New in town, de Sea Salt Saloon! Deze visbistro ligt in het hartje Utrecht en is zó’n fijne aanwinst voor de stad, voor wie gek is op kakelverse vis, bijpassende wijnen en verschillende biertjes. Dit kleinschalige restaurant combineert moderne invloeden met een typisch ouderwets visrestaurant gevoel. Ik reserveerde een paar zaterdagen geleden een tafeltje, maar zoals vaker met dit soort fijne plekken is er niet altijd plaats. Maar! “De bar voorin houden we altijd vrij zodat mensen zonder reservering gezellig op de bonnefooi kunnen binnen stappen”. En dat is fijn want tot dat soort mensen behoor ik. Ik weet namelijk nooit waar ik heen wil van te voren of ik besluit pas laat dat ik toch wel zin heb in een lekker hapje waarvoor ik zelf niet in de keuken hoef te staan.. En waar de bubbels koud staan.
Eigenlijk ben ik ook meer een hoogzitter, dus de bar (aan het raam) was meer dan prima. Ik vind het super gezellig om aan een hoge tafel te eten en af en toe een gerechtje te bestellen. Voor een uitgebreid diner zit ik wel liever aan een tafeltje overigens. Dus tip van de dag: stap onverwachts binnen voor een paar lekkere visgerechtjes aan de bar en reserveer op tijd wanneer je uitgebreider wilt eten een tafeltje. Nu zijn jullie misschien wel benieuwd wat ik heb gegeten en dat laat ik jullie natuurlijk graag zien :)
Met een groep kun je hier ook prima terecht.
Kijk, dit bedoel ik met een moderne look met een ouderwets vissershuis gevoel.
Beginnen met bubbels, love it :)
En met kleine hapjes vooraf! De paling was echt botertje zacht.
In onze rijke vissoep proef je wel vijf soorten vis en veertien verse schaal en schelpdieren!
Aldus Sea Salt Saloon.
Deze.. Was echt niet te doen. ZO lekker! We deelden samen een lauwwarme kreeft met spinazie, amandelschaafsel en hollandaisesaus.
En net als je denkt dat het niet beter kan worden, wordt het nog een stukje beter! Deze langoustines uit de oven met peterselie en limoenolijfolie waren meer dan lekker. Zoals ik wel vaker zeg, deel je gerechten eens met elkaar in plaats van allebei een gerecht te bestellen. Zo proef je meerdere dingen, kun je lekker lang tafelen en weet je lover waar je het over hebt als je het eten aan het ophemelen bent ;)
0 reacties