Bodon, Bodon.. Wat ben je toch een parel! Met heel veel plezier at ik laatst in het vernieuwde Bodon, oftewel La Grande Brasserie Bodon, en ik heb er een fantastisch fijne avond gehad. Hieronder vertel ik je waarom!
Ambiance, personeel en het oog dat heel veel wil
Bodon is gevestigd in het Apollo Hotel in Amsterdam Zuid. Nu klinkt dat op zich niet direct heel chic (Apollo, niet Amsterdam Zuid), maar bij binnenkomst kijk je daar meteen heel anders tegenaan. Persoonlijk kreeg ik er een beetje een Gossip Girl gevoel van en kon ik elk moment Serena ergens in een hoekje spotten met een spannende cocktail in haar hand. Het interieur is waanzinnig en als het personeel dan ook nog eens heel aardig en kundig is dan begint je avond al met plus tien punten. Maar.. We komen natuurlijk voor het eten.
De klassiek Franse keuken op haar aller allerbest
Het restaurant bestaat uit intieme zitjes en voelt knus aan ook al wanneer het niet ramvol zit. Je jas wordt aangenomen door een alleraardigste gastvrouw en je neemt (indien je dit wilt) plaats aan de raw bar. Deze bar grenst aan de open keuken en de vitrine is een walhalla van dagverse vis, schaal en schelpdieren. Ik begon de avond met een oester die er vier jaar over had gedaan om zo dik en lekker mogelijk te worden. JUM. Glas bubbels erbij met een drupje huislikeur erin en ik was een gelukkig meisje.
Van de rawbar naar een tafel met uitzicht op het water
Na de raw bar neem je plaats aan tafel en in mijn geval was dat een super mooi nisje met uitzicht op het water. (Wanneer dit artikel online komt is het bijna Valentijn dus ik zeg, reserveer meteen een tafeltje want hier ga je punten mee scoren.) Ik vind het altijd leuk om verrast te worden wat betreft eten dus ik geef de chef altijd vrije keuze voor het menu. Bij Boden weten ze waar ze het over hebben dus laat je vooral verrassen. Ik zag vanuit mijn ooghoeken een enorme schaal fruit de mer voorbij komen dus één ding wist ik zeker, ik kom hier zeer binnenkort weer terug voor een tweede proefronde!