...

Kapucijners met ricotta en olijven

Kapucijners met ricotta en olijven

door | jul 21, 2023 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega, Voor erbij | 0 Reacties

kapucijners-recept

Deze mooie groene bolletjes die je hier op de foto ziet zijn geen doperwten, maar kapucijners! Kapucijners met ricotta en olijven om precies te zijn. Je herkent deze peul aan haar prachtige diepblauwpaarse kleur. De zaden in de peul zijn felgroen en nauwe familie van de doperwt. De smaak is vol en zoet. Je koopt kapucijners vers, gedroogd of gekookt. In dit recept gebruik ik verse peulen, die ik een paar dagen geleden kocht op de biologische markt in Utrecht. Een mega aanrader trouwens om te bezoeken op vrijdags als je in de buurt bent! De groene knapperige erwten gaan geweldig samen met romige ricotta, kapperappeltjes en verse dille. Met maar een paar ingrediënten maak je een héérlijk gerecht met kapucijners. En zei ik al dat deze groene erwtjes súper voedzaam zijn? 

kapucijners-recept

Gezonde kapucijners 

De erwten in de peul zijn knapperig, smaakvol en zitten vol ijzer, calcium, fosfor én vitamine B. Kleine vitamine bommetjes dus! Je bent even een kwartiertje zoet met het verzamelen van de erwten uit de bonen, maar dit is wel echt een heel leuk klusje om met kindjes te doen. Ik ben gróót voorstander om onze kinderen te laten zien waar hun eten vandaan komt. Zo krijgen ze veel meer affiniteit voor voeding. Natuurlijk gebruik ook ik vaak genoeg kant en klaar gekookte bonen uit een pot, maar als het ook maar even kan neem ik Louen (3) mee naar een moestuin om daar zelf groenten te plukken en daar vervolgens thuis iets lekkers mee te maken. Ik hoef je waarschijnlijk niet te vertellen dat verse peulen het meest smaakvol en gezond zijn, maar je kunt deze kapucijners met ricotta en dille ook prima maken met de gedroogde of gekookte variant.

Geniet ervan!

kapucijners-recept

Deze gezonde bijgerechten ook al gezien?

 

kapucijners-recept

Kapucijners met ricotta en dille

Kapucijners met ricotta en olijven: een supersmaakvol en voedzaam bijgerecht. Extra lekker met verse dille en kapperappels!
5 van 1 stem
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 700 gr ongepelde kapucijners - 350 gr gepeld
  • 150 gr ricotta
  • 30 gr kapperappels
  • 1 handje verse dille
  • 2 el Taggiasche olijven - Kalamata olijven zijn ook lekker
  • 3 el olijfolie - extra vierge

Instructies
 

  • Heb je verse kapucijners weten te bemachtigen? Pel ze en verzamel de erwtjes.
  • Breng een pan met gezouten water aan de kook. Kook de kapucijners 8 minuten.
  • Smeer de ricotta uit over een groot bord.
  • Verdeel de kapucijners over de ricotta en sluit af met kapperappels, verse dille, olijfjes en olijfolie. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en zout.

TIPS

Lekker voor erbij: gebakken zalm, kabeljauw of biologische kipdijfilet. Je kunt er ook een heerlijke pasta salade van maken door je favoriete pasta eraan toe te voegen! Bijvoorbeeld ravioli of penne.  
Trefwoord kapucijners, Ricotta
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

kapucijners-recept

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Italiaanse arrabiata mosselen

Italiaanse arrabiata mosselen

Vandaag heb ik weer een héérlijk mosselrecept voor je. Italiaanse arrabiata mosselen! Mosselen gekookt in een super smaakvolle Italiaanse lichtpittige tomatensaus, met verse basilicum en lekker veel Parmezaanse kaas. Arrabiata saus is eigenlijk een pittige saus voor...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept