner een kratje met miniflesjes zelfgemaakte kombucha. Echt, GA HIER ETEN.

What's Cooking Beaufood

De lekkerste langoustine die ik ooit at

What's Cooking Beaufood

Idem voor deze kabeljauw

What's Cooking Beaufood

Hoe tof is dit dessert in de vorm van maiskolven?

Culinair tipje: De Nieuwe Garde op Videoland! Een serie over veelbelovende chefkoks, waaronder Dennis. De serie doet mij een klein beetje denken aan Chef’s Table, maar dan met Nederlands talent.

Thuis kokkerellen

Naast uit eten gaan vind ik het ook heeeerlijk om thuis te kokkerellen. Zo maakte ik een vegetarische stoof van paddestoelen met pastinaak. Het recept van de stoof vind je hier. We eten thuis meestal vegetarisch, maar als we zin hebben in vlees dan maken we er een feestje van. Ik kocht een eerlijk stukje vlees waarmee ik een klassieke steak tartare maakte!

What's Cooking Beaufood

What's Cooking Beaufood

What's Cooking Beaufood

Oh, en ik ging aan de slag met een paar amuse recepten voor de feestdagen :D

WOENSDAG <3

Al bijna acht jaar lang (!) zijn Mike en ik op woensdag vrij. ‘S ochtends werk ik vaak wel een paar uurtjes, maar daarna gaan we gezellig de stad in. Beetje rondhobbelen en een klein hapje eten op verschillende plekken. We zijn vaak te vinden bij de Sea Salt Saloon en bij Wijncafé Lefebvre.

What's Cooking Beaufood

Scheermessen, love them

What's Cooking Beaufood

Lievelings uitzicht: mijn lover die een goede wijn voor me inschenkt ;)

 

Zo dat was hem weer! Bedankt voor het meelezen :D In januari komt er weer een nieuwe What’s Cooking online. De aankomende twee weken stort ik mezelf op heel veel lekkere kerstrecepten. En twee Beaufood verjaardagstaarten, want op 23 december ben ik jarig en word ik alweer 29..

Liefs!

Bo

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

13 x mijn favoriete kookboeken

13 x mijn favoriete kookboeken

Er is naast uit eten gaan of over foodmarkten struinen nog één ding wat ik enorm graag doe en dat is het lezen van kookboeken. Glas wijn erbij, kaarsjes aan en bladeren maar! Heer-lijk. Het zal jullie vast niet verbazen dat mijn keuken uitpuilt van de kookboeken. Ik...

Lees meer
Hotelkamerdiner bij restaurant Hemel & Aarde in Utrecht

Hotelkamerdiner bij restaurant Hemel & Aarde in Utrecht

In deze gekke tijd moeten we in alle hoeken en gaten zoeken naar dingen die we wél kunnen ondernemen op culinair gebied. Gelukkig zijn er een hoop creatieve ondernemers die het mogelijk maken om weer even dat heerlijke restaurantgevoel te ervaren. Zo ook restaurant...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Mama :))

    Wat heb ik weer genoten van je verhalen, je altijd stralende gezicht en het heerlijke eten op de meest prachtige plekjes xxx

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *